Διαφημίσεις

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι , το νέο «χτύπημα» από τη Moody’s στην Τουρκία – που υποβάθμισε 14 Τουρκικές τράπεζες – δρομολόγησε την δολοφονία του Τούρκου Προέδρου ή μέλους της οικογενείας του !!

Ας δούμε όμως την μεγάλη εικόνα με επίκεντρο την Τουρκία .

Ο βασικός κίνδυνος ότι « ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΗ, ΘΑ ΤΗΣ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ » και ίσως , τμήματα της Ελληνικής επικράτειας , συνιστά την μεγαλύτερη προπαγάνδα που ενεργοποιήθηκε ποτέ .

Από ποιους όμως ; Ποιοι κινούν τα νήματα ;

Είναι αλήθεια ότι η Τουρκία ζητάει ανταλλάγματα , μεταξύ αυτών …

1- Την περιοχή της Αλεξανδρέττας,

2- Την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και

3- Την απώλεια μέρους της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος (Θράκη-νησιά) προς όφελός της.

Ποιος είναι ο πραγματικό μας εχθρός ΤΕΛΙΚΑ;

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο καπιταλισμός αντιδρώντας στον αυτοτραυματισμό του που τον οριοθετεί και τον οδηγεί σε ¨εσωτερικές του διαμάχες ¨, προκαλεί εμφράγματα σε οικονομίες αδύναμες και υφεσιακές , σαν αυτόν που πνίγεται και πιάνεται από οπουδήποτε για να σωθεί .

Τούτο , εντείνει τις ανά τον κόσμο γεωπολιτικές ανακατατάξεις που νομοτελειακά επέρχονται κάθε τόσο . Ναι , ζούμε σε μια εποχή που όλα όσα πάντα γινόταν , γίνονται πιο γρήγορα

Στην περιοχή μας , η επερχόμενη τριχοτόμηση της Τουρκίας που “βολεύει” όλους ως ¨γεωπολιτικό ισόρροπο ¨, και είναι προ των πυλών, θα συμπαρασύρει σε ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων κρατών, και ορίων ζωνών επιρροής. Ήδη γίνεται !!

Η Τουρκία – μέσα σε όλο αυτό και μετά το πραξικόπημα – νιώθει ότι διαλύεται !!

Οι Τούρκοι είναι νομάδες με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, που μετανάστευαν κατά κύματα καθ` όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα και που οι τότε μεγάλες δυνάμεις – επέτρεψαν τη δημιουργία της χάριν σκοπιμοτήτων , σκοπιμότητες , που συνεχίζουν να είναι ενεργές .

Η Τουρκία σήμερα συμπεριφέρεται “συμπλεγματικά” έναντι του φοβικού συνδρόμου της διάσπασής της στα Τρία , γεωπολιτικό δεδομένο που έχει δρομολογηθεί και που η Οικογένειά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα φέρει για πάντα την Ιστορική ευθύνη . Εξου και το πραξικόπημα εκεί !!

Ο στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια Τουρκία ενεργειακά αυτοδύναμη σε 20 χρόνια , δεν θα υλοποιηθεί ποτέ όσο η ανακήρυξη εθνικών ΑΟΖ έχει την δική της δυναμική . Όσο τούτο γίνεται αισθητό στο εσωτερικό της Τουρκίας …. τόσο περισσότερο κινδυνεύει η οικογένειά του .

Από την άλλη , οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία αδυνατούν επὶ τού παρόντος να αναλάβουν το κόστος μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχης μ` αυτήν που παρακολουθήσαμε στη Λιβύη καίτοι προετοίμασαν τα τελευταία χρόνια το έδαφος δημιουργώντας τους εσωτερικούς απαραίτητους θύλακες ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ, εν τούτοις αδυνατούν απὸ ό,τι διαπιστώνεται να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία μίας γενικευμένης επιχείρησης.

Τούτο δίνει μια Ανάσα στην Τουρκία , και την ευκαιρία για ¨αντίδραση¨ απειλώντας … ως εκεί όμως .

Το “γονιδιακό ιδίωμα των Τούρκων ” κατάκτηση και ο πόλεμος , θα την οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη απομόνωση από Γεωργία, Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν . Ιράν, νότια Ιράκ και Συρία, Βουλγαρία και Ελλάδα . Η τάση αυτή ξεκίνησε πριν από 93 χρόνια με την κατάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θα ολοκληρωθεί σε 30 χρόνια περίπου .

Η Ρωσία – που εκμεταλλεύεται σήμερα την μοίρα της Τουρκίας – σκοπεύει σύντομα να ¨εγκατασταθεί ¨ στα Τούρκικα εδάφη – τέλος στην Συνθήκη του Καρς δηλαδή – παίρνοντας πίσω το 30% των τουρκικών εδαφών που της ανήκουν .

Με απλά λόγια , η Τουρκία είναι ο αδύναμος κρίκος στην ευρύτερη περιοχή και είναι καιρός να την ¨βάλουμε¨ στην θέση της

Αντί αυτού , την παρουσιάζουμε ως απειλή και ως υπερδύναμη , χρησιμοποιούμε την προκλητικότητά της …. ξέρετε πως και που και τέλος , γαλουχήσουμε τις επόμενες γενιές με εμπόλεμη διάθεση …. αμφότεροι !!

Ο Μεγαλύτερος εχθρός μας συνεπώς είναι το δικό μας γονιδιακό ιδίωμα κατωτερότητας και υποχωρητικότητας …. το σύνδρομο του Ραγιά , ακόμα μας διακατέχει

Αλλάξτε το αμυντικό δόγμα πριν είναι αργά για τις επόμενες γενιές !!

Μην χάσετε την Ιστορική αυτή ευκαιρία !!

Όσον αφορά το παρόν άρθρο …. όποιος κατάλαβε , κατάλαβε δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων με την γείτονα χώρα .

Με εκτίμηση στους αναγνώστες !!

omadahpolicing45@gmail.com (υπό νέα διοίκηση)



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Ας πούμε την Αλήθεια , μην φέρνουμε σε εμπόλεμη κατάσταση τις επόμενες γενιές Ελλήνων και Τούρκων !!”
  1. καλα τα λεει αυτος ειναι μια αποψη απο αλλη ματια οσων τωρα συμβαινουν και που παει ολη η κατασταση !!! και οι αγιοι πουεχουν πει τοσα εχουν αυτην την γραμμη και αυτο το ειδαν απ τοτες !!!

  2. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ?ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ?ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΡΙ!!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ!!!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ,ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ!!!ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΛΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΙΟΙ,ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ,ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ ΣΑΡΚΛΩΘΕΝΤΑ ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝΒ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ!!!
    ΥΒΡΙΣΑΝΕ,ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΑΝΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ,ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ,ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΝΕΜΕΣΣΙΣ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΕΡΑΙΣΕΩΝ ΠΑΝΤΟΤΕ.
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕ,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΜΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ.

  3. Δεν φοβάμαι τους Τούρκους κι ας είναι περισσότεροι, κι ας έχουν υπεροπλία. Πάντα είμασταν λιγότεροι και νικούσαμε. Φοβάμαι την εσωτερική προδοσία και τις ηλεκτρονικές παρεμβολές του ΝΑΤΟ. Αν μας αφήνανε να πολεμήσουμε τίμια, δεν θα μας νικούσε κανείς. Αλλά όποτε νικούσαμε, παίρναμε εντολές “γυρίστε πίσω”, τα αεροπλάνα προσγειώνονταν σε ξένα αεροδρόμια, τα τάνκς γεμίζαν με ζάχαρη τα ρεζερβουάρ τους και τα κασόνια με τα όπλα είχαν μέσα τελικά πέτρες …… για όσους γνωρίζουν. Έτσι λοιπόν….χαίρω πολύ. Και γω θα νικούσα τους πάντες αν ήσαν εκ προοιμίου προδομένοι. Γι αυτό να μην κοκορεύεται ο Ερντογάν. Δεν θα γίνει τίμιος πόλεμος και το ξέρει. Ο εχθρός μας δεν είναι έξω από τα σύνορα, αλλά μέσα, οπότε ξέρουμε τι θα κάνουμε σε περίπτωση πολέμου.

  4. Ποιός θα αλλάξει δόγμα και πολιτική; Οι άχρηστοι που επιλέγουμε κάθε φορά να μας διοικούν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *