Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:28 - 10/02/2018

Το Πιο Σκοτεινό Κτίριο Στη Γη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

9 Φεβρουαρίου 2018

Την ημέρα της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  της Πιόνγκτσανγκ στη Νότια Κορέα, στο Ολυμπιακό χωριό, άνοιξε για το κοινό, η μεγαλύτερη νανοκατασκευή στον κόσμο –  το περίπτερο Vantablack της Hyundai Motor, το οποίο επίσης περιγράφεται ως το “πιο σκοτεινό κτίριο στη γη”.

Πρόκειται για μία προσωρινή δομή ύψους 10 μέτρων, με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των ναών, την οποία έβαψε ο Βρετανός αρχιτέκτονας Asif Khan με αεροψεκασμό, χρησιμοποιώντας το Vantablack VBx2.

Το Vantablack VBx2, είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό, κατάλληλο για αρχιτεκτονική εφαρμογή και αποτελεί μια ψεκάσιμη έκδοση της χρωστικής ουσίας Vantablack, της οποίας τα αποκλειστικά δικαιώματα είχε αποκτήσει το 2016  με αμφισβητούμενο τρόπο,  ο βρετανός καλλιτέχνης Anish Kapoor .

Η Vantablack , η οποίο ανήκει στην εταιρεία Surrey NanoSystems Limited, είναι το εμπορικό όνομα  μίας από τις πιο γνωστές σκοτεινές τεχνητές χημικές ουσίες, η οποία κατασκευάζεται από κάθετα ευθυγραμμισμένες συστοιχίες νανοσωλήνων άνθρακα   – εν συντομία  VANTA ” V ertically A ligned N ano T ube A rrays” – η οποία απορροφά έως και το 99.965% της ακτινοβολίας του ορατού φάσματος .

Ράβδοι εξοπλισμένες με μικρά λευκά φώτα, εξέχουν  από τις “υπερ-μαύρες” παραβολικές καμπύλες και των τεσσάρων πλευρών του περιπτέρου, δίνοντας την εντύπωση αστεριών που αιωρούνται εν μέσο του σκότους του διαστήματος.

Μιλώντας στο Dezeen, ο Khan – ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως “κρυφοαστροναύτη”  – δήλωσε ότι “ήθελε να δημιουργήσει την εντύπωση ενός παράθυρου στο διάστημα”.

“Αποτελεί προσωπική ενασχόληση, η προσπάθεια δημιουργίας εμπειριών,  ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα το πού βρισκόμαστε τώρα ως άνθρωποι, θέτοντας τους εαυτούς μας στη γενική εικόνα”

“Με ενδιαφέρει αυτή η αίσθηση του θείου καθώς αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος βίωσης της αρχιτεκτονικής”.

Το Vantablack VBx2 είναι τόσο μαύρο που είναι σχεδόν αδύνατο για το ανθρώπινο μάτι να αντιληφθεί το σχήμα του αντικειμένου το οποίο καλύπτει.

Όπως δήλωσε ο Khan “Αλλάζει καθώς πλησιάζετε. Από μακριά βλέπετε  μία ερεβώδη επιφάνεια – φαίνεται ως κενό”.

“Καθώς πλησιάζετε, ξεχωρίζετε τα αστέρια και όσο πλησιάζετε περισσότερο,  τα αστέρια τίθενται σε κίνηση παραλλάξεως, πράγμα που σημαίνει ότι εμφανίζονται ως ένα τρισδιάστατο σώμα. Καθώς περνάτε από μπροστά του, ο σχηματισμός είναι σχεδόν σφαιρικός”.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, η ισχύς απορρόφησης φωτός του Vantablack VBx2 και οι οπτικές ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται από τα φώτα με φόντο τους κυρτούς τοίχους, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί από τον άνθρωπο.

“Υπάρχει μια ένταση μεταξύ του να θέλεις να μάθεις ποια είναι η μορφή κάποιου αντικειμένου και του να αποδέχεσαι ότι αυτό μπορεί να είναι άμορφο – κοιτάζεις το άπειρο”.

Ο Khan βρισκόταν σε επαφή με τους επιστήμονες του αρχικού Vantablack από το 2013. Αφορμή υπήρξε η έρευνά του ως προς τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κτιρίου που θα μπορούσε να είναι τόσο μαύρο όσο το διάστημα.

“Πραγματικά ξαφνιάστηκαν στο ότι κάποιος θα σκεφτόταν να προσπαθήσει να εφαρμόσει τα υλικά τους στο δομημένο περιβάλλον”.

“Είναι μία ομάδα πολύ εξειδικευμένων επιστημόνων που συνήθως εργάζονται σε εργαστήριο. Εργάζονται σε νανοκλίμακα και η ιδέα του να κάνεις κάτι που είναι εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο, πραγματικά δεν είχε περάσει από το μυαλό τους”.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο περίπτερο μέσω ενός σκοτεινού διαδρόμου που ανοίγει σε ένα φωτεινό λευκό χώρο με επένδυση από Corian  ένα υλικό σκληρής επιφάνειας.

Κανάλια έχουν χαραχθεί στην επιφάνεια του ως μέρος μιας πολυαισθητηριακής υδρόφοβης εγκατάστασης νερού που σχεδιάστηκε επίσης από τον Khan.

Διασχίζοντας ένα μονοπάτι, οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τους αισθητήρες προκαλώντας 25.000 σταγονίδια νερού ανά λεπτό, να τρέχουν κατά μήκος των καναλιών. Τα σταγονίδια συγκρούονται και χωρίζονται πριν συγκεντρωθούν τελικά σε μια λίμνη.

Το κτίριο των 35 Χ 35 μέτρων, εκπονήθηκε από τη Hyundai Motor ως μέρος της παγκόσμιας καλλιτεχνικής της πρωτοβουλίας, με το θέμα του χώρου του περιπτέρου να εναρμονίζεται με την τελευταία τεχνολογία του κατασκευαστή αυτοκινήτων: ένα όχημα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Τα “αστέρια” στο εξωτερικό του περιπτέρου, αντιπροσωπεύουν το χημικό στοιχείο σε ένα κοσμικό επίπεδο – αεριώδεις μπάλες που λάμπουν λόγω της θερμοπυρηνικής σύντηξης του υδρογόνου σε ήλιο στον πυρήνα τους.

Στο εσωτερικό του περίπτερου, το υγρό εμπεριέχει το υδρογόνο, σε μια πιο ανθρώπινη κλίμακα, καθώς δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου σχηματίζουν το νερό.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με filarianna1
«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 02/10/2018 @ 11:11 ΠΜ

    η εναρξη των αγωνων ηταν γεματο νεφελιμια

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*