Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εδώ και λίγο καιρό παρακολουθούμε μια σειρά θερμών επεισοδίων με την Τουρκία που στο τέλος δείχνουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη αυτή θεωρείται ορόσημο για την έναρξη ενός κρεσέντο εκρηκτικών τουρκικών προκλήσεων σε όλο το μήκος και το πλάτος της ελληνοτουρκικής μεθορίου αλλά και στην περιφέρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσοι παρατηρητές των τουρκικών πραγμάτων είχαν προειδοποιήσει ότι το ταξίδι αυτό θα έπρεπε να αναβληθεί και να βρεθεί μια καλύτερη συγκυρία για την πραγματοποίηση του, δεν εισακούστηκαν και οι αεροβατούντες των ελληνοτουρκικών επέμεναν. Το ταξίδι αυτό έγινε και για πρώτη φορά η Τουρκία μας πέταξε κατάμουτρα μέσα στο προεδρικό μέγαρο τις προκλητικές της διεκδικήσεις.

Στις 17 Ιανουαρίου είχαμε το πρώτο πολύ σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια όπου η ελληνική φρεγάτα Νικηφόρος ουσιαστικά ξύστηκε με τουρκική ακταιωρό της ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια είχαμε την κίνηση του Έλληνα υπουργού ΥΕΘΑ στις 28 Ιανουαρίου να ρίξει ένα στεφάνι στα Ίμια προς τιμή των πεσόντων το 1996. Οι Τούρκοι που γνώριζαν τις κινήσεις του Έλληνα υπουργού, είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα και είχαν στείλει τα πολεμικά τους να τον εμποδίσουν να πλησιάσει. Σύμφωνα με τις τουρκικές φωτογραφίες, (;) ο Έλληνας ΥΕΘΑ δεν κατάφερε να πλησιάσει τα Ίμια, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο γκριζαρίσματος στην περιοχή.

Στις 15 Φεβρουαρίου είχαμε το πολύ θερμό επεισόδιο με τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τα τουρκικά πλοία που το περίμεναν και το είχαν περικυκλώσει στην περιοχή των Ιμίων.

Και φτάνουμε στην πρώτη Μαρτίου όταν δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθηκαν εν ψυχρώ από τουρκική περίπολο και κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δείχνει πως υπάρχει μια συνεχή πρόκληση με μεγάλη ένταση που δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό.

Όσοι προσπαθούν να αγνοούν την πραγματικότητα και να προσπαθούν να πείσουν πως όταν μας… φτύνουν βρέχει, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν το επόμενο επεισόδιο καθώς η άλλη πλευρά σφυγμομετρεί την αδυναμία ουσιαστικής αντίδρασης της ελληνικής πλευράς.

Η Τουρκία και ο Ερντογάν διοχετεύουν τα εσωτερικά τους με πολεμικές επιχειρήσεις και την ίδια περίοδο στην Άγκυρα έχει κυριαρχήσει μια μεγάλο-οθωμανική υστερία που παίζει σε πολλά ταμπλό.

Το σημαντικό όμως εδώ είναι να επισημάνουμε ότι οι μεγάλοι παίκτες, ΗΠΑ και Ρωσία, προσπαθούν να χαϊδέψουν το τουρκικό «τέρας» προσδοκώντας να το στρέψουν ο ένας κατά του άλλου. Αυτό όμως δίνει έδαφος στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και προδιαγράφει την επόμενη θερμή κρίση, ας ελπίσουμε όχι αιματηρή.

Το ερώτημα που μπαίνει τώρα είναι πως, που και πότε θα είναι το επόμενο επεισόδιο και ποια θα είναι η κατάληψη του. Εκείνο που πρέπει να έχουμε υπόψη είναι ότι η Τουρκία συνηθίζει να χτυπά από εκεί που δεν το περιμένει ο αντίπαλος επενδύοντας στον αιφνιδιασμό ενώ δεν θέλει να φανεί ότι είναι ο πρώτος επιτιθέμενος.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται στο εσωτερικό παύση των ηλιθίων πολιτικών κοκορομαχιών και εθνική συσπείρωση που θα δείχνει αποφασιστικότητα υπεράσπισης της εθνικής ακεραιότητας. Μονό αν πιστέψουμε στον εαυτό μας θα μπορέσουμε να σωθούμε και να προκαλέσουμε την διεθνή υποστήριξη.

Οι Έλληνες έχουμε πολλές φορές ανατρέψει τον ρού της ιστορίας, τόσο με ειρηνικά όσο και με τα πολεμικά επιτεύγματά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Θα είναι αιματηρό το επόμενο θερμό επεισόδιο;”
  1. αν λες για τα προβατα την εκατσες φιλε !!! ειναι ζαλισμενα και υπνοτισμενα καλα δε κουνιουντε !!! δε ξυπνανε τελος !!! μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΙΚΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ?? ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ !!!!!!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!

  2. νικο Χειλαδακη εσυ εισαι Ελληνικης Καταγωγης και προελευσεως
    αλλα τα Πρακτορακια του ελλλαδισταν φεραν τον σουλτανο
    για να τον ξεμπροστιασουν και τα καναν θαλασσσα
    την ΠΛΗΡΩΣΑΝ οι στρατευσημοι ΣΤΗΘΗΚΕ μηχανισμος παγιδευσης
    απο την ΤΟΥΡΑΝΙΚΗ ΜΙΤ και τους πραιτωριανους ΤΖΑΤΑΡΜΑ
    7 τζαταρμα και 2 μιτ συντονιστες ΜΑΖΕΨΑΝ τα 2 στρατευσημα παιδια μας
    οι ΦΟΥΣΚΕς ΤΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ
    βλεπω να τραβαει ενα διμηνο η ταλαιπωρια των 2 παιδιων
    πιθανο επεισοδιο το πρωτο 10ημερο του Απριλη
    η Τυρομαζα ασχολειται με το ποδοσφαιρο Τι ξεφτιλα!!

  3. ΤΙ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΘΕΡΜΌ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ; ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΌ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;
    Είναι αυτο στρατιωτική ορολογια;η απλώς προσπαθούμε να καλύψουμε με το δαχτυλο τον ηλιο;
    Οι Τουρκοι τον χαβα τους εμεις ποτε θα τους κοψουμε τον βηχα;
    ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΡΩΤΆΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΊΑ.
    ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
    Απλο…….
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ.
    ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ…
    ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝEΣ ΔΊΚΑΙΟ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
     ΈΧΟΥΜΕ ΝΎΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΟΥΜΕ?
    ΑΥΤΉ ΉΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΝΑ ΠΙΈΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΏΣ .
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΆ ΧΆΝΟΥΜΕ…ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ..Η ΚΎΠΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΑΟΥΔΙΚΉ ΑΡΑΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ (αυτοι που σχεδιασαν την διχοτομηση ειναι ακόμη και σημερα τα  αφεντικα).ΑΛΛΑ
    ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΌΜΒΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ .
    ΤΊΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΊΑ ΟΤΑΝ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΆΤΟ ΤΗΣ ΘΆΛΑΣΣΑΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΈΔΑΦΟΣ.  ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΆΖΟΥΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΎΟΝΤΑΙ .
    ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΎΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΉΚΕΙ..
    ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥΣ …
    Είναι δικό σου ότι μπορείς να κρατήσεις έχοντας την δύναμη και το θάρρος να αμυνθεις

  4. ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Δεν ειναι κρατουμενοι..των Τουρκων…ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΎΞΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
    Δεν  τους βγηκε με τον εμβολισμο   του πλοιαριο του λιμενικού και εφτιαξαν αλλο επεισοδιο..Πιστευω ηταν μια πολεμικη επιχειρηση των Τουρκων που μας επιασε στον υπνο . .ΔΕΝ ΜΑΣ ΈΛΕΓΕ  Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΌΣ ΠΡΈΣΒΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΚΆΠΟΙΟ ΧΟΝΤΡΌ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ..  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΉΚΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥΣ ΒΓΉΚΕ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ …
    ΈΤΣΙ ΘΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΡΟΧΆΔΗΝ…ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ..ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ  ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ .ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ . Ηταν αναμενομενο οτι μετσ το ας πουμε πραξικοπημα εναντιον τουΤαγιπ Ο μονος δρομος για να ενωσει ολους τους Τουρκους κατω απο τα @@ του,ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    .ΟΜΩΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΕΞΗ .ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΊΜΩΣ  ΣΤΑ 4 ,ΕΙΠΕ .ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΩ ΜΑΜΙΩΝΤΑΣ .ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ .Λενε οτι το ψαρι απο το κεφαλι βρωμαει  …..πρεπει να ειναι αληθεια γιατι απο το Μαξιμου ερχεται μια μποχα  ..ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ Χ€ΣΤΕΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ..Δυστυχως για αυτους ο λαος δεν θα ξεχάσει οτι ειναι χεστες..

  5. Οι προφητείες επαληθεύονται οπότε όποιος έχει μυαλό στο κεφάλι του ας λάβει τα μέτρα του! Οι υπόλοιποι χορτάρι, σε λίγο έρχεται και η ινδική κάναβις (από βλήτο γίνεσαι ραδίκι), και να ασχολούνται με τους πιστολέρος των γηπέδων! Πιο κατάντια δεν γίνεται!

  6. Οι προφητείες επαληθεύονται οπότε όποιος έχει μυαλό στο κεφάλι του ας λάβει τα μέτρα του! Οι υπόλοιποι χορτάρι των γηπέδων και κουτόχορτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *