Διαφημίσεις

Την απόλυτη υπεροπλία αποκτά τα επόμενα χρόνια στον ουρανό του Αιγαίου η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας μετά τη συμφωνία αναβάθμισης των μαχητικών αεροπλάνων F-16.

Σύμφωνα με στρατιωτικής πηγές τα 85 αεροσκάφη F16, της Πολεμικής Αεροπορίας που σταδιακά θα αναβαθμιστούν στις ΗΠΑ και την Ελλάδα μέχρι και το 2028 αποκτούν νέες εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες και φυσικά επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής τους. Ωστόσο αυτό που «καίει» περισσότερο είναι το εάν και κατά πόσο θα υπερισχύουν των τουρκικών αεροσκαφών. Η απάντηση συμπυκνώνεται στα όσα είχε δηλώσει ο Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πριν από έξι μήνες.

«Πολύ φιλολογία και παραφιλολογία γύρω από τη σύγκριση του F-35 με το F-16 VIPER που θ’ αποκτήσει η Ελλάδα. Δεν με προβληματίζουν τα 20 τουρκικά F35 που θα τα έχει μετά από 10 χρόνια, αν θα τα έχει. Με απασχολεί ο κύριος όγκος της απειλής. Η διαφορά ανάμεσα στα F-16 VIPER της Ελλάδας και τα τουρκικά F-16, σας το υπογράφω θα είναι γεωμετρική…», είχε τονίσει ο αρχηγός ΓΕΑ. Τα λεγόμενα του Αρχηγού ΓΕΑ, που δεν χωρούν αμφισβήτησης επιβεβαιώνονται και από τα δεδομένα που δίνει στην προσφορά της η Lockheed Martin κατασκευάστρια εταιρεία των F-16 αλλά και των F-35. Το υπερσύγχρονο ραντάρ APG83 AESA εντοπίζει τα ίχνη έως και 20 αεροσκαφών σε γωνία 60 μοιρών από το ρύγχος του αεροσκάφους, ενώ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει επίγειους κινούμενους και σταθερούς στόχους καθώς και εχθρικές θαλάσσιες μονάδες.

Η ακτίνα εντοπισμού 20 στόχων που διαθέτει το F16 Viper – Πηγή: Lockheed Martin

Εντοπισμός στόχων στην ξηρά και τη θάλασσα από F16 Viper – Πηγή: Lockheed Martin

Επίσης διαθέτει περισσότερα συστήματα ώστε να ελαττώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η κόπωση το χειριστή και έγχρωμη οθόνη για τον εντοπισμό στόχων στο έδαφος και τη θάλασσα. Τα εξελιγμένα συστήματα των F16 Viper δίνουν την απόλυτη δυνατότητα στον πιλότο να αναγνωρίζει γρήγορα φιλικά ή εχθρικά αεροσκάφη, να λαμβάνει στοιχεία ακόμα και για τον οπλισμό ή τα καύσιμά τους, ενώ πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες που έχει για επιπλέον επικοινωνία με το κέντρο διοίκησης ή για τη λήψη πληροφοριών από αεροσκάφη τύπου AWACS.

Απεικόνιση των δυνατοτήτων που έχει με το F16 Viper ο χειριστής ώστε να εντοπίζει εχθρικά ή φίλια αεροσκάφη – Πηγή: Lockheed Martin

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπόλεμη κατάσταση το F16 Viper μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά από μια γκάμα 32 βλημάτων, που διαχωρίζονται σε αέρος – εδάφους, αέρος – αέρος, πολλαπλών χρήσεων και κατευθυνόμενα.

Τα βλήματα που μπορούν να φέρουν τα F16 Viper – Πηγή: Lockheed Martin

Ένα από τα σημαντικότερα ατού των F16 Viper είναι το αυτόματο σύστημα αποτροπής σύγκρουσης στο έδαφος. Όπως φαίνεται και στα γραφικά της Lockheed Martin το αεροσκάφος διαθέτει αυτόματο πιλότο, που αναλαμβάνει αυτόματα τον χειρισμό του αεροσκάφους σε περίπτωση που αυτό κατευθύνεται προς το έδαφος.

Γραφική απεικόνιση της λειτουργίας του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης στο έδαφος Πηγή: Lockheed Martin

Στην περίπτωση αυτή το αυτόματο σύστημα ανεβάζει και πάλι το αεροσκάφος μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος όπου δίνεται η δυνατότητα και πάλι στον πιλότο να ανακτήσει τον χειρισμό του.

Πηγή: Lockheed Martin

hellasjournal.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Πολεμική Αεροπορία: Οι ουρανοί είναι δικοί μας με τα ελληνικά F-16 Viper…”
  1. NAI OK ……ΚΑΛΟ ΤΟ VIPER, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ Φ35 ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΤΟ VIPER ME TO RADAR AESA ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ Φ35 ΣΤΑ 30 ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ Φ35 ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ VIPER ΑΠΟ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ + KAI MΠOYM….ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ DEAL…ΑΚΟΥ 10 ΧΡΟΝΙΑ,ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 100 +Φ35 ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20-30 Φ35 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΔΟΞΑΣΤΟ…ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ…ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ,ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΤΑ Φ35,ΗΔΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ Φ35…

  2. Ανεξάρτητα με αυτά που λέει το άρθρο σας πληροφορώ ότι οι τούρκοι μόλις πέσει ο Ερντογάν και ανέβει φιλονατοϊκή κυβέρνηση (και έτσι θα γίνει…) θα τα πάρουν τα F35 γιατί οι αμερικανοί θα στρέψουν και τα τουρκικά αεροσκάφη ενάντια στη Ρωσία όταν έρθει η ώρα που είναι πολύ κοντά…

    Επομένως και που εξοπλίζουν την Τουρκία είναι για δικό τους συμφέρον και φυσικά αδιαφορούν για την Ελλάδα με τους δοτούς – δικούς τους πολιτικούς πιερότους….

    1. Πολυ καλα τα λες και φυσικα θα δωσουν και το αιγαιο, κυπρο, θρακη, στους τουρκους μολις τα ξαναβρουν οι ΗΠΑ με την τουρκια και τοτε εμεις οχι βιπερ αλλα και αρλεκιν να τα κανουν τα Φ-16 παλι παπιες θα ειναι μπροστα στα Φ-35, οποτε την εξουσια την παραχωρουν στην τουρκια ΧΩΡΙΣ μαλιστα δυνατοτητα αντιδρασης απο εμας (ΑΥΤΟΣ ειναι ο λογος που μας εξωθουν σε VIPER αλλα και να τα εχουν και αυτα ενατιον των Ρωσων μολις ξεσπασει το ΓΕΓΟΝΟΣ

      1. το εχετε σιγουρο παντως για τον ερντο οτι θα πεσει με της εκλογες…και αν δε πεσει? για της εκλογες που θα γινουν ειμαι 100% σιγουρος οτι θα της νοθευσει. τι γινετε μετα?θα γινει παλι πραξικοπημα?μπα δεν το βλεπω..εκτος και αν πεθανει απο ¨φυσιολογικα¨ αιτια ..λεμε τωρα! τα γεγονοτα φιλε ελλην τρεχουν παρα πολυ γρηγορα και δεν νομιζω οτι θα προλαβει να παρει τα φ35 η τουρκια θελω να πιστευω,ουτε θα προλαβουν να δωσουν αιγαιο-θρακη-κυπρο..

  3. F35 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ!!!!!!!!!!! ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΟΕΑ Κ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ!!!!! Κ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ….! ΟΒΕΡ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *