Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα σημαντικό ερώτημα που απασχολεί θέλει δεν θέλει την Άγκυρα, είναι η στάση του κουρδικού στοιχείου σε περίπτωση θερμού ελληνοτουρκικού επεισοδίου με δεδομένο το προηγούμενο του 1996, (για το οποίο ελάχιστα έχουν ειπωθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ), όταν τότε οι Κούρδοι είχαν ανακοινώσει ότι αν ξεσπούσε ελληνοτουρκικός πόλεμος θα χτυπούσαν σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Γεγονός είναι πως απελπισμένοι οι Τούρκοι από την ήττα που υφίστανται από τους Κούρδους πολιτοφύλακες στην Εφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, αποφασίζουν να εκτονώσουν την εσωτερική και υπαρξιακή τους κρίση σε μια ευθεία σύγκρουση με την Ελλάδα, τόσο στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων όσο και στην Κύπρο.

Γεγονός είναι επίσης ότι στην διεθνή ταξιαρχία που πολεμά τους Τούρκους στο Αφρίν, μετέχουν και Έλληνες και μάλιστα μια ελληνική σημαία σε φέρετρο μαχητή που έπεσε μαχόμενος τους Τούρκους έχει εξοργίσει την Άγκυρα.
Η προσοχή των Κούρδων τον τελευταίο καιρό έχει επικεντρωθεί στην απόκρουση της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν. Χιλιάδες Κούρδοι και από το Ιράκ και από την Τουρκία έχουν σπεύσει να πολεμήσουν τους Τούρκους. Το μίσος εναντίον του Ερντογάν και του τουρκικού καθεστώτος έχει τιναχτεί στα ύψη.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές στην ΜΙΤ ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές είναι έτοιμοι στο εσωτερικό της Τουρκίας και ένα σινιάλο πολεμικής αναμέτρησης Ελλάδας Τουρκίας πολύ πιθανό θα δώσει το έναυσμα να χτυπήσουν με κάθε μέσο το καθεστώς.

Η συγκυρία είναι πολύ εκρηκτική καθώς αυτές τι μέρες πλησιάζουμε στη επέτειο της σύλληψης και απαγωγής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια σελίδα ντροπής για την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Το γεγονός αυτό τη ελληνική υπαιτιότητα, είχε ψυχράνει τότε τις σχέσεις της Ελλάδας με τους Κούρδους

Σήμερα μετά από 19 χρόνια, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αν τελικά ο Ερντογάν προχωρήσει σε σχεδιασμένη θερμή πρόκληση προς την ελληνική πλευρά, τότε είναι σχεδόν αδύνατο οι Κούρδοι να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να χτυπήσουν στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αλώστε το ΡΚΚ έχει αρχίσει και ξανά δραστηριοποιείται με τα γεγονότα της Συρίας και μάλιστα σε μια πολύ ευρεία έκταση πλην της νοτιοανατολικής Τουρκίας, προς τον Πόντο και την Μεσόγειο. Να μην ξεχνάμε πως η Κωνσταντινούπολη έχει περί τα 3,5 εκατομμύρια κουρδικό πληθυσμό και ότι μπορεί να σημαίνει αυτό

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *