Διαφημίσεις

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΑΘΕ ΡΑΜΦΟ

Τι βρήκε να γράψει η πρωθυπουργάρα μας για τους ηρωικούς φουστανελάδες του ’21; Οτι ξεθηκάρωσαν λόγω… Διαφωτισμού!

Kαι έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο twitter: «Η Επανάσταση του ’21 είχε μέσα της βαθιά χαραγμένες τις αξίες που έφερε στο προσκήνιο ο Διαφωτισμός. Οπως και οι μεγάλες επαναστάσεις του 18ου αιώνα, στη Γαλλία και την Αμερική».

Αποπειράθηκα να ξορκίσω το ράμφειο πνεύμα απαντώντας στις πρωθυπουργικές αναρτήσεις πρώτα αυτό: «Λάθος, κύριε πρωθυπουργέ. Το 1481, ὅταν ξεσηκώθηκαν οἱ Ἕλληνες μέ ἐπικεφαλῆς τόν Κροκόδειλο Κλαδᾶ, δέν ὑφίστατο Διαφωτισμός». Υστερα του έγραψα και το ακόλουθο: «Ἡ βούληση τῶν Ἑλλήνων νά παραμένουν ἐλεύθεροι δέν χρειάστηκε τόν Διαφωτισμό γιά νά διατηρηθεῖ. Μήν μιλᾶτε μέ φθαρμένα τσιτάτα».

Ακολουθούν μερικές (από τις ευγενέστερες διαθέσιμες) απαντήσεις ορισμένων εκ των «θαυμαστών» του Αλέξη Τσίπρα.

Μπαρμπουνης Αγγελος: «Κύριε πρωθυπουργε μάλλον ξέρεις ιστορία όσο και γεωγραφία (βλ. Λέσβο Μυτιλήνη)».

Theodore Goumas: «Ποιόν διαφωτισμό γνώριζε ο ελληνόψυχος αγράμματος στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης; Για Του Χριστού την πίστη την Αγία & της Πατρίδος την ελευθερία πολεμήσανε».

Αλέξανδρος Θάνος: «Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Το 1821 ήταν τόσο ταξική Επανάσταση όσο το 1922 έγινε συνωστισμός. Δεν περιμένει κανείς πολλά όμως από το ΚΚΕ Εσωτερικού».

RWR: «Εντάξει. Αντε τώρα γιατί είναι έτοιμη η σκορδαλιά».

Ioannis E Kolovos: «(Και πάλι) λάθος κάνετε, κ. Τσίπρα! Οπως τονίζει ο Θ. Κολοκοτρώνης “Ο δικός μου ο ξεσηκωμός δε μοιάζει μήτε με των Φράγκων, μήτε με κανενού άλλου. Εμείς θ’ αναστήσουμε μία πατρίδα που κεφάλι θα ΄χει το Χριστό. Κι όχι ανθρώπους”. Διήγησις Συμβάντων της Ελληνικής φυλής, Κεφ. Β΄, 44».

Frajesca Sylvestra: «Ο Διαφωτισμος του μεγαλου τρομου της γκιλοτινας και τους φουρνους την Βανδεας που καιγανε ανθρωπους».
Anny: «Και χωρις να βγαλουν ερπη οι επαναστατες».

SL: «Πάντα άσχετος σε ό,τι λέτε. Άκου εκεί, η επανάσταση συνυφασμένη με τις αξίες του Διαφωτισμού. Εννοούσες τη επανάσταση του 1917 γιατί η επανάσταση του 1821 βασιζόταν στην εθνική συνείδηση, τη θρησκευτική πίστη κ τα ιδανικά του Ελληνισμού, τα αντίθετα στοιχεία του Διαφωτισμού».

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

thesecretrealtruth



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Τι βρήκε να γράψει η πρωθυπουργάρα μας για τους ηρωικούς φουστανελάδες του ’21;”
  1. Τωρα τι να πεις!!!! ενα καθηστεριμενο ,γενικος, στο σπιτι ,στο σχολειο ,στην σκεψη, του πηρε ο μπαμπας του μηχανη μπας και προλαβει να μαθει κατι ,μπαααα ! στουρναρι !! το πηρε το εβαλε στον κηπο του κκε εσ και βλαστισε το βλαμενο και πανω που εβγαζε φυλλα του ριξανε λιπασμα απο την μοσαντο και τα εκανε παρδαλα τα φυλλα και σικε ολα τα φρουτα , και μετα αφου το ειδαν οτι ως τεχνη περναει γιατι σαν φυτο απετυχε , τον βαλανε σε ενα ωραιο γραφειο για νατο στολιζει ,αλλα αυτο ηταν τραγικο για το μεγαλο χωραφι που το λενε Ελλας!! Το δραμα συνεχιζεται!!…….

  2. Τώρα που ο Διαφωτισμός έχει πεθάνει και το θηριώδες εκτόπλασμά αρχίζει να σπάει σε μαζική κλίμακα ,η ίδια η προϋπόθεσή του, το κλειστό Εγώ ψυχορραγεί,
    νοσταλγοί στο τίποτα,αγνοούν το αίμα.
    Το Αχυρο καίγεται, Το αίμα δεν καίγεται, βράζει, προσμένει την αλήθεια
    γιατί είναι η αλήθεια.

    .

  3. Ζυγίζουν, μετράνε αντιδράσεις …. όταν θα σου πουν φέρε την γυναίκα σου να την πηδήξω και δεν θα ανοίξει μύτη τότε θα ξέρουν…
    Για την ώρα έστω και αυτούς τους λίγους τους φοβούνται …ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ….κότες!!!!

  4. Από την στιγμή που στην ΕΛΛΑΔΑ μας ,βάλανε (και εμείς το επιτρέπουμε!!!!)να κυβερνούν κωλοτρυπίδες… λογικό είναι να τα κάνουνε σκατά!!!!
    kostas xortarias

  5. Γελάμε και κλαίμε με τη πρωθυπουργάρα μας αλλά εδώ είχα διαβάσει κάποια στιγμή για έναν γέροντα που είπε κάτι που μου είναι αδύνατον να το ξεχάσω…Κάθε λαός παίρνει αυτό που του αξίζει,δε γίνεται σε ένα κοτέτσι να έχουν για αρχηγό τη σοφή κουκουβάγια, οπότε σταματήστε το κράξιμο, τέτοιοι που είμαστε αυτός μας αξίζει.

  6. Μεγάλη ώθηση στην επιθυμία για ελευθερία έδωσαν από τον 18ο αιώνα ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και η Γαλλική Επανάσταση. Το κίνημα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού 1750-1821 προετοίμασε το έδαφος για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1 Τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας ορκίστηκαν ενώπιον του Υπερτάτου Όντος. Η έκφραση υπέρτατο ον είχε σχέση με τον δυτικό θεισμό καθώς και με την λατρεία του υπερτάτου όντος κατά την Γαλλική επανάσταση. Πάνω απο όλους τους βαθμούς της εταιρείας προίστατο η λεγόμενη ανώτατη αρχή. Μέλη της ανώτατης αρχής ήταν οι μεγάλοι Ιερείς των ελευσινίων. (Ιστορία του ελληνικού έθνους εκδοτικής αθηνών τόμος ΙΑ σελ 427) Η ορθόδοξη εκκλησία αντιτάχθηκε στις πολιτισμικές και ιδεολογικές αλλαγές που επέφερε ο Διαφωτισμός και στις ριζοσπαστικές ιδέες περί εθνικής αυτοδιάθεσης και ακολούθησε πολιτική νομιμοφροσύνης στην κοσμική εξουσία του Σουλτάνου, με την δικαιολογία οτι η εξουσία του ήταν μέρος Θεικού σχεδίου. (Ιστορία της Ελλάδος από το 1800. Τεύχος Α’: Το έθνος, η πολιτεία και η κοινωνία των Ελλήνων.)

  7. Κάποιοι ερμηνεύουν μονόπαντα, Πριν την επανάσταση του 1821 είχαν προηγηθεί άλλες 123!
    Με Ποτάμια αίμα γεύθηκαν την Ελευθερία οι Ελληνες.Οχι για πολύ,
    μετα τον θάνατο του ευσεβούς Ελληνα Χριστιανού Καποδίστρια(Η Ελβετία είναι γεμάτη με αγαλματά του)η Ελλάδα κατέπεσε στα δίχτυα της βαυαροκρατίας με τα γνωστά θλιβερά αποτελέσματα.Το ψευτορωμέικο,δουλικό των δυτικών θα περάσει…

  8. Και τι θέλατε να γράψει;;; Πως ξεσηκώθηκαν για να ελευθερώσουν την πατριδα;; Η λέξη πατριδα και μονο του καίει το στομα. Οςο γλυκιά ειναι για κάποιους απο εμας, τοσο δηλητήριο ειναι γίαυτον. Και ομως…..αυτος μας κυβερναει.

  9. ειμαι παντρεμενος εδω κ 17 χρονια με μια γυναικα τυρρανο..εδω κ μια βδομαδα εκανα την επανασταση μου…μπορει να μου πει καποιος σε ποια κατηγορια επαναστασης ανηκω??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *