Διαφημίσεις

Το αρθρο αυτο εμπνευστηκε απο καποια σχολια που γραφτηκαν για εμας τους Μυτιληνιους

Με ιδιαιτερη προσοχη,παρακολουθω τις τελευταιες μερες τα σχολια που γινονται για εμας τους Μυτιληνιους.Ξερω πως ,οτι λετε ,το λετε απο ενδιαφερον και για να μας ξυπνησετε.Ομως το βλεπω λιγο δυσκολο και θα εξηγησω τι εννοω.

Εκτος απο τον καινουργιο χαρακτηρισμο,αυτον δηλαδη ,των προβατων,εμεις οι Μυτιληνιοι εχουμε και αλλα παρατσουκλια,οπως γκασμαδες και Παλαβομυτιληνιοι.Αυτο ειδικα το τελευταιο ειναι και επιστημονικα αποδεδειγμενο ,αφου καποια χωρια μας εχουν τον υψηλοτερο δεικτη σχιζοφρενειας σε ολη την Ελλαδα.Τωρα τι ειναι η σχιζοφρενεια και τι ο σχιζοφρενης ειναι μια μεγαλη κουβεντα.

Τι περιμενεις λοιπον ,να Πραξει ενας Παλαβος,οταν μια Κυριακη ενω ξεκιναει με την οικογενεια του να παει για μπανιο σε μια ωραια παραλια,στο δρομο πεφτει πανω σε ενα τσουρμο απο εξαθλιωμενους ανθρωπους που μολις ειχαν ξεμπαρκαρει απο τον πνιγμο.Σταματαει ,βγαινει απο το αμαξι του και τους δινει οτι εχει και δεν εχει μαζι του.Νερα,τοστ,καπελα ακομα και το πολυτιμο αντιηλιακο του.Τι να πω ,τι να πω,δεν εχω λογια.

Να πω για τις παλαβοτσαραδες μας,προσφυγοπουλες οι πιο πολλες απο τα απεναντι παραλια ,πως κλαψανε και συμπονεσανε τον ιδιο τον οχτρος τους.Μαλιστα σε δυο απο αυτες ,ταξανε οτι θα τις δινανε και Νομπελ!
Να πω για τους Μολυβιανους και Συκαμνιωτες ψαραδες{εχετε ακουστα για την Παναγια την Γοργονα,το εκκλησακι , στην Σκαλα Συκαμιας} που μολις εβλεπαν να αναποδογυριζει βαρκα ,χωρις δευτερη σκεψη,επεφταν μες τη θαλασσα και με μακροβουτια εβγαζαν μισοπνιγμενες μαναδες και παιδια , με κινδυνο την ιδια τη ζωη τους.Και την επαυριο τα βαφτιζαν στο ξωκκλησι του Αι Νικολα του Θαλασσινου ,υστερα απο αιτημα των ιδιων των γονιων τους.Η οταν χειμωνα καιρο , γεμισε το λιμανι ενος χωριου απο ζωντανους και αποθαμενους ξεμπαρκους και χτυπησε η καμπανα μες την νυχτα και σηκωθηκε ολο το χωριο ,πηρε κουβερτες και παπλωματα για να παει να τους ζεστανει.

Και εκλαιγαν ολοι μαζι και φωναζαν καντε κατι ,καντε κατι, να σταματησει αυτο το κακο,δεν αντεχουμε αλλο,τοσο πονο ,τοση ασχημια.Και δεν εγινε τιποτα και κανεις δεν εκανε τιποτα.Και ηρθαν και αλλοι και αλλοι,και ηρθαν και οι υαινες και τα τσακαλια ,ντοπια και ξενικα,ηρθαν πολλοι ,ηρθαν και οι αγιοι πατερες,οι διαμοιρασαντες τα ιματια μας.Και αρχισαν οι κλεψιες,η διαφθορα,βγηκαν οι μπαλταδες,φαγαν τα ζωντανα μας,μεχρι και τις γατες μας φαγανε.

Και σαν μην εφταναν ολα αυτα,αρχισε απο απεναντι ο τουρκος να κουναει και το γιαταγανι του παππου του ,του Αλι ,που του το δοκε λεει μια ειδωλολατρισσα θεα.Τωρα απο ποτε τα Ξοανα γινηκανε θεες,ειναι μια αλλη ιστορια.

Η αληθεια ειναι πως τουτον τον τοπο τον πατησανε πολλα ποδαρια.Οθωμανοι ,Ενετοι,σαρακηνοι.Οποτε σου λεει ο Μυτιληνιος μαθημενος καθως ειναι απο τον χρονο,μπορα ειναι και αυτη ,θα περασει.Ανεκτικος γινηκε ,χαχολικα κοιταει τον κινδυνο,γιατι αιωνες τωρα ο κινδυνος γινηκε αδερφος του.Εζησε μαζι του,διπλα διπλα,αγαπησε αν θελεις και αγαπηθηκε απο τον οχτρο του.Θυμαμαι παιδι,να με κρατα στην ποδια της η βρακουσα προγιαγια μου,με το τσεμπερι της και να μου λεει πως σαν ηρθε η ωρα να φυγουν οι τουρκοι πια απο το νησι ,αγκαλιαζοντουσαν και κλαιγανε οι γειτονισσες ,που θα χωριζοντουσαν και ελεγαν οι Τουρκαλες, πως εμεις φευγουμε τωρα ,αλλα να το ξερετε πως θα ξαναρθουμε πισω μια μερα.Τοση η αγαπη των τουρκων για το νησι τουτο και ξερεις γιατι, μου λεγε η γιαγια μου,γιατι κορη μου ειναι Ελληνες οι πιο πολλοι απο αυτους και ας μην το θυμουνται,αλλα και οσοι το θυμουνται το κρυβουνε κι απο τον ιδιο τους τον εαυτο .Μα θα ρθει ομως η ωρα που θα λευτερωθουν και αυτοι και θα ξαναρθουνε σαν Ελληνες τουτη τη φορα.Εγω δε θα ζω ,εσυ ομως θα το προκαμεις,ελεγε και σκουπιζε τα αποκαμωμενα ματια της.

Κανουν το σταυρο τους εδω οι ανθρωποι λοιπον και λενε βοηθα Παναγια μου Αγιασωτισσα και Ταξιαρχη μου.Δεν τους περναει απο το μυαλο οτι μπορουν να κανουνε και κατι αλλο,και αναβουν το κερι τους στις εκκλησιες και στα ξωκκλησια τους .Τα πιο πολλα απο δαυτα θεμελιωμενα πανω σε αλλα πιο παλια ,εκεινα των παλιων παππουδων και γιαγιαδων τους.Οπως αυτο στο Ιερον Μεσον της Καλλονης,αφιερωμενο στον Δια ,την Ηρα και Τον Διονυσο και διπλα τους χτισμενη μια ακομα εκκλησια του Ταξιαρχη.

Η εκεινο του ΑιΛια διπλα στον σπηλιο του Ορφεα.Δεν ξερω αν το γνωριζετε αλλα τυχαια εδω δεν γεννηθηκε η Σαπφω ,ο Αλκαιοος και τοσοι αλλοι.Ετουτο το νησι φερει ακομα μια πολυτιμη κληρονομια,εκεινη του Ορφεα.Γιατι οταν οι Μεναδες του επιτεθηκαν και μετα πεταξανε το σωμα του στο Αιγαιο ,το Κεφαλι του μαζι με την Λυρα ξεβραστηκε σε Μυτιληνια ακτη ,στα Ορφικια και οι Ιεριες του νησιου το τοποθετησαν μεσα σε Μεγα Σπηλαιο που γινηκε Μαντειο ξακουστο και μεσα απο το Κεφαλι και την Λυρα του ιδιου του Ορφεα δινοτανε χρησμοι.Και λενε πως στις μερες μας ο Ορφεας ξαναμιλησε και εδωσε χρησμο,μεγαλο και δυσνοητο και .με νοημα βαθυ,καθως μιλαει για τα συμπαντα ολα και ολη την πλαση.Και στη μεση ,λεει ,εθεσε απο ολες τις Θυγατερες του Ηλιου ,την πιο Αγαπημενη.Τι να πω ,τι να πω.Θα αναστησουμε και τους πεθαμενους η μηπως πεθαινουν οι Αθανατοι

Καπως ετσι κοιτανε το κουβαρι της ζωης τους οι Μυτιληνιοι,και εχουν καθε χρονο εγνοια μεγαλη για το αν θα δωσει ο Θεος μαξουλια,να μπει η σοδια,το λαδι.Αλλο παλι και τουτο το θαυμα, που ευδοκημησε η ελια στη γη μας ,βλογημενη απο τον Χριστο,δωρο της Αθηνας στους Ελληνες. Πανω στη λαβα ευδοκημησε,αφου το νησι εχει τεσσερα ηφαιστεια και πολλα κακαβια ,και τα σπλαχνα του ειναι γεματα μυστικα περασματα που αν τυχει να εισαι ταξιδευτης με γνωση,υπογεια μπορεις να φτασεις ισαμε το ρηγμα της Ανατολιας.

Εδω ειναι και η καταποντισμενη πολη της Φωτιας ,η αρχαια Πυρρα.Εχετε ακουστα για το Ιερο Ανδρογυνο,τον Δευκαλιωνα και την Πυρρα που γεννησανε τον πρωτο Ελληνα η καλυτερα να πουμε νεοελληνα ,γιατι Ελληνες υπηρχαν απο παντα.
Και τωρα θα περιμενε κανεις με τοση λαβα και τοση πυρρα ,ναναι το νησι ξερο και ομως Θεος και φυση συνταιριαξανε και δοκανε απανω της λογιων λογιων τοπια.Και βλεπει και καμαρωνει ο Μυτιληνιος δαση πευκοφυτα και θαλασσες απο ελαιωνες,και αναμεικτη αιγαιοπελαγιτικη φυση με βοτανια μοσχομυρωδατα.

Και τι να πουμε για τον Ηλιο μας και τον καθαριο Ουρανο μας.Ενα απο τα μερη με την μεγαλυτερη Ηλιοφανεια στην Ελλαδα, το νησι μας.Και τις νυχτες ποταμια ολοκληρα τ αστερια πανω απο την κεφαλι μας.

Πως να τα συγκερασει ολα τουτα η Ψυχη χωρις να παλαβωσει.
Κοιταει μεσα του ο Μυτιληνιος ,βλεπει το θαυμα που συντελεστηκε μεσα στην Καρδια του.Κοιταει εξω και βλεπει τον ιδιο το Θεο.Δεν του ταιριαζει να γονατισει,ισως και να βαριεται να πεταξει.Κανει λοιπον αυτο, που χρονια εμαθε καλα να κανει.Γιεμιζει το ποτηρι του με ουζο και αρχιζει το χορο.

Εγω η Μυτιληνια



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

17 σχόλια στο “ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ”
  1. ξηπνατε εκει εσεις ειστε οι πιο εβαλοτοι σε σχεση με την τουρκια που ειναι μια ανασα διπλασας !!! θα γινει και το ντου κι παραλιλα θα ξαμοληθουν κι αυτοι που μαζοξατε εκει κι θα σαςτελιωσουν !!! αν δε σιντομεψετε την αφιπνιση την κατσατε αγρια !!!! ο αγιοςσας εκει δε αξιζει να του κανετε αυτο που πρεπει ??? να υπερασπιστιτε τα εδαφη σας ??? να αδερφωθητε να ενωθητε ως συνελληνες κι να πα;ταξετεαυτα πουσαςφεραν αυτοι που κανατε την βλακια κι ψηφισατε ??? μα ειναι δινατον να ψηφισατεαθεουςεσεις που εχετε τετιος εκει αγιους ?? τον μεγαταξιαρχη και τους αλους αγιους ??? δε επιτρεπετεαυτο !! αφιπνιση εστο και τωρα !!! καντε κατι !!

    1. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ !!!!!!!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ !!!!!!!!!!!! ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΘΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΩΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΠΑΝΩ Σ’ΑΥΤΟ !!!!!!!!!! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΡΓΗΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ !!!!!!!!!!!

  2. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Εσεις οι μυτιληνιοι με τους ξενους μια χαρα τα πατε με τους ελληνες εχετε ενα θεμα γιατι και εγω μυτιληνιος ειμαι και σας ξερω

  3. Λυπαμαι αλλα ειστε αφελεις? Δεν καταλαβαινετε οτι αλλοιωνεται ο πληθυσμος της Ελλαδος μαυτα που γινονται? Και αυτο ειναι τουρκικο σχεδιο. Δηλαδη τι πρεπει να γινει να παρουμε ολοι μπρος και ποσο μαλλον εσεις εκει που ειστε τοσο κοντα? Πατησαν επανω στην ευαισθησια και το φιλοτιμο των Ελληνων για να μας αλλοιωσουν και συνεχιζουμε να ειμαστε μ@λ@κες. Οταν βγουν ολοι αυτοι που μαζεψατε με τα χατζαρια θα ναι αργα τοτε. Μην ξεχνατε τον νομο του περνανε οι κυβερνοντες σε 3 χρονια να γινουν ολοι αυτοι ‘Ελληνες’. Οταν καιγεται το σπιτι σου αυτο σωζεις δεν πας στο πιο περα κ τωρα καιγομαστε αλλα τελικα πρεπει να παθουμε πολλα ως εθνος για να παρουμε μπρος. Και παλι φοβαμαι μην ειναι ηδη αργα. Α ρε Ελλαδα τι τραβας και τι θα τραβηξεις ακομη οσο υπαρχουν προβατα

    1. πεστα μα κι που τα λες ποιος ακουει ??? ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ τα προβατακια !!! αν δε δουν να σφαζουν οι λαθρο τοτε δε καταλαβαινουν !! οταν το δουν θα τρεχουν τρομαγμενα να ξεφυγουν

  4. Εσύ η Μυτιλήνια Αφού κοπιάσες να γράψεις αυτό το αριστουργημα , πιάσε κ καμία δυμουτσουνη τώρα κ φύλα καραουλι γιατί θα γινεις γιουσουφάκι του Ερντογάν. Τελικά αν οι μυτιληνιοι διαπνέονται συλλήβδην από το πνεύμα αυτού του κειμένου τιποτα δεν είναι τυχαίο. Η υπερβολική αγαθοσυνη συνορεύει με τη βλακεία έλεγαν οι αρχαίοι.

  5. Κανε το καλό και ριχτο στο γυαλο.Τοστακι,αντηλιακό,καννα μισοκιλο ουζο μινι και πέταμα στην θάλασσα με καταπέλτη

  6. Πολύ ομορφογραμμένη η αφήγηση,και ιδιαίτερη,σαν κάθε γωνιά της τόσο όμορφης πατρίδας μας ! Ποια γωνιά της,δεν έχει εντελώς δικά του χαρακτηριστικά και την δική του ντοπιολιαλιά ; Ναί,γνωρίζω για τον Ορφέα και φυσικά για την Σαπφώ και ακόμη περισσότερο,γνωρίζω για τον Οδυσσέα Ελύτη,που ήταν τόσο περήφανος κι ένιωθε ευλογημένος που καταγόταν από το νησί που ο άνεμος του Αιγαίου,έφερε στις ακτές του τον Ορφέα,κι όπου γεννήθηκε εκεί,και η Σαπφώ…Τά’χει γράψει ο ίδιος αυτά…Ξέρω και για τον Ταξιάρχη στον Μανταμάδο,με την απερίγραπτα θρυλική ιστορία του Μοναστηριού,όπου για τους Τούρκους απέναντι,είναι ο ”Μαύρος”,όπως τον λέτε εσείς μεταξύ σας( είναι η μοναδική,γλυπτή εικόνα,ίσως σε ολόκληρη την Ορθοδοξία)που λέει ο θρύλος πως την ζύμωσε ο μοναδικός καλόγερος που γλύτωσε από τους Σαρακηνούς πειρατές όταν κατέστρεψαν το μοναστήρι και εξόντωσαν όλους τους καλόγερους,κι ο επιζών,την έφτιαξε με χώμα και με το αίμα των σφαγιασμένων καλογήρων…κι έχει σκούρο χρώμα,απεικονίζοντας τον Αρχάγγελο Μιχαήλ(τον ”Μαύρο”όπως τον λέτε)Ξέρω και για την Θερμή όπου είναι το άλλο,άγιο Μοναστήρι με τους νεοφανείς Αγίους μας,Ραφαήλ,Νικόλαο και Ειρηνούλα,που επίσης με εντελώς θαυματουργικό τρόπο,μέσω ενυπνίων των διαφόρων κατοίκων των γύρω χωριών,έκαναν γνωστή την ιστορία τους,από τα τέλη της 10ετίας του 50 με αρχές 1960! Για μένα,αυτή η ιστορία,είναι από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα κι επιχειρήματα για εμάς τους χριστιανούς,πως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ! Η παλιά ιστορία του Μοναστηριού,συνέβει το 1463,όπου οι Καλόγηροι μαρτύρησαν από φοβερά μαρτύρια των Τούρκων,τον ηγούμενο(τον μετέπειτα Άγιο Ραφαήλ)τον πριόνιζαν από τον λαιμό και έτσι τον αποκεφάλισαν στο τέλος..Φοβερά πράγματα,φρικτά έκαναν,και στους κατοίκους,όπως το να τεμαχίζουν ζωντανό το κοριτσάκι,την Αγία Ειρηνούλα,εμπρός στα μάτια των γονιών του,για να αλλαξοπιστήσουν…Χριστέ μου !Θυμίσου μας όλους τους Έλληνες τι περάσαμε από αυτά τα θηρία τα ανήμερα και βάρβαρα..τους Τούρκους ! Ξέρω,Μυτιληνιά μου,πως εκεί στο πανέμορφο νησί σας,ήλθαν οι πρόγονοί μου από την Μικρασία,κυνηγημένοι και πάλι,από τούτα τα βάρβαρα θηρία και ύστερα,μοιράστηκαν εδώ κι εκεί στην Ελλάδα μας,όπως οι δικοί μου,που στέριωσαν στην Μακεδονία…Αν πράγματι οι Τούρκοι που’κλαιγαν,επιστρέψουν,είτε θα είναι οι ‘’κρυπτοχριστιανοί’’που ανάβουν τα κεράκια κάτω απ’την γή και θα τα’ανάβουν πια,επάνω,είτε θα είναι ‘’φανερεχθροί’’ μας που θέλουν μόνο την καταστροφή μας Έύχομαι να έχουμε καλή την Πίστη μας και την Πατρίδα μας ολόκληρη και την υγεία μας πολύ καλή,όλοι οι Έλληνες….Έχοντας μαζί μας τον Θεό,όλα καλά θα πηγαίνουν…

  7. Πολλά λόγια, πολύ συναίσθημα, δε λέω, αξίζει αυτή η πανέμορφη γη η Λεσβιακή, αλλά κάνε κάτι να ξεσηκωθείτε να την σώσετε. Έχετε ήδη χάσει το όνομα σας οι Λέσβιοι και οι Λεσβίες από τις ανώμαλες του σιωνισμού, κοιτάξετε μην χάσετε και την γη σας….

  8. Βάλτε λοιπον ούζο στο ποτήρι κι αρχίστε τον χορό. Μέχρι να αρχισουν να σας χορεύουν στο ταψί οι λαθρο που σώσατε. Αιντε απο δω. Μετα θα κλαίτε και θα ζητάτε βοηθεια. Απο μας ομως μη περιμένετε βοηθεια, οπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. Δεν ειμαι κακ´ια, αλλα σε οτι εχει σχέση με τους λαθρο, γίνομαι εξω φρενών.

  9. Εχω ζησει 5 χρόνια Λεσβο και έχω κάνει φαντάρος εκεί. Με συγκίνησες. Έτσι είναι ακριβώς. Σας αγαπώ βσθια εσάς εκεί στις ακρες της .Ελλαδας.

  10. Το νησι των ΑΙθιοπων και των Μακαρων , ΗΤΑΝ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ , οι βαρβαροασιατες πανε να το εξαφανησουν ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ….

  11. καπετανισα καλα τα λες καντε κατι να τους διοξετε !!!! απλα τα πραγματα !!! μην περιμενετε απ τον διμαρχο κι αυτους που κυβερναν !! αυτοι εξυπιρετουν αλλων συμφεροντα!! καντε αυτο που πρεπει μονοισας!! διοκτετους πισο στον ερντογαν

  12. Τέλος χρονου……όπως εστρωσες,θα κοιμηθης…..μετα την Λαμπρή…..πολλοί θα φύγουν…..όσοι ειμασθε…ζωστειτε τ’αρματα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *