Διαφημίσεις

Ηλεκτροσόκ στα ανώτατα κλίμακια του Υπουργείου ΕΘνικής Άμυνας, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, έχει προκαλέσει η πληροφορία για πολεμική επιχείρηση της Τουρκίας σε νησί του Αιγαίου που αποτράπηκε έγκαιρα χάρη σε ενημέρωση τρίτης χώρας.

Την πληροφορία που μετέδωσε η ιστοσελίδα του Σταύρου Λυγερού slpress.gr και αναδημοσιεύσαμε, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται…

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η τουρκική επιθετική ενέργεια θα εκδηλωνόταν σε νησί του Αιγαίου και όχι σε βραχονησίδα.

Το δεύτερο πιο ανησυχητικό ότι είναι ξένες μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν την Ελλάδα για την επικείμενη τουρκική ενέργεια.

Δεν διαθέτουμε δηλαδή το απαραίτητο δίκτυο συλλογής πληροφοριών.

Τα δύο ερωτηματικά που πρέπει κατά την άποψη μας να απαντηθούν είναι για ποιο νησί του Αιγαίου γίνεται λόγος και ποια χώρα μας ειδοποίησε;

Πρόκειται για το Ισραήλ;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει δείξει τελευταία ότι κινείται εκτός λογικής και δεν τον νοιάζουν/απασχολούν οι τουρκικές απώλειες.

Μπροστά στην επίτευξη των αντικειμενικών του στόχων είναι διατεθειμένος να τις θυσιάσει.

Ακόμη και αν το αποτρέψαμε τώρα, φαίνεται σχεδόν σίγουρο πως έρχεται κάτι πολύ μεγάλο μπροστά στο οποίο δεν θα μπορέσουμε να «κλείσουμε» τα μάτια αλλά θα πρέπει να πολεμήσουμε…

Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο Βαριοπούλα αποτελείτο από 4 υποσχέδια: τα Oraj (Καταιγίδα), Suga (Belaying), Sakal (Γενειάδα) και Çarşaf (Chador).

Το «Suga» αποτελούσε το ναυτικό σκέλος του ευρύτερου σχεδίου »Βαριοπούλα».

Το σχέδιο αυτό, υπό την διαταγή του ναυάρχου Ozden Ornek, προέβλεπε την πρόκληση κρίσεως με την Ελλάδα και ακολούθως την πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος με αφορμή επεισόδια σε «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα».

Για την πρόκληση των επεισοδίων προτάθηκε και η εκμετάλλευση προστριβών που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή του ελληνικού νησιού Ζουράφα (ή Λαδόξερα).

Ακόμη, σκοπός ήταν η απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά όπως οι Οινούσσες («ελέγχουν από τον βορρά τον δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά την Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα»), οι Φούρνοι αλλά και στην Λέρο («Σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο την Λέρο, με την συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης.»).

Πάντως τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε η κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού κλάσης Burak (A69 ) F505 TCG Bafra νότια του Στενού της Χίου και η Κ/Φ ΜΑΧΗΤΗΣ (Ρ 266) να περιπολεί στις Οινούσσες.

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι έχουν βγάλει το Τουρκικό Ερευνητικό Σκάφος «TUBITAK MARMARA» στο Αιγαίο και αυτή την στιγμή πλέει στο Στενό μεταξύ της νήσου Χίου και του Τσεσμέ, συνοδευόμενο απο Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κ/Φ ΜΑΧΗΤΗΣ (Ρ 266)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

Μέγιστο μήκος: 56,5 μ
Μέγιστο πλάτος: 10 μ
Μέγιστο βύθισμα: 3,6 μ
Εκτόπισμα: 575 τόνοι
Μέγιστη ταχύτητα: 22 κόμβοι
Μέγιστη ακτίνα ενεργείας: 2500 ν.μ.
Ενδιαιτήσεις: 73 άτομα
Κύριες Μηχανές: Δύο Wartsila Diesel Nohab 16 V 25 2 X 10000 HP
Γεννήτριες ισχύος: Τρείς DEMP / MAN , με ισχύ 3 X 184 KW RHIB : Δύο Barracuda 7 μ, με μηχανές Mercury 2 X 150 ΗΡ έκαστη

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

1 OTOMELARA 76 / 62 ( 3» )
1 BOFORS 40/70
2 RHEIMENTALL 20mm
16 Νάρκες ΜΚ 55 ( Μέγιστος φόρτος )
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
Ρ / Ε Ερεύνης Αέρος – Επιφανείας VARIANT MAIN
Ρ / Ε Ερεύνης Επιφανείας VARIANT LPI
Ρ / Ε Ναυτιλίας DECCA BRIDGEMASTER 250E

Ρ / Ε Ναυτιλίας RAYTHEON RL80C MARPA
ΚΘ Πυροβολικού LIROD MK2 / TV TRACK CAMERA ΗΟ ΚΘ MIRADOR
ESM / DR 3000 SLW
CHAFFS LAUNCHERS / SRBOC MK36 (2X6)
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
SMCS TACTICOS (THALES)
Τρεις κονσόλες MOC MK 3

ΠΛΗΡΩΜΑ

Αξιωματικοί: 7
Υπαξιωματικοί: 43
Ανδρες Ειδικών Δυνάμεων: 21

Δείτε εικόνα και βίντεο από την περιοχή από τον AegeanHawk:

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Ηλεκτροσόκ: Φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η πληροφορία για τουρκική επιθετική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου και όχι σε βραχονησίδα που απετράπη…”
  1. Ξεκινάει ο τίτλος του άρθρου του πεντασπόρια: ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ! (Τα τρία θαυμαστικά ξεχάσατε!!!) Σιγά μην έπαθαν και υπερφόρτωση λογισμικού!

    1. Μήπως να το κάνουμε και με ήχο; Κάθε φορά που κάτι είναι συγκλονιστηκό ν’ακούγεται μια τσιρίδα μιας στρίγκλας για να καταλάβουμε, ότι είναι; Μου θυμίζει Αμερικάνικες σειρές, που βάζουν τον ήχο του γέλιου, για να μας πούνε πότε πρέπει να γελάσουμε, υποδεικνύοντάς μας αν η κοτσάνα που πέταξαν είναι αστεία η όχι…

  2. ΤΙ ΔΙΑΛΟ;ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ;
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ   ΤΗΝ ΔΙΆΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ.
    ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚAΝΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ .ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ .ΔΙΟΤΙ ΆΛΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΝ . Η  ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΝΤΟΥ . ..ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ …2018 ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ,ME ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΌΝΤΕΣ ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.
    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΗΔΗ .
    ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ .ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .KAI META  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΈΝΑ  ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ..(φανταστικο σεναριο);;;;

  3. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ(;) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ(;) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

  4. η πληροφορια είναι στημενη απ,οτι φαινεται.αν είναι δυνατον να πιστεψουμε ότι μας ενημερωσαν οι νεοταξιτες για επικειμενη επιθετικη ενεργεια των τουρκων.αφου αυτοι βαζουν τον ερντογαν να σουλατσαρει στο αιγαιο και να απειλεί.απλα θελουν να κερδισουν την εμπιστοσυνη μας για να αποκτησουμε τελικα εχθρο εκ των εσω.

  5. Προς κατοχικά κάι κάθε νοήμονα έχουμε S300και μπορούμε να εκλοβησουμε κάθε στόχω ητε πλοίο ητε αεροπλάνο κάι όταν περάσει στο δικό μας εναέριο χώρο ή θαλάσσιο να καταριπτεται ή να βηθηζεται και προτων γιατί δεν γίνεται δεν αποριται μα για να φωβιζιυν κάι να τά πουλάν όλα και εμείς να μας τρώει ή διχόνοια και ή πείνα κεκε

  6. Πράγματι έρχεται απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας σε πολλά επίπεδα και εμείς διεξάγουμε αγώνα ύπαρξης και είμαστε σε πολλά επίπεδα ανέτοιμοι, στον υλικό, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα, αλλά προτιμούν πολλοί να μην το σκέφτονται. Αν είχαμε κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει κηρύξει γενική επιστράτευση. Σήμερα βλέποντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΩ, θυμήθηκα τον stranger, που είπε και σε είδα στα χακί και στου πάνε πολύ. Και πράγματι είχε φωτογραφία με τον νέο υφυπουργό Εθνικής Άμυνας ντυμένο στα χακί. Τώρα αν του πάνε ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Τέλος πάντων έχει προβλεφθεί κατάληψη μεγάλου νησιού από Γεροντάδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *