Διαφημίσεις

Διπλή μαχαιρία των ΗΠΑ στη Τυρκία. Το εμπάργκο όπλων, που είχε επιβληθεί εναντίον της Κύπρου το 1987, είναι έτοιμες να άρουν οι ΗΠΑ, καθώς κατατέθηκε στην αμερικανική Γερουσία σχετικό νομοσχέδιο.

Με την κατάθεση του νομοσχεδίου από τον επικεφαλής της μειοψηφίας στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε ότι η Κύπρος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος σύμμαχος και στρατηγικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Με την Κύπρο να επιδιώκει να εμβαθύνει τη στρατηγική της εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι προς το συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και οικονομίας να αρθεί το απαρχαιωμένο εδώ και δεκαετίες εμπάργκο όπλων, το οποίο δεν βοηθά πλέον τους στόχους ασφάλειας της Ουάσιγκτον στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία στέλνει το σημαντικό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της ως σταθερή και αξιόπιστη δημοκρατία και βασικός παράγοντας στην αρχιτεκτονική ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι το μακρινό 1987, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν την επιβολή εμπάργκο στην Κύπρο, το έκαναν υποτίθεται σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της επανένωσης στο νησί.

Στην ουσία όμως τότε επικρατούσε ένα άκρως ανθελληνικό κλίμα στην Αμερική , το οποίο τροφοδοτούσε η τεράστια προπαγάνδα των Τούρκων με την περιβόητη αμερικανο-τουρκική επιτροπή κάτι που δεν ισχύει φυσικά τώρα.

Η τότε αμερικανική ηγεσία που διακατέχονταν από ανθελληνικά αισθήματα είχε απαγορέψει την μετακίνηση με μορφή δωρεάς ελληνικού στρατιωτικού υλικού στην Κύπρο .

Μετά λοιπόν τα F-35, έρχεται και νέο χτύπημα κατά της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, βράζουν στην Αγκυρα με την απόφαση των ΗΠΑ.

Η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα αν οι ΗΠΑ ενεργοποιήσουν νόμο που βάζει φραγμό στην απόκτηση των μαχητικών F-35, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόϊ σύμφωνα με την Yeni Safak.

Ο Ακσόϊ δήλωσε πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της για την απόκτηση των F-35 από τις ΗΠΑ και πως η Άγκυρα περιμένει από όλες τις πλευρές να πράξουν το καθήκον τους.

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας υιοθέτησε χθες Πέμπτη τη δική της εκδοχή ενός νομοσχεδίου αμυντικής πολιτικής ύψους 716 δισεκ. δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνεται μέτρο για να εμποδισθεί η Τουρκία να αγοράσει τα αεριωθούμενα F-35.

Η Άγκυρα επίσης δήλωσε πως θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει εταιρείες της από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Χθες, όπως πρώτοι αναφέραμε, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το «πάγωμα» στην πώληση των F-35 στην Τουρκία. Υπέρ ψήφισαν 351 βουλευτές και κατά μόνο 66. Επόμενο βήμα είναι να συμφωνήσει η Γερουσία και να υπογράψει ο Ν.Τραμπ. Tο βίντεο παρακάτω δείχνει τα πυρά που δέχτηκε η Τουρκία χτες…

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (351-66) δείχνει την διακομματική στήριξη στο ίδιο το σχέδιο του νόμου αλλά και στην επιμέρους τροπολογία που αφορά την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε ο αμυντικός προϋπολογισμός του Πενταγώνου στον οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για το πάγωμα παράδοσης αμυντικού εξοπλισμού στην Τουρκία.

Ολα αλλάζουν λοιπόν, η Τουρκία έπαιξε και έχασε.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “«Σφάζονται» ΗΠΑ και Τουρκία: «Αν δεν πάρουμε τα F-35 προχωράμε σε αντίποινα» – Ετοιμοι να δώσουν όπλα στην Κύπρο οι Αμερικανοί”
  1. Σκατότουρκοι… οι άλλοι να πράττουν το καθήκον τους λένε. Ποιοι? οι τούρκοι!!! που δεν έχουν τον θεό τους, ούτε τσίπα(σαν τον τσίπρα ένα πράμα). Ας κρατάμε μικρό καλάθι όμως. Θα δούμε.

  2. H Κυπρος θα γινει Σαουδικη Αραβια ασχετα εαν θελουν να την κουτσουρεψουν ακομα περισσοτερο οι διεθνεις προτατες μας .Ο Ερντογαν θα βαλει τελικα την ουρα στα σκελια οταν η Ελλαδα θα ανακυρηξει ΑΟΖ  χωρις να υπολογιζει τους Τουρκους και τις απειλες τους .ΔΙΟΤΙ  οι θεσμοι(τα αφεντικα μας) θα μας αφησουν να κανουμε οτι θελουμε με τα κοιτασματα μας  και να παρουμε πισω τις ξεπουλημενες συμφωνιες μαζι τους .Αρα η Ελλαδα θα γινει μια χωρα ενεργειακος κολοσσος που ολοι θα την υπολογιζουν .Απο την αλλη οι Ισραηλινοι απλως θα το παιξουν φτωχοι συγγενεις μια και τα κοιτασματα τους ειναι μικρα μπροστα στα κοιτασματα της Ελλαδας και της Κυπρου και βεβαια ποτε δεν θα μας σκαψουν τον λακκο.Οι Ρωσοι απο την αλλη  θα αφησουν την Ελλαδα να γινει η χωρα που θα τροφοδοτεί  αεριο την Ευρωπη .Οποτε  ετσι η Ρωσια θα παψει να εχει  μοχλο πιεσης  αφου πλεον το αεριο της δεν θα αγοραζετε απο τους Ευρωπαίους και η οικονομια της θα  φθεινει .Απο την αλλη οι Αμερικανοι δεν θα μπορουν να ελεγχουν μια πλουσια Ελλαδα που θα εχει χρημα με ουρα.Ομως  εμεις βεβαια  θα χρησιμοποιησουμε τις Αμερικανικες εταιρειες που απλως θα μας δωσουν ενα πολυ καλο deal  για να γινουμε υπερπλουσιοι και  οικονομικά ανεξάρτητοι . Είναι οι ίδιοι που θα βαλουν τους Τουρκους στην γωνια και θα αναλαβουν αυτοί να  μας υπερασπίζονται απο τους Μογγολους ενω εμείς θα ειμαστε ανετοι και ωραιοι λογω κοιτασματων . Αυτο θα το κανει το Αμερικα   γιατι μας αγαπανε .ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΜΑΚΑΚΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *