Διαφημίσεις

Η Περιπλανηση,μια συνθετη λεξη με κυριαρχη μεσα της την εννοια της Πλανης.Συγγενισσα με τη λεξη Πλανητης.Και οταν αυτος πλαναται εναν ολοκληρο κυκλο γυρω απο τον Ηλιο, εχουμε το έτος δηλαδη το ετός,αρχαια Ελληνικη λεξη που σημαινει ,ματαιος.Ετσι εχουμε την εννοια της πλανης οταν τιθεται σε επαναλαμβανομενη κυκλικη κινηση να δινει την εννοια του ματαιου,του ασκοπου.

Η Περιπλανηση ,στην αρχη γινεται ανεμελα.Δεν θα ηταν αστοχο,να χρησιμοποησουμε εδω και μια απο τις πιο συνηθισμενες λεξεις του σημερινου,Ελληνα Λογου,<<Χαζοχαρουμενα>>.Καποια στιγμη μπορει να παρει τη χρεια της καταθλιψης,της απογνωσης.Αργα ή γρηγορα ομως ,με διαφορες συγκλινουσες αιτιες,αποκτα την εννοια της επιγνωσης,της εγρηγορσης.Ειναι εκεινο το Ιδιο σημειο οπου εκλυει μεγαλη Ψυχικη ενεργεια,Μεγαλη Δυναμη ουτως ωστε τον ματαιο κυκλο σπαει και γινεται ανελιξη,γινεται σπειρα.Η Περιπλανηση λοιπον ,αν τολμησουμε να κανουμε ενα συνειρμικο αλμα ,ειναι ενα απαραιτητο στοιχειο στον διαμορφωμενο ,υπαρχοντα, τροπο ζωης.Ενα πρωτο βημα στη ολη διαδικασια της ανελιξης της.

Ο παραπανω ισχυρισμος θα μπορουσε να επαληθευθει σε καποιο παραδειγμα της Φυσης,στον Αετο.Αν συνεχισουμε να αποφευγουμε την ετυμολογικη προσεγγιση των λεξεων κατα Μπαμπινιωτη και μεινουμε στην προκοσμογονικη εννοια των Ιδεων,τοτε ο Α-ετός,ειναι αυτος που φορτισμενος με την Πρωταρχικη Ενεργεια του Ολου,το Α το Ανατρεπτικο,βρισκεται σε κατασταση Παντελους Ελλειψης ματαιοτητας και πλανης.Ο Αετος στο πεταγμα του παντα εποπτευει γι αυτο και ποτε δεν πεταει σε ασκοπους κυκλους.Παντα ανελισσεται σπειροειδως ,ειτε ανερχεται ,ειτε κατερχεται στον χωρο.Και αυτο ειναι που προσδιοριζει την δυναμικη του παρουσια στον χωρο,την τοσο δυναμικη του εφορμηση ,οταν αυτη γινεται.

Ο Προσδιορισμος των σημειων της σπειρας μεσα στο χωρο γινεται στο σημειο που τεμνονται τα δυο επιπεδα ,το καθετο και το οριζοντιο.Ο Στροβιλισμος του σταυρου των δυο επιπεδων -το πεταγμα του Αετου,ισως να ειναι και το σημειο απο το οποιο γενναται η ελευθερια των οντων.

Αν τωρα για καποιο λογο..αιτια.. καποια.. Αναγκη, Πολλες τετοιες Στροβιλιζουσες Σταυροειδης Κινησεις,Παντα σε Εγρηγορση και Επιγνωση,βρεθουν Επικεντρωμενες στο Ιδιο Σημειο, ας πουμε Πανω απο τον Ιδιο Ουρανο,πανω απο τον Ουρανο μας, τον Ουρανο της Ελλαδας μας ,αραγε τι θα Συμβει;

ΕΙΡΗΝΗ.Π



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Η Ομονοια των Ελληνων”
  1. Ο/Η Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» λέει:

    Εἰς τὸ κίνημα τοῦ δείχνει,
    πὼς τὰ μέλη εἴν’ δυνατά·
    καὶ στοῦ Αἰγαίου τὸ κύμα ρίχνει
    μιὰ σπιθόβολη ματιά.
    Σὲ ξανοίγει ἀπὸ τὰ νέφη
    καὶ τὸ μάτι τοῦ Ἀετοῦ,
    ποὺ φτερὰ καὶ νύχια θρέφει
    μὲ τὰ σπλάχνα τοῦ Ἰταλοῦ·
    καὶ σ’ ἐσὲ καταγυρμένος,
    γιατί πάντα σὲ μισεῖ,
    ἔκρωζ’ ἔκρωζ’ ὁ σκασμένος,
    νὰ σὲ βλάψῃ, ἂν ἠμπορῇ.
    Ἄλλο ἐσὺ δὲν συλλογιέσαι
    πάρεξ ποὺ θὰ πρωτοπᾷς·
    δὲν μιλεῖς καὶ δὲν κουνιέσαι
    στὲς βρισιὲς ὀποῦ ἀγρικᾷς·
    σὰν τὸ βράχο ὀποῦ ἀφήνει
    κάθε ἀκάθαρτο νερὸ
    εἰς τὰ πόδια του νὰ χύνῃ
    εὐκολόσβηστον ἀφρό·
    ὀποῦ ἀφήνει ἀνεμοζάλη
    καὶ χαλάζι καὶ βροχὴ
    νὰ τοῦ δέρνουν τὴ μεγάλη,
    τὴν αἰώνιαν κορυφή.
    Δυστυχιά του, ὦ, δυστυχιά του,
    ὀποιανοὺ θέλει βρεθεῖ
    στὸ μαχαίρι σου ἀποκάτου
    καὶ σ’ ἐκεῖνο ἀντισταθεῖ.
    Τὸ θηρίο π’ ἀνανογιέται
    πὼς τοῦ λείπουν τὰ μικρά,
    περιορίζεται, πετιέται,
    αἷμα ἀνθρώπινο διψᾷ·
    τρέχει, τρέχει ὅλα τὰ δάση,
    τὰ λαγκάδια, τὰ βουνά,
    κι ὅπου φθάσει, ὅπου περάσει,
    φρίκη, θάνατος, ἐρμιά·

    Read more: http://www.ioannis-kapodistrias.gr/p/blog-page_5848.html#ixzz57CmBFfhO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *