Διαφημίσεις

Δύο τουρκικά F-16 πέρασαν 2.000 πόδια από το Σινούκ με τον αντιστράτηγο Στεφανή κι άλλους ανώτατους αξιωματικούς – Δύο φορές παρενόχλησαν το ελληνικό ελικόπτερο κατά την πτήση από Ρόδο προς Ρω και Στρογγύλη – Είστε σε τουρκικό εναέριο χώρο, έλεγαν από τον ασύρματο

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, παρενοχλήθηκε δύο φορές σήμερα από τους Τούρκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη, τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία, διότι παραβίαζε το τουρκικό FIR!

Οι Τούρκοι, όμως, κλιμάκωσαν την προκλητικότητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού από τη Ρω προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταυτόχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν, τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο.
Στη συνομιλία δια ασυρμάτου, που ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι Τούρκοι πιλότοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν περίπου 2.000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών.

Αστραπιαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης για να τα αναχαιτίσουν.

Από το πρωί, τα «γεράκια» της Άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων, χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως.

21 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Συγκεκριμένα, μια ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η τουρκική πολεμική αεροπορία φρόντισε να προχωρήσει σε νέες προκλήσεις πάνω από το Αρχιπέλαγος.

Συνολικά, τα 6 τουρκικά αεροσκάφη που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς στο βορειοανατολικό, κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησαν σε 21 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και τα έξι τουρκικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης που ακολουθούν οι Τούρκοι ήταν οπλισμένα.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ”
  1. Κλιμάκωση: Αγριες αερομαχίες γύρω από Σινούκ που μετέφερε τον Α/ ΓΕΣ Α.Στεφανή και 16 ανώτατους Αξιωματικούς Κλιμάκωση με άγριες αερομαχίες γύρω από … / > άντε ξανά το ιδιο σκηνικο… δηλαδη… ενας δεν υπαρχει να αναλάβει… και να τελειώσει όλον αυτόν τον εξευτελιστικό εφιάλτη που ζούμε κυριως εδω και 8 χρονια … ???
    … ουτε ενας… ???
    Ένας Αρσενικός Ρε… Να Κατουράει Όρθιος Δεν Υπάρχει… περισσότερα > https://sevenepsilonseven.wordpress.com/2018/03/22/%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C/comment-page-1/#comment-2188

  2. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ??ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ Ε? ΕΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ,Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ!ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ??ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ!!! ΣΦΙΓΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΕΤΕ,..ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ??ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!!ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΟΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΣΚΑΡ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *