Διαφημίσεις

Οι Ιρανοί πολίτες ετοιμάζονται πυρετωδώς για ενδεχόμενη εμπόλεμη σύρραξη και σπεύδουν να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης- Η αντιπολίτευση πανηγυρίζει για την απόφαση του Τραμπ και τον θεωρεί ήρωα – Aντκαθεστωτικοί του ζητούν να ανατρέψει το ισλαμικό καθεστώς

Την ώρα που επικρατεί πολεμικό κλίμα στη Μέση Ανατολή μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, η Ευρώπη αναλαμβάνει το ρόλο του «σωτήρα» της συμφωνίας και οι Ιρανοί προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ γεμίζοντας τα καρότσια είδη πρώτης ανάγκης με τρόφιμα ενώ άλλοι πανηγυρίζουν στηρίζοντας την απόφαση του Τραμπ να τα «βάλει» με τους μουλάδες.

Ήρωας ο Τραμπ για πολλούς Ιρανούς
Οι αντικαθεστωτικοί στο Ιράν θεωρούν ήρωα τον Τραμπ καθώς πιστεύουν ότι με την απόφασή του μπορεί να ανατραπεί το ισλαμικό καθεστώς.

Ο πρόεδρος της ισλαμικής χώρας, Χασάν Ροχανί βρίσκεται αντιμέτωπος τις τελευταίες εβδομάδες με χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την φτώχεια και τη χωλαίνουσα οικονομία. Το Twitter έχει βομβαρδιστεί από μηνύματα Ιρανών που βλέπουν με… μισό μάτι το ισλαμικό καθεστώς.

«Μεγάλη πλειοψηφία της ιρανικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει την ανακοίνωση του Tραμπ»,όπως επισημαίνει ο Χίουα Μπαχράμι,εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Ιράν στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Σε ορισμένες πόλεις με κουρδικό πληθυσμό, η απόφαση γιορτάστηκε με πανηγυρισμούς στους δρόμους του Ιράν», προσθέτει.

Η ιρανική οικονομία βρίσκεται σε σοβαρή κρίση εδώ και μήνες με χιλιάδες Ιρανούς να ξεχύνονται στους δρόμους για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική του μετριοπαθούς προέδρου τους. Σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι είναι δυνατή η μεταρρύθμιση του ισλαμικού καθεστώτος.

Κι ενώ τα ιρανικά στρατεύματα εξαπολύουν επιθέσεις έναντι ισραηλινών θέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν,χιλιάδες Ιρανοί σπεύδουν να συγχαρούν την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τη χώρα του από την πυρηνική συμφωνία με τα ακόλουθα hashtag στο Twitter:#ThankYouTrump -Σε ευχαριστούμε Τραμπ και #WeAreHostages (Είμαστε όμηροι).Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την βοήθειά του για την ανατροπή του ισλαμικού καθεστώτος.

Μακρόν, Μέρκελ και Μέι προχωρούν χωρίς τον Τραμπ

H γαλλική εφημερίδα «Liberation» υπό τον τίτλο: «Iράν: Προχωράμε χωρίς αυτόν», απεικονίζει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της την Γερμανίδα καγκελάριο,Άνγκελα Μέρκελ ,τον Γάλλο πρόεδρο,Εμανουέλ Μακρόν και την Βρετανή πρωθυπουργό,Τερέζα Μέι, να έχουν απέναντί τους τον Ντόναλντ Τραμπ.Το πρωτοσέλιδο απεικονίζει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Οι τρεις ηγέτες δεσμεύτηκαν να σώσουν την συμφωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών αυτών να προχωρούν σε συνομιλίες την ερχόμενη Δευτέρα με Ιρανούς αξιωματούχους.

Αποκλιμάκωση ζητά ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι το Ιράν εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας επίθεση με ρουκέτες από τη Συρία σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση και ότι ο ισραηλινός στρατός απάντησε στα πυρά ρίχνοντας δικούς του πυραύλους.

“Ο πρόεδρος ενημερώνεται τακτικά. Ζητεί αποκλιμάκωση της κατάστασης”, αναφέρει το γραφείο του Μακρόν σε ανακοίνωσή του.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συζητήσει για τη Μέση Ανατολή σε συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ αργότερα σήμερα στο Άαχεν στη Γερμανία , διευκρινίζει επίσης η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Ισραήλ κατά Ιράν
Την ίδια ώρα ,το βρετανικό πολιτικό περιοδικό «NewStrateman» δίνει στο πρωτοσέλιδό του την πολεμική διάσταση της απόφασης Τραμπ.«Ιsrael vs Ιran» «(Ισραήλ εναντίον Ιράν) , είναι ο τίτλος του με την ακόλουθη λεζάντα:«Ο επερχόμενος πόλεμος».

Το περιοδικό επισημαίνει επίσης πως,ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ που προκάλεσε σεισμό στη διεθνή κοινότητα,ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στην Μόσχα.

«Η Ρωσία είναι απίθανο να προσπαθήσει να περιορίσει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Συρία», δήλωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι εικασίες που είχαν διατυπωθεί πρωτύτερα ότι η Μόσχα, που επιχειρεί να σταθεροποιήσει τη Συρία, θα εμποδίσει τους βομβαρδισμούς που εξαπολύουν οι ισραηλινές δυνάμεις στη συριακή επικράτεια, αποδείχθηκαν ψευδείς και «δεν έχω καμία βάση για να σκεφτώ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά».

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *