Διαφημίσεις

Ας ξαναθυμίσουμε στους πολλούς και θεόστραβους χροοοοοοόνια τώρα (τουλάχιστον 15) αυτά που κάποιοι “ακραίοι”, “ρατσιστές”, “φασίστες” και “θρησκόληπτοι” λέγαμε ….

1. Θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους (όχι πόλεμος, αλλά στα όρια του πολέμου)

2. Κάθοσος των Ρώσων (μετά από χοντρή αφορμη, π.χ. κλείσιμο στενων Βοσπόρου) και διαμελισμός Τουρκίας υπό τας ευλογίας της Αμερικής (Εβραίων Σιωνιστών τουτέστιν)

3. Προέλαση Ρώσων στη Μέση Ανατολή έως σχεδόν τα σύνορα με Ισραήλ

4. Έναρξις Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου – ασσύληπτη καταστροφή, ιδίως στις Ευρωπϊκές χώρες και αλλού (Οι βαλκανικές εχθρικές μας χώρες εννοείται θα εξαφανιστούν).

5. Τριήμερος πόλεμος σε Κωνσταντινούπολη και παύσις πολέμου με θαυματουργή επέμβαση
Επίσης, Θεόστραβοι, με την βοήθεια του Θεού, γνωρίζουμε πολλά πολλά περισσότερα και για το πριν και για το μετά και για το ανάμεσα των παραπάνω 5 γεγονότων…. (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε λεπτομέρειες τώρα, ειδικά σε ολιγόπιστους και ειδικότερα σε άθεους)

Δεν έχουμε εμείς οι “ακραίοι” κάποιες φανταστικές ικανότητες αντιλήψεως. Απλά, πρώτον, ζείτε εσείς σε πνευματικό σκότος και δεύτερον, η ικανότης αντιλήψεώς σας είναι υπό του μηδενός !!!

Ελάχιστος ο χρόνος πια για μετάνοια …

“ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ”

ΔΕΝ ΓΕΜΙΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΧΘΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ…
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ !!!

http://www.orthodoxia.gr/media/covers/polprosopa/StulosCoverFEB.jpg

Ὁ 6ος στόλος ἔφθασε στή Μεσόγειο, ὄχι γιά νά προστατεύσει τήν Κυπριακή ΑΟΖ ἀλλά γιά νά συνεισφέρει στήν ἐπικείμενη εἰσβολή τοῦ Ἰσραήλ σέ Συρία καί Ἰράν καί ἐπιπλέον νά «βοηθήσει» στήν …πτώση τῆς παντοδυναμίας τοῦ Ἐρντογάν.

– Πῶς ἄραγε θά ἀντιδράσει ἡ Ὀρθόδοξη Ρωσία στό σενάριο ταυτόχρονης εἰσβολῆς τοῦ Ἰσραήλ στή Συρία καί στήν …ἐξ οὐρανοῦ δολοφονία τοῦ Τούρκου προέδρου;

<<ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΛΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ...>>

anargyros61



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

63 σχόλια στο “ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ”
  1. Ο Θεός να φυλάει τον απανταχου Ελληνισμό. Μονον μέ την βοήθεια Του , μπορούμε να σωθούμε και να νικησουμε. Δέν ηταν τυχαίο, που οι πρόγονοί μας , ΠΑΝΤΟΤΕ ζητουσαν τήν βοήθειά του, και ειχαν τις ένδοξες νίκες . “ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ και ΥΣΤΕΡΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ “. Ποτε ακούσαμε πολιτικο να επικαλείται τον ΘΕΟ ; ; ;

  2. Επειδη μονο της προφητειες πρεπει να διαβαζουμε …..θα ξανα πω ….γιατι πρεπει να ακουω τις φωνες των προδοτικων κυβερνησεων …που ξεπουλουν τα παντα …..Αυτο που θελω να πω ειναι ….οτι προσπαθουν να μας φοβισουν με τον πολεμο…..αλλα εμεις ….οπως εγραψε ο stranger ουτε με αυτο φοβομαστε….. Ταυτοχρονα …γινονται συμφωνιες ….πληρης υποταγης….και ξεπουληματος…

  3. Παιδιά αν γίνεται να ανεβάσετε ένα πλήρως περιεκτικό άρθρο με είδη πρώτης ανάγκης και γενικά συμβουλές.. Και ξαναλέω πλήρως αν γίνεται, γιατί πολλά κυκλοφορούν αλλά πάντα κάτι λείπει

  4. Μάστορα είσαι ωραίος !!
    Εκτος απο τέτοιες προφητείες δεν μας δίνεις και κανένα σίγουρακι για το στοίχημα…
    Μάγιας είσαι ρε άρχοντα?

  5. ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! Η ΟΕΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΤΗΣ! !!
    ΑΡΑΧΤΕ!!
    ΟΕΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!
    Η ΟΕΑ Κ Η ΑΕΚΑΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΑΕΙ Κ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΜΠΟΡΙΑΣΤΟΥΝ…!!!!!!

  6. Γράφει ο anargyros61. «Θεόστραβοι, με την βοήθεια του Θεού, γνωρίζουμε πολλά» Αλήθεια; Δεν γνωρίζετε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως ΜΕ την βοήθεια του Θεού. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ΑΠΕΤΥΧΕ να εκπληρώσει τις προφητείες που υποσχέθηκε στους μαθητές του για την Δεύτερη έλευση του, και ολα τα γεγονότα (σημεία στους ουρανούς κτλ) μέσα στην γενιά τους. Και αυτό συνέβει διοτι ο Χριστός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, σύμφωνα και με τους κορυφαίους μελετητές στο πεδίο της ιστορικότητας του Χριστού. ( John Dominic Crossan, EP Sanders , Géza Vermes, Bart Denton Ehrman.) Με την βοήθεια του Χριστού γνωρίζετε; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!

      1. Το μόνο που με πειράζει ειναι η φασολάδα. Η πρώτη εκκλησία ειχε πιστέψει στα λόγια του Χριστού όπως αποδίδονταν απο τους ανώνυμους συγγραφείς των ευαγγελίων, και περίμεναν την εκπλήρωση των προφήτειων για την 2η έλευση και ολων των σημείων μέσα στην διάρκεια της γενιάς τους. Οταν λοιπόν αυτοι οι ανθρωποι πέθαναν και οι προφητείες ΔΕΝ εκπληρώθηκαν η εκκλησία αντιμετώπισε σοβαρό προβλημα το οποίο λύθηκε με μια πλαστή επιστολή (και με μπόλικη πίστη στις μπούρδες φυσικά) η οποία χρεώθηκε στον Απ Πέτρο. Ας δουμε λιγο το εδαφιο 3.15 της Β επιστολης. «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» Μεταφ Κολιτσαρα. ΑΝΕΒΑΛΕ λοιπόν ο Χριστός να έρθει γιατι είναι μακρόθυμος. ΣΟΒΑΡΑ; Οταν έδινε τις υποσχέσεις του δεν ηταν μακρόθυμος; Σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως η πλαστότητα αυτής της επστολής, και μας γινεται φανερό με ποιο τρόπο οι επιτήδειοι απατεώνες εξαπάτησαν τους χριστιανούς. Το παραμύθι βέβαια με τις προφητείες συνεχίζεται μεχρι τις μέρες μας αλλά τα ψωμιά των απατεώνων είναι λίγα καθότι το μορφωτικό επίπεδο ανεβαίνει, και η Νέα γενιά θα βάλει ολη αυτή την μπαρουφολογία στην θέση της. Στο Μουσείο δηλαδη.

      2. Ο Bart Denton Ehrman στο jesus interrupted περιγράφει την πρόοδο που έχουν καταφέρει οι μελετητές στην κατανόηση της Βίβλου τα τελευταία διακόσια χρόνια και τα αποτελέσματα της μελέτης τους, αποτελέσματα που είναι συχνά άγνωστα μεταξύ του πληθυσμού γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό υπογραμμίζει την ποικιλομορφία των απόψεων που βρέθηκαν στην Καινή Διαθήκη, την ύπαρξη πλαστών βιβλίων στην Καινή Διαθήκη που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα και ότι τα χριστιανικά δόγματα όπως, Ο πάσχων Μεσσίας , η θεότητα του Ιησού και η Τριάδα ήταν μεταγενέστερες εφευρέσεις.

        1. Ιω. 16,7 ‘ Εγώ όμως σας λέγω την αλήθειαν και προσέξατέ την· είναι συμφέρον σας να φύγω εγώ, δια του σταυρικού θανάτου, από τον κόσμον αυτόν. Διότι εάν εγώ δεν φύγω, ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ δεν θα έλθη εις σας. Εάν όμως προσφέρω την μεγάλην θυσίαν και πορευθώ προς τον Πατέρα, θα στείλω τον Παράκλητον εις σας’.
          Οι μελετητές τσαλαπατούν βάναυσα την νοημοσύνη
          και κολακεύουν την άγνοιαν αφού προτρέπουν να διαβάσουν αυτούς,
          δηλαδή ”ειδικούς” που ”μελέτησαν” για να μάθουν την ”αλήθειαν”,
          σε ύλην που μπορούν να διαβάσουν όλοι!
          Δυστυχώς δια αυτούς γνωρίζουμε την ελληνικήν.
          Παράκλητος εστί δεύτερον πρόσωπον Αγίας Τριάς ήτοι κατήλθον Αγιον Πνεύμα εις την γην δια να συναντήσει Αποστόλους,αφότου ο μονογενής Υιός και λόγος του Θεού ημών ,άφήκε αποστόλους ,ανήλθον στους ουρανούς,εις τον Πατέρα του.
          Ο χριστιανισμός εάν δεν υπήρχαν βιώματα Θαυμάτων,Σταύρωσης,Ανάστασης,πως θα έδιναν το αίμα τους
          οι μαθητές του και οι πρώτοι μάρτυρες στον αρχικό διωγμό των εβραίων και στον πρώτο διωγμό των Ρωμαίων
          που ξεκίνησε το 54 μ.χ?Αλλωστε η πιο πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα
          αποκάλυψε αντικείμενα που δικνύουν χωρίς ουδεμίαν αμφιβολία εμφανήν πίστην πρωτοχριστιανών σε Σταύρωσην, Ανάστασην και στην Θεότητα του Κυρίου στην γενιά Του στα μέρη όπου δίδαξε .Ηλίου φαεινότερην απάτην πονηρού ακαθάρτου πνεύματος σύγχυσης και
          δυσνόησης.

          1. Ασχετε Αδαη, ειναι καθαρά θέμα ΠΙΣΤΗΣ. Α πετρου 1.8 «τον οποίον (Χριστο) αν και δεν είδετε αγαπάτε, εις τον οποίον, αν και τώρα δεν βλέπητε αυτόν, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ όμως αγαλλιάσθε με χαράν ανεκλάλητον και ένδοξον. » Αυτη η Πιστη τους ομως κλονίστηκε οταν οι προφητείες του Χριστου για την 2η ελευση μεσα στην γενιά τους ΔΕΝ εκπληρώθηκαν. Τα λόγια του ίδιου του Ιησού είχαν αποδειχθεί ασυνεπή. Υποσχέθηκε, ότι θα επέστρεφε και δεν το έπραξε. Ετσι λοιπόν ενας πλαστογράφος εφτιαξε μια επιστολή (β Πετρου) και την χρέωσε στον Απ Πετρο καθησυχάζοντας τα πρόβατα λέγοντας οτι ο Χριστός ανέβαλε να έρθει λόγω της μακροθυμίας του. Στο τέλος Συνήλθε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος το 325 μ.Χ. στη Νίκαια και συνέταξε το «Σύμβολον της Πίστεως», στο οποίο αναφέρεται, ότι ο Ιησούς θα επανέλθει κάποτε, σε απροσδιόριστο όμως χρόνο στο μέλλον («πάλιν ερχόμενος μετά δόξης»)

    1. Τι πίνει το ΟΥΦΟ ο ΓΙΑΤΡΟΣ … και δεν μας δινει κι εμας? πρεπει να ειναι πολυ δυνατο ! χαχαχαχα

      1. Φίλε μου frixosgr πίνω απο το ποτό της αλήθειας και εχω φτιαχτεί. Ελα να πιεις και να ελευθερωθείς απο τα δεσμά του σκότους. Η αλήθεια θα σε ελευθερώσει. Ιω. 8,31

      1. ΦΦ, οταν το καλπικο και το εικονικο εμφανίζονται ως γνήσιο και πραγματικό, τότε το σκοτάδι γίνεται το θαμπό φως της αγίας άγνοιας, τη θεία φώτιση που τυφλώνει.

  7. Ανάργυρε, μην ανακατεύεις τον θεό σε τίποτα τέτοιο. Δεν έχει καμία σχέση με τους πολέμους των άπλυστων ανθρώπων. Ξέχασες να βάλεις και τα γεωπολιτικά σχέδια του καθενός. Όπως το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδος και όλα όσα θα συμβούν εντός τα οποία δεν θα λυθούν με θεία παρέμβαση αλλά με πίστη και βούληση των Ελλήνων, στον ίδιον τους τον σκοπό, την επιβίωση!

  8. τρομολαγνια…γιατι φοβιζεται τον κοσμο?εχετε καταλαβει οτι ολοι παιζεται το παιχνιδι της κυβερνησης..ολη η κοινη γνωμη στρεφεται σε εναν υποτιθεμενο πολεμο με τους τουρκους κ δεν κοιταζεται τι γινεται πισω..σκανδαλα πληστηριασμοι των σπιτιων κ δεν ξερω τι αλλο ακομα .κ εσεις ασχολειστε με προφητειες με τα αρματα που πανε για παρελαση στην αθηνα κ με οτι μαλακια σκεφτεται κ γραφει ο καθενας..ελεος πια..πολεμιστες του πληκτρολογιου θα πεσετε για υπνο θα ξυπνησετε το πρωι κ ο ΄΄πολεμος΄΄θα εχει ληξει..

  9. Ουδείς γνωρίζει το μέλλον .. κατ’ επέκταση δεν πιστεύω και σε προφητείες .. και μην βιαστείτε να αρχίσετε τους αφορισμούς και να μου δώσετε “θρησκευτική αγάπη” … εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας και μόνοι μας θα σωθούμε .. κανείς Ρώσος και κανείς Θεός δεν θα μας σώσει … γιατί η απεραντοσύνη του Θεού δεν κάνει διακρίσεις … ούτε έχει αγαπημένα παιδιά περισσότερο από άλλα … ούτε περιούσιον λαόν όπως πιστεύουν τα άλλα γίδια του Ισραήλ … αυτά … αγάπη για την Ελλάδα

  10. Θα έρθει ο θεός και θα τούς κανονίσει, θα δείτε τι θα πάθουν, άντε γιατί πήραν πολύ αέρα τα μυαλά τούς, ο θεός όμως δεν θα τους χαριστεί ως εδώ και μη παρέκει. Ούι και αλίμονο τους.

  11. Αυτη η βοβμα στο Ιραν μου αρεσε. Να σκεφτουμε οτι αυτη η βομβα θελει ενα αντιπερισπασμό.Οπως εχει γινει και κατα το παρελθον με το Ισραήλ
    Κατι σαν να λεμε ενα συγκρουσιακο επεισοδιο στο Αιγαίο.

  12. Όσο και να σκουζετε σαυρακια ,με όποιο όνομα και να γράφετε για προφητείες και λοιπές ανοησίες,το τέλος είναι πολύ κοντά.
    Ο θεός σας ή ότι άλλο γουστάρετε να το αποκαλείτε,είναι μια ξεφτιλισμένη μπουρδολογία και τίποτε παραπάνω.
    Ήρθε ο καιρός να ξεκουμπιστειτε από αυτή τη γη.

  13. Λίγα λόγια και σωστά.
    Το θέμα είναι πως και εμείς που είμαστε υποψιασμένοι θα βρεθούμε μέσα στο μάτι του κυκλώνα.
    Ο Θεός να δώσει φώτιση σε όλο τον κόσμο μπας και προλάβουμε τα χειρότερα.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!!

  14. Καλημέρα φίλε Γιατρέ,οι νεοποχίτες μελετητές απευθύνονται σε άνθρωπους που δεν έχουν μελετήσει σοβαρά με καλή προαίρεση και λογική την Αγία Γραφή ,αλλά στους υπόλοιπους.Είναι αλήθεια ,η πλειοψηφία είμαστε αμελέτητοι, διότι δεν αφιερώνουμε επαρκή χρόνο στον Θεό,μόνο να ζητάμε ξέρουμε όταν τα πράγματα σκουραίνουν.
    Τι θα έλεγαν οι ‘μελετητές’ π.χ για τα παρακάτω:
    Β Θεσ. 2,1 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, ως προς την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της συγκεντρώσεως ημών πλησίον του,
    Β Θεσ. 2,2 να μη συναρπασθήτε ταχέως και σαλευθήτε από την λογικήν και αντικειμενικήν σκέψιν του νου σας ούτε να ταράσσεσθε και ανησυχήτε ούτε από προφητικόν τάχα χάρισμα του πνεύματος, ούτε από λόγον ούτε από επιστολήν, δια τα οποία θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι τάχα προέρχονται από ημάς και δια των οποίων σας ειδοποιούμεν τάχα ημείς, ότι έχει φθάσει η ημέρα του Χριστού.
    Β Θεσ. 2,3 Λαβετε τα μέτρα σας να μη σας εξαπατήση κανείς κατά κανένα τρόπον• διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθη, εάν προηγουμένως δεν έλθη η αποσκίρτησις πολλών από την πίστιν, συνέπεια της σκληρύνσεώς των εξ αιτίας των αμαρτιών των και δεν φανερωθή ο άνθρωπος, ο κατ’ εξοχήν αμαρτωλός και υποκινητής προς κάθε αμαρτίαν, ο υιός της απωλείας,
    Για να συνοψίσουμε ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος σημειώνει την ύπαρξη στην εποχή του ψεύτικωνφημών και επιστολών που μιλούσαν για τον χρόνο της Β παρουσίας Του Κυρίου για τότε,Προειδοποιεί ακόμα και να να αναφέρονται ότι είναι από τους Αποστόλους να μην τις παίρνουν στα σοβαρά οι πιστοί καθώς πρώτα πρέπει να έρθει
    Πρώτα στην γη η αποστασία των πιστών και και μετά ο υιός της απώλειας.
    Να θυμίσω ότι έζησε και μετέδωσε την αλήθεια στην α γενιά των πιστών,ούτε καν στην δεύτερη η την τρίτη .Εδώ ακόμα δεν είχαν πιστέψει πως θα μπορούσαν να αποστατήσουν μελετητές της συμφοράς?
    Αρα κίβδηλες οι μεγαλοστομίες των ‘’μελετητών’’ για αυτούς που γνωρίζουν,
    πιασάρικες όμως για ‘’συνηγόρους’’ του διαόλου,που πιστεύουν η δεν πιστεύουν στον δίαολο.

    1. Καλημέρα φίλε Ασχετε Αδαη. «Σας βεβαιώνω, ότι δεν θα παρέλθει η γενιά αυτή, (μέσα στη ζωή της γενιάς του) ώσπου να γίνουν όλα αυτά (η Δευτέρα Παρουσία)» (Ματθ. κδ΄34). «Σας βεβαιώνω, πως όλα αυτά θα γίνουν, όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι αυτής της γενιάς» (Μάρκ. ιγ΄30, Λουκ. κα΄32 και Ματθ. κγ΄36). Οι πρωτοι χριστιανοι ήταν βέβαιοι πως η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα γινόταν επί των ημερών τους και θα τον υποδέχονταν οι ίδιοι. Καθώς ομως οι δεκαετίες περνούσαν και η προοπτική της Δευτέρας Παρουσίας έδειχνε πως απομακρυνόταν διαρκώς προς το μέλλον, κάποιοι άρχισαν να αμφιβάλουν για την αξιοπιστία της υπόσχεσης αυτής, υπόσχεσης που την απέδιδαν στον ίδιο τον Ναζωραίο. Η αμφιβολία αυτή είχε πρωτοεκδηλωθεί στα μέσα του 1ου αιώνα, ενώ ζούσε ακόμα ο Παύλος, στη Θεσσαλονίκη, όταν άρχισαν να πεθαίνουν κάποια μέλη της εκκλησίας που είχε ιδρύσει εκεί, χωρίς φυσικά να δούνε τη Δευτέρα Παρουσία. Τότε οι πιστοί έγραψαν στον Παύλο ρωτώντας τον αν και οι αποθανόντες θα συμπεριληφθούν στους σωσμένους. Εκείνος θεώρησε το θέμα πολύ σοβαρό και του αφιέρωσε μεγάλο μέρος μιας επιστολής του. Για την 2 παρουσια τους ειπε να ειναι αγρυπνοι διοτι « η ημέρα του Κυρίου ως κλέπτης εν νυκτί ούτως έρχεται.» Α Θεσσ 5.1 και «είθε να διατηρηθή ολόκληρον το πνεύμά σας και η ψυχή και το ΣΩΜΑ αμέμπτως εν τη παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.» Α Θεσσ 5.23. Ο Απ Παυλος δεν μετεθεσε την 2η ελευση του Χριστου σε μια μελλοντικη Γενια. Αυτο ομως συνεβει τους μετεπειτα χρονους. Οι επιτήδειοι βλεποντας οτι δεν εκπληρώνεται η «προφητεια» επιασαν δουλεια ως πλαστογραφοι για να σωσουν την κατασταση.

    2. Ασχετε Αδαη, Ενώ στην Α’ Πέτρου η Παρουσία του Ιησού πλησιάζει, στην (πλαστη) Β’ Πέτρου η Δευτέρα παρουσία καθυστερεί. Α Πετρου 1.13 «έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένην εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός» 4.17 «Διότι έφθασεν ο καιρός του να αρχίση η κρίσις» Β Πετρου 3,8 «ότι παρά Κυρίω μία ημέρα είναι ως χίλια έτη» 3.15 «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..»

  15. Στην Ελλάδα, έρευνα της Καπα Research το 2015, έδειξε πως το 27.3 % πιστευει στις μεγάλες προφητείες, Ενω το 62.8 ΟΧΙ.

  16. Λουκ. 21,6 “αυτά που βλέπετε(στην Ιερουσαλήμ), θα έλθουν ημέραι, κατά τας οποίας δεν θα μείνη πέτρα επάνω εις την πέτρα, που να μη κρημνισθή.
    Λουκ. 21,24 Και θα πέσουν σφαγμένοι οι Εβραίοι από κοφτερά μαχαίρια, άλλοι δε αιχμάλωτοι και δούλοι θα μεταφερθούν προς πώλησιν εις όλα τα έθνη. Και η Ιερουσαλήμ θα καταπατήται από ξένα έθνη, έως ότου συμπληρωθή ο καιρός που ώρισε ο Θεός, δια την κυριαρχίαν των εθνών επί της Ιερουσαλήμ. 37 χρόνια με την Ανάσταση του Κυρίου άρχισε η προφητεία για την Ιερουσαλήμ,καθώς έγινε η πιο μεγάλη καταστροφή (70 μ.Χ.)της , από τους Ρωμαίους με αφορμή την επανάσταση των Εβραίων αφού καταστράφηκε και ο δεύτερος ναός της Ιερουσαλήμ για τον οποίο αναφέρθηκε ξεχωριστά ο Θεάνθρωπος, ο οποίος είχε οικοδομηθεί πάνω στα ερείπια του πρώτου το 516 π.Χ. Μετά τους Ρωμαίους, η πόλη περιήλθε στην Βυζαντινή αυτοκρατορία. Ο Μέγας Κωνσταντίνος της απόδωσε το παλιό της όνομα, έχτισε με τη μητέρα του την Αγία Ελένη το ναό της Ανάστασης στο λόφο του Γολγοθά και τη στόλισε με πολλά μνημεία.Το 637 μ.Χ. κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ οι Άραβες οι οποίοι την έλεγαν Κουντούς Σερίφ, που σημαίνει ιερή πόλη. Οι Άραβες έχτισαν το 691 μ.Χ. πάνω στα ερείπια του δευτέρου ναού της Ιερουσαλήμ ένα περίλαμπρο τζαμί, το Τέμενος του Ομάρ. Το 1099 την πήραν οι Σταυροφόροι, οι οποίοι την έκαναν έδρα βασιλείου. Το 1187 την ανακατέλαβαν οι Άραβες, ενώ αργότερα την κατέλαβαν εκ νέου οι Σταυροφόροι. Το 1517 την πήραν οι Τούρκοι και το 1917 οι Βρετανοί, οι οποίοι αποχώρησαν από εκεί όταν άρχισε να γίνεται αντικείμενο σφοδρής διαμάχης μεταξύ των Αράβων και των Εβραίων. Τελικά, το 1947 ένα τμήμα της έγινε εβραϊκό και το άλλο αραβικό, ενώ από το 1967 και τον περίφημο πόλεμο των 6 ημερών η πόλη βρίσκεται υπό πλήρη Ισραηλινή κατοχή.Την 6/12/2017 πρώτος ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραικού κράτους 1947χρόνια μετά την Καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους ολοκληρώνοντας την σπουδαιότερη μέσα στον χρόνο προφητεία όλων των εποχών!
    Ανθρωπος ου δύναται να προειπεί τέτοια προφητεία…
    Λουκ. 21,29 Είπε δε εις αυτούς και μίαν παραβολήν• “παρατηρήστε την συκιά και όλα τα δένδρα.Λουκ. 21,30 Οταν έχουν αρχίσει να βγάζουν φύλλα και άνθη, μόνοι σας καταλαβαίνετε και γνωρίζετε ότι το θέρος είναι πλέον κοντά.
    Λουκ. 21,31Ετσι και σεις, όταν ίδετε να γίνωνται αυτά, που σας είπα, να ξέρετε ότι είναι κοντά η βασιλεία του Θεού, η χαρά και η μακαριότης των δικαίων.

    1. Ασχετε Αδαη, “Αληθώς σας λέγω ότι δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα. ” Λουκας 21.32. Οι χρονολογίες που δίνεις (70 μ.Χ, 637 μ.Χ 691 μ.Χ, 1099, 1187, 1517, 1917, 1947, 1967) ξεπερνούν την διάρκεια μιας γενιάς, που συμφωνα με τα λεγόμενα του Χριστού αυτη η γενια θα ηταν παρών σε ΟΛΑ τα γεγονότα. Συνεπώς το επιχείρημα σου καταρρίπτεται. Βρες άλλο.

      1. Σύμφωνα με την παραποίηση νοήματος την δική σου γράφεις αυτά που γράφεις.Χρησιμοποιείς ερμηνεία της ΟΟΔΕ που απευθύνεται σε ιεχωβάδες
        για να τους αποστομώσει,και την παραμορφώνεις σύμφωνα με
        τα θέλω σου και τους πόθους σου.”Λουκ. 21,33 Ο ουρανός και η γη, που φαίνονται τόσον μόνιμα και ασάλευτα, θα περάσουν και θα λείψουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα περάσουν, αλλά θα πραγματοποιηθούν έως και την τελευταίαν λεπτομέρειάν των”.Με τα λέπια και παρωπίδες που έχεις ότι και να γράψουμε ,έχεις δίκιο ,είναι ανώφελο.Δεν βλέπεις προφανώς
        σήμερα π.χ τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα που συνέπεσαν με, την άνοδο της επιστήμης,την μη πίστη στον Θεό,την ασέβεια σύγχρονων κληρικών που έχουν γραφτεί πρίν 2000 χρόνια στην Αγία Γραφή ότι θα επικρατήσουν τις έσχατες ημέρες.Καλό βράδυ!

        1. Ασχετε Αδαη, σύμφωνα πάντα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων, ο Χριστός φαίνεται να έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις με σκοπό να βεβαιώσει τους μαθητές του για την αλήθεια των λόγων του. Απο την συγγραφή του κειμένου και μόνο ενας ειδικός μπορεί να καταλάβει οτι κάποιο λάκκο εχει η φάβα. Το ολο θέμα είναι μια μούφα 2000 χρόνων. Στο πέρασμα των αιώνων η κάθε μια γενιά των χριστιανών πίστευε οτι ζει τα σημεία των εσχάτων ημερών, και αν δεν βάλετε μυαλό θα έχουμε τελευταίες ημέρες (έσχατες ημέρες) πολλων χιλιάδων ετών και η μόνη δικαιολογία σας θα είναι τα λόγια της πλαστής επιστολής Β Πετρου οτι μια μέρα του θεου είναι χίλια χρόνια. «Παιδία, εσχάτη ώρα είναι, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και τώρα πολλοί αντίχριστοι υπάρχουσιν· όθεν γνωρίζομεν ότι είναι εσχάτη ώρα.» Α Ιωαννου 2.18 Ο Θεος σας, απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, και όποιος πιστεύει οτι οι Αγιοι του προφητεύουν με την δύναμη του, είναι γελασμένος.

  17. Καλημέρα,όταν αμετανόητοι εβραίοι άκουσαν τους μαθητές του Κυρίου να μιλάνε
    ξένες διαλέκτους την Πεντηκοστή καθώς Παρθοι και Μήδοι και Ελαμίται και κάτοικοι της Μεσοποταμίας, της Ιουδαίας και της Καππαδοκίας, του Ποντου και της Ασίας,της Φρυγίας και της Παμφυλίας, της Αιγύπτου και των περιοχών της Λιβύης, που είναι πλησίον της Κυρήνης, παρεπίδημοι Ρωμαίοι, Κρήτες και Αραβες,είχαν προσέλθει στην Ιερουσαλήμ
    και άκουγαν τα λόγια αληθείας των αποστόλων στην διαλεκτό τους,περιγελούσαν και έλεγαν· “ήπιαν πολύ και δυνατό κρασί και γι’ αυτό δεν ξέρουν τι λένε”.Υπάρχουν δύο γενιές,αυτή προ Χριστού και η δική μας μετά Χριστόν.Κάθε χριστιανός οφείλει
    να πιστεύει οτι ανήκει στην έσχατη γενιά(Αλλωστε κάποια στιγμή με τον Θάνατο
    θα γνωρίσει την βασιλεία του Θεού) γιατί τον στηρίζει η προσδοκία αυτή να μην λοξοδρομήσει και μην τον βαρύνει υπερβολικά η σάρκα του.
    Η σάρκα είναι αδύναμη και το πνεύμα καθίσταται ασθενές από τις πτώσεις.

    1. Ασχετε Αδαη καλημέρα. Το συγκεκριμένο ‘γεγονός’ που περιγράφεις αναφέρεται στις Πράξεις. Η παράδοση της εκκλησίας θέλει να εχει γραφτεί απο τον Λουκά. Η αλήθεια όμως είναι οτι «το βιβλίο των Πράξεων δεν κατονομάζει τον συγγραφέα του. Burkett 2002, Theissen & Merz 1998 , σελ. 32. Ehrman 2005 , σελ. 172, 235.» Το πλαίσιο τόσο για το λειτουργικό ημερολόγιο της Εκκλησίας όσο και για το ιστορικό περίγραμμα στο οποίο οι μεταγενέστερες γενιές έχουν προσαρμόσει την ιδέα τους για την ιστορία του Ιησού, είναι Εργο ενός Ανώνυμου συγγραφέα. Δεδομένου οτι ο Ανώνυμος συγγραφέας του ευαγγελίου που αποδόθηκε στον Ματθαίο απο την εκκλησία εφάρμοσε τεχνηέντως τις προφητείες της Π.Δ στο πρόσωπο του Χριστού, εχω κάθε λόγο να αμφιβάλλω (και οσοι εχουν μυαλό στο κεφάλι τους) για την εγκυρότητα τέτοιων συγγραμμάτων. Εσυ και οι υπόλοιποι χριστιανοί ανα τους αιώνες, το μόνο που διέθεταν ηταν Πίστη στα συγγράμματα κάθε ανώνυμου συγγραφέα και κάθε πλαστογράφου απατεώνα. Κλασικη περίπτωση η Β Πετρου επιστολή. Ας δούμε όμως τι έγραψε ο Ανώνυμος των Πράξεων στο 2.14-17.

    2. Πράξεις 2.14-17. Εδω λοιπόν αναφέρει ο συγγραφέας των Πράξεων οτι ο Απ Πετρος σηκώθηκε και ύψωσε την φωνή του προς τους άπιστους, λέγοντας οτι ειδε εκπλήρωση της εσχατολογικής προφητείας του Ιωήλ, και οτι θα γίνουν σημεία στον ουρανό και στην Γη με αίματα, φωτιά και στήλες καπνου. Μάλιστα! Το κείμενο μιλάει απο μόνο του. Οι άπιστοι λοιπόν δεν πείστηκαν απο το θαύμα που μόλις ειχε γίνει μπροστά στα μάτια τους, και έπρεπε λοιπόν το βαρύ πυροβολικό ο Απ Πετρος να τους ισοπεδώσει με την προφητεία του Ιωήλ. Και μάλιστα λέει οτι 3000 απο αυτους βαπτίστηκαν. Αντε καλά. Ολα αυτά τα εσχατολογικά σημεία σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Χριστού έπρεπε να λάβουν χώρα μέσα στην διάρκεια μίας Γενιάς. Της δικής τους Γενιάς. Οι υποσχέσεις του Χριστου δεν βρήκαν εκπλήρωση διότι ολο το οικοδόμημα είναι σαθρό. Απο την στιγμή που ο Ανώνυμος συγγραφέας του ευαγγελίου που αποδόθηκε στον Ματθαίο εκπλήρωσε τεχνηέντως τις προφητείες της ΠΔ στο πρόσωπο του Χριστου, τι να λέμε. Τι να λέμε!!

  18. ”Και όποιος πιστεύει οτι οι Αγιοι του προφητεύουν με την δύναμη του, είναι γελασμένος”.
    Μου εξηγείς πιο αναλυτικά τι σημαίνει αυτό?

    1. Αυτο σημαίνει οτι ο Χριστός δεν εχει καμιά δύναμη την στιγμη που δεν κατάφερε να εκπληρώσει προφητείες που βγήκαν απο το στόμα του, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές των anonymous of the gospels. Συνεπώς όποιος ισχυρίζεται οτι προφητεύει με την δύναμη του, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  19. Η Αγία Γραφή ειναι θεόπνευστη επειδή περιέχει τον λόγο του Θεού,δεν είναι όμως αλάθητη γιατί γράφτηκε από άνθρωπους,
    για αυτό ειναι ύψιστη ύβρις κατά του Θεού το παπικό αλάθητο.
    Επιπλέον ,Χριστιανοί Ορθόδοξοι είμαστε οχι προτεστάντες.Γράφει ο Ματθαίος στο 27/κζ: 9: “Τότε επληρώθη το ρηθέν δια Ιερεμίου του προφήτου λέγοντος: Και έλαβον τα τριάκοντα αργύρια, την τιμήν του τετιμημένου ον ετιμήσαντο από υιών Ισραήλ”
    Αυτό το εδάφιο Βρίσκεται στον προφήτη Ζαχαρία! Είναι προφανές εδώ, ότι ο Ματθαίος έγραψε από μνήμης την προφητεία, και έκανε λάθος! Νόμιζε ότι την είχε διαβάσει στον Ιερεμία, αλλά την είχε διαβάσει στον Ζαχαρία! Συνεπώς, αυτά που έγραφε, δεν του τα υπαγόρευε ο Θεός. Δικά του ήταν.Ο Θεός τον άφησε να κάνει αυτό το λάθος, για να είναι αυτό το λάθος σήμερα, ατράνταχτη απόδειξη, απέναντι στην αιρετική Προτεσταντική άποψη της αλάθητης Αγίας Γραφής!”Εχουμε αμύθητη περιουσία Την ιερά παράδοση των Πατέρων της ορθόδοξης εκκλησίας μας που δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες του πονηρού στόν Υιό Λόγο.

    1. Ασχετε Αδαη, η Αγία Γραφή ΔΕΝ είναι ο λόγος του Θεού. Περιέχει τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων που τεχνηέντως έντυσαν την Θεότητα του Χριστού, και ενα σωρό πλαστογραφίες με στόχο την εξαπάτηση των προβάτων. Ο Bart Denton Ehrman κορυφαίος μελετητής στο πεδίο της ιστορικότητας του Χριστού υπογραμμίζει την ύπαρξη πλαστών βιβλίων στην Καινή Διαθήκη που γράφτηκαν στα ονόματα των αποστόλων από χριστιανούς συγγραφείς που έζησαν δεκαετίες αργότερα… Ενα μικρο παράδειγμα. Η πλαστή Β Πετρου επιστολή που χρησιμοποιήθηκε για να εξαπατηθούν τα πρόβατα δίνοντας παράταση στον μύθο της 2ας έλευσης. Μα για πες μου φίλε Ασχετε Αδαη. Αυτός ο Απ Πέτρος μήπως ήταν διχασμένη προσωπικότητα; Στην πρώτη του επιστολή η 2η παρουσία του Χριστου έχει σχεδόν έρθει. «Διότι έφθασεν ο καιρός του να αρχίση η κρίσις» 4.17 ενω στην δεύτερη επιστολή, «Το δε γεγονός, ότι ο Κυριος αναβάλλει να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..» 3.15. Πότε έτσι πότε γιουβέτσι; Και κόντρα μάλιστα στις υποσχέσεις του Χριστού; Πολλοί άνθρωποι έδωσαν την ζωή τους επειδή πίστεψαν στις αλκοολικές φαντασιώσεις και τις πλαστογραφίες κάποιων απατεώνων. Αυτη η συμπεριφορά δεν τιμά καθόλου το ανθρώπινο γένος, που ήρθε η ώρα να απαλλαγεί απο τις κακές συνήθειες.

  20. Ιω. 13,36 Λεγει εις αυτόν ο Σιμων Πετρος• “Κυριε, που πηγαίνεις;” Του απήντησεν ο Ιησούς• “όπου εγώ πηγαίνω, συ δεν ημπορείς τώρα να με ακολουθήσης. Υστερα δε, αφού τελειώσης την αποστολήν σου, θα με ακολουθήσης”.
    Εδώ ο Κύριος αναφέρει στον Πέτρο, αφού πρώτα ολοκληρώσεις ως πνευματικός ποιμένας την αποστολή σου θα με ακολουθήσεις,
    Μιλάει για φυσικό θάνατο του Πέτρου και άρα ξεκαθαρίζει ότι Ο Πέτρος δεν θα είναι παρών στην δεύτερα παρουσία του Κυρίου .
    Ιω. 21,22 Λεγει ο Ιησούς στον Πετρον• “εάν εγώ θέλω να μένη αυτός εις την ζωήν, έως ότου θα έλθω πάλιν κατά την δευτέραν παρουσίαν, τι σε ενδιαφέρει αυτό;
    Εδώ ο Κύριος ξεκαθαρίζει ακόμα μια φορά στον Πέτρο ότι δεν θα είναι παρών στην Β παρουσία και να μην τον ενδιαφέρει εάν είναι παρών μόνο ο Ιωάννης.
    Ο Βart Ehrman έχει αντίπαλο δέος προτεστάντες της συμφοράς και όχι χριστιανούς ορθόδοξους.Α Πε. 4,16 Εάν όμως διώκεται και πάσχη ως Χριστιανός, ας μη εντρέπεται. Εξ αντιθέτου ας δοξάζη τον Θεόν εις τας περιστάσεις αυτάς.
    Α Πε. 4,17 Διότι η κρίση άρχισε από τους πιστούς πρώτα, οι οποίοι αποτελούν τον οίκον του Θεού. Εάν δε αρχίζη από ημάς πρώτον η κρίσις αυτή του Θεού, ποίον θα είναι το κατάντημα εκείνων, που απειθούν στο Ευαγγέλιον του Θεού;
    Α Πε. 4,18 Και εάν ο δίκαιος με πολλήν δυσκολίαν σώζεται, ο αμαρτωλός και ασεβής που θα φανή; (Αυτός θα καταδικασθή εις όλεθρον).
    Α Πε. 4,19 Ωστε και αυτοί που πάσχουν τώρα, εφ’ όσον αυτό είναι το θέλημα του Θεού, ας παραθέτουν και ας εμπιστεύωνται τας ψυχάς των στον κατά πάντα αξιόπιστον Δημιουργόν, φροντίζοντες εκ παραλλήλου να πράττουν το αγαθόν.
    Πως καταλαβαίνεις ότι μιλάει για Β παρουσία ?Για το Θέλημα του Θεού και την κρίση μετά θάνατον ομιλεί και όχι για β παρουσία.
    Φυσικά από τότε ξεκίνησε η κρίση και πρώτα από τους πιστούς γιατί πρίν οι άνθρωποι ζόυσαν στο σκοτάδι και δεν γνώριζαν τον Υιο Λόγο.
    Καλημέρα!

    1. Ασχετε Αδαη, Η αναφορά του Ιησού οτι ο Απ Πέτρος θα γέρασει, δεν υποστηρίζει την πεποίθηση σου οτι η υπόσχεση του Χριστού αφορά μια μελλοντική Γενιά. Ο θάνατος του Πέτρου ηταν πρόωρος και δεν σηματοδότησε το τέλος της Γένιας του. Οσον αφορά την κρίση. «Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού.» Ματθ 16.27. Επίσεις «Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένην εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός» Α Πετρου 1.13.

  21. Καλησπέρα,μην τα πλέκουμε. Στο Κατά Ματθ. 16,26-27 αναφέρεται: ‘’Διότι τι έχει να ωφεληθή ο άνθρωπος, εάν κερδήση όλον τον κόσμον, χάση δε την αθάνατον ψυχήν του; Η τι θα δώση ο άνθρωπος αντάλλαγμα, δια να εξαγοράση την ψυχήν του; Διότι μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να έλθη εν τη δόξη του Πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε θέλει αποδώσει εις έκαστον κατά την πράξιν αυτού(Μιλάει ξεκάθαρα για τον φυσικό θάνατο όλων των ανθρώπων) για να καταλήξει στο 16,28Ματθ. 16,28 -Μην ανησυχείτε – Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν κάποιοι από αυτούς που στέκονται εδώ, οι οποίοι δεν θα γευθούν τον θάνατον, έως ότου ίδουν τον υιόν του ανθρώπου να έρχεται εις την βασιλείαν του .Τι σημαίνει αυτό? Η έννοια της βασιλείας του Θεού είναι μία εκ των σημαντικότερων διδασκαλιών του ευαγγελίου και μια από τις πλέον συζητήσιμες θεολογικές διαφοροποιήσεις μεταξύ της θεολογίας της Δύσης και της Ανατολής. Σκοπός και πρόταση της διδασκαλίας αυτής κατά βάση είναι να καταδειχτεί πως ο κόσμος της πτώσης πλέον έπαυσε με την έλευση του Χριστού και πως επήλθε μία νέα ανακαινισμένη και μεταμορφωμένη κτίση, όπου σε αυτή πλέον υπάρχει η ελπίδα της απολυτρώσεως του ανθρώπου. Η λέξη βασιλεία, αλλά και οι αραμαϊκές memlakhah και malkuth, σύμφωνα με μελετητές θέλουν να τονίσουν την ενέργεια του βασιλεύειν, του κυβερνάν, του εξουσιάζειν, τελικά την επικράτηση του αγίου θελήματος, ίσως δε και την ιδεώδη κοινωνία στην οποία επικρατεί το θέλημά Του. Σύμφωνα κυρίως με ΔΥΤΙΚΕΣ αντιλήψεις, η βασιλεία ταυτίζεται μονομερώς άλλοτε με την εκκλησία και μόνο, άλλοτε δε με την επελθούσα και μόνο αποκατάσταση της δευτέρας παρουσίας. Σύμφωνα πάντως με τον ιερό Χρυσόστομο το “ελθέτω η βασιλεία σου” σημαίνει να μην προσηλώνεται ο άνθρωπος στα επίγεια, αλλά στην τριαδική θεότητα, κατά τον Ευθύμιο Ζιγαβηνό σημαίνει να κυριαρχεί το θέλημα του Θεού πάνω στον άνθρωπο και όχι του διαβόλου, ενώ κατά τον Ωριγένη ταυτίζεται με τον ίδιο το Χριστό, δεχόμενος πως αυτή συντελείται στις ψυχές των ανθρώπων δια την εκριζώσεως της αμαρτίας. Σύμφωνα με τον Ιωάννη Ρωμανίδη «εις την Καινήν Διαθήκην η έλευσις της βασιλείας δεν ταυτίζεται με έλευσιν καταστάσεως αποκαταστάσεως, αλλά δηλοί την φανέρωσιν της αιωνίως υπαρχούσης δυνάμεως και χάριτος του Θεού και την υπό των ανθρώπων μέθεξιν της χάριτος ταύτη. «Ούτως, η ομόφωνος ερμηνεία των Πατέρων της αρχαίας περιόδου και ολοκλήρου της ελληνόφωνης ρωμαϊκής πατερικής παραδόσεως ταυτίζει την βασιλείαν του Θεού με την άκτιστον δόξαν και χάριν Αυτού. Για αυτό το λόγο «ουδείς εκ των αρχαίων θεολόγων και συγγραφέων εταύτισε ποτέ την βασιλείαν του Θεού με κτίσμα ή με αυτήν ταύτην την αποκατάστασιν του λαού του Θεού υπό οιανδήποτε μορφήν. Αντιθέτως η εναλλαγή των όρων βασιλεία και δόξα φαίνεται σαφώς, τόσον μάλιστα, ώστε από μόνης της επιστημονικής, ιστορικής και φιλολογικής επόψεως επιβάλλεται εις τους διαφωνούντας να αποδείξουν αυτοί το αντίθετον». Τελικά «η ομόφωνος ερμηνεία των Πατέρων της αρχαίας περιόδου και ολοκλήρου της Ελληνόφωνης ρωμαϊκής ΠΑΤΕΡΙΚΗΣ παραδόσεως ταυτίζει την βασιλείαν του Θεού με την άκτιστον δόξαν και χάριν Αυτού. Ούτως η προφητεία του Χριστού «αμήν λέγω υμίν, ότι εισίν τινές των ώδε εστηκότων οίτινες ου μη γεύσωνται θανάτου έως αν ίδωσιν την βασιλείαν του Θεού εληλυθείαν εν δυνάμει» καθ’ όλους τους Πατέρας της Εκκλησίας εξεπληρώθη εις την αμέσως και εις τους τρεις σήμερον συνοπτικούς λεγομένους Ευαγγελιστάς επακολουθήσασαν Μεταμόρφωσιν του Χριστού, όταν οι τρεις πρόκριτοι των αποστόλων, ο Πέτρος ο Κηφάς και οι υιοί βροντής Ιωάννης και Ιάκωβος μετά Μωϋσέως και Ηλία είδαν την φυσικήν δόξαν και θεότητα του Χριστού».Το ίδιο και η χάρη αποκάλυψης Ιησού Χριστού του Πέτρου στην Α επιστολή που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με την β παρουσία διότι Θεία Χάρη , για τους Χριστιανούς, είναι η δύναμη αποκάλυψης του Θεού, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από καλοσύνη, αγιότητα και αγάπη. Στη Θεία Χάρη αποδίδονται τα θαύματα του Θεού μέσω των Αγίων όπως η ανάσταση νεκρών και η θεραπεία των ασθενών μέσω της πίστης.

    1. Καλησπέρα φίλε. Όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν (σύμφωνα με την Γραφή) οι ψυχές τους δέχονται μια πρώτη κρίση, και ανάλογα θα καταλήξουν είτε στον ουράνιο παράδεισο είτε στον Αδη. Επειτα περιμένουν την τελική κρίση (Ματθ 25.31-32.) κατά την 2α παρουσία όπου ο Χριστός θα κρίνει ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ και ΝΕΚΡΟΥΣ. Ο Απ Πέτρος είχε γράψει προς τους χριστιανούς (Α Πετρου 4.5) οτι ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ η ωρα που ο Χριστός θα κρίνει ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ και ΝΕΚΡΟΥΣ. Και στο 4.13 οτι παρά τις θλίψεις και τις δοκιμασίες θα νιώσουν μεγάλη αγαλλίαση όταν φανερωθεί η δόξα του Χριστού στην 2η Παρουσία του. Απο την αρχή του λόγου του ο Απ Πετρος δείχνει εγγύτητα του χρόνου ως προς την κρίση Ζωντανων – Νεκρων και την 2α Παρουσία. Αυτή η εγγύτητα ήταν προσκείμενη στις υποσχέσεις του Χριστού (Ματθ 24.34) με εκπλήρωση εντός της Γενιάς τους. Παρόμοια και ο Ιωάννης (Ιωαν 5.25) είχε γράψει οτι έφτασε η ωρα που οι νεκροι θα ακούσουν την φωνή του Χριστού και θα αναστηθούν. Αυτη η εγγύτητα που ήταν προσκείμενη στις υποσχέσεις του Χριστού, στην Πλαστή Β Πέτρου επιστολή που κυκλοφόρησε με το πέρας της Γενιάς Είναι ΑΠΩΝ!! Εκει διαβάζουμε οτι μια μέρα του Θεου είναι χίλια ετη (Β Πετρ 3.8) και οτι ο Θεος ανέβαλε την παρουσία του λόγω της μακροθυμίας του (3.15). Και το καλύτερο έρχεται στο Β Πε. 3,4 εδάφιο οπου ο “Πέτρος” (πλαστογράφος) τους λέει οτι αμαρτωλοί άνθρωποι θα λέγουν προς αυτούς, «που είναι η υπόσχεσις του Χριστού, περί Δευτέρας Παρουσίας;» Κρίμα φίλε μου Ασχετε Αδαη για όσους γέμισαν την ψυχή τους με ψεύτικες ελπίδες και έχασαν την ζωή τους για αυτές. Οσον αφορά το Ματθ 16.28 σου έχω μια έκπληξη. Περιμένω την κατάλληλη στιγμή. Κοίτα να είσαι σε εγρήγορση γιατί θα έρθω όπως ο κλέφτης την νύχτα. Τον νού σου.

  22. Στο εδάφιο Πε. 4,5 αναφέρεται: ‘’ Τώρα Αυτοί (που αμαρτάνουν) θα δώσουν λόγον των πράξεών των εις εκείνον, ο οποίος είναι έτοιμος να κρίνη ζώντας και
    Νεκρούς’’. Για να συνεχίσει στο Πε. 4,6-7 ‘’Διότι δι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπόν εκηρύχθη το Ευαγγέλιον κάτω στον Αδην, στους φυλακισμένους εκεί νεκρούς, ώστε οι άνθρωποι αυτοί που είχαν καταδικασθή και τιμωρηθή με τον θάνατον, να κριθούν όπως και οι ζωντανοί με το πνεύμα του Θεού. Ας έχετε όμως πάντοτε υπ’ όψιν σας ότι όλων το τέλος πλησιάζει. Λοιπόν, προσπαθείτε να ζήτε με σωφροσύνην, να είσθε προσεκτικοί και άγρυπνοι εις τας προσευχάς’’. Μέχρι να έλθει Ο Κύριος στη γή και στον Αδη δεν υπήρχε κρίση γιατί δεν υπήρχε διδακτέα ύλη.Με τον ερχομό του Κυρίου κοινοποιήθηκε η εξεταστέα ύλη –συμφωνώ- οι ψυχές εδέχοντο μια πρώτη κρίση, και ανάλογα κατέληγαν είτε στον ουράνιο παράδεισο είτε στον Αδη,Αυτό τονίζει και ο Πέτρος ότι τώρα όχι πριν η μετά ξεκίνησε η Κρίση του Θεού.Στο Α Πε. 4,13-14 γράφεται ‘’ Αλλά καθ’ όσον κοινωνείτε τα παθήματα του Χριστού με τας θλίψεις και τους διωγμούς, που υφίστασθε προς χάριν του,τόσον και να χαίρεστε, διότι θα σας αποκαλύψει την θεία δόξα του για να αγαλλιάσετε-εσείς οι ζωντανοί- Εάν σας υβρίζουν και σας εμπαίζουν δια το όνομα του Χριστού, είσθε μακάριοι, διότι το Πνεύμα της δόξης και της δυνάμεως, το Πνεύμα του Θεού αναπαύεται επάνω σας. Από τα λόγια μεν και τα έργα εκείνων βλασφημείται ο Χριστός, από τα έργα δε και την ζωήν την ιδικήν σας δοξάζεται.’’Είναι φανερήη αλήθεια της ορθόδοξης παράδοσης για την λέξη δόξα στο κείμενο και όχι της δυτικής αφού εάν τοποθετήσουμε
    στην λέξη θεία δόξα =β παρουσία στο εδάφιο 4,13 κάνει ασύνδετη την συνέχεια στο εδάφιο 4,14. Ιω. 5,24 -5,25’’ Σας διαβεβαιώνω, ότι εκείνος ο οποίος ακούει την διδασκαλίαν μου και πιστεύει στον Πατέρα, που με έστειλε, αυτός έχει κερδήσει την αιώνιον ζωήν και δεν θα περάση από δίκην και κρίσιν, αλλά έχει μεταβή πλέον από τον πνευματικόν θάνατον της αμαρτίας εις την αιώνιον ζωήν.Αληθώς σας λέγω, ότι έρχεται ώρα, και η ώρα αυτή είναι τώρα, που οι νεκροί πνευματικώς άνθρωποι θα ακούσουν την διδασκαλίαν του Υιού του θεού και όσοι θα την ακούσουν και θα την δεχθούν, θα ζήσουν εις αιώνας αιώνων πλησίον του Θεού’’.Το ίδιο και εδώ ονοματίζει ο Κύριος,την νέα εποχή κατάργησης του Θανάτου Και όχι την β παρουσία του.Οσο για την Β επιστολή Πέτρου να σου θυμίσω για να καταλάβουμε την ‘’Β Θεσ. 2,1 Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, ως προς την Δευτέραν Παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της συγκεντρώσεως ημών πλησίον του,Β Θεσ. 2,2 να μη συναρπασθήτε ταχέως και σαλευθήτε από την λογικήν και αντικειμενικήν σκέψιν του νου σας ούτε να ταράσσεσθε και ανησυχήτε ούτε από προφητικόν τάχα χάρισμα του πνεύματος, ούτε από λόγον ούτε από επιστολήν, δια τα οποία θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, ότι τάχα προέρχονται από ημάς και δια των οποίων σας ειδοποιούμεν τάχα ημείς, ότι έχει φθάσει η ημέρα του Χριστού.Β Θεσ. 2,3 Λαβετε τα μέτρα σας να μη σας εξαπατήση κανείς κατά κανένα τρόπον• διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθη, εάν προηγουμένως δεν έλθη η αποσκίρτησις πολλών από την πίστιν, συνέπεια της σκληρύνσεώς των εξ αιτίας των αμαρτιών των και δεν φανερωθή ο άνθρωπος, ο κατ’ εξοχήν αμαρτωλός και υποκινητής προς κάθε αμαρτίαν, ο υιός της απωλείας’’.Ηταν μια εποχή που κυκλοφορούσαν όχι απλώς φήμες αλλά και επιστολές ότι έρχεται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα . Ο Κύριος φυσικά δεν ερχόταν και δυσανασχετούσαν οι πιστοί.Ο Απόστολος Παύλος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει αυτή την νοσηρή κατάσταση.Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η Β επιστολή Πέτρου.
    Φίλε ,Να είσαι καλά!

    1. Φίλε Ασχετε Αδαη καλησπέρα. Πιθανότατα χωρίς να το θέλεις (απο υπερβολικό ζήλο) αλλοίωσες το κείμενο της Αγίας Γραφής. Για το Α Πέτρου 4.6-7 εδάφιο παρέθεσες απο την Μετάφραση / Ερμηνεία του Ιωαννη Κολιτσάρα. Γράφεις λοιπόν για αυτούς που βρίσκονται στον Αδη, «να ΚΡΙΘΟΥΝ όπως και οι ζωντανοί με το πνεύμα του Θεού.» Παραθέτω απο το κείμενο, «να ΖΟΥΝ τώρα, με το πνεύμα των την κατά Θεόν ζωήν…) Το επιχείρημα σου εχει ως βάση μια θολή και διαστρεβλωμένη εικόνα αυτών των εδαφίων. Σχετικά με το εδάφιο Α Πέτρου 4.13 υποθέτεις οτι η φράση «εις την Δευτέραν Παρουσίαν» που περιέχεται σε αυτό, κάνει ασύνδετη την συνέχεια στο εδάφιο 4,14. Ειτε το θέλεις είτε οχι η πρόταση εχει ως εξής, «κατά την φανέρωσιν της δόξης του εις την Δευτέραν Παρουσίαν.» Η δόξα που θα γίνη φανερή στην 2α Παρουσία. (μετάφραση by great lizard). Παραθέτω απο τον Ματθαίο 25.31. «Όταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού… 32 και θέλουσι συναχθή έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη, και θέλει χωρίσει αυτούς απ’ αλλήλων..» 2α Παρουσία και Κρίση λοιπόν. Οσον αφορά το επόμενο εδάφιο No problem. «14 διότι το Πνεύμα της δόξης και της δυνάμεως, το Πνεύμα του Θεού αναπαύεται επάνω σας.» Το δοξασμένο Πνεύμα του Θεου αναπαύεται επάνω σας, για αυτο θα πρέπει να είστε ευτυχισμένοι όταν σας υβρίζουν και σας εμπαίζουν δια το όνομα του Χριστού. (μετάφραση by great lizard).

    2. Ο Απ Παυλος είχε γράψει στους Θεσσαλονικείς (Β Θεσσ 2.3) λέγοντας τους οτι η 2α Παρουσία δεν θα έρθει αν πρώτα δεν έρθει ο Αντίχριστος. Πρόσεξε. «Παιδία, εσχάτη ώρα είναι, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται.. και τώρα μάλιστα είναι εν τω κόσμω.» Α Ιωαννου 2.18 και 4.3. Μήπως ο Ιωάννης συγκαταλέγεται (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παύλου) σε αυτούς που θα προσπαθούσαν να εξαπατήσουν το ποίμνιο λέγοντας ότι η ημέρα του Χριστού είναι κοντά; Ο Απ Παυλος δεν μετέθεσε την 2η έλευση του Χριστού σε μια μελλοντική Γενιά. Αυτό φαίνεται άλλωστε και απο την ευχή που έδωσε σε αυτούς. (Α Θεσσ 5.23). «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα.» (Ματθ 24.34)

  23. Καλημέρα Φίλε, για να δούμε πρωτότυπα εδάφια:
    Α Πε. 4,13 ἀλλὰ καθὸ κοινωνεῖτε τοῖς τοῦ Χριστοῦ παθήμασι, χαίρετε, ἵνα καὶ ἐν τῇ ἀποκαλύψει τῆς ΔΟΞΗΣ αὐτοῦ χαρῆτε ἀγαλλιώμενοι.
    Α Πε. 4,14 εἰ ὀνειδίζεσθε ἐν ὀνόματι Χριστοῦ, μακάριοι, ὅτι τὸ τῆς ΔΟΞΗΣ καὶ δυνάμεως καὶ τὸ τοῦ Θεοῦ Πνεῦμα ἐφ᾿ ὑμᾶς ἀναπαύεται· κατὰ μὲν αὐτοὺς βλασφημεῖται, κατὰ δὲ ὑμᾶς δοξάζεται .Αν ερμηνεύσουμε το 4,14 και όπου δόξα=β παρουσία τότε έχουμε : Εάν σας υβρίζουν και σας εμπαίζουν δια το όνομα του Χριστού, είσθε μακάριοι, διότι ‘’Η β παρουσία του ΚΥΡΊΟΥ ΩΣ ΚΡΙΤΗ, το Πνεύμα του Θεού αναπαύεται επάνω σας’’! Από τα λόγια μεν και τα έργα εκείνων βλασφημείται ο Χριστός, από τα έργα δε και την ζωήν την ιδικήν σας δοξάζεται.’’ Η φράση η β παρουσία αναπαύεται πάνω σας προυποθέτει ότι πρώτον ότι έγινε Η β παρουσία και κατά δεύτερον ότι οι πιστοί θα κρίνουν και θα καταδικάσουν τους υπόλοιπους.Αλλα ντ άλλων.Βέβαια εσύ πονηρά γράφεις άλλο η πρώτη δόξα
    Άλλο η δεύτερη δόξα .Σε καταλαβαίνω επειδή για εσένα ως άπιστο και τους υπόλοιπους απιστους δεν δύναται να αποκαλυφθεί Ο Κύριος στους πιστούς
    Παρά μόνο με την β παρουσία του να θυμάσαι τούτο. Η Απόκάλυψη είναι για τους Χριστιανούς.Εχουμε οι πιστοί μία πρώτη παρουσία του Χριστού
    Με την χάρη του Αγιου Πνεύματος που μας αποκαλύπτεται Η Θεότητα του Χριστού και προσδοκούμε και την β Παρουσία του για την αποκατάσταση της αιώνιας ψυχής
    μας,Σύμφωνα με τα έργα μας.Γνωρίζουμε και μετά προσδοκούμε δεν προσδοκούμε για να γνωρίσουμε.
    .Για τους αμετανόητους άπιστους επειδή δεν εχουν αντιληφθεί την πρώτη παρουσία θα αντιληφθούν την δεύτερη πολύ αργά την τελευταία στιγμή,
    (Θα έρθει “ως η αστραπή η οποία φαίνεται από Ανατολών έως Δυσμών”.)Θα χλευάζουν Τον Θεό μέχρι τέλους αμετανόητοι και θα υποστούν με υπαιτιότητά τους τις συνέπεις αφού
    μόνοι τους καταδικάσουν τον εαυτό τους.Τώρα για το «Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν• όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν» (Α Ιω. β , 18). Καμία σχέση με αυτά που γραφεις.Εκτός από τον Αντίχριστο που θα εμφανισθή προς το τέλος του κόσμου και πλησίον της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, υπάρχουν και πολλοί αντίχριστοι, οι οποίοι ήδη ενεργούν το έργο του Αντιχρίστου και στην εποχή του και σε κάθε εποχή και «είναι πρόδρομοι και προκήρυκες του καθ’ αυτό και κυρίως όντως κεκαλουμένου Αντιχρίστου». Όπως προ της ελεύσεως του Χριστού υπήρχαν Προφήτες, έτσι και προ της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα εμφανισθούν οι πρόδρομοί του, οι ψευδοπροφήτες. Είναι άγνωστη η ημέρα Της β παρουσίας. Ο Κύριος είπε στους μαθητές Του: «Περί δε της ημέρας εκείνης ή της ώρας ουδείς οίδεν, ουδέ οι άγγελοι εν ουρανώ, ουδέ ο Υιός, ει μη ο Πατήρ»(Μάρκ. ιγ’, 32).Μετά την Ανάσταση Του οι μαθητές νόμισαν ότι ήλθε η ημέρα εκείνη, Ο Χριστός όμως είπε: «ουκ υμών εστί γνώναι χρόνους ή καιρούς ους Ο πατήρ έθετο εν τη ιδία εξουσία…» (Πράξ. α’. 7). Ο Απόστολος Παύλος, λέγει ότι, όσοι την ημέρα εκείνη ζουν και δεν έχουν πεθάνει, θα αλλαγούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, όσο αρκεί για να ανοίξει και να κλείσει το βλέφαρο του ματιού. «Πάντες μεν ου κοιμηθησόμεθα, πάντες δε αλλαγησόμεθα. εν ατόμω, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι» (Α’ Κορ. ιε’. 51-52).

    1. Ασχετε Αδαη καλημέρα. Στην αρχή παρέθεσες απο την Μετάφραση του Ιωαννη Κολιτσάρα και τώρα που τα βρήκες μπαστούνια προσπαθείς να ερμηνεύσεις το αρχαίο κείμενο όπως σε βολεύει. Πρόσεξε. «κατά την φανέρωσιν της δόξης του εις την Δευτέραν Παρουσίαν.» Αυτη η μετάφραση – ερμηνεία είναι εγκεκριμένη απο την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία διά τού υπ’αριθ.2340/1485/24/9/1928 Εγγράφου, ΚΑΙ απο την Ιερά Συνόδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος δια τού υπ’αριθ. 3293/4604/19/5/1928 Εγγράφου. Ο Χριστος είχε πει οτι Δεν μπορείς να λατρεύεις Δύο Κυρίους. Είσαι Ορθόδοξος ή αιρετικός; Τάσσεσαι υπέρ της εκκλησίας του Χριστού ή είσαι απο αυτούς τους αποστάτες που έλεγε ο Απ Παυλος;

  24. Καλησπέρα,δεν είμαστε παπικοί η προτεστάντες.
    Ουδείς άνθρωπος αλάθητος μόνο Ο Τριαδικός Θεός.
    Η Αποκάλυψη της δόξας του Κυρίου δεν αφορά Την Αποκάλυψη του Ιωάννη στην Πατερική παράδοση αλλά την εμφάνιση Της θεία δόξας στον άνθρωπο.Ο Αγιος Μακάριος στη θεία αποκάλυψη αναγνωρίζει το μυστικό φωτισμό της ψυχής από τη δύναμη του Χριστού. Η φωτισμένη ψυχή, μέχρι την ημέρα της αναστάσεως, έχει την ικανότητα να βλέπει με τα εσωτερικά της μάτια μόνο το Χριστό
    Για τη συναίσθηση της θείας παρουσίας στη διάσταση της ψυχής ο ρόλος του νου είναι πρωταγωνιστικός. Ο νους ως “θρόνος τῆς θεότητος” εκφράζει τη δυνατότητα της ανθρώπινης ψυχής να κοινωνεί με τον Θεό. Το να είναι κάποιος «θρόνος Θεοῦ» σημαίνει ότι μέσα του αναπαύεται ο ουράνιος ηνίοχος, που μεταμόρφωσε την ψυχή του σε πνευματικό οφθαλμό και φως, με αποτέλεσμα να γεύεται από τώρα «ἐν πείρᾳ καὶ πληροφορίᾳ» τη ζωή της θεότητας,. Πρόκειται για τον καθαρμένο νου, που με τη βοήθεια της χάρης δεν ξεπέφτει ποτέ από τη σφαίρα της ζωής του Χριστού[42]. Τελικά η ψυχή, που αποδεχθεί τελείως τη δόξα του Χριστού και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος, μετατρέπεται σε οφθαλμό, φως, πρόσωπο, δόξα και πνεύμα: “μονάχα ἡ ψυχὴ ἡ καταλαμφθεῖσα τελείως ἀπὸ τοῦ ἀῤῥήτου κάλλους τῆς δόξης τοῦ φωτός τοῦ προσώπου τοῦ Χριστοῦ καὶ κοινωνήσασα Πνεύματι ἁγίῳ τελείως καὶ κατοικητήριον καὶ θρόνος Θεοῦ καταξιωθεῖσα γενέσθαι, ὅλη ὀφθαλμὸς καὶ ὅλη φῶς καὶ ὅλη πρόσωπον καὶ ὅλη δόξα καὶ ὅλη πνεῦμα γίνεται…”
    Η όραση του κάλλους της θεότητας προβάλλεται ως αντικείμενο της θεοπτικής εμπειρίας. Τα κάλλη της θεότητας είναι ορατά στις ψυχές των αγίων, τις οποίες ανακαινίζει ο ίδιος ο Κύριος καθώς τις χαρίζει τα πάντα από τη θεότητά του. Γι’ αυτό και η επίτευξη της θεογνωσίας αναγνωρίζεται ως χαρισματική δωρεά του Θεού και όχι ως κατόρθωμα του ανθρώπου: «Ἐὰν ἐξ ἀληθείας ἐπιγνῷ Θεὸν διὰ δυνάμεως Θεοῦ καὶ ἐνεργείας χάριτος».
    Η εισβολή της άκτιστης πραγματικότητας στην κτιστή ανθρώπινη φύση είναι δεδομένη: “Τὰ διαδήματα, ἅπερ λαμβάνουσιν οἱ χριστιανοὶ ἐν ἐκείνῳ τῷ αἰώνι, οὐκ εἰσὶ κτίσματα. Η μετοχή του κτιστού στο άκτιστο φως εκφράζει απόλυτα την πραγματικότητα της παραδείσιας κοινωνίας[47]. Ο παράδεισος φανερώνει την οντολογική ανακαίνιση, προσωπική καταξίωση, γνωστική μετοχή και απεριόριστη μέθεξη στη δοξαστική παρουσία της άκτιστης θεότητας. Γι’ αυτό και η βαθμίδα της αποκαλύψεως, όπως περιγράφεται στην μακαριανή θεολογία, δεν σημαίνει παρά φιλία, κοινωνία και μέθεξη στη δοξαστική παρουσία του άκτιστου θείου φωτός.

    1. Καλημέρα Ασχετε Αδαη. Συμφωνείς με την Μετάφραση του Ιωάννη Κολιτσάρα ή διαφωνείς;

  25. Καλησπέρα,δεν είναι μετάφραση αλλά ερμηνεία και πιο συγκεκριμένα
    αντιγραφή ερμηνείας του Παναγιώτη Τρεμπέλα.Σεβαστή η ερμηνεία ,
    όμως δεν έχει βρέξει το χέρι της στην πατερική νηπτική κολυμπήθρα με αποτέλεσμα
    να αφήνει εύλογες απορίες.Οι μακαρισμοί του Χριστού, που είναι η πρώτη διδασκαλία Του, δείχνουν τι ακριβώς είναι η πνευματική ζωή και διασώζουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νηπτικής παραδόσεως της Εκκλησίας.Η κάθαρση, ο φωτισμός και η θέωση είναι απαραίτητα και για την αναγκαία και επαρκή ΟΡΘΌΔΟΞΗ θεολογία αλλιώς δεν διαφέρει καθοριστικά από την ΔΥΤΙΚΗ.

    1. Καλησπέρα Ασχετε Αδαη. Παραπάνω γράφω. «Αυτη η μετάφραση – ερμηνεία είναι εγκεκριμένη απο την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία διά τού υπ’αριθ.2340/1485/24/9/1928 Εγγράφου, ΚΑΙ απο την Ιερά Συνόδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος δια τού υπ’αριθ. 3293/4604/19/5/1928 Εγγράφου.» 15 Μαρτίου 2018 at 13:05. Αρα λοιπόν γνωρίζω πολύ καλά τι είναι. Με αυτή την Μετάφραση – ερμηνεία συμφωνεί η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας τής Ελλάδος. ΕΣΥ συμφωνείς;

  26. Οι Ιεχωβάδες θεωρούν αυτονόητο ότι μια μετάφραση του κειμένου της Καινής Διαθήκης είναι τόσο σημαντική όσο και το πρωτότυπο κείμενο. Όμως, στην Ορθοδοξία αυτό δεν συμβαίνει! Ουδέποτε μια μετάφραση πήρε ή θα πάρει τη θέση του πρωτοτύπου κειμένου. Βεβαίως, από το 1911 έχει οριστεί πως κάθε επίσημη μετάφραση θα πρέπει να έχει την έγκριση του Πατριαρχείου Κων/πόλεως, και αργότερα (1952) προστέθηκε η επισήμανση ότι η έγκριση μπορεί να προέρχεται και από την Εκκλησία της Ελλάδος .Η έγκριση όμως αυτή, της Εκκλησίας της Ελλάδος ή του Πατριαρχείου, δεν θα πρέπει να παρεξηγείται ότι αποφαίνεται περί «αλαθήτου» του κάθε μεταφραστή-ερμηνευτή! Η έγκριση αυτή αποτελεί μια έγκυρη «γνώμη» (όρος που χρησιμοποιείται στις εγκρίσεις αυτές) ότι η μετάφραση δεν περιέχει σοβαρά δογματικά λάθη και «συμβάλλει» (όρος που επίσης χρησιμοποιείται στις εγκρίσεις) στην κατανόηση του κειμένου της Καινής Διαθήκης.«Η ασφαλέστερη χρήση και ερμηνεία της Αγίας Γραφής γίνεται μέσα στην Εκκλησία και εκφράζεται στη θεία λατρεία και γενικά σε κάθε λατρευτική της εκδήλωση. Όμως και η κατ’ ιδίαν χρήση της Αγίας Γραφής εκπληρώνει το σκοπό της, όταν είναι στενά συνδεδεμένη με τη χρήση της και στη θεία λατρεία. Χωρίς αυτή βρίσκεται έξω από το πνεύμα της Εκκλησίας.Η Αγία Γραφή πρέπει να διαβάζεται, να μελετάται και να κατανοείται κατ’ ιδίαν, αλλά παράλληλα να ερμηνεύεται και να βιώνεται με την ενεργό συμμετοχή του πιστού στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας».Είμαστε ευλογημένοι, οι Ελληνες, στην ανάγνωση της Κ.Δ διότι είναι γραμμένη στην κοινή ελληνιστική και συνεπώς δεν είναι δύσκολη στην κατανόηση για να χρειαζόμαστε μεταφραστή-ερμηνευτή για όλα τα εδάφια.Βασιλεία και δόξα του
    Θεού έχουν συγκεκριμένη ερμηνεία για τους Πατέρες της εκκλησίας ,τελεία και παύλα!

  27. Φίλε γράφει σήμερα σε άλλο άρθρο και κάποιος φίλος που κρύβεται.
    Του στέλνω πολλούς χαιρετισμούς!
    Να σου πω τούτα που ίσως δεν ξέρεις.Βέβαια εσύ δεν πιστέυεις.Δεν πειράζει.
    Ας Τα πάρει η θάλασσα.Ο Κύριος Ιησούς Χριστός υιός Θεού ,είναι υιός ανθρώπου και όχι ανθρώπων διότι έχει μάνα την Παναγία που είναι άνθρωπος και έχει πατέρα τον Θεό και όχι
    άνθρωπο.Ακόμα πότε θα έρθει η β παρουσία οι πιστοί θα το ξέρουμε,οχι οι άπιστοι
    για αυτό Ο Κύριος μίλησε για τα φύλλα της συκιάς και τα σημεία των καιρών.
    Την ημέρα και την ώρα δεν θα γνωρίζουμε,όχι την εποχή.Για τους άπιστους θα είναι αιφνίδια η β παρουσία όχι για τους πιστούς χριστιανούς.

  28. Καλημέρα Ασχετε Αδαη. Τελικά δεν μου είπες. Συμφωνείς με την ερμηνεία του Ιωάννη Κολιτσάρα για το Α Πέτρου 4.13; «κατά την φανέρωσιν της δόξης του εις την Δευτέραν Παρουσίαν.»

  29. Καλημέρα,
    https://sites.google.com/site/orthodoxy1054/akouste-tis-dyo-katholikes-epistoles-tou-apostolou-petrou-sta-nea-ellenika-kai-me-ermeneutika-scholia/epistole-1e—kephalaio-4
    ΣΤΟ 3,23 ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ Η ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ?
    Δύναται ποτέ Ο πιστός χριστιανός ,να αγαλλιάσει με την β παρουσία(κρίση) χωρίς να του φανερωθεί η πρώτη παρουσία του Κυρίου(φως γνώσης) στην ζωή του?
    Αγαλλιάζω=χαίρομαι πολύ,ευφραίνομαι για την φανέρωση του Κυρίου στην επίγεια
    ζωή μου και όχι για την μελλοντική κρίση του Θεού στους πάντες που στην καλύτερη
    των περιπτώσεων ίσως νιώσω χαρμολύπη(εδω που τα γράφουμε μάλλον λύπη).
    Εαν ο χριστιανός ελπίζει και δεν προσδοκά(σιγουριά με λαχτάρα)ανάσταση νεκρών σε τι διαφέρει από ένα πιστό άλλου θρησκεύματος?
    Ο Κύριος είναι θεός ζωντανών και όχι νεκρών ,δεν περιμένουμε να πεθάνουμε για να γνωρίσουμε.Οποιοσδήποτε παλέψει και πράξει τον Λόγο του Κυρίου ανιδιοτελώς(όσο μπορεί ο καθένας βέβαια) είναι αδύνατον να μην φανερωθεί ο Κύριος μέσω του Αγίου Πνεύματος όσο και αμαρτωλός και να ήταν.Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα σωθεί αφού παραμονεύουν πτώσεις της σάρκας εκπορεύομενες εκ του πονηρού ικανές να τον διαλύσουν εάν δεν πολεμήσει και τις νικήσει.Ο πιστός υποχρεούται να νικήσει τον
    Κόσμο(μην μας νοιάζει η γνώμη των άλλων,και πιο πολύ του εαυτού μας) αλλά το
    θέλημα του Κυρίου,για να είναι πραγματικά ελεύθερος.Ούτε να περιμένουμε αλλά
    να βιώνουμε!

    1. Τελικά δεν μου είπες. Συμφωνείς με την ερμηνεία του Ιωάννη Κολιτσάρα για το Α Πέτρου 4.13; «κατά την φανέρωσιν της δόξης του εις την Δευτέραν Παρουσίαν.»

  30. Σου απάντησα όχι και επιμένεις για να αρπάξεις σαν κλέφτης λέξεις και να τις πουλήσεις στην ‘’μαύρη αγορά’ αντι πινακίου φακής.
    Μην μπερδεύεις το Κατά Ματθαίον.”Εν τω φωτί σου οψόμεθα φως” (Ψαλμοί λε: 10). Για να βλέπει κανείς το Φως, πρέπει να είναι μέσα στο Φως και όχι στο σκοτάδι.
    ‘’’Εκείνος ο οποίος θα ποθήση με την ψυχήν του τον Θεόν και θα τρέξη ως διψασμένη έλαφος εις τας πηγάς των υδάτων (Ψαλμοί 41, 2)’’‘αυτός θα λάβη το ύδωρ το ζων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *