Διαφημίσεις

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο νησί της Λέσβου και όχι μόνο.
Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνουν οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, όπου εδώ και 4 μέρες λαμβάνει χώρα η κατάληψη μερίδας μεταναστών στην κεντρική πλατεία της Σαπφούς.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως στην πόλη της Μυτιλήνης έχουν αναπτυχθεί και κλούβες των ΜΑΤ για τυχόν εξεγέρσεις , με το κλίμα να μυρίζει “μπαρούτι” και τις ορδές μεταναστών να αυξάνονται στο νησί.

Μιλώντας στο iefimerida ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου κ. Απόστολος Παπαδέλης παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη στο νησί:

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι δύσκολη. Το βράδυ κατασκηνώνουν και κοιμούνται πάνω στον χώρο της πλατείας. Σήμερα για τέταρτη μέρα. Αστυνομική δύναμη υπάρχει πάνω από 15 – 20 άτομα ανά βάρδια, και όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει πολυτέλεια αυτή τη στιγμή στο νησί της Λέσβου να κατασπαταλείται και αυτή η δύναμη πάνω στην πλατεία.

Εχουν δημιουργηθεί δυο νέες υπηρεσίες αλλά δεν έστειλαν δύναμη, πήραν από την υπάρχουσα και στελεχώθηκε, όπως και το Τμήμα Δίωξης Μετανάστευσης που είναι μια νέα υπηρεσία.

Έχουμε ελλείψεις και σε υλικοτεχνική υποδομή. Δείτε την κλούβα που χρησιμοποιεί αυτή εδώ η διμοιρία στην πλατεία και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Υλικοτεχνική υποδομή δεν υπάρχει, τα αυτοκίνητα είναι παμπάλαια, πάνω από 400 χιλιάδες χιλιόμετρα και πάνω από όλα υπάρχει λειψανδρία γιατί μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατίθεται στο ΚΥΤ Μόριας. Μαζί με τις διμοιρίες είναι πάνω από 200 άτομα συνολικά στις βάρδιες.

Τώρα ήρθαμε τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες στην πλατεία. Οι βάρδιες και οι συνθήκες μας έχουν γονατίσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει, οι ροές συνεχίζονται, ελάχιστοι φεύγουν από το νησί, είναι πάνω από 11.000 μετανάστες στο νησί της Λέσβου. Όταν είναι μια δομή ανοικτή πως μπορείς να τους μετρήσεις;».

https://youtu.be/DBjNUZbWHmY

«Είμαστε σε κατάσταση ομηρίας»

Παράλληλα ο Δήμαρχος Λέσβου απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα:

«Εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες. Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».

ΓΕΕΘΑ: Στο «κόκκινο» οι αριθμοί στα νησιά

Η Κως, μαζί με τη Λέσβο και τη Σάμο συνεχίζουν να φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 843 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 24.410 άτομα έναντι 23.567 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών αυξήθηκε κατά 152 άτομα, από 23.673, στα 23.825 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.481 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 604 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

18 σχόλια στο “Η Λέσβος εκπέμπει SOS: «Είμαστε υπό καθεστώς ομηρίας» καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς του νησιού”
  1. Όλη η Ελλάδα ειναι σε κατασταση ομηρίας απο τους λαθρο. Ειδικα τωρα μετα την εγκληματική απόφαση του ΣτΕ να κυκλοφορουν ελεύθεροι οι λαθροεισβολεις σε ολη την επικράτεια, η Ελλαδα θα γινει ενα απέραντο χοτ σποτ. Και αυτη η απόφαση βεβαια στέλνει σημα στα απέναντι παραλία, ενα κάλεσμα σε ολους τους λαθρο. Τους λέει ελάτε και θα ειστε ελεύθεροι να πάτε οπου θελετε μεσα στην Ελλαδα. Αφήνουν άγρια θηρία, γιατι δυςτυχως πολλοι Εξ αυτών ειναι ακριβως αυτο, ελεύθερα μεσα στον κοινωνικό ιστό, μεσα στην απροστάτευτη Ελληνικη κοινωνία. Οταν καποιοι φώναζαν, τους έλεγαν φασιστες και ρατσιστές, και οσο για εσάς στην Λέσβο, πέφτατε στην θαλαςςα να τους βγάλετε και περήφανοι περιμένατε να παρετε το Νόμπελ της ηλιθιοτητας σας. Τωρα γιατι κλαίτε;;; Και κυριως, γιατι κάθεστε ακομα;;;;;;;;;;;;;;

    1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
      ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.
      ΚΙ ΕΣΥ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΥΑΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ…

  2. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    lesvosnews.net/articles/news-categories/politiki/ekloges-2015-nomos-lesvoy-apotelesmata-synehis-roi

    σας το ειχαν πει απο την αρχη οτι θα σας κανουν ισλαμαμπαντ και εσεις τους ψηφισατε

  3. Θα καθαρίσει η ΟΕΑ με τα εξωγαλαξιακά διαστημόπλοια της.
    Δεν κάνουν τίποτε οι κάτοικοι του νησιού που μέχρι εχθές καλότρωγαν…
    Τώρα πείτε μου τί να κάνω εγώ; Ψηφίσαν Τσίπρα, δεν ψηφίσαν;
    Άς τον κατεβάσουν απο την εξουσία και άς φέρουν έναν ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ!!!
    Διαφορετικά…τετέλεσται.

    1. ΒΡΗΚΕΣ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ…
      ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ…

      ΦΑΤΕ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΕΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ

  4. Όλοι θυμόμαστε τις τρεις γιαγιάδες όταν έφταναν τα καραβάνια με τους λάθρο ήθελαν να τους δώσουν κ Νόμπελ Ειρήνης.τοτε όλοι κλαιγανε από χαρά.Ειδαν το τυρί δεν είδαν τη ΦΑΚΑ τώρα λοιπόν κάτοικοι της Λέσβου καθαρίστε μόνοι σας.φταιτε εσείς κ μόνο εσείς.οποιος αντιδρούσε τότε φασίστα τον ανεβάζετε ρατσιστή τον κατεβάζετε εμπρός λοιπόν καθαρίστε τώρα κ χωρίς παράπονα κ κλάματα.

  5. Χαχαχαχαχαχα… τι ωραία που τα λέει ο κ.Δήμαρχος : Εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες…. Δηλαδή κ. Δήμαρχε πριν 10 μέρες ήταν όλα καλά στο νησί σας και ξαφνικά τώρα πριν 4 μέρες έγιναν άσχημα ;;;; Είπαμε να είσαστε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ… δικαίωμά σας- καλά να πάθετε… οι κάτοικοι του νησιού τι φταίνε;;;; Τι άλλο πρέπει να σας κάνουν οι Λαθρομετανάστες, για να μάθετε ότι δεν υπάρχουν πλέον κόμματα παρά μόνο η Ελλάδα μας και οι Έλληνες;;;; Περιμένετε να σας πάρουν τα κεφάλια πρώτα και μετά να ξεσηκωθείτε;;;; Και τώρα σας φταίει η Ελληνική Αστυνομία;;; Εσείς δεν πιστεύετε ούτε σε αστυνομία ούτε σε Ένοπλες Δυνάμεις, τώρα θέλετε να σας σώσουν ;;; Την ξεδοντιάσατε καλά-καλά την αστυνομία και όχι μόνο και μετά, βοήθεια…Βοήθεια… να μάθετε από δω και πέρα να προστατεύετε μόνοι σας τον εαυτό σας και τις περιουσίες σας. Αυτή η μάστιγα ξεκίνησε χρόνια, τώρα σας πείραξε, σήμερα ξυπνήσατε;;; Να πάρετε κ.Δήμαρχε στο τηλέφωνο τον φίλο σας τον ΑΛΕΞΗ και τον ΤΟΣΚΑ και όλους αυτούς τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ που τους ψηφίσατε, να έρθουν να σας σώσουν. Αλλά δεν ξέρεις το κυριότερο… πώς όταν ξεσηκωθούν όλοι αυτοί, ή όταν ξεκινήσει κάποια στιγμή Πολεμική Εμπλοκή με την Τουρκία (και δεν νομίζω ότι θα αργήσει πολύ), οι φίλοι σου οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα πάρουν τα Αεροπλάνα και τα Ελικόπτερα και θα την κάνουν…. Με συντροφικούς χαιρετισμούς… ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ κ. Δήμαρχε.

  6. αφου ρε σκατοφλωροι και στην κατασταση που ειστε ο καθενας ειναι για την παρτη του γι’αυτο θα σας γ@μησουν οι σκουροι

  7. Καλά να πάθουνε και καλά να πάθουμε ο Σύριζα αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής το είχαν από την αρχή στο πρόγραμμα τους μέσω της ανεξέλεκτης λαθρομετανάστευσης να αλώσουν την Ελλάδα πληθυσμιακά σε βαθμό να πάψουν οι έλληνες να είναι η πλοιοψηφία να καταργηθεί το ελληνικό κράτος και να μεταβληθεί η χώρα σε μία ισλαμική αποικία των Βαλκανίων της Νεοταξίτικής σιωνιστοκρατούμενης ψευτοΓερμανίας που και εκει δέν κάνουν κουμαντο ούτε κυβερνανε οι Γερμανοί Μέχρι τώρα, κανείς δεν συγκινείται οι εκφυλισμένοι κάτοικοι της Λέσβου νόμιζαν στην άρχή ότι είχαν βρεί μηχανή νατα κονομάνε με τους λαθρό σκέφτθηκαν κουτοπόνηρα ότι θα έρχονται στο νησί τους σύριοι θα τους ξελαφρώνουν από τα λεφτά τους και μετά θα τους παίρνουν και θα τους διαμουράζουν στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα ¨ομως την πατήσανε η πλοιοψηφία που έρχεται στο νησί τους δένείναι ((ματσομενοι)) σύριοι αλλά Πακιστανοί κούρδοι αφγανοί ακόμη και και μαροκινοί ημιάγριοι και πειναλέοι και τους εχουν κατσικώσει εκεί και οι λέσβιοι βρήκαν τον μπελά τους και θέλουν να τους ξεφορτωθουν όμως δέν κάνουν κουβέντα για μηδενισμό των προσφυγικών ροων όχι θέλουν απλως να τους πάρουναπό εκεί και να τους πάνε στην υπόλοιπη Ελλάδα δηλαδή με λίγα λόγια (((Τα σκουπίδια να φύγουν από την δική τους την πόρτα και να πάνε στην πόρτα του γείτονα))) Πάλι πούστικα και πονηρά σκέφτονται καιδυστυχώς έτσι σκέφτεται το μεγαλύτερο μέρος του ελληνόφωνου πληθυσμού της Ελλάδας οι ποιό μαλάκεςκαι άχρηστοι έλληνες που έχουν περάσει τα τελευταία 5000 χρόνια από την ιερή γη της Ελλάδας Αυτοςεξάλου είναι και ο λόγος που δέν σε ελάχιστα χρονια από σήμερα δέν θα έχει μείνει ρουθούνι ελληνικό στην χώρα που ακόμη τυπικα την ονομάζουν Ελλάδα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας όταν μετάαπό αυτά που έχουμε πάθει ειδικά τα τελευταία 8 χρόνια να υπάρχουν στην Βουλή κόμματα σαν τον Συριζα το Πασόκ, την ΝΔ, και πολιτικοί σαν τον Τσίπρα τον Καραμανλή τον Παπανδρέου και όλο αυτό το σκυλολόι την σαβούραπου ξεθεμελειώσανε την χώρακαι μας απειλούν με αργό και βασανιστικό θάνατο από πείνα Αυτών όλων που έσανε την χώρα υπό ξενη κατοχή δίχως προηγουμένως να έχει πεσει ούτε μία σφαίρα δίχως να εχουμε ηττηθεί σε καποιον πόλεμο με ενα λαο γλύφτη, ατομιστή παρτακια που το μόνοπουπροσπαθεί είναι να την βγάλει με μικροαπάτες και κουτοπονηριές εις βάρος του αυνανθρώπου του με έναν λαό που δέν έχει κανένα πατριωτικο, θρησκευτικό η ανθρώπινο φρόνημα Με έναν λαό βαθιά διεφθαρμένο και σάπιο ένα πτώμαπου βρωμάει είναι ο μέσος έλληνας του 21ου αιώνα Ξέρουνε αυτοί όλοι τι κάνουνε ξέρουνε ότι τους παίρνει να κάνουν τα εγκλήματα που κάνουν πειδή δέν υπάρχει λαός να τους σταματήσει το τέλος της Ελάδας έρχεται όχι σε 50 χρονια που μας λένε για παρηγοριά αλλα το πολλύ τη επόμενη πενταετία

  8. Προσωπικά χεστικα…. Ξανακολυμπιστε να τους βγάλετε να πάρετε και νόμπελ…. Προς το παρόν πάρτε τα πα@ρια τον μεμετιδων… Αχ στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα…..

  9. Απλά τα πράγματα κ δήμαρχε Κάντε μια συγκέντρωση που να μαζευτούν όλοι οι κάτοικοι του νησιού με οτι έχει κάνεις στα χέρια (παραμεθόριο νησί είνα ικάτι θα βρεθεί να κρατάς δε μπορεί) να κατέβουμε και οι εκτός νησιού στο νησί και μετά σου λέω εγώ,, έτσι για να σφίξουν οι κολη..

  10. Όπως στρωσατε θα κοιμήθητε λεσβιοι και να ΘΥΜΑΣΘΕ :τα μεμετια ορεγονται το νησί,πάρτε τώρα οτι βρείτε και αμυνθειτε !όσο αδρανειτε,τόσο θεωρειται αδυναμία,το έγκλημα των ψευδοκυβερνησεων τους,φαίνεται τώρα και θα δειξη τρις χειρότερα ,που να φαντασθειτε, τι έχουν φέρει μέσα στην χώρα !μπαινεις λαθραία στην Ελλάδα ;γίνεσαι υπήκοος ,η κυκλοφορεις ελεύθερα μεσα σε λίγο καιρό,τι νομιζετε,οτι είναι φουκαραδες ;ξέρετε πόσα υβρίδια έχουν μπουκαρει στην χώρα;;;;;ξέρετε πόσοι τζιχαντιστες ;;;μαϊμούδες….θα ξυπνησετε απότομα και σε αγριο πανικό !οι υπόλοιποι …ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !

  11. Ξέχασα στην προηγούμενη ανάρτησή μου (παραπάνω) να γράψω μια πολύ σοβαρή και σημαντική συμβουλή στον κ. Δήμαρχο και τους κατοίκους της Μυτιλήνης. Βέβαια δεν είναι δική μου, αλλά της Κυβέρνησης των ΠΡΟΔΟΤΩΝ-ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ που την ψήφισαν και έχουν φυσικά την υποχρέωση να την τηρήσουν: Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του συντρόφου σας ΤΟΣΚΑ, όταν ξεσηκωθούν οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και μπουν στα σπίτια σας να σας ληστέψουν, Βιάσουν ακόμα και τα κεφάλια να σας πάρουν… Εσείς να ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ….ακόμα κι αν είναι μέρα…. και προς θεού, όχι όπλα και αντίσταση…(το ‘πε κι ο ΤΟΣΚΑΣ) άλλωστε οι Αριστεροί ποτέ δεν καταδέχονται να πιάσουν όπλα, είναι άνθρωποι τύπου ΑΝΤΙΦΑ κ.λ.π. Και πάλι με συντροφικούς χαιρετισμούς… ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ κ. Δήμαρχε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek