Διαφημίσεις

Ποτάμι ρέει το αίμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Τουλάχιστον 25 νεκροί νεκροί και 900 τραυματίες Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των φονικότερων εδώ και εβδομάδες συγκρούσεων στην περιοχή.

Palestinian protesters burn tires during a protest on the Gaza Strip’s border with Israel, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Khalil Hamra)

Ένα 12 χρονο κι ένα 14χρονο αγόρι καθώς και ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξάκι περιλαμβάνονται στους νεκρούς και τουλάχιστον 74 παιδιά, 23 γυναίκες και πέντε δημοσιογράφοι, στους άνω των 500 τραυματίες λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που έχει εξοργίσει τους Παλαιστίνιους, καθώς διεκδικούν το ανατολικό τμήμα της Αγίας Πόλης ως πρωτεύουσά τους.

Αυτοί οι θάνατοι ανεβάζουν σε 72, τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά αφότου ξεκίνησαν οι μαζικές διαδηλώσεις στις 30 Μαρτίου.

Palestinian protesters burn tires near the Israeli border fence, east of Khan Younis, in the Gaza Strip, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Adel Hana)

Οι διαδηλώσεις στα σύνορα εντάθηκαν σήμερα και λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.

A Palestinian protester hurls stones at Israeli troops during a protest at the Gaza Strip’s border with Israel, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Khalil Hamra)
A woman holds a Palestinian flag as a protester burns tires near the Israeli border fence, east of Khan Younis, in the Gaza Strip, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Adel Hana)

«Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα όταν θα περάσουμε τον φράχτη και θα πούμε στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο ότι δεν θα δεχθούμε να είμαστε πάντα υπό κατοχή», δήλωσε δάσκαλος στη Γάζα.

«Πολλοί μπορεί να γίνουν μάρτυρες σήμερα, αλλά ο κόσμος θα ακούσει το μήνυμά μας. Η κατοχή πρέπει να τελειώσει», είπε.

Palestinian protesters burn tires near the Israeli border fence, east of Khan Younis, in the Gaza Strip, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Adel Hana)

Οι διαμαρτυρίες πρόκειται να κορυφωθούν αύριο Τρίτη, την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για τη «Νάκμπα» (Καταστροφή), όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτούς εκδιώχθηκαν το 1948 από τα σπίτια τους.

Ο ισραηλινός στρατός έχει δηλώσει πως οι στρατιώτες του υπερασπίζονται τα σύνορα και ανοίγουν πυρ βάσει των κανόνων εμπλοκής.

Τραμπ: «Μεγάλη μέρα για το Ισραήλ»

Κι ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήριζε την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας «μεγάλη μέρα για το Ισραήλ» μέσω Twiiter, ο Αραβικός Σύνδεσμος ετοιμάζεται για έκτακτη σύνοδο την Τετάρτη «σε αντίδραση για την παράνομη απόφαση που πήραν οι ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ».

Διεθνείς αντιδράσεις για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας

Η Ρωσία εξέφρασε φόβους ότι τα εγκαίνια σήμερα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα αυξήσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

«Ναι, έχουμε τέτοιους φόβους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, την ώρα που εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ξεκαθάριζε ότι το Λονδίνο δεν σχεδιάζει να μεταφέρει την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, σημειώνοντας την διαφωνία της Βρετανάις με την απόφαση του Τραμπ.

Palestinian women wave national flags and chant slogans near the Israeli border fence, east of Khan Younis, in the Gaza Strip, Monday, May 14, 2018. Thousands of Palestinians are protesting near Gaza’s border with Israel, as Israel prepared for the festive inauguration of a new U.S. Embassy in contested Jerusalem. (AP Photo/Adel Hana)

Τεχεράνη: Άνθρωπος «χαμηλής νοημοσύνης» ο Τραμπ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο άνθρωπο «χαμηλής νοημοσύνης» για την μεταφορά της πρεσβείας.

«Η Αμερική μπήκε σε έναν κύκλο κρίσης όσον αφορά τις αποφάσεις της σε θέματα στρατηγικής σημασίας και έχει μια ανώριμη και ριψοκίνδυνη προσέγγιση όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί σε «συνέντευξη Τύπου για την Παλαιστίνη», την οποία παραχώρησε από την Τεχεράνη, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ικανός να αξιολογήσει τις συνέπειες που θα έχουν μακροπρόθεσμα οι πράξεις του», πρόσθεσε.

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ποτάμι το αίμα στη Λωρίδα της Γάζας: 25 νεκροί πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ”
  1. Ο παλαιστινιος ιμαμης κανει κηρυγμα μισους απειλωντας με θανατο τον λαο που τους φιλοξενει , τους Ελληνες , μεσα σε ατυπο τζαμι στην Αθηνα.
    Ερχονται εδω οι ισλαμοαραπαδες της παλαιστινης και αντι να τα βαζουν με το ισραηλ , απειλουν με σφαγες.. εμας τους “απιστους”
    και οι Ελληνες σαν μαλακες ειναι με το μερος τους….
    Να δουμε τωρα ποσα απιδια χωραει ο σακκος …. μακαρι να τους ξεπαστρεψουν ολους

    1. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΥΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑΖΙΣΤΗ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ.
      ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.
      Ο ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΧΙΤΛΕΡ, ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 67. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ. ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΤΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ…
      ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
      https://info-war.gr/norman-finkelstein-to-israil-den-apolamvani-pleon-a-priori-ithiki-atimorisia/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *