Διαφημίσεις

Συγκινεί η ιστορία αστέγου στο Αγρίνιο

Τρέφεται από τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, ενώ αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας

Σοκάρει και συγκινεί η ιστορία του 65χρονου Αναστάσιου Πάσχου, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Σ». Εδώ και τρεις μήνες, τρίμηνο έχει μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε σπίτι, αφού αναγκάστηκε να φύγει από το «δανεικό» σπίτι που ζούσε επί χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς η πλάκα υποχώρησε με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί οπή κάτι που δυσκολεύει και καθιστά απαγορευτική τη διαμονή του. Η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει δεν αρκεί για να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Πάσχος ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που του έχουν δημιουργήσει κινητικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μετακινηθεί.

Καθημερινά σταθμεύει κοντά στα συσσίτια της Ευαγγελίστριας για να τον βρίσκουν εύκολα οι εθελόντριες και να του δίνουν το φαγητό.

Με την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει προσπαθεί να συντηρήσει το αυτοκίνητό του που αποτελεί πλέον το σπίτι του και να του εξασφαλίσει τα καύσιμα. Συχνά μάλιστα και για λόγους ασφαλείας αναγκάζεται να φεύγει τις νυχτερινές ώρες από το σημείο, βρίσκοντας «καταφύγιο» στο χώρο στάθμευσης τουΝοσοκομείου Αγρινίου.

Πρόκειται για μία ιστορία που θα πρέπει να κινητοποιήσει εδώ και τώρα τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα την πρόνοια καθώς δεν τιμά κανέναν, να βρίσκεται ένας άστεγος σε τέτοια κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Εκκρεμεί εξάλλου η δημιουργία της δομής στέγης αστέγων στο Αγρίνιο, που όπως έχει γίνει εδώ και περίπου ένα χρόνο γνωστό, ο Δήμος Αγρινίου έχει εξασφαλίσει. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στην τελική ευθεία ως προς την εξεύρεση του χώρου όπου θα φιλοξενούνται οι άστεγοι της περιοχής. Και βέβαια, ο Αναστάσιος δεν είναι ο μοναδικός. Στο παρελθόν η «Σ» έχει καταγράψει ουκ ολίγες περιπτώσεις τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα και δόθηκαν λύσεις.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

pisoapothnkoyrtina



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Αγρίνιο: Κοιμάται τρεις μήνες μέσα σε αυτοκίνητο!”
  1. θα μπορουσαν οι ανθωποι που ζουν εκει γυρο να τον βοιθανε εστο κι λιγο ο καθενας με τον τροπο του λιγη ανθρωπια μωρε !! το καλο φαιρνει καλο δε το ξερουν ακομα ??? καλα λεω προβατομυαλιαση εχουμε παθει κι παρτακιαση !! οταν το παθουμε εμεις θα λεμε με θρασος γιατι δε μας βοιθα κανεις ???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *