Διαφημίσεις

«Στο κόκκινο» χτύπησε η προκλητικότητα και επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τον Ελληνα πρωθυπουργό για πολλοστή φορά ότι αθέτησε την υπόσχεση που του είχε δώσει το καλοκαίρι του 2016 ότι θα του παραδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Μάλιστα, συνέδεσε και επίσημα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, με την παράδοση των «8» στην Άγκυρα.

Τέσσερις προκλήσεις Ερντογάν μέσα σε λίγα 24ωρα

Είναι η τέταρτη πρόκληση του Ερντογάν μέσα σε λίγα 24ωρα, η οποία εκδηλώθηκε μάλιστα με τον Τούρκο πρόεδρο ντυμένο με στολή παραλλαγής να μιλάει σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων σε μεθοριακή περιοχή. Είχε προηγηθεί το θέμα της ανοιχτής απαίτησης του σουλτάνου για συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και στο Αιγαίο, η επανάληψη του χαρακτηρισμού των Ιμίων ως «τουρκικού εδάφους», η επίσημη επέκταση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, και της κατηγορίας των δύο στρατιωτικών ότι παραβίασαν τα σύνορα στον Έβρο. Να προστεθεί, επίσης, και η ουσιαστική χρησιμοποίηση της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, με τον Ερντογάν να «προσεύχεται» κατά την διάρκεια κοσμικής εκδήλωσης σ’ αυτήν…

Πρωθυπουργός, σουλτάνος και δικαιοσύνη

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου,υπήρξε άμεση και πολύ έντονη: «Η Ελλάδα, διαθέτει πρωθυπουργό και όχι σουλτάνο να διατάζει την δικαιοσύνη…», τονίζεται σε βραδινή ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Ερντογάν «μπορούσε να θέσει το θέμα των «8», αν είχε να πει κάτι, κατ’ ιδίαν ή και δημόσια στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Αθήνα…».

Το… περίεργο, όμως, με την ανακοίνωση του Μαξίμου, είναι ότι ο Ερντογάν έθεσε το θέμα τόσο δημόσια (στις κοινές δημόσιες δηλώσεις των δύο ηγετών, με τον κ. Τσίπρα να μην αντιδρά…) σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, και προφανώς το συζήτησε και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει σχετικά και με πολύ κατηγορηματικό τρόπο στην τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε λίγες ώρες πριν αφιχθεί στην Αθήνα…

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ενώ ο Ερντογάν επανέρχεται κάθε τόσο και σε όλα τα «φόρα» σ’ αυτή την υπόσχεση που ισχυρίζεται ότι του είχε δώσει ο κ. Τσίπρας, ο τελευταίος αποφεύγει επιμελώς να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, όπως συνέβη και με την ανακοίνωση του Μαξίμου, με αποτέλεσμα ο Τούρκος πρόεδρος να επιμένει…

Και επίσημα θέμα ανταλλαγής

Πολιτικοί αλλά και διπλωματικοί κύκλοι, επισημαίνουν ότι ο Ερντογάν με τις χθεσινές δηλώσεις του θέτει και επίσημα θέμα «ανταλλαγής» των «8» με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται επί ένα μήνα πλέον στην Ανδριανούπολη, ενώ μόλις προ λίγων ημερών, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Βάρνα, ότι «εμείς, πάντως, δεν συνδέουμε το θέμα των «2» με αυτό των «8». Και υπογραμμίζουν με σημασία, ότι και χθες ο Ερντογάν μέμφεται τους Ευρωπαίους (όπως έκανε και στην Βάρνα) ότι ενώ για του «2» έδειξαν ευαισθησία και ζήτησαν την απελευθέρωσή τους «για τους 8 που προσπάθησαν στο πραξικόπημα να τον δολοφονήσουν, δεν κάνουν καμιά αναφορά…».

Πηγή:iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν προκαλεί και κάνει «τούρκικο παζάρι» με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς”
  1. Η Ελλαδα διαθετει λεει πρωθυπουργο και οχι σουλτανο,σεβεται λεει το δικαστικο συστημα
    …γι αυτο κανει γαργαρα τις αποφασεις του ΣΤΕ;αν ειναι να προφυλαξει τουρκους σεβεται τη δικαιοσυνη και μονο τοτε.παπαρες .καλοι παπαρες και λαμογια ειστε.

  2. Ρε οτι και να λεη ο ερντογαν ,δεν ιδρωνει το αυτι ,αυτουνου που καμωνεται Ελληνα πρωθυπουργο,αυτουνου που στην ανακρουση του εθνικου υμνου ,στην επισκεψη του ολαντ,στεκοταν με τα ποδια ανοιχτα και τα χερια στα τετοια του(σαμπως εχει ;΄),οπως παντα !τσιπρα…τι λεει ο γιαχαβαωθ σου…θα ελθη να μας κανη τον μεσσια ;η μπερδουκλωθηκε ;ου ρε !τσου ρε λακη !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek