21:36 - 08/04/2018

Και ξαφνικά σοβαρή κλιμάκωση στη Συρία: Θα επιτεθούν ΞΑΝΑ οι ΗΠΑ με πυραύλους στη Συρία;

Διαφημίσεις

Του Άρη Δημόπουλου
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Συρία, έπειτα από την επίθεση που εξαπολύθηκε κατά αμάχου πληθυσμού στην Ανατολική Γούτα της Συρίας.

Η επίθεση αυτή φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά χημικής επίθεσης και μάλιστα με στόχο ακόμη και παιδιά, αν και για την ώρα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Σύσσωμη η Δύση και πολύ περισσότερο η Ουάσινγκτον έσπευσε να καταδικάσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους τους, ενώ από τα “πυρά” του Λευκού Οίκου δεν ξέφυγε ούτε η Μόσχα.

Από την άλλη μεριά, η Ρωσία μιλάει για νέες προβοκατόρικες ενέργειες και αρνείται τα περί χημικής επίθεσης στην Ντούμα από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Όλοι φοβούνται επανάληψη της αμερικανικής πυραυλικής επίθεσης

Η κατάσταση θυμίζει τρομακτικά τις συνθήκες που επικρατούσαν πέρυσι τέτοιες μέρες στη Συρία, με την χημική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ να έχει σημειωθεί στις 4 Απριλίου και τη διεθνή κοινότητα να απαιτεί τιμωρία των υπευθύνων.

Στη θέση των υπαίτιων , κατά την Δύση, δεν είναι άλλοι από τους υποστηριχτές του Μπασάρ αλ Άσαντ και φυσικά το ίδιο το συριακό καθεστώς.

Μερικές μέρες μετά και πιο συγκεκριμένα στις 7 Απριλίου, οι ΗΠΑ του νεοεκλεγέντος τότε Ντόναλντ Τραμπ θα χτυπήσουν πυραυλικά τη Συρία.

Στις 3:40 τα χαράματα (τοπική ώρα) , τα αμερικανικά αντιτορπιλικά «USS Porter» και «USS Ross», που βρίσκονταν στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτοξεύουν πυραύλους Τόμαχοκ και πλήττουν την αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην οποία βρίσκονταν και ρωσικά και συριακά αεροσκάφη.

Το χτύπημα έμοιαζε πιο πολύ με χτύπημα εντυπώσεων, παρά με μία ενέργεια που θα επέφερε το μοιραίο για όλο τον πλανήτη, δηλαδή μία γενική ανάφλεξη “γιγάντων” πάνω από τη Συρία.

Σαν…διαβολική σύμπτωση, εκείνη την περίοδο ο Τραμπ είχε έρθει πιο κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και τον Σύριο Ηγέτη, Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ από πολλούς η πυραυλική επίθεση θεωρήθηκε ως “μεγάλη έκπληξη” και στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του Λευκού Οίκου για τη Συρία.

Σήμερα εν έτει 2018, ο πρόεδρος Τραμπ ήδη έχει προαναγγέλλει την σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ωστόσο σήμερα απειλεί οργισμένο και πάλι με σφοδρή επίθεση:

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και το Ιράν για τη στήριξή τους στον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κτήνος Άσαντ». Ζητεί την άμεση παύση του πυρός, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και μεταφερθεί ιατρική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.

Κατηγορεί παράλληλα τον Μπαράκ Ομπάμα για το γεγονός ότι δεν πέρασε την «κόκκινη γραμμή στην άμμο», αναφέροντας πώς αν είχε ενεργήσει τότε, η μεγάλη κρίση στη Συρία θα είχε τελειώσει πριν πολύ καιρό και το «κτήνος Άσαντ θα ήταν ιστορία».

«Η Ρωσία και το Ιράν θα πληρώσουν «ακριβό τίμημα» για τη στήριξή τους στον Μπασάρ αλ Άσαντ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο οργισμένος Αμερικανός πρόεδρος, με ορισμένους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον να μην αποκλείουν επίθεση κατά της Συρίας ως “τιμωρία” για την χημική επίθεση στην Ανατολική Γούτα.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΡΑΝΩΝ……ΦΙΛΟΙΣΛΑΜΙΣΤΕς

  2. ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ 04/08/2018 @ 11:32 ΜΜ

    ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ says: Your comment is awaiting moderation.

    Χαχαχαχαχα ο ‘’ειρηνιστής’’ , ‘’επαναστάτης’’ και ‘’κολλητός’’ του Πουτιν ρε παιδιά; Αυτός που υμνούσαν τα χρυσάυγουλο και ο Μοσχαρολιάκος;
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Ο σιωνιστής Τράμπ θα διαλύσει την Ευρώπη και θα οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

    Ο σιωνιστής Τράμπ θα διαλύσει την Ευρώπη και θα οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

  3. Μεγαρο Μαξιμου 04/08/2018 @ 11:35 ΜΜ

    Έλα Ντόναλντ ειμαι  ο Βλαδίμηρος.Θα χτυπήσεις στην Συρία
    Έτσι θα δειξουμε οτι όχι μονο δεν είμαστε φιλαράκια αλλα οτι  οι σχέσεις μας ειναι τεταμένες.Έτσι ο κόσμος θα καταλάβει οτι η Αμερική δεν φοβάται να πάρει αποφάσεις δύσκολες όταν χρειαστεί.Έτσι μετα εγώ θα βρω ευκαιρία για αντίποινα.Έτσι θα δειξουμε οτι η Ρωσία δεν κολωνει πουθενά.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
    Αυτο θα κανει το Ερντογάν εξω φρένων.που νομιζει οτι θα γινει υπερδυναμη και θα κλεινει τα στενα οποτε θελει και οτι θα βαλει χερι στα πετρελαια του Ιρακ και στους υδρογονάνθρακες της Κυπρου.Συντομα θα του σκάψουμε τον λακο και θα διαλύσουμε την Τουρκία Όπως θα μας συμφέρει .ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΈΠΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΈΛΕΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΙΝΌΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΆΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΊΝΑ..

  4. ορθοδοξος ελληνας 04/08/2018 @ 11:53 ΜΜ

    Αμερικανοι φονιαδες των λαων.

  5. ELLHNAS !!!!! 04/09/2018 @ 5:57 ΜΜ

    EINAI ASXETO ………………….. MA KAI TOSO SXETIKO ………………

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*