11:22 - 05/04/2018

Στέλεχος του Facebook: Τα στοιχεία όλων των πελατών μας έχουν διαρρεύσει

Διαφημίσεις

Μετά την είδηση για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, τώρα έρχεται η αλήθεια.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε συνέχεια για το ότι το Facebook πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες χρηστών του, σε ιδιωτική εταιρία και αυτό το γεγονός «τάραξε» 87 εκατομμύρια χρήστες.

Τώρα έρχεται μια άλλη είδηση, ακόμα χειρότερη η οποία θα ταράξει τα περίπου 2 δισεκατομμύρια που έχουν λογαριασμό στο δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα στοιχεία όλων των πελατών της σε κάποια φάση έχουν διαρρεύσει σε τρίτους. Όλα τα παραπάνω τα είπε διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας, ο Mike Schroepfer.

Ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook, παραδέχτηκε ότι όντως έχουν υπάρξει προβλήματα διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών. Βλέπουμε λοιπόν ότι όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν επιφυλακτικοί με την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, είχαν δίκιο.

Οι φόβοι κάποιων ανθρώπων πλέον επιβεβαιώνονται με τον πιο επίσημο τρόπο.

Όπως είναι λογικό, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Έτσι πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε ότι ανταγωνίστριες εταιρίες προσπαθούν να «ρίξουν» λάσπη στο Facebook, ώστε να πάρουν την πελατεία του.

Από την μια πλευρά ο Ζάκερμπεργκ παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και από την άλλη μας λέει ότι του επιτίθενται ανταγωνίστριες εταιρίες. Τελικά ποιος λέει την αλήθεια;

Φυσικά εμείς σαν απλοί χρήστες δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος δεν έχει, αλλά δεν είναι λογικό να κρατάμε τις επιφυλάξεις μας;

Έγινε ολόκληρο σκάνδαλο και είδαμε εκατομμύρια χρήστες να καταγγέλλουν το Facebook, οπότε δεν μπορεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι να έχουν «λαδωθεί» και να ρίχνουν «λάσπη».

Τι μας δείχνουν όλα τα παραπάνω

Δεν υπάρχει ασφάλεια στο διαδίκτυο, τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Ειδικά οι γονείς δεν θα πρέπει να ανεβάζουν φωτογραφίες των μικρών παιδιών τους. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και χρειάζεται προσοχή από όλους. Βέβαια οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να προστατευτούν και η αλήθεια είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν, είναι να μην χρησιμοποιούν ούτε υπολογιστή, ούτε smart phone.

Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει οπότε στο διαδίκτυο, δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να «τραβήξουμε» το ενδιαφέρον κάποιου επιτήδειου.

Συμπέρασμα:

Αν ένας απλός γνώστης υπολογιστών μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες των υπολογιστών, το Παγκόσμιο κράτος, το οποίο έχει ανεξάντλητους πόρους τι μπορεί να κάνει;

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. Αντε καλημερα, ξυπνησατε?

    • ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 04/05/2018 @ 1:33 ΜΜ

      ξυπνησαμε νωρις και εχουμε δωσει οτι ναναι ονοματεπωνυμο και ουτε μια φωτο στο ρουφιανοβιβλιο εδω και 5 χρονια.

      • Πες μου το προφίλ σου να σε καταγγείλω. Όταν δω κάποιο προφίλ σας το δικό σου, τότε κάνω αναφορά και μετά το σύστημα ζητάει ταυτότητα! Το έχω κάνει και γνωστούς μου χωρίς να το μάθουν και αναρωτιούνταν γιατί το σύστημα στα ξαφνικά τους ζητούσε φωτογραφία ταυτότητας. Έτσι πρέπει.

  2. Πες μου το προφίλ σου να σε καταγγείλω. Όταν δω κάποιο προφίλ σας το δικό σου, τότε κάνω αναφορά και μετά το σύστημα ζητάει ταυτότητα! Το έχω κάνει και σε γνωστούς μου χωρίς να το μάθουν και αναρωτιούνταν γιατί το σύστημα στα ξαφνικά τους ζητούσε φωτογραφία ταυτότητας. Έτσι πρέπει.

  3. ΣΑΤΙΡΟΣ 369 04/14/2018 @ 11:18 ΜΜ

    Gιατι είναι βαμπίρ και του αρέσει να ρουφάει ενεργεια , δεν έχει την γνωση να ξέρει οτι μπορει να περνει ενεργεια απο αλλες πηγές οπως ηλιος μουσικη την γη ta δεντρα ton εθερα κρυσταλλα και ενα ακατομύριο ακομα πραγματα πολυ απλα γιατί είναι ασχετος γι’αυτο το κανει. ΚΑΚΙΑ = ΑΓΝΙΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*