Διαφημίσεις

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την 21η Ιανουαρίου 2018 οι Έλληνες βροντοφώναξαν πως, η Μακεδονία είναι ελληνική και δεν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το όνομά της με την γείτονα χώρα των Σκοπίων!

Σ΄ αυτό το συλλαλητήριο ήταν απούσα η Αξιωματική Αντιπολίτευση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η Ιεραρχία της ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας!

Όμως, μετά τον παλλαϊκό ξεσηκωμό, και η Εκκλησία και η ΝΔ αναδιπλώθηκαν, μπροστά στην οργή του ελληνικού λαού, που εκδηλώθηκε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης!

Έτσι, η μεν Εκκλησία πραγματοποίησε έκταση Ιερά Σύνοδο, όπου ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018! Εξ ου και η παρουσία τριών Μητροπολιτών στην εξέδρα των ομιλητών!

Η δε ΝΔ, “ανακάλυψε” ξαφνικά, πιεζόμενη από την λαϊκή ετυμηγορία πως, είναι κατά της σύνθετης ονομασίας και επ΄ ουδενί τρόπο δεν πρέπει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην απόδοση του οριστικού ονόματος στη χώρα των Σκοπίων!

Λογικά επιχειρήματα που δεν χρησιμοποιεί το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος…

Δυστυχώς όμως, ουδείς από το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μας λέει τα παρακάτω:

Α) Στη δεκαετία του ΄90 προτάθηκε από την Ελλάδα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της οριστικής ονομασίας των Σκοπίων, η σύνθετος ονομασία έναντι πάντων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)! Όμως ευτυχώς για εμάς, οι Σκοπιανοί δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρότασή μας, αφού εάν την είχαν αποδεχτεί, τότε, θα είχαν ήδη ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και ασφαλώς το όποιο πρόθεμα του ονόματός τους “Βόρεια”, “Νέα”, “Άνω” ή “Nova”, θα είχε απαλειφτεί και θα είχε μείνει μόνο το “Μακεδονία”! Έτσι, το σημερινό πολιτικό μας Σύστημα θα έπρεπε να έχει αντιληφτεί πως, από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους βόρειους γείτονές μας, έπαψε και να ισχύει! Γιατί, δεν είναι δυνατόν μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, να επικαλούνται τα σημερινά πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα αυτή την ατυχή ελληνική πρόταση! Η όποια δική μας θέση στην διαπραγμάτευση, πρέπει να ξεκινάει από μηδενική βάση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να τεθούν νέες προτάσεις μας, που δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”!

Β) Με την οριστική επίλυση του ονόματος, οι Σκοπιανοί έχουν να ωφεληθούν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ένταξή τους στην ΕΕ! Εμείς, σε τι θα ωφεληθούμε από την επίλυση της διένεξής μας με τους Σκοπιανούς; Σε μια διαπραγμάτευση δεν πρέπει να ωφελούνται όλοι οι διαπραγματευόμενοι; Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική Κυβέρνηση; Δεν τα γνωρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση; Ή πρέπει τελικά να πιστέψουμε ότι, η Χώρα Ελλάς, πού γέννησε την σύγχρονη ευρωπαϊκή Σκέψη, αδυνατεί πλέον, να παράξει Σκέψη; Δηλαδή, έχει παρακμάσει η Σκέψη στην Μνημονιακή Ελλάδα;

Γ) Η όποια αλλαγή γίνει σε αεροδρόμια ή εθνικές οδούς από μέρους των Σκοπιανών, ακόμη και στο Σύνταγμά τους, δεν θα απαγορεύσει σε μια μελλοντική κυβέρνησή τους, να τα επαναφέρει εκ νέου στη σημερινή κατάσταση! Άρα, δεν μας εξασφαλίζει σε τίποτε αυτή η διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης! Το μόνο που μας εξασφαλίζει, είναι μόνο το Όνομα, το οποίο θα επικυρωθεί από Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς!

Δ) Κόπτονται, η Γερμανία και οι ΗΠΑ να τελειώνουν με το όνομα, γιατί προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους θέλουν να εντάξουν τα Σκόπια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Το ερώτημα είναι, γιατί ενδιαφέρονται και χολοσκάν προκειμένου στο οριστικό όνομα να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία; Εάν δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία δεν είναι δυνατή η ένταξη των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;

Μόνο και μόνο από αυτήν την σκέψη αποδεικνύεται το βαθύτερο και αιμοβόρο σχέδιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για τον διαμελισμό της Ελλάδος, στα πρότυπα της διάλυσης της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας!

O πατριωτισμός δεν έχει Όρια…

Έγραφα την περασμένη εβδομάδα σε άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα πως, στους ομιλητές του συλλαλητηρίου των Αθηνών έπρεπε να είναι κύριος ομιλητής ο Μίκης Θεοδωράκης! Έλεγα πιο συγκεκριμένα:

“Οι χρονικές στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές! Το συλλαλητήριο της Αθήνας πρέπει να επιτύχει απόλυτα! Γιατί, όλοι γνωρίζουν πως: “Φωνή λαού, οργή Θεού”! Για να ξεπεράσει λοιπόν κάθε προσδοκία η νέα λαοσύναξη του λαού μας, θα πρέπει στους ομιλητές να είναι η μεγάλη διεθνής φυσιογνωμία του Μίκη Θεοδωράκη! Ο οποίος σε όλα τα Εθνικά θέματα φωνάζει “παρών”! Όπως και στο Σκοπιανό ζήτημα, όταν έστειλε μια επιστολή καταπέλτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Ωστόσο, εάν η παρουσία του στη λαοσύναξη των Αθηνών δεν είναι δυνατή, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, τότε να διαβαστεί πρώτη – πρώτη επιστολή του! Είναι επιβεβλημένη η “παρουσία” του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, γιατί θα έχει Διεθνή αντίκτυπο! Κι επειδή ο πατριωτισμός δεν έχει Όρια”!

Συλλάβετε τον Θεοδωράκη και τον Κασιμάτη…

Πιστεύω πως, ήταν μια δικαίωση για μένα και για όσους άλλους υποστήριξαν αυτή τη θέση! Αφού ο Μίκης Θεοδωράκης αποκήρυξε τον πατριωτισμό της “αριστερής” κυβέρνησης, κατονομάζοντάς την ως εθνομηδενιστική! Επίσης, ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, επί της ουσίας ενεργοποίησε το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος! Δυο ισχυρές παρουσίες που ήταν οι κύριοι ομιλητές της αθρόας αυτής λαοσύναξης των Αθηνών! Δυο επαναστάτες, που από ότι αντιλαμβανόμεθα, η κυβέρνηση θα κινήσει διαδικασίες “σύλληψής” τους! Γιατί, απλά είναι επικίνδυνοι για το “Δημοκρατικό μας Πολίτευμα”! Όμως με αυτό που δεν θα συμφωνήσω με το Μίκη Θεοδωράκη και με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι το Όνομα της Μακεδονίας μας πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα!

Όχι σε δημοψήφισμα…

Αρχικά, γιατί πιστεύω ότι τα εθνικά μας θέματα δεν πρέπει να τίθενται σε δημοψηφίσματα και δευτερευόντος και περισσότερο αναλυτικά, γιατί, ένα δημοψήφισμα για ένα τεράστιο εθνικό ζήτημα, ζωής και θανάτου για το Έθνος εγκυμονεί απρόβλεπτους κινδύνους! Γιατί, το όποιο μικρό αρνητικό ποσοστό από το δημοψήφισμα, θα δώσει το δικαίωμα στην Σκοπιανή προπαγάνδα και στους εδώ “καλοθελητές” τους, να μιλήσουν για “Μακεδονική μειονότητα”! Ξέχωρα που το ποσοστό του λαού, που δεν θα προσέλθει να ψηφίσει για τον όποιο λόγο, θα προσμετρηθεί στη φαρέτρα της Σκοπιανής προπαγάνδας! Όχι λοιπόν σε δημοψήφισμα, από τη στιγμή που ισχύει και η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992! Όχι, από τη στιγμή που σε δυο λαοσυνάξεις αμέτρητου αριθμού συμμετοχής πολιτών, δόθηκε το ηχηρό μήνυμα σε όλους: Ο ελληνικός λαός αποφάσισε: Δεν χαρίζουμε την Μακεδονία σε κανέναν! Τελεία και παύλα!

Είχα την ίδια θέση ως πολιτικός παράγων…

Την θέση αυτή διατυπώνω από το 2011, όταν και ήμουν υψηλότατο στέλεχος του κόμματος ΛΑΟΣ και έστελνα στις 5 Δεκεμβρίου 2011 επιστολή στον Πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη, που έλεγε τα εξής: «Με αφορμή τη δημοσίευση της αποφάσεως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ως προς την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος επί του μείζονος θέματος της ονομασίας της γείτονας χώρας, δηλώσατε ότι απαιτείται να αποφανθεί ο ελληνικός λαός μέσω δημοψηφίσματος. Επ’ αυτού, σας είχα, επανειλημμένως, ενημερώσει, τονίσει και συμβουλεύσει ότι τυχόν δημοψήφισμα, θα είχε σοβαρότατες και δυσμενείς πολιτικές  και εθνικές συνέπειες για την χώρα μας. Ωστόσο, διαπιστώνω, μετά λύπης μου, είτε ότι τις έχετε ξεχάσει, είτε δεν τις έχετε λάβει υπ’ όψιν σας. Πιο αναλυτικά, όλοι γνωρίζουμε ότι το δημοψήφισμα αυτό θα έδινε ποσοστό άνω του 95% στην μη αποδοχή της σύνθετης ονομασίας, η οποία θα περιείχε τον όρο «Μακεδονία». Όμως, θα υπήρχε ένα μικρό ποσοστό (το μειονοτικό στοιχείο στην Δ. Θράκη, μέρος των οικολόγων πράσινων, οι του «ουράνιου τόξου» κ.α.), οι οποίοι θα εψήφιζαν προφανώς υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Ως αποτέλεσμα αυτού θα ήταν, να παραδώσουμε «στο πιάτο», στον κ. Γκρουέφσκυ, την ανύπαρκτη στην πραγματικότητα «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Έτσι,  θα μπορούσε αργότερα αυτός, εκμεταλλευόμενος τη δική μας επιπολαιότητα και προχειρότητα, να ισχυρίζεται, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας τέτοιας μειονότητας, την οποία «καταπιέζει» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» της οποίας αρνείται να αποδεχθεί και να σεβαστεί. Εν ολίγοις, θα δημιουργούσαμε μόνοι μας και δεύτερη «μειονότητα» στην πατρίδα μας, λες και δεν μας φθάνει αυτή που ήδη έχουμε στη Θράκη! Παρ’ όλ’ αυτά, όσο διατηρούσατε κοντά σας, ένα επιτελείο άξιων και ανιδιοτελών στελεχών, είχαμε τη δυνατότητα, να σας συμβουλεύουμε και να σας προστατεύουμε, από τέτοιες επικίνδυνες και βλαπτικές για τα εθνικά μας συμφέροντα αναφορές. Με τη ελπίδα ότι, δεν θα αναφερθείτε ξανά στη διενέργεια δημοψηφίσματος από τον Ελληνικό λαό για το όνομα των Σκοπίων!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού

της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από panos

4 σχόλια στο “ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ”
  1. Αλήτες. Δεν ξερω τι θα γινει, ποτε θα γινει και γιατι θα γινει, ξερω μονο ενα πράγμα. Οποιος δώσει το ονομα της Μακεδονίας μας, δίνει τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας. Δίνει τις ρίζες μας. Πρεπει να επικηρυχθούν για εσχάτη προδοςια και αυτο πρεπει καποιος να τους το κανει καθαρό σαν κρύσταλλο. Και η εσχάτη προδοςια δεν παραγράφεται ποτε και επισυρει την ποινή του θανάτου. Αν επιλέξουν να προδώσουν τον Ελληνικό λαο, το α Ελληνικό εθνος, ας το κανουν. Αλλα πρεπει οπωσδήποτε να ξερουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Βαθιά μεσα τους Εξ αλλου, αςχετα με το τι λενε, κι αυτοι οι ιδιοι ξερουν πως η προδοςια τους ειναι τεράστιων διαστάσεων. Ξερουν πως διαπράττουν ενα θανάσιμο εγκλημα.

  2. Oλες οι συλλογικοτητες,κομμοτα κ.λ.π συμφωνουν με τα ως ανω αναγραφομενα οφειλουν να εργασθουν για την ενοτητα των πατριωτικων δυναμεων

  3. Η Ελλάδα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της λέξης Μακεδονία. Ποτέ δεν πρόκειται το κρατίδιο αυτό να ονομαστεί έτσι, εφόσον δεν το αναγνωρίσουμε εμείς. Όλοι οι υπόλοιποι ας το ονομάζουν όπως θέλουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν καμιά μήνυση από κάποια μελλοντική πατριωτική κυβέρνησή μας, την οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μη κερδίσουμε στα διεθνή δικαστήρια.
    Και σίγουρα όλοι “ξεχνάνε” ότι υπάρχει και ένα ιστορικό προηγούμενο. Όταν η Αγγλία θέλησε να μπει στην ΕΕ με το όνομα “Μεγάλη Βρετανία”, η Γαλλία αντέδρασε επειδή υπάρχει ένα τμήμα στα βόρεια της Γαλλίας με το όνομα “Βρετάνια”. Αντέδρασαν βέβαια και η Σκωτία και η Ιρλανδία για τους δικούς τους λόγους, η Αγγλία πάντως αναγκάστηκε για να εισέλθει στην ΕΕ να χρησιμοποιήσει το όνομα “Ηνωμένο Βασίλειο” και όχι το μέχρι τότε κοινά αποδεκτό της όνομα “Μεγάλη Βρετανία”.

    Επίσης, να έχετε υπόψη σας πως όποιος ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, θα έχει διατελέσει εθνική προδοσία, εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
    Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών του Βαγγέλη Τούρκογλου (νυν Ευάγγελου Βενιζέλου).
    Η εσχάτη προδοσία ισχύει όμως και για όλους αυτούς που καταχρέωσαν, αυτούς που ξεπούλησαν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Αναφέρομαι στο δήθεν χρέος μας που το 70% του προέκυψε από τις «χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών τραπεζών μας που διαχειρίζονται Ευρώ. Περισσότερα από 220 δις έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς (ξεκίνησε με τα 23+5 δις ο Καραμανλής), για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας και ως “κρατικές εγγυήσεις” τους. Ας μην ξεχνάμε την Ισλανδία και το πόσο εύκολα ένα χρέος δεν αποπληρώνεται και στη συνέχεια διαγράφεται αυτό από τα διεθνή δικαστήρια.
    Και όλα τα ξεπουλήματα που τα μηδαμινά τους έσοδα πήγαν για το δήθεν χρέος μας (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) θα επιστραφούν στο δημόσιο, όταν αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν και κλειστούν φυλακή για εσχάτη προδοσία.
    Και για τους ίδιους λόγους, η “αναγνώριση” του γειτονικού κρατιδίου ως “Μακεδονία”, θα αρθεί από την μελλοντική μας κυβέρνηση.-

    1. Αυτό με τις χρηατοδοτλησεις των τραπεζών μας με περισσότερα από 220 δις θα το αποδείξω:
      Αρχές του 2009 χρωστούσαμε 290 δις. Πριν εννέα χρόνια το χρέος μας ήταν λοιπόν 290 δις. Υπερβολικό βέβαια και δε θα εξηγήσω τώρα με ποιο τρόπο και για ποιο λόγο χρωστούσαμε τόσα πολλά, αλλά το δημόσιο χρέος της χώρας τόσο ήταν.
      Και ήταν 290 δις και επειδή ο Καραμανλής είχε δώσει το Δεκέμβιο 2008 (με δανεικά-εγγυήσεις της ΕΕ) στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ, ως κρατικές εγγυήσεις, 23 + 5 δισεκατομμύρια Ευρώ. Και επειδή αυτός παραιτήθηκε, οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το επέστρεψαν (αργότερα όμως).
      Δεν τα “χρειάστηκαν” επειδή δεν ήξεραν τι, πως και γιατί αυτός παραιτήθηκε. Και οι τράπεζες στη συνέχεια δεν επέστρεψαν ποτέ τίποτε άλλο, παρά τα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ που “χρειάστηκαν”.
      Το 2010 με τον Παπανδρέου δίναμε για τρία και κάτι χρόνια περίπου 20 δις το χρόνο με μηδενικό επιτόκιο, για τη μείωση του τεράστιου χρέους μας (μια ευγενική …χορηγία της ΕΕ).
      Το 2012 κάναμε με τον Παπαδήμο το εγκληματικό PSI όπου όλα μας τα δημόσια ταμεία έδωσαν περίπου 100 δις για αυτό το χρέος (χώρια από αυτά που “έδωσαν” οι ιδιώτες).

      Σύνολο 290 δις – 28 δις – περίπου 70 δις – περίπου 100 δις = λιγότερο από 100 δις.

      Άρα το Δημόσιο χρέος της χώρας θα έπρεπε να είναι ούτε 100 δις. Και τα περίπου 20 δις το χρόνο που δίνουμε εδώ και κάποια χρόνια για την εξόφληση των τόκων του χρέους των 320 δις, θα έπρεπε να μειώνουν κανονικά το πραγματικό χρέος των ούτε 100 δις. Και όχι να είναι μόνο οι τόκοι για το δήθεν Δημόσιο χρέος μας των 320 δις. Και άρα αυτό το πραγματικό χρέος μας των ούτε 100 δις θα έπρεπε με τα 20 δις το χρόνο που δίνουμε, να τείνει προς το μηδέν…

      Αυτά τα αρκετά περισσότερα από 220 δισεκατομμύρια Ευρώ (320 που είναι τώρα το χρέος μας, συν τους τόκους που δίνουμε τα τελευταία χρόνια, μείον ούτε 100 που θα έπρεπε να είναι) τί ακριβώς είναι;
      Τα αρκετά περισσότερα από 220 δις, σχεδόν το 70% του Δημοσίου χρέους, τα έδωσαν οι προδότες πρώην πρωθυπουργοί μας Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς, για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών μας και ως “κρατικές εγγυήσεις” τους.

      Μήπως για αυτό το λόγο παραιτήθηκε ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου ξεκίνησε στη συνέχεια το …κόλπο; Σίγουρα όχι, απλά οι τράπεζες δεν το ήξεραν. Ο Καραμανλής παραιτήθηκε για κάποιον άλλο λόγο. Εάν ήταν το κόλπο να ξεκινήσει …εν αγνοία του, δε θα έδινε αυτός 23 δις στις τράπεζες ως κρατικές εγγυήσεις, λίγο πριν παραιτηθεί.
      Ο Καραμανλής παραιτήθηκε επειδή ενέδωσε στους Ρώσους και συμφώνησε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια σημειώθηκαν πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, έγιναν πανελλαδικώς διάφορα σκάνδαλα και απόπειρες δολοφονίας εναντίον του. Μήπως λοιπόν η παραίτησή του είχε κάποια σχέση με την Αμερική; Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ…

      Μέχρι όμως και ο ο Βαρουφάκης λέει ότι τα χρήματα που μας έδωσαν δήθεν για τις δικές μας τράπεζες, επεστράφησαν προς Γαλλία και Γερμανία για να διασώσει η Ελλάδα τις εκεί τράπεζες. Ή μάλλον ούτε αυτό, τα χρήματα ούτε ήρθαν ούτε έφυγαν, τραπεζικές εγγραφές έγιναν.
      Μόνο που το λέει τώρα, δεν το έλεγε όταν ήταν υπουργός οικονομικών της χώρας και ούτε μας λέει πόσα χρήματα ακριβώς δώσαμε…

      Αφού είναι έτσι, πρόκειται για δήθεν χρέος. Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους.
      Εφόσον διενεργήσουμε λοιπόν έναν πραγματικό επίσημο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας “εταίρος” μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε επειδή δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος.
      Και αν δε δίναμε αυτά τα δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.

      Πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να κλείσει στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, όλους αυτούς που την κατέστρεψαν, αυτούς που την καταχρέωσαν με περισσότερα από 220 δισεκατομμύρια Ευρώ δίνοντάς τα στις ιδιωτικές τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ. Και αυτά προστέθηκαν στο χρέος μας. Και βεβαίως η εσχάτη προδοσία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών. Για αυτό το λόγο πρέπει να κατηγορήσουμε όλους τους πρώην και νυν κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία.

      Και ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι …έπρεπε να δώσουμε τα χρήματα για τις τράπεζές μας.
      Αυτό που πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε είναι ότι την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών (ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις) την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
      Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
      Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα.
      Θα έπρεπε.
      Δεν μπορεί η ΕΚΤ να συμμετέχει μόνο στα κέρδη και τη χασούρα να την αναλαμβάνει μόνο του το κάθε κράτος.
      Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών.
      Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν:
      Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, περισσότερο χρήμα ακόμα και από τις συνολικές καταθέσεις μας, σε ούτε τρία χρόνια για …χρηματοδότηση. Άρα όλο αυτό με το «χρέος» μας είναι κόλπο των διεθνών τοκογλύφων, μπορεί με «συνεργάτες» το ίσως διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, για να μας αρπάξουν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.
      Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη.
      Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά κάποια τράπεζα χρειάζονταν τόσο χρήμα για …ανακεφαλαιοποίηση και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν, ανάλογα όμως με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
      Είναι λοιπόν φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα».
      Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οι ελληνικές τράπεζες σε περίοδο κρίσης να «χρειάστηκαν» περισσότερα από 220 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια και αυτά να προστέθηκαν στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Και πριν και μετά από αυτά τα δις που πήραν για «χρηματοδότηση» οι τράπεζες μας, χρειάστηκαν μόνο κάτι εκατομμύρια…

      Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις “ανακεφαλαιοποιήσεις” των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας “χρέος” και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. “Χρειάζονταν” να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση.
      Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
      Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει βάσει Ισλανδικού συντάγματος. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
      Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας.
      Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
      Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία.
      Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
      Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
      Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
      Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…

      Άρα λοιπόν, θα μπορούσε να πει κανείς, αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες.

      Μιλάμε λοιπόν για …δάνεια και για …χρέη, μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή δανείων.
      Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ.
      Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
      Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.
      Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους.
      Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
      Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
      Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αφρική, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου είναι η …Νιγηρία.
      Και ο λαός της Νιγηρίας πεθαίνει της πείνας.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *