Διαφημίσεις

Παρίσι! Η πόλη του φωτός και του έρωτα!

Κι, όμως, πόσα πράγματα δεν ξέρουμε γι’ αυτήν και τα μνημεία της.

Το Παρίσι (Paris) ονομάστηκε έτσι από τον Πάρη, τον γιο του βασιλιά Πριάμου της Τροίας.

Τον 6ο αιώνα δόθηκε αυτό το όνομα στην πόλη από τους Μεροβίγγειους που, πρότερα ήταν γνωστοί ως Ναΐτες Ιππότες και είχαν σχέση με τους Σικάμβριους Φράγκους, αρχηγός των οποίων ήταν ο Φράνκιο, ο λαός του οποίου καταγόταν από την Τροία απ’ όπου και μετανάστευσε.

Στο Παρίσι βρίσκεται το δεύτερο μεγάλο μασονικό κέντρο μετά το Λονδίνο, το οποίο πριν αποκτήσει αυτή την ονομασία από τους Ρωμαίους, λεγόταν Κάερ Τρόια, δηλαδή Νέα Τροία (David Icke, Το μυστικό όλων των εποχών).

.Στο Παρίσι υπάρχει και ο Πύργος του Άιφελ, το «σήμα κατατεθέν» της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, ο οποίος μελέτησε και την στατική δομή του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Υπάρχει άμεση μασονική σχέση των δυο αυτών ως προς τον συμβολισμό, την τοποθεσία τους, την χρήση τους αλλά και τον λόγο της δημιουργίας τους –τα οποία θα εξετάσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Ο Γουστάβος Άιφελ ήταν Μασόνος. Κατά συνέπεια στον Πύργο του θα πρέπει να βρούμε πολλούς συμβολισμούς, είτε μασονικούς είτε άλλους.

Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε στο Πεδίον του Άρεως, Champs de Mars (όπου Mars είναι ο Άρης). Εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου του 1889. Ο μήνας Μάρτιος (March) είναι μήνας αφιερωμένος στον Άρη (όπως π.χ. ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στην Αφροδίτη κλπ).

Ο Πύργος είναι φτιαγμένος από σίδερο, το μέταλλο που συνδέεται με τον Άρη, θεό του πολέμου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως το πάρκο Champs de Mars αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Στην «σκιά» του Πύργου σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ή δολοφονήθηκε σε καλά στημένο τροχαίο, από την Μασονία και τους Ιλουμινάτι.

Ο πρώτος συμβολισμός που συναντούμε είναι αυτός του Πύργου της Βαβέλ. Δεν είναι μόνο το θεώρατο, για την εποχή του, ύψος του που τον σχετίζει. Προκύπτει και από ασύλληπτους συσχετισμούς.

Το ύψος του Πύργου είναι 324 μέτρα μαζί με την κεραία του. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 32,4.

Προσθέτοντας το ύψος 324 και την βάση 124,90 έχουμε 448,9. Σε κλίμακα δια δέκα μας δίνει 44,89 (σε μοίρες που θα χρειαστούμε στην συνέχεια, γίνεται 45° 29)

Όλο αυτό μας προσδιορίζει, την τοποθεσία της Βαβυλώνας -το πράσινο σημάδι-, πολύ κοντά στο μήκος και πλάτος που μας δίνουν οι παραπάνω υπολογισμοί, δηλαδή, 32° 4′ 0″ Βόρεια, 45° 29′ 0″ Ανατολικά -το πορτοκαλί σημάδι με το Α. (Η περιοχή σχετίζεται άμεσα με την Ερπετοειδή Αδελφότητα και την γένεση των Μασόνων).

Αν και το στίγμα που μας δίνει βρίσκεται πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά από την τοποθεσία της Βαβυλώνας και της θέσης, όπου λέγεται πως υπάρχει κάτι που σχετίζεται με τον πύργο της Βαβέλ, δεν παύει να είναι εκπληκτικός ο εντοπισμός της ευρύτερης περιοχής.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί, ο Πύργος χωρίζεται σε 5 επίπεδα-ζώνες, μαζί με το έδαφος.

Ο αριθμός 5, σύμφωνα με τον Πλούταρχο, όταν αναφερόταν στο Ε ή Ει των Δελφών, συμβολίζει τον αριθμό του Σύμπαντος, αλλά είναι κι ένας τύπος της φύσης. Θα μου πείτε «και τι σχέση έχει αυτό με τον Πύργο του Άιφελ;»

Ίσως και να έχει. Αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος 324 επί τις τέσσερις πλευρές που τον αποτελούν, έχουμε 1296.

Πολλαπλασιάζοντας τις 5 ζώνες επί τις 4 πλευρές, κάνει 20. Και, 20 Χ 1296 = 25920. Το νούμερο αυτό είναι ο Μεγάλος Ενιαυτός του Πλάτωνα και σχετίζεται άμεσα με την Μετάπτωση των Ισημεριών (μία εκ των κινήσεων της Γης).

Οι πέντε ζώνες του Πύργου, φαίνεται πως βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Αν κάνουμε μία σύγκριση με τον πλανήτη Δία τοποθετώντας τον στην βάση του Πύργου, έχουμε αυτόν να καταλαμβάνει την πρώτη ζώνη, ενώ τις επόμενες οι δορυφόροι του Ιώ, Ευρώπη, ο Γανυμήδης και τελικά η Καλλιστώ στην κορυφή.

Αυτή η ρυθμική ακολουθία φαίνεται να σχετίζεται και με τις τροχιακές θέσεις των πλανητών γύρω από τον Ήλιο, αν τοποθετήσουμε τον Ήλιο στην βάση του Πύργου.

Τότε, τις αντίστοιχες θέσεις παίρνουν η Γη, ο Άρης, ο Κρόνος ενώ ο Δίας βρίσκεται στην κορυφή.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ο Πύργος του Άιφελ και τα παράδοξα μυστικά του”
  1. Η πρώτη πρότασή σου τα λέει όλα. Για την ονομασία του Παρίσι. Δεν ξέρω πώς να το μεταφέρω..
    Κάτι προσπάθησαν να κάνουν με τον σχετικό πύργο. Και η συμπτωσάρα , η πόλη του φωτός και του έρωτα..
    Ο έρωτας εκτός από τον έρως ήταν και η Αφρόδιτη. Σχετίζεται άλλο όνομα σε σχέση με αυτήν ,,;
    Μάλλον δεν τα ξέρουν όλα .. Διάλεξαν τον Άρη..
    πάρισι και α΄ρης .
    Αν και το όνομα σαν όνομα έχει άλλες διαστάσεις..
    Μοιάζει με το άρθρο σου , με το μάτι που ο δείκτης είναι στο 15:15
    Και εάν πάρουμε σαν ρολόι το σχεδιάγραμμα είναι και αυτό 15;15 ; ή ΑΛΛΙΩς ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΈΤΑΡΤΟ.
    Το τέταρτο στα αγγλικά λέγεται και quarter o πλανήτης 4 ποιος είναι; και ο τρίτος ποιος είναι;
    αρης και γη μήπως ; ρολόι και πλανήτης ; συγχρονισμός του ρολογιού , δηλαδή χρόνος κρόνος με γη και άρη ; δηλαδή ένας πόλεμο σε συγχρονισμό;
    Ένας μικρός παραλογισμός.. ξανά!

  2. ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ. ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΑΙ ΑΘΗΝΑΙ ΑΙ ΠΑΡΙΣΟΙ/ΠΑΡΙΣΙΟΙ (ΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ, ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ). ΠΑΡΙΣΟΙ = ΟΙ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ ΙΣΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΑΡΧΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΕΑΝ ΣΤΟΝ ΣΗΚΟΥΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΣΣΙΤΕΡΙΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ (Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

    1. ΠΗΓΗ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΟΥ: “Ο ΠΥΘΕΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΟΥΛΗ”, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ, ΣΥΣΤΗΝΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ….

  3. Ξεναγός σε ταξίδι στην Αίγυπτο, μας είχε πει ότι το Παρίσι ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Ίσιδας (έχει ταυτιστεί μεταξύ άλλων και με την Αφροδίτη) par Isis (για την Ίσιδα στα γαλλικά) και το Paris είναι παράφραση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *