12:52 - 04/03/2018

«Ξέφυγαν» οι Σκοπιανοί: Θέλουν «Μακεδονία» μέχρι την Λάρισα! – Καίνε πάλι ελληνικές σημαίες, «Οι Έλληνες είναι Τούρκοι!»

Διαφημίσεις

Ερωτηματικά όσον αφορά τον αλυτρωτισμό προκαλούν οι διαδηλώσεις Σκοπιανών που ζουν στην Αυστραλία και πρωτοστάτησαν για το ζήτημα της ονομασίας σε πολλές πόλεις όπως του Περθ, της Μελβούρνης, του Μπρίσμπεϊν και του Σίδνεϊ κρατώντας αλυτρωτικά σύμβολα.

Μάλιστα σε ένα πλακάτ φαίνεται ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν απαρνούνται τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις αλλά παρουσιάζουν χάρτη με την «Μακεδονία» να έχει «πιάσει» από Θεσσαλονίκη μέχρι και Λάρισα!

Εκτός από αυτό επαναλαμβάνεται το γεγονός Σκοπιανοί να καίνε ελληνικές σημαίες, αυτήν την φορά όμως στην Μελβούρνη.

«Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», έγραφαν μερικά από τα πλακάτ που κρατούσαν.

Στο Σίδνεϊ συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας «Μακεδονία».

«Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.

«Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό», συμπλήρωσε.

Μπορεί η συγκέντρωση στο Σίδνεϊ να ήταν ειρηνική, όμως στη Μελβούρνη φαίνεται πως τα πράγματα αγρίεψαν κάπως, με κάποιους από τους Σκοπιανούς διαδηλωτές να πετούν φωτοβολίδες.

Ωστόσο αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, κυρίως λόγω της απόφασης των ομογενών να μη πραγματοποιήσουν αντιδιαδήλωση, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Σύμφωνα με τον Νέο Κόσμο, τα τελευταία 24ωρα κυκλοφόρησαν έντονες φήμες, κυρίως μέσω του Facebook, ότι ομάδα Ελλήνων νέων της Μελβούρνης σχεδιάζει «αντιδιαδήλωση» έξω από πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας, την ίδια ακριβώς ώρα που θα πραγματοποιούν το δικό τους συλλαλητήριο οι καταγόμενοι από τα Σκόπια.

H σχετική είδηση στάθηκε αφορμή «να πάρει φωτιά το Facebook» ωστόσο φαίνεται πως επικράτησαν οι ψύχραιμες φωνές και η αντιδιαδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε.

Όλες αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν έντονους προβληματισμούς στους ιθύνοντες των διαπραγματεύσεων και να τους κάνουν ν’ αναθεωρήσουν την στάση τους.

«F..ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι»

Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.com.au, το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία και αποτελεί για πολλούς αφορμή για εξάρσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους.

Οι Ελληνοαυστραλοί που ζουν ειρηνικά στη πόλη εδώ και χρόνια είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι το τελευταίο διάστημα, αφού η «απέναντι πλευρά» το έχει παρατραβήξει υιοθετώντας ακραίες πρακτικές για να περάσει το μήνυμά της. Αρκετοί ομογενείς φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθούν βίαιες συγκρούσεις που είχαν εκλείψει εδώ και χρόνια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αυστραλιανού ιστότοπου, τις τελευταίες 20 μέρες υβριστικές επιγραφές κατά της χώρας μας αναρτώνται σε τοίχους ελληνικών εκκλησιών αλλά και πάνω από τις λεωφόρους με την περισσότερη κίνηση.

Ένα πόστερ με τις λέξεις «Να γαμ@θεί η Ελλάδα για τις αδικίες της» και «Κ@λορατσιστές» είχε τοποθετηθεί από Σκοπιανούς εθνικιστές στην πρόσοψη της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στο Νορθ Μπόλντουιν. Σε αυτό υπήρχαν ακόμη μια σβάστικα και μια άσεμνη χειρονομία, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους πιστούς.

Πριν από μια εβδομάδα, άγνωστοι κρέμασαν μια ελληνική σημαία με ένα πέος ζωγραφισμένο πάνω της πάνω από την λεωφόρο Eastern Freeway.

Στα social media, κυκλοφορούν δεκάδες βιντεάκια που δείχνουν μέλη εθνικιστικών οργανώσεων των Σκοπίων να καίνει ελληνικές σημαίες.

«Είναι αηδιαστικό. Αυτοί οι άνθρωποι με τις εθνικιστικές τάσεις είναι ξεκάθαρα ρατσιστές» δήλωσε στο site o Χρήστος Μουζίκης, επικεφαλής της Παμμακεδονικής Ένωσης της Μελβούρνης και της Βικτόριας. Όπως τόνισε, οι επιθέσεις ενάντια σε Ελληνοαυστραλούς δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» και ότι πρέπει να καταδικαστούν από τους επίσημους τοπικούς φορείς. «Αυτοί που αναρτούν υβριστικά πανό καλά θα κάνουν να αφήσουν ανθρώπους με λογική και καλές προθέσεις να βρουν λύση στο ζήτημα», προσθέτει ο ίδιος.

Οι κόκκινες γραμμές του Ζ. Ζάεφ «βουλιάζουν»

Ενα βήμα μπρος-δυο βήματα πίσω φαίνεται ότι κάνει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στην «ομοβροντία» εμφανίσεων, συνεντεύξεων και δηλώσεών του δεν έδειξε να μετακινείται από τις γνωστές θέσεις που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, αλλά μάλλον έθετε συνεχώς κόκκινες γραμμές όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος.

Το μπαράζ των δηλώσεων Ζάεφ εκδηλώθηκε με ασυνήθιστη ένταση το τελευταίο δεκαήμερο, οπότε τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκε Ιβανόφ, επισκέφθηκαν την Τουρκία, όπου απέσπασαν, ως ήταν αναμενόμενο, την ανοιχτή υποστήριξη Ερντογάν. Ο Ζ. Ζάεφ στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Γερμανία και τη Βρετανία. Η πλειάδα συνεντεύξεων και δηλώσεων Ζάεφ ερμηνεύθηκε -και- από σκοπιανά ΜΜΕ ως μια προσπάθειά του να εμφανίσει το πρόσωπο ενός σκληρού διαπραγματευτή έναντι της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προέβαινε σε νέα «επίθεση φιλίας», αλλάζοντας την επιγραφή του αεροδρομίου της πρωτεύουσας των Σκοπίων, που το 2006 είχε ονομαστεί «Αλέξανδρος ο Μέγας», και στην αποκαθήλωση αγάλματος του Αλεξάνδρου εντός του αεροδρομίου, τη διαχείριση του οποίου έχει τουρκική εταιρία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η… βροχή συνεντεύξεων και δηλώσεων Ζάεφ προκάλεσε εύλογους -πλην σαφείς- υπαινιγμούς ακόμα και από την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, απευθυνόμενη στον Σκοπιανό πρωθυπουργό, υπογράμμισε: «Νομίζω γνωρίζετε ότι οι δημόσιες δηλώσεις μερικές φορές μπορεί περισσότερο να ζημιώσουν παρά να είναι χρήσιμες. Από τις τελευταίες συνεντεύξεις Ζάεφ ουσιαστικά προκύπτει πως, εκτός της δεδηλωμένης, εδώ και μερικές εβδομάδες, συμφωνίας του σε γεωγραφικό προσδιορισμό σύνθετης ονομασίας, δεν φαίνεται να συναινεί στη χρήση του οποιουδήποτε νέου ονόματος εντός και εκτός της χώρας (erga omnes), στην αλλαγή του Συντάγματος, καθώς και στα θέματα της «ταυτότητας» και της γλώσσας».

Ούτε και στην ελληνική πρόταση για αμετάφραστη – ενιαία λέξη. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», αναρωτήθηκε:

«Θα αναγκάσουμε την καγκελάριο Μέρκελ ή τον πρόεδρο Τραμπ να πουν, π.χ., Severna Makedonija (σ.σ.: Βόρεια Μακεδονία);».

Και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο θα ήταν άνευ προηγουμένου διεθνώς».

Προφανώς, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός προσποιείται τον ανήξερο περί τα διεθνή δεδομένα, καθώς και ότι αγνοεί το γεγονός ότι πάνω από 80 χώρες του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, η Σρι Λάνκα, η Μπουρκίνα Φάσο και το Μαυροβούνιο (Μοντενέγκρο το λένε διεθνώς), κ.ο.κ., χρησιμοποιούν αμετάφραστη ονομασία της χώρας στη γλώσσα τους.

Επίσης, με μάλλον «προβοκατόρικες» προθέσεις έριξε και πάλι στο τραπέζι την πρόταση για «Μακεδονία (Σκόπια)», παρότι δημόσια, τόσο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έχουν δηλώσει πως η Ελλάδα δεν το συζητά.

Επίσης, ο ίδιος, παρότι ιδιαίτερα λαλίστατος το τελευταίο διάστημα, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως ως προς το erga omnes, σε αντίθεση με την Αθήνα που επιμένει ρητά και κατηγορηματικά σε αυτό. Κάτι, επίσης, που σημαίνει και αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Να σημειωθεί πως στα Σκόπια έχουν εκφραστεί απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες η όποια αλλαγή του ονόματος του κράτους -που θα ίσχυε μόνον για διεθνή χρήση- θα σήμαινε και το «πράσινο φως» για την έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Κάτι στο οποίο είναι κάθετα αντίθετη η Αθήνα.

Μάλιστα, ως προς τις συνταγματικές αλλαγές που ζητάει η Αθήνα για το όνομα και τον αλυτρωτισμό, σε συνέντευξή του στο Euronews, ο Ζ. Ζάεφ έσπευσε να διαχωρίσει «το Σύνταγμα, που είναι ένα βιβλίο εσωτερικών κανόνων», και την «εφαρμογή (σ.σ.: του ονόματος) για τον υπόλοιπο κόσμο, για όλον τον υπόλοιπο κόσμο». Κοντολογίς, φαίνεται ότι στόχος της κυβέρνησης των Σκοπίων είναι απλά να αντικατασταθεί η σημερινή σύνθετη ονομασία τους (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) με μια νέα σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Έτσι, εφόσον στο Σύνταγμά τους θα συνεχίζουν να ονομάζονται «Δημοκρατία της “Μακεδονίας”», θεωρούν ότι, βήμα το βήμα, θα πετύχουν να τους ονομάζουν άπαντες σκέτα «Μακεδονία». Οπως, άλλωστε, κάνουν σήμερα οι περισσότερες μεγάλες χώρες (π.χ. ΗΠΑ, Ρωσία κ.ο.κ.).

Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να είναι ευσεβείς πόθοι της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Το ερώτημα είναι ποιοι διεθνείς «κύκλοι» της παρέχουν την υποστήριξή τους για να εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της.

https://twitter.com/bbiljana14/status/970143990149406720

https://twitter.com/N_Zvezdak/status/970164315595550721

pronews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (11)

  1. Γρηγόρης 03/04/2018 @ 1:04 ΜΜ

    Ότι με ότι. Κόμπλεξ και αγραμματοσύνη μαζί συνθέτουν εκρηκτικό μίγμα.
    Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να λυθεί το πρόβλημα.
    Ο επιστημονικός. Εκεί που η υποκειμενιμενικότητα δεν παίζει κανέναν ρόλο.
    Βάλτε το κείμενο του Τραϊανού “Ολα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε Έλληνας για το “Μακεδονικό Ζήτημα”.
    Πρέπει όλοι να μάθουν τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι είναι βουλγαρόφωνοι και ισχυρίζονται ότι μιλούν “μακεδονικά”. Είναι Σλάβοι και θέλουν ταυτότητα ελληνικής προέλευσης.

  2. Ayta na ta peite stous polhmenous polhtikous Ellhnes autoi thn douleia tous kanoune emeis ti kanoume; pezoume to poulaki mas ; Pou einai oi Ellhnares ;oi Patriwtes; oxi mono na grafoune sto fg oti tou katevei tou kathenos otan ta kalokairia erxwmouna gia diakopes sthn Ellada kai evlepa pinakides skopianwn me to onoma Makedonia kai ths katestrefa kai merikoi Ellhnes mou legane adelfias einai..

  3. ΗΛΕΚΤΡΑ 03/04/2018 @ 1:58 ΜΜ

    Και να φανταστεί κανεις πως ακομα δεν πήραν το ονομα. Δηλαδη αν το πάρουν, μετα τι θα κανουν;;;; Και μετα απο ολα αυτα, οι πολιτικοι θελουν ακομα να τους δωςουν το ονομα της Μακεδονίας μας;;; Κι εμεις σαν λαός, θα καθίσουμε να το λουστουμε και αυτο;;; Αυτα τα όρθια ζωα, ζητάνε, απαιτούν, διεκδικούν, χωρις καμια απόδειξη για τις όσες βλακείες λενε, και ομως….αυροι διεκδικούν. Εμεις γιατι δεν κανουμε συγκεντρώσεις οπου θα διεκδικούμε εμεις αυτα που μας ανηκουν;;; Γιατι οι καφετέριες και οι ταβερνες ειναι ακομα γεματες;;; Γιατι δεν απαιτούμε εμεις, οχι οι πολιτικοι, εμεις, γιατι δεν απαιτούμε αποδείξεις απο αυτα τα ζωα;; Αποδείξεις οπως μια αρχαια επιγραφή στην γλώσσα τους, ενα αρχαίο κείμενο στην γλώσσα τους, ενα αρχαιολογικό εύρημα ιςως;;; Κατι βρε αδελφέ που να αποδεικνύει τα οσα λενε. Δηλαδη επειδη αυτοι το λενε, εμεις πρεπει να το δέσουμε κόμπο και να τους δωςουμε οτι θελουν;;; Θα τρελαθούμε;;; Ας μας εξηγήσουν έστω, τι σημαίνει η λέξη Μακεδονία στην γλώσσα τους, τα ονοματα Αλέξανδρος, Φιλιππος, Ολυμπιάδα, Αριστοτελης κλπ. Τουλάχιστον αυτα. Και βλεπουμε.

  4. Αφού αυτοπροσδιορίστηκαν οι σαλτιμπάγκοι των Βαλκανίων ασχολούνατια και με τον ετεροπροσδιορισμό των γειτόνων τους. ΄Εκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση δεν εξέφρασε ακόμη τις ευχαριστίες της για τον κόπο που καταβάλουν οι γείτονες

  5. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. 03/04/2018 @ 2:58 ΜΜ

    ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
    ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΛΑΒΟΙ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΣΛΑΒΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΨΕΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΡΕ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΣΛΑΒΟΒΑΡΒΑΡΟΙ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ; OYTE KAN ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ, ΧΘΕΣΙΝΟΙ Ε ΧΘΕΣΙΝΟΙ. OTI ΣΚΑΤΑ EINAI ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΨΕΥΤΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ , ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΕΞΑΥΛΩΝΕΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΝΑΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ.

  6. ΜΟΛΟΣΣΟΣ 03/04/2018 @ 3:58 ΜΜ

    ΤΟ ΝΑΤΟ/ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ, ΟΧΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΟΣΗΜΑΙΕΣ.

  7. ΗΛΕΚΤΡΑ 03/04/2018 @ 4:03 ΜΜ

    Οι Ελληνες ειναι Τούρκοι;;;; χαχαχαχα, μονο που εμεις οι “…….Τούρκοι……χαχαχαχα, μπορουμε και διαβάζουμε τις αρχαίες Ελληνικές επιγραφές, μιλαμε ακομα και σήμερα την αρχαια Ελληνικη (κι ας λενε καποιες ηλίθιες πως ειναι νεκρή γλώσσα) και οπως εχουν δείξει ανθρωπολογικές ερευνες οι σημερινοί Ελληνες ειμαστε κατα 99,9% η συνέχεια των αρχαίων Ελληνων. Με επιστημονικές αποδείξεις, οχι ετςι ειναι επειδη ετςι θελω.

  8. daniko keimeno opou vrika

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΙ ΣΙΔΗΡΟΥ

    σε αυτό το σημείο όπου φτάσαμε ναι μεν φταίνε αυτοί που κυβερνάν “εχιπιρετυοντας” ξένα συμφέροντα και λόμπι …………. διά της μεθόδου του σπηλαίου του πλάτωνα μας κοίμισαν κι “μας χαζεψανε” ……….. τηλεοράσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης γεμάτο ζιζάνια και ψέματα που σπέρνουν οι επιτήδειοι ….. μια ελλάδα όλο φως κατάντησε μια ελλάδα χωμένη στην διαφθορά στην κακια το μισος την διχόνοια και τα νεοταξικά έθιμα τον ξένων ……… ξεχάσαμε να αγαπάμε να έχουμε ήθος αξιες χριστό μέσα στην ψυχή μας …………….. προτιμήσαμε την χλιδή την μάσα κι εγωιστικά όλο ζητάμε κι απομακρυνόμαστε από το σύνολο γινόμαστε μονάδες ………….. ζητάμε την βολή μας την καλοπέραση μας …………… φταίνε “παραπολυ” κι αυτοί που ακολουθουμε κι νομίζουμε ότι είναι τα πρότυπα μας ………. αυτοί που βγαίνουν στην τηλεόραση και γίνονται πρότυπα μίμησης ……………. αυτοί όλοι είναι καθοδηγούμενοι από την νέα τάξη πραγμάτων και την μασονία ………….. φοβόμαστε να μιλήσουμε γιατί η θα μας πουν “τρελουν” η θα τιμωρηθούμε από τις υπηρεσίες τον λόμπι που κυβερνάν τον κόσμο ………….. ξεχάσαμε τον χριστό την εκκλησια τα πάντα και ακολουθούμε ότι προστάζει η μόδα καεί ας αυτό οδηγεί στον γκρεμό …………..δολοφονίες ανομαλιες διχόνοια μισος ψέματα υποκρισία απομάκρυνση από τον θεο ……….. δε μας νοιάζει τίποτα μόνον ο εαυτός μας οι άλλοι ας καούν εμείς “να ειμαστε” βρε καλά ………….. όμως ότι πάθει ο διπλανός μας “ευχολα” έρχεται και στο κεφάλι μας και πληρώνουμε την αδιαφορία κι την χοντροκεφαλιά μας ……….. η εκκλησια αλλοιώνεται με ζιζάνια που σπέρνονται στα αγια βιβλία και σε λόγους ιερωμένων που ενώ υπηρετούν τον θεο και τον εκπροσωπούν τελικά πολλοί από αυτους δινουν λάθος κατευθύνσεις ………… δε είναι φυσικά όλοι έτσι αλλιώς θάχαμε πάει στον διάβολο δε “θαιπιρχεσοτιρια” ………….. οι άγιοι που υπάρχουν μοναχοι και πατέρες μας γλυτώνουν ακόμα διά τον προσευχών τους κι ας μην το αξίζουμε …………… όσο για τα ξένα στοιχεια που έχουν μαζευτεί εδώ στην χωρα μας και είναι έτοιμα να μας φάνε με ένα νεύμα τον αφεντικών τους τι κάνουμε ??? είμαστε ρατσιστές και εθνικιστές όταν τους φοβόμαστε και ζητάμε να βγουν από την χωρα όσοι είναι “λαθρεοι” εδώ ??? δίνουν σπίτια φαι που πετανε κι οι ελληνες τρων απ τα σκουπιδια………….. χαριζουν λεφτά σε αυτούς και πετάνε τους έλληνες από τα σπίτια λόγο δανειων κι χρεών που κι αυτά είναι “φτιακτα” από τα ξένα συμφέροντα που έχουν κάνει συμφωνίες που τους δικούς μας που κυβερνάν ?>?? …………οι μεγάλοι τρώνε με χρυσά κουταλια κι αυτοί που τους ψηφίζουν τους νομίζουν σωτήρες τους και χειροκροτούν τους δήθεν ήρωες τους …….. η αμυαλιά μας που θα μας οδηγήσει τελικά ????? η αγνοια μας “οσποτε” θα σηνχορίτε ??? η μεταστροφή 180 μοίρες η ότι σπείραμε αυτό και θα θερίσουμε ………….. οι προφητείες ναι μεν λέγουν κάποια πράγματα μα εμείς γράφουμε την ιστορία …….. με τις πράξεις μας και αυτά όπου ενστερνιζόμαστε ……….. τι επιλέγουμε λοιπόν ??? αιώνια υποδούλωση και να μας κάνουν ότι θέλουν ??? ……………. να ξυπνήσουμε μήπως με τρόπο άγριο με πόλεμο ??? τι μας εκφράζει ως απόγονοι που είμαστε κάποιον ανθρώπων που πέθαναν για να είμαστε εμείς λεύτεροι και να φαγωνόμαστε στο τέλος για βλακείες ??? τι αξίζει στον τόπο τούτο ??? ας φανούμε ανάξιοι τον προσδοκιών και προπάντων μην απογοητεύουμε τον θεο όπου επέλεξε την πατρίδα μας να αγαπά κι να ζητα να δοξαστεί επιτέλους ……….. δε μας αξίζει κάτι καλλίτερο ??? ……… “μασ αρεσει” αυτό που γίνετε τώρα ??? εγώ απλά απορίες εκφράζω τα υπόλοιπα μονοι σας “σκεφτείτε …………… δε θέλει κόπο τρόπο θέλει …………….. εάν πάντως θέλουμε κάτι να αλλάξει υπάρχουν λυσεις αρκει να μην κάνουμε τους αδιαφορους και απλά κοιτάμε σα θεατές περιμένοντας από μονα τους να γίνουν …………… εδώ υπάρχει ένα link που λέει τρόπους πως να αλλάξουν όλα κι αυτό θα το εφαρμόσει άνθρωπος του θεού http://yperpisteosellinonanthropotitas.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html ………….. αρκεί να τον αναδείξουμε και να γίνουν όλα όπως πρέπει …………. αδερφοσύνη λοιπόν επιστροφή στις “αξιεστα” ήθη μας και τον χριστό ……………. η εκκλησια να αναλάβει με γνήσιους ιερείς φιλότιμους και πραγματικά να αγαπούν αυτό όπου υπηρετούν ………… υπάρχουν χιλιάδες σημάδια της παρουσίας του που τον μαρτυρούν ότι ναι είναι εδώ κοντά μας “αναμεσαμας” ………….. περιμένει να τον δούμε επιτέλους κι να δώσουμε εντολή ώστε να ξεκινήσει η αναλαμπή της ορθοδοξίας μας ………..όταν πάψουμε να έχουμε γνώμονα την αλαζονεία και την πλάνη τότε θα έρθει το φως και θα δούμε την αλήθεια μπροστά μας να λάμπει ……………………….. η εκκλησια μπορεί να γίνει η υπερδύναμη που θα κυβερνά με γνώμονα την αγάπη εφαρμογή τον εντολών του χριστού ……………. μπροστάρης θα είναι ο χριστός και τότε θα δούμε μεγάλες δόξες …………… αυτά θα συμβούν όταν ξυπνήσουμε απ την λήθη μας και δούμε καθαρά ποιο είναι το σωστό για το σύνολο ………..μια πράξη είναι το κλειδί για την επιστροφή μας στον σωστό δρόμο όπου θα είναι η λύτρωση τον δεινών μας………….. αδερφοσύνη κι αγάπη αυτά είναι η βάση όλον τον υπολοιπων εντολών που αυτόματα θα εφαρμοστουν ………… η αγάπη όλα τα συντονίζει και φέρνει τις ισορροπίες ……….. όταν σέβομαι αγαπώ τον συνάνθρωπο μου όπως θα σεβόμουν τον εαυτό μου τότε αυτό θα με πάει αυτόματα στην οδό που γραφει ευτυχία κι αρμονια ………….. ότι δε θέλω να μου κάνουν δε κάνω στον απέναντι μου και το αντίστροφο …………….. επίσης ότι δε είναι σωστό το επισημαίνω με όμορφο τρόπο χωρίς κριτική άσχημη και προσβολή ……………. η σωστή συμπεριφορά κι διαχείριση θεμάτων μπορεί να κάνει θαύματα ………….. εκεί αναπαύεται κι ο χριστός ………… αυτό ζητάει από μας να “σιντονιζομαστε στο” ίδιο μήκος κυμάτων που είναι η αγάπη …………… τότε έχουμε μπει στον παράδεισο μας ……….

    με εκτίμηση xristoforos kaliarhs

    • φιλε καλα τα λες εσυ !! η μασονια εχει κανει ντου παντου !!! αντε βρες ακρη με αυτα που βλεπουμε σημερα !! παντου εχει κανει φωλιες η εβραιομασονια τι να πιστεψεις πια ??? ας ξηπνισουμε ολοι και να δουμε καταματα πιο ειναι το συμφερων της πατριδος μας και οχι μονον το ατομικο μας συμφερον !!

  9. ΡΟΜΦΑΙΟΦΟΡΟΣ 03/04/2018 @ 5:48 ΜΜ

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΦΥΓΑΔΕΨΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΚΟΥΚΟΥΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ…ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ,ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΩΝ ΟΥΚ.ΑΥΤΟΚΤΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΟΥ ΠΙΣΤΟΛΙ.ΤΙΜΑ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΛΕΩΘΕΙΣ…ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*