Διαφημίσεις

Την άποψη ότι οι Τούρκοι είχαν σχεδιάσει και οργανώσει την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξέφρασε ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης, μιλώντας στον Real FM. «Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων», δήλωσε.

«Αν ήταν αντίστοιχοι Τούρκοι στρατιωτικοί – που είναι και κληρωτοί – δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν. Είπαν ότι οι ”αετοί των συνόρων” συνέλαβαν τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», ανέφερε ο Μανούσος Παραγιουδάκης.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι «ψεύδονται οι Τούρκοι για τα 253 μέτρα. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά λόγω και των εδαφικών συνθηκών. Ήταν ικανοί, εκπαιδευμένοι και έμπειροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επικαλούμενος την θητεία ως διοικητής σε συγκεκριμένες μονάδες, τόνισε: «Αν ήταν στο έδαφός μας δεν θα τους έπιαναν ποτέ. Θα σκοτώνονταν αλλά δεν θα παραδίδονταν. Ξέρω πώς σκέφτονται και πώς αντιδρούν οι Έλληνες στρατιωτικοί των συνόρων».

Ο κ. Παραγιουδάκης εκτίμησε επίσης ότι «δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο. Ήταν σχεδιασμένο και συντονισμένο από τους Τούρκους».

Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι «μπορεί να τους κρατήσουν για πάρα πολύ. Ίσως και μήνες ανάλογα με τις κατηγορίες και την καταδίκη», θεωρώντας βαρύτατη την κατηγορία «στρατιωτικής κατασκοπίας» που διαρρέουν τουρκικές πηγές.

newsbeast.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “«Σχεδιασμένο από τους Τούρκους το επεισόδιο στον Έβρο»”
  1. Δεν παραδίδουμε οπλα στον εχθρο εκτος και αν μας διαταξουν να το κανουμε οι ανώτεροι μας. Οφειλαν να επιταχύνουν και να απομακρυνθουν οσο μπορουσαν και επειτα να δωσουν μαχη. Αλλα δυστυχώς η εμπειρία στον ελληνικό στρατό εδω και πολλά χρόνια μετριέται με γνώμονα οχι την ψυχή τα κοτσια και την αγαπη για την σημαια και τον ιερο ορκο αλλα με το ποσο μεσο εχουμε να περναμε ποιο ΧΑΛΑΡΑ. Λυπαμαι γιατι αυτα τα παιδια δεν ειχαν καταλαβει τι κανουν στα σύνορα γιατι κανεις δεν τους το ειχε πει οπως δεν ήξεραν τι θα παθουν οταν τους επιαναν. Μακαρι να τελειωσει ο εφιαλτης τους εδω. Αλλα με την μισελληνικη κυβερνηση που εχουμε τα τελευταια 45 χρονια βλεπω να κανουν πιλυ καιρι στα χερια των εχθρων μας.

  2. Δεν παραδίδουμε οπλα στον εχθρο εκτος και αν μας διαταξουν να το κανουμε οι ανώτεροι μας. Οφειλαν να επιταχύνουν και να απομακρυνθουν οσο μπορουσαν και επειτα να δωσουν μαχη. Αλλα δυστυχώς η εμπειρία στον ελληνικό στρατό εδω και πολλά χρόνια μετριέται με γνώμονα οχι την ψυχή τα κοτσια και την αγαπη για την σημαια και τον ιερο ορκο αλλα με το ποσο μεσο εχουμε να περναμε ποιο ΧΑΛΑΡΑ. Λυπαμαι γιατι αυτα τα παιδια δεν ειχαν καταλαβει τι κανουν στα σύνορα γιατι κανεις δεν τους το ειχε πει οπως δεν ήξεραν τι θα παθουν οταν τους επιαναν. Μακαρι να τελειωσει ο εφιαλτης τους εδω. Αλλα με την μισελληνικη κυβερνηση που εχουμε τα τελευταια 45 χρονια βλεπω να κανουν πολυ καιρο στα χερια των εχθρων μας.

  3. Μέλη του ΝΑΤΟ και οι δύο χώρες. Αυτή την ανορθοδοξία την ζούμε 10ετίες

  4. Σωστά, ήταν στημμένο, άλλωστε η συγχρονη τεχνολογία και τα συστήματα αποκρυψης/παραλλαγης το επιτρεπουν.
    Και τους περίμεναν “στό ενα μέτρο” με δόλωμα τα φρεσκα ίχνη. Γνώριζαν οτι απο περιεργεια κ απο καθηκον θα τ ακολουθουσαν, και συγκεντρωμένοι στην ανίχνευση του εδάφους να πεσουν στον κλοιό.. ο οποιος ενδεχεται να ηταν ενεργοποιημενος πολλες μερες πριν, και ηταν η καλύτερή τους μ ενα σμπαρο δυο τρυγονια και μαλιστα υπαξιωματικους. Αν και θα επιθυμουσα το αντίθετο, οι Τουρκ θα κωλυσιεργήσουν με πουτανιές να τους επιστρέψουν. Άλλωστε δεν τους αρπαξανε για τον ντορο και μονο… τωρα σειρα μηπως εχουν τιποτα ψαραδες μας??? λεω…μηπως

  5. O υπεύθυνος διοικητής της περιοχής αξιωματικός δεν ήξερε ότι χειμωνιάτικα άρχισαν να κάνουν επιχειρήσεις στην περιοχή με τεθωρακισμένα; Πόσες φορές είχε ξαναγίνει αυτό στο παρελθόν; ΠΟΤΕ. Αυτά διδάσκονται στις σχολές; Αν η εκτίμηση κινδύνου δεν περιλαμβάνεται στα σενάρια τους τότε είτε είναι ανίκανοι για την δουλειά αυτή η κάποιος τους είπε να πάνε να κοιμηθούν όπως στην Κύπρο το 74.
    Δεν τους ειδοποίησε κάνεις από την ηγεσία τους ή δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν γιατί οι Τούρκοι συγκεντρώθηκαν καταχείμωνο μέσα στα χιόνια για επίδειξη δύναμης;
    Και γι’ αυτό προφανώς δεν υπήρχαν ενισχυμένες περίπολοι ή συνοδευτική ομάδα ασφαλείας σε κοντινή απόσταση. Τότε τι κάνουν στα σύνορα; Τουρισμό;
    Για τον ίδιο λόγο που ο πλοίαρχος του «Γαύδος», κοιμόνταν όρθιος κυριολεκτικά με σβησμένες μηχανές ενώ εξέθετε σταματημένος τα πλευρά του πλοίου του στην πλώρη του τούρκικου περιπολικού. Των τούρκικων περιπολικών που μόλις πριν μερικές μέρες εμβόλιζαν τα ελληνικά ψαράδικα.
    Ο συνδυασμός ανίκανων πολιτικών και άπειρων, απόλεμων, ανεκπαίδευτων, ανυποψίαστων; στρατιωτικών οδηγεί σε δράματα
    Την οικονομία δεν μπορών να την διαχειριστούν ,την άμυνα ίδιο, την εξωτερική πολιτική την πηρε και τη σήκωσαν τα ασήμαντα Σκόπια.
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ;

  6. ΕΧΩ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΣΥΝΗΘΕΣ.
    ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΠΛΕΥΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ.
    ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥΣ. Η ΑΛΕΠΟΥ 100 ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ 101 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!

  7. μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ……αφησαμε τα δικα μας προβληματα…..και στραφηκαμε ολλοι στους τουρκους και τον υποτιθεμενο πολεμο….πατε καλα ρε….ουτε πολεμος θα γινει….ουτε απο το μνημονιο θα βγουμε…βρειτε αλλα ενδιαφεροντα……..

  8. Η ΤΟΥΡΑΝΙΚΗ ΜΙΤ ΣΧΕΔΙΑΣΕ
    ΤΗΝ ΣΥΛΗΨΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ
    ΤΑ ” ΚΑΤΡΟΥΛΙΑ” ΗΤΑΝ Ο ”ΜΠΑΣΜΟΣ”
    Ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΥΑΛΑ
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
    ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ
    ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *