Διαφημίσεις

Μετά τις οδηγίες της Γαλλικής πρεσβείας για μείζονα κρίση στην Ελλάδα η οποία αργότερα προσπάθησε να «μαζευτεί» , και οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού. Επίσημα όλοι μιλούν για «σεισμό». Ή κάτι γνωρίζουν για επικείμενη μεγάλη φυσική καταστροφή ή συμβαίνει κάτι άλλο…

Καλό θα είναι οι πολίτες να δουν που υπάρχουν χώροι καταφυγής και να λάβουν υπόψιν τους την ενημέρωση.

Οι χώροι συγκέντρωσης κοινού στην Καλαμάτα – Αναλυτικοί πίνακες

Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

Οι χώροι καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες όπως παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:

Χώροι καταφυγής Δήμος Θήρας

Σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

48 καταφύγια στη Σαντορίνη

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας έχει ορίσει και οριοθετήσει ως χώρους καταφυγής πολιτών σε περίπτωση σεισμού τα παρακάτω 48 σημεία:

Στη Θηρασία : Το ελικοδρόμιο και ο χώρος ιατρείου – γήπεδο 5×5 στο Μανωλά και ο χώρος του βιολογικού στον Ποταμό (3)

Στην Οία: Η πλατεία λεωφορείων ΚΤΕΛ, η πλατεία τουριστικών λεωφορείων, η πλατεία Φοινικιάς, η πλατεία αφαλάτωσης, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο Θόλο και η αυλή του Δημοτικού Σχολείου με την πλατεία και τη δεξαμενή (6)

Στο Ημεροβίγλι: Το γήπεδο μπάσκετ, το γήπεδο 5×5 και ο ιδιωτικός χώρος στάθμευσης Γαλή (3)

Στον Κάτω Βουρβούλο: Η κεντρική πλατεία, το γήπεδο ποδοσφαίρου και το πάρκο οδικής βοήθειας (3)

Στον Άνω Βουρβούλο: Η πλατεία του χωριού και ο περιβάλλοντας χώρος του Ιερού Ναού Αγίας Μονής (2)

Στα Φηρά: Η πλατεία Αγίου Γερασίμου, η παιδική χαρά με το χώρο στάθμευσης στο Φηροστεφάνι, ο περιβάλλοντας χώρος της αίθουσας Κοντοχωριανών καθώς και η ιδιωτική παιδική χαρά “Ροδιές”, ο ιδιωτικός χώρος camping – κατοικιών, ο χώρος στάθμευσης έναντι του ΓΕΛ και το γήπεδο του Πανθηραϊκού (7)

Στον Καρτεράδο: Η κεντρική πλατεία, η παιδική χαρά, το γήπεδο και ο προαύλιος χώρος του ΔΑΠΠΟΣ (4)

Στη Μεσαριά: Το γήπεδο με την παιδική χαρά και ο υπαίθριος χώρος του εμπορικού κέντρου Καρομολέγκου. (2)

Στο Βόθωνα: Ο υπαίθριος χώρος του Δημοτικού Σχολείου και η παιδική χαρά (2)

Στην Έξω Γωνιά: Ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους (1)

Στην Επισκοπή (Μέσα) Γωνιά: Το γήπεδο Καμαρίου, η κεντρική πλατεία πρώην γραφείων κοινότητας και ο χώρος κοινοτικών σταύλων (3)

Στον Πύργο: Η έξω και η κεντρική πλατεία του χωριού, ο χώρος στάθμευσης λεωφορείων, το γήπεδο ποδοσφαίρου και η παιδική χαρά (5)

Στο Μεγαλοχώρι: Το γήπεδο, η κεντρική πλατεία του χωριού και το μετόχι (3)

Στο Ακρωτήρι: Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων οικισμού και το γήπεδο 5×5 (2)

Στο Εμπορείο: Η κεντρική πλατεία Ευαγγελισμού και το γήπεδο Λάβας (2)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ιδιόκτητους χώρους προβλέπεται μνημόνιο συνεργασίας για πιθανή χρήση τους.

Ο Δήμος Σερρών ενημερώνει τους δημότες του για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης)

Εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του,για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού.

Βέβαια,είναι μια πολύ σωστή ανακοίνωση, που θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους Δήμους.

Λίγοι πολίτες γνωρίζουν,που θα έπρεπε να πάνε σε μια τέτοια κατάσταση.

Στην συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών:

Πίνακας χώρων καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού

1.Πλατείες : ΙΚΑ – Νικομηδείας – Νίκης – Ελευθερίας – Εμπορίου – Κατακονόζι –

– Δημοκρατίας (παλιά Σφαγεία).

Κεντρικό πάρκο Ομονοίας.

Το πάρκο των χιλίων Δέντρων – Ά Καπη.

Πίνακας Καταυλισμών σε περίπτωση σεισμού (προσωρινή διαμονή)

Στρατόπεδα : Παπαλουκά – Εμ. Παπά – Κολοκοτρώνη

Πάρκο πλησίον αυτοκινητοδρομίου.

Χώροι ΤΕΙ.

Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δημοτικό Στάδιο Σερρών.

Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ελεύθερους χώρους (π.χ. γήπεδα ποδοσφαίρου) των Δημοτικών κοινοτήτων Λευκώνα, Σκουτάρεως, Μητρουσίου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ξηρότοπου, Μετοχίου, Αϊ Γιάννη, Κρίνου, Ελαιώνα, Οινούσας, Επταμύλων, Αν. Βροντού, Ορεινής, Χριστός, Λευκώνα, Αναγέννησης, Βαμβακιάς, Προβατά, Μονοκλησιάς, Άνω Καμήλας, Κάτω Καμήλας, Κουμαριάς, Αδελφικού, Κουβουκλίου, Βαμβακούσας, Πεπονιάς, Κωνσταντινάτου, Αγία Ελένης.

Πώς θα προστατευτούν οι πολίτες στα Χανιά σε περίπτωση πολέμου και αεροπορικού βομβαρδισμού; Υπάρχουν καταφύγια στο νομό Χανίων για τον άμαχο πληθυσμό; Αντίστοιχα, ποιοί είναι οι χώροι καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρού σεισμού; Ολα αυτά τα αποκαλύπτει ενημερωτικό δημοσίευμα του flashnews.gr .

Χώροι καταφυγής δήμου Χανίων

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Τέθηκαν σε εφαρμογή μέτρα πολιτικής προστασίας: Χανιά, Καλαμάτα, Θήρα, Σέρρες ενημερώνουν για χώρους καταφυγής πληθυσμού”
  1. Ειναι σιγουρα για περιπτωση σεισμου η περιμενουν κατι αλλο? Και αν ειναι για σεισμο γιατι ποτε ξανα στο παρελθον δεν βγηκαν τετοιες ανακοινωσεις??

    1. ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ..Περιμένουμε στον ελλαδικό χώρο ΜΕΓΑΣΕΙΣΜΟ!!!Το είχαν πει
      αρκετοί σεισμολογοι απο το εξωτερικό!Το είχα διαβάσει εδώ στα Κατοχικα!
      Επεισης το είχαν αναφέρει και καποιοι γέροντες!
      Μερικοί βέβαια τους κοροιδεύουν,αλλά…

  2. Υπάρχει η προορηση γερόντων που αναφέρει πως πριν το πόλεμο(επίθεση Τουρκίας) θα υπάρξει μεγάλος σεισμός.

  3. Αφήστε τις προορίσεις γερόντων…(αυτά είναι αστεία). Εδω έχουμε σοβαρά προβλήματα και κυρίως γεγονότα-προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Το χειρότερο απ’όλα είναι που έχουμε τέτοια ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ-ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΈΝΗ κυβέρνηση. Αντί να ενημερώσει και να προετοιμάσει τον Ελληνικό λαό για την υπάρχουσα κατάσταση και οδηγίες πως να προετοιμαστεί, αυτοί λένε στους Δήμους επιλεκτικά να κάνουν διαρροές στο διαδίκτυο. Καί όχι μόνο αυτό αλλά μιλάνε και συγκεκριμένα για σεισμό… μας περνούν για τόσο Ηλίθιους;;; Πρώτη φορά βλέπω προειδοποίηση για σεισμό… σε Χανιά, Καλαμάτα, Θήρα, Σέρρες. Φαίνεται ο Εγκέλαδος αυτές τις περιοχές δεν τις συμπαθεί πολύ… Οι άλλοι Δήμοι της χώρας γιατί δεν έβγαλαν ανακοίνωση;; Γιατί δηλαδή μόνο αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει ο σεισμός;;; Και καλά ποιος σεισμός ;;; Εδώ δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση-προειδοποίηση από σεισμολόγους για κάτι τέτοιο. Ε ρε δούλεμα που πέφτει. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να ενημερώσουν τον Λαό για τα επερχόμενα, τόσο ΠΡΟΔΟΤΕΣ και τόσο ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

  4. Για σκεπτόμενους Έλληνες…

    Για σκεπτόμενους Έλληνες…

    Το τίμιο σώμα του Ιησού Χριστού μας και το του τιμίου Ιωάννου ο Θεός,
    Το Βάπτισμα του Θεού της σύλληψης της κυοφορίας των Αγίων μητέρων Τους,
    Αυτό το Βάπτισμα, Αυτού του Θεού που έλαβε ο Ιησούς Χριστός από τον Ξάδελφό του και Ιερέα Ιωάννη,
    δεν είναι των γουρουνιών και των εχιδνών….των μάγων πόρνων ομοφυλοφίλων και των ψευτοϊερέων σκλαβεμπόρων δυναστών της ανθρωπιάς,
    αλλά της Αρχιεροσύνης του Βασιλέα ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ,
    του Πνεύματος των Ορφικών και Πυθαγορείων…
    της Θεοφιλοσοφίας δια την ψυχή του Ανθρώπου την πορεία του θνητού προς το Εν το αιώνιο που πορεύεται προς τα ΟΜΟΙΑ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Ορθόδοξη Ελλάδα.
    Αυτό που το Ονομάζουν ο «Λόγος».
    ***

    ΚΑΙ ΛΈΓΕΙ Ο ΛΌΓΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΆΦΟΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΑΠΆΤΗ ΚΑΙ ΛΕΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΓΗ:

    ΕΣΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΆΓΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΟΡΆΤΕ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΡΥΒΕΣΤΕ, ΤΑ ΒΡΆΔΙΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΟΥ Π@ΥΣΤΗ…
    ΕΣΕΊΣ ΨΕΥΤΟΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΞΕΧΆΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΩΣ 500.000 ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΓΙΑΤΊ ΔΕΙΛΙΑΣΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝΕ ΣΤΌ ΠΛΕΥΡΌ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΌΝ ΘΕΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΏΣΕΙ.

    ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΑΛΟΎΜΕΝΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΆ ΤΉΣ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ…

    ΑΜΗΝ ΑΜΗΝ ΛΕΓΩ ΥΜΙΝ, ΕΣΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΙ@ΣΤΕΣ, ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ, ΔΙΟΤΙ Ο ΑΛΛΑΧ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΘΑ ΔΙΚΆΣΕΙ.

    ΟΥΑΊ ΣΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ !!!!!!

    Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΈΣΤΗ.

    ΙΩ

    1. ΕΙΣΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΒΛΑΞ…ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ.
      anavaseis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5800.html
      amen.gr/article/o-apostolos-pavlos-gia-tin-omofylofilia

      μπερδευεις τον Χριστο και Θεο Δημιουργό με 2-3 παππάδες…αυτά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Όποιος διαβάζει σωστά και έχει κρίση γνωρίζει. Τα χρόνια είναι πονηρά…μην βρίσκεις ευκαιρία ανοήτως να τσουβαλιάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *