Διαφημίσεις

Aφήνοντας πλέον κατά μέρος τη μεγάλη πατριωτική συγκίνησή μας, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα πάντα υπό το πρίσμα μονάχα της ψυχρής λογικής. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας, δηλαδή. Ώστε να δούμε καθαρά καί το πρακτέον… τα -πολλά- πρακτέα στο εξής.

Πολλά τα ερωτήματα!

Τί ακριβώς παίζεται με το «Μακεδονικό»;

Έπρεπε να γίνουν συλλαλητήρια, ή όχι;

Ήταν οι διοργανωτές / ομιλητές οι κατάλληλοι; Έστω, οι καταλληλότεροι δυνατοί;

Γιά ποιά ακριβώς πράγματα διαμαρτυρήθηκε ο Ελληνικός Λαός;

Εισακούστηκε, ή ού;

Θα μπορούσε να γίνει κάτι περισσότερο… κάτι καλύτερο;

Ας τα δούμε ένα-ένα. Κι αυτά, καί μερικά άλλα· καί μερικά ακόμη, …αόρατα εκ πρώτης όψεως.

α. Το «Μακεδονικό ζήτημα»

Δεν υπεισέρχομαι στην ιστορική διάσταση του προβλήματος, αλλά μονάχα στην ουσία.

«Μακεδονικό ζήτημα» σημαίνει ένας λαός-κουρελού (δηλ. όχι ένα ενιαίο έθνος με ενιαία εθνική συνείδηση) στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, με τα μυαλά γανωμένα από προπαγάνδα αρκετών δεκαετιών, ο οποίος κοιτάζει να βρεί τα εθνικά σημεία αναφοράς του αρπαζόμενος απ’ όπου μπορεί. (Καί αρπάζων ό,τι μπορεί.) Όπως λέμε «ηπαπάρα», δηλαδή. Ακριβώς έτσι.

Ο συγκεκριμένος λαός υβρίζει την Ελλάδα, καί της πουλάει θράσος (με επεκτατισμό – αλυτρωτισμό) καί τσαμπουκά.

Φυσικά, αυτά δεν μπορεί να τα κάνει μόνος του, αλλά τα κάνει με ξένα χρήματα καί ξένες πλάτες – καθαρά πολιτικές μέχρι σήμερα, διότι από οπλικά συστήματα δεν του δίνουν. Φυσικά, ξανά, πίσω απ’ τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων κρύβονται οι συνήθεις ύποπτοι ανθέλληνες: γερμανίτσα καί ηπαπάρα. (Καί στο πολύ βάθος, οξαποδουήλ.)

Γιατί, όμως;

Οι πιό ψαγμένοι μιλάνε γιά (αρκετά παλιά) σχέδια διαμελισμού της Ελλάδας (ώστε να μην ξανασηκώσουμε κεφάλι ποτέ μας), γιά (προσεχή) διέλευση αγωγών πετρελαίου / αερίου (σπάει το μονοπώλιο της Ρωσσίας, κτλ κτλ), καί γιά «κλείσιμο του μπουκαλιού», ώστε η Ρωσσία να βρεί φιλικά κράτη μέχρι τη Σερβία, αλλά να μην κατεβεί ποτέ της νοτιώτερα. (Εξ ού καί η σπουδή των ηπαπάρα να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ – καί ως αντάλλαγμα που αυτά θα κάνουν το χατήρι των ηπαπάρα, οι τελευταίες θα τους επιτρέψουν να έχουν ες αεί το «καλλιτεχνικό» τους όνομα.)

Σωστά όλ’ αυτά καί άκρως πραγματικά καί πραγματιστικά. Πλην όμως, υπάρχουν ακόμη δύο σοβαρώτατοι λόγοι, τους οποίους το εγχώριο Διαδίκτυο τους πέρασε πολύ ακροθιγώς (καί μπράβο σ’ όσους κάτι έγραψαν σχετικά) :

Ο πρώτος είναι ότι οι ηπαπάρα στα Σκόπια «πιάσαν τα ντερβένια» (δηλ. τα περάσματα) ωσάν λήσταρχοι, ώστε να τη σπάσουν στην ανερχόμενη υπερδύναμη Κίνα.

Βλέπετε, η Κίνα πουλάει προϊόντα στας Ευρώπας με δύο τρόπους: (α) Παραδοσιακώς με πλοία, που πιάνουν καί Ελλάδα – καί μετά τα κοντέηνερς μετακινούνται με τραίνα προς βορράν, άρα περνάνε από Σκόπια. Καί (β) πρόσφατα, κατ’ ευθείαν με τραίνα από τα λιμάνια της μέχρι Γερμανία. Έτσι, οι ηπαπαραίοι στρογγυλοκάτσανε γιά νταβατζηλίκι στον νότιο διάδρομο (μέσωι Ελλάδας καί Σκοπίων), αφήνοντας τον βόρειο (νέος «Δρόμος του Μεταξιού», όπως ονομάστηκαν τα δρομολόγια με τα Κινέζικα φορτηγά τραίνα) να τον ελέγχει το φιλαράκι τους, η γερμανίτσα. Ακριβώς έτσι αιτιολογείται το χτίσιμο της στρατιωτικής υπερ-βάσης Μπόντστηλ των ηπαπάρα στα Σκόπια, δηλαδή σε κράτος εκτός ΝΑΤΟ… παρά το ότι έχουν την Ελλάδα δική τους (με υποτακτικές κυβερνήσεις κτλ) από το 1947 καί μετά – καί ειδικά από την ένταξή μας στο κωλο-ΝΑΤΟ καί εντεύθεν. Την Ελλάδα με τα λιμάνια καί τη φοβερή γεωπολιτική θέση, ας μην ξεχνάμε. (Τα Σκόπια τί διαθέτουν έναντι των γεωπολιτικών προσόντων της Ελλάδας; μαντριά με πρόβατα; Σοβαροί να είμαστε!)

[Ειρήσθω εν παρόδωι ότι η Κίνα κατασκευάζει μέχρι καί πολύ προχωρημένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, επειδή πριν λίγα χρόνια η Δύση της έδωσε την τεχνολογία στο πιάτο· καί δή, απογυμνώνοντας τα δικά της κράτη από σχετικά εργοστάσια. Το γιατί έγινε αυτό καί που αποσκοπεί, είναι θέμα που εκφεύγει κατά πολύ των ορίων του παρόντος. Πάντως, δεν πρόκειται γιά τα «φτηνά εργατικά» της Κίνας, που παπαγαλίζουν κάτι βλάκες οικονομολόγοι. Διότι τα ρομπότ δεν πληρώνονται καθόλου! Ή, μάλλον, πληρώνονται άπαξ, καί μετά κάνουν απόσβεση κόστους καί δίνουν καθαρό κέρδος.]

Φυσικά, εφ’ όσον οι ηπαπαραίοι «πιάσαν τα ντερβένια» με στρατιωτική βάση, ακολουθούν κι όλα τα υπόλοιπα γνωστά …καλά τα δικά τους: λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων, λευκής σαρκός, ανθρωπίνων οργάνων γιά μεταμοσχεύσεις… (Ας μην ξεχνάμε, πρώτη διδάξασα του είδους υπήρξε η …Θεία στο Βιετνάμ, με το εμπόριο οπίου καί ηρωΐνης. Το οποίο χρηματοδοτούσε τις μυστικές επιχειρήσεις της, ώστε να μην φαίνονται τα χρήματα αυτά στον επίσημο προϋπολογισμό του κράτους.) Γι’ αυτό οι ηπαπαραίοι στα Βαλκάνια (αλλά κι αλλού) φτάνουν σε έσχατο στάδιο ξεφτίλας, δίδοντας πολιτική σημασία καί πολιτικό βήμα σε (κουστουμαρισμένα) καθάρματα του υποκόσμου, όπως ο Θάτσι. Γιά συνεταιράκια τους πρόκειται! Τί κοστίζει, δά, λίγος τηλεοπτικός χρόνος, ώστε να μας πεί τις πολιτικές του απόψεις -μή καί τις χάσουμε!- ο κάθε μεγαλολαθρέμπορος ναρκωτικών;

Ο δεύτερος σοβαρώτατος λόγος υπάρξεως καί συνδαυλίσεως του «Μακεδονικού» είναι το υπέδαφος της περιοχής.
Εκτός από το ουράνιο, που βρήκαν οι Ναζί επί Κατοχής (καί φτιάξαν μερικές ατομικές βόμβες, καταπώς λέει κι ο στρατηγός Αϋφαντής – καί καταπώς όντως έγινε), εκτός απ’ τα ορυχεία χρυσού (Φίλιππος Β’… Ελντοράντο Γκόλντ… κτλ κτλ), κάτι είχε ακουστεί προ ετών γιά ρουμπίνια, κρυσταλλωμένα από φυσική διαδικασία με «άψογο» τρόπο. (Το πού θα είναι αυτά χρήσιμα καί σε ποιούς, είναι άλλη ιστορία.) Ποιός ξέρει, λοιπόν, τί άλλο έχουν εντοπίσει (εκτός απ’ τα προφανή πετρέλαιο / αέριο, εννοώ)… καί λύσσαξαν τόσο πολύ να κάνουν τα χατήρια των Σκοπιανών, γιά να τους έχουν μετά γιουσουφάκια – να ξεπουλάνε στις ηπαπάρα μερικοί διεφθαρμένοι άρχοντές τους τα πάντα μπίρ παρά, όπως οι Σαουδάραβες σεΐχηδες το πετρέλαιο.

Ακριβώς τα προειρηθέντα -καί τίποτε άλλο πλήν αυτών- συναποτελούν το «Μακεδονικό» πρόβλημα.

Έχοντας τα συγκεκριμένα δεδομένα, οι ραγιάδικες, χατζηαβάτικες, «γιουσουφάκικες» κυβερνήσεις της Ελλάδας παραδίδουν τα πάντα στους ηπαπαραίους, χωρίς να εξαιρούν ή να σέβονται τίποτε. Όπως την Ιστορία της χώρας μας. Καί γιά δικαιολογία απέναντι στους χαζοβιόληδες τους ψηφοφόρους τους (διότι εμείς οι υπόλοιποι δέ μασάμε), ψελλίζουν διάφορες ανοησίες περί αυτοδιάθεσης των λαών, ή διάφορες πορδές, πχ: «- Τί να κάνουμε, αφού αυτό το όνομα επέλεξαν οι …Μακεδόνες;». (Σας πέρασε απ’ το μυαλό να στείλετε μερικά F-16, να σπάσουν το φράγμα του ήχου πάνω απ’ τις πόλεις τους; ) Έ, άμα είναι έτσι, ν’ αφήσουμε κι εμείς τα μωρά παιδιά μας να βάλουν τα δαχτυλάκια τους στην πρίζα, «αφού έτσι επέλεξαν». Τί να κάνουμε;! ?

Πιάνεις, δηλαδή, τον κατσικοκλέφτη με τη γίδα στον ώμο, κι αυτός σου ψελλίζει διάφορες μαλακίες, ότι πχ σκέφτηκε «την αυτοδιάθεση» του ζωντανού. Σκέφτηκε, ο άνθρωπος, πως είναι κρίμα να ζή η κατσίκα στο μαντρί, αφού αυτή θέλει να ζή ελεύθερη! Κανείς άσπλαχνος κι άπονος δεν τη ρώτησε τί θέλει, πρίν τη μαντρώσουν! Τον κλέφταρο τον πιάνει ξαφνικά ο καημός γιά τα υψηλά ιδανικά, δηλαδή! Το να ζητήσει συγνώμην καί να επιστρέψει τη γίδα (γιά να μην πάει φυλακή), ούτε που του πέρασε απ’ το μυαλό.

Όμως, κοντά στο εκάστοτε -κακήι τήι τύχηι- επίσημο καταφοβισμένο ηπαπαρόδουλο γκουβέρνο της Ελλάδας (καί τους ανιστόρητους υπουργούς του), έχεις καί τους «αντιεξουσιαστές» να πέρδονται απ’ το στόμα. Κι αυτοί, επίσης, μιλάνε γι’ «αυτοδιάθεση των λαών», καί τα ρέστα. Αλλά, αν εξαιρέσουμε κάτι χαζοφοιτητάκια, που νομίζουν πως υπηρετούν πανανθρώπινα ιδανικά, γλείφοντας τον φασισμό των Σκοπιανών, οι υπόλοιποι «αντί» είναι καθαρά χαρτζηλικωμένο παρακράτος. Όπως κι όλοι οι «αλύτρωτοι» των Σκοπίων. Μ’ άλλα λόγια, όσοι κόπτονται υπέρ του να ονομάζονται «Μακεδονία» τα Σκόπια, είναι καθαρά συμπαραστάτες καί συνοδοιπόροι φασιστών κι εγκληματιών του υποκόσμου. Όμοιος τον όμοιο, δηλαδή! Οι δε «ιδεολογίες» που προβάλλουν ως δικαιολογίες (ναί, πώς;!), καλύτερα να τυπώνονται σε σόφτεξ. (Κι οι αφίσες τους το ίδιο).

Βλέπεις, είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!…

Σιγά μην τους έπιασε τον Σόρος καί τους ηπαπαραίους ο καημός γιά τους μικρούς λαούς-πάτσγουερκ! Την αποκλειστική εκμετάλλευση του υπεδάφους της Μακεδονίας μας γιά τον επόμενο αιώνα θέλουν, χώρια τα γεωπολιτικά τους.

β. Τα συλλαλητήρια

Απέναντι σ’ αυτή την ανθελληνική πραγματικότητα, ο Ελληνικός Λαός αντέδρασε με δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια, που πλέον πέρασαν στις ένδοξες σελίδες της Ιστορίας μας: της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου 2018, καί της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Ο λαός μας έδειξε στους πάντες πως ΔΕΝ είναι ανεξέλεγκτοι, να κάνουν ό,τι γουστάρουν εις βάρος του.

Πέρα από τα προφανή (δηλ. επίδειξη της θέλησης του λαού μας να συνεχίσει να ζή, με πολιτικό κόσμο απόντα κι επίσημη Εκκλησία απούσα – ού μήν κι εχθρικώς διακείμενους), τα συλλαλητήρια αυτά έκαναν πασίδηλα κι άλλα πράγματα. Όπως:

Ότι είναι τεράστια καί μόνιμη η θέληση του λαού μας να υπερασπίσει την πατρίδα του, κι όχι συγκυριακή.
Τα συλλαλητήρια του 2018 είναι σημαντικώτερα από τα αντίστοιχα του 1992, διότι τώρα ο λαός μας πένεται. Μπορεί μέν οι λεωφορειούχοι (καί μπράβο τους) να έβαλαν εξευτελιστικό αντίτιμο στο εισιτήριο (πχ 25 ευρώ Θεσσαλονίκη-Αθήνα μετ’ επιστροφής), αλλά σήμερα ο τυχών πολίτης δεν τά ‘χει ακόμη κι αυτά τα 25 ευρώ!!!… (Πού οι παλιές εποχές, τότε που όλοι είχαν λεφτά, κι ο Χριστόδουλος έβαζε τα λεωφορεία τζάμπα!) Αλλά ο κόσμος δεν υπολόγισε ούτε την ταλαιπωρία από το ολονύκτιο ταξίδι, ούτε τα λεφτά, ούτε τίποτε.

Ότι (μ’ εξαίρεση τους σάπιους) είμαστε ακριβώς ο ίδιος λαός, όπως πάντα ήμασταν.
Δεν μας πείραξαν ( ; ) ούτε οι φόροι, ούτε τίποτε, αλλά εξεγερθήκαμε μονάχα γιά καθαρά πατριωτικό θέμα! Όπως ακριβώς το 1940… Όπου πάλι είχαμε χίλια-δυό προβλήματα γιά σχεδόν είκοσι χρόνια πιό πρίν: το προσφυγικό, την πτώχευση του 1933, τα αλλεπάλληλα κινήματα του Στρατού, το «αποτακτικόν», την ακυβερνησία, τις εναλλαγές βασιλεία-όχι βασιλεία (μαζί με τον διχασμό του λαού σε βασιλικούς καί βενιζελικούς), τα πολιτικά πάθη, το «ιδιώνυμον» απ’ τη μιά καί τις αντεθνικές ηλιθιότητες του ΚΚΕ απ’ την άλλη (ανταρσία στο μέτωπο της Μ. Ασίας, «αλληλεγγύη στον Μακεδόνικο λαό», καί τα ρέστα), τις θρασύτατες επεμβάσεις των «Μεγάλων Δυνάμεων», το… τη… το… Κι όμως, στις 28 Οκτωβρίου 1940 τα πετάξαμε όλ’ αυτά στα σκουπίδια, καί δείξαμε ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ποιοί είμαστε, όταν οι Ιταλοί μας πάτησαν τον κάλο σε πατριωτικό θέμα!

Όποιος θέλει να καταλάβει ποιοί είμαστε, καταλαβαίνει. Κι όποιος μελετάει την Ιστορία σε βάθος. Τους υπόλοιπους, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Κι όσο γιά τους σάπιους… Σιγά καί τί έγινε! Μήπως καί το 1821 δεν είχαμε κοτζαμπάσηδες καί λοιπούς παρεμφερείς; Η μόνη διαφορά με το σήμερα, είναι πως η ατιμωρησία των σάπιων θα τελειώσει οσονούπω.

Ειδικά χαίρομαι γιά τα νέα παιδιά που πήγαν στα συλλαλητήρια!

Ότι δεν κατάφεραν να μας ναρκώσουν – ούτε με αεροψεκασμούς, ούτε με ραδιοσυχνότητες, ούτε… ούτε…
Ας πρόσεχαν! ?

Ότι η πολιτική αντίληψή μας είναι πλέον γονιδιακή, κι όχι επίκτητη σε κάθε γενιά.
Κινούμαστε πολιτικώς με τρόπο τελείως ακατανόητο σε άλλους λαούς.

Αυτό, βέβαια, είναι καί καλό, καί κακό. Καλό, διότι ο ένας Έλληνας με τον άλλον ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε. Κακό, διότι μπορούν να …ξέρουν κι οι εχθροί μας! Αρκεί να προσπαθήσουν να μας μελετήσουν.

Αλλά, ας μην είναι τόσο σίγουροι.

Ότι το να είναι κάποιος πωλητικός στη σημερινή Ελλάδα, προϋποθέτει -εκτός των άλλων, καί- εγκεφαλική βλάβη τέτοια, που του εξασφαλίζει αναπηρικό επίδομα.

Καλά, απορώ… Αυτόν τον Τόσκα τί τον κρατούσανε τόσα χρόνια στον ένδοξο ημών Στρατό; (Μάλλον τον ήθελαν γιά …βλήμα! Καρα-lol!!!)

Δεν του είπαν του δυστυχισμένου, ότι υπάρχουν προγράμματα «γεω-εποπτείας» γιά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία μετράνε επακριβώς τους συγκεντρωμένους σ’ ένα πλήθος; Κι άμα ρωτούσε τις «υπερεσίες», θα του έλεγαν πως υπάρχουν κι άλλα προγράμματα, που από τα βίντεο του πλήθους βγάζουν όχι μόνον πόσοι επακριβώς συμμετέχουν, αλλά καί ποιοί. Με ονόματα καί διευθύνσεις! Άσε που, όπως οι συγκεντρωμένοι ήταν ακίνητοι επί τρίωρον (κι είχε καί λιακάδα από πάνω), έφαγαν έναν όμορφο τριγωνισμό από τις κεραίες της κινητής κι από δορυφόρους!… που επιβεβαίωσαν (μέσωι των κινητών τηλεφώνων) το ποιοί ήσαν παρόντες!

Αυτά δεν τα λέω γιά να σας τρομάξω. Είναι γνωστά. Ακόμη κι όταν (πχ στο σπίτι μας, σε καφετέρια, κτλ) έχουμε αφήσει το κινητό σε σταθερή θέση, είναι θέμα λίγων δευτερολέπτων να βρουν «αυτοί» από κεραίες (κι επικουρικώς από δορυφόρο) πού βρισκόμαστε. Τα ξέρετε κι εσείς αυτά, αλλά μου δίνει αγρίως στα νεύρα το να υποτιμάει κάποιος τη νοημοσύνη μου. Κι επιτέλους, σε ποιόν αιώνα ζή ο υπουργός Προπό;

Πιθανόν ο Τόσκας αφ’ εαυτού να διαθέτει κάποια υποφερτή νοημοσύνη. Όμως, όποιος ανακατεύεται με τη σημερινή πολιτική εν Ελλάδι, αποχαζεύει. Στην περίπτωση του ευσταλούς υπουργού Προπό, τώρα, δεν σκέφτηκε ο έρμος πως τον ακούνε κι άνθρωποι, που καθημερινώς πυροβολούν με το πληκτρολόγιο. Ή άλλοι, σαν τον γράφοντα, που καί πληκτρολογούν, καί έχουν μαστουρώσει με λιωμένο καλάϊ καί σολντερίνη. Τί να μας πεί, λοιπόν, κι αυτός ο φουκαράς, τώρα…

γ. Ερασιτεχνισμός επάνω

Καί θεωρώ κι εγώ τον εαυτό μου βιαστικόν!… Υπάρχουν καί χειρότερα, με κίνδυνο ν’ αυτοπαινεύομαι καθημερινώς στον καθρέφτη! Lol!!!

Ένα από τα ελαττώματα της Φυλής μας είναι η προχειρότητα καί η βιασύνη. Οι διοργανωτές καί των δύο συλαλλητηρίων ήσαν απόλυτα επιτυχείς μέν, αλλά τα κάναν καί ψιλο-θάλασσα δέ.

Όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις, είχαμε ένα τουρλουμπούκι εγωϊσμούληδων, «Αποχωρώ καί καταγγέλω», ατομικής υπερπροβολής στα ΜΜΕ, εμπνεύσεων της τελευταίας στιγμής, πρωτοβουλιών που δεν ανακοινώθηκαν στους υπόλοιπους, κτλ κτλ. (Ούτε φοιτητές σε συνελεύσεις φοιτητικών παρατάξεων δεν κάνουν έτσι, μωρέ!…)
Όσον αφορά την ίδια τη διοργάνωση, είχαμε καθαρό ερασιτεχνισμό. Ούτε κάν αυστηρό πρόγραμμα ομιλιών δεν τηρήθηκε, κι ας αφήσουμε κατά μέρος τη μουσική κάλυψη. (Ούτε το «Άλε Ισκάντερ» -φερ’ ειπείν- δεν ακούστηκε.) Έπρεπε ν’ απευθυνθούν σε επαγγελματίες οργανωτές, καί δεν το έπραξαν. Βλέπετε, δεν αρκεί μόνο το πάθος.
Επίσης… υπήρχε τρόπος να βγάλει όλο αυτό το πλήθος ενέργεια χίλιες φορές περισσότερη… που θά ‘ριχνε όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά καί το ίδιο το κτίριο της Βουλής! Αλλ’ αυτά είναι ψιλά γράμματα – καί γιά πολύ προχωρημένους. Αν ο καλός Θεός της Ελλάδας με ανεβάσει σε εξέδρα συλλαλητηρίου την επόμενη φορά, θα σας το ξηγήσω καλά τ’ όνειρο! Καλό είναι, όμως, να μην εξαρτάται η Ελλαδάρα μας μονάχα από την αφεντιά μου.

Εν πάσει περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά!

δ. Γκρίνια κάτω

Έτερο ελάττωμα της Φυλής, η -συνήθως άνευ σοβαρού λόγου- γκρίνια.

Ρέ παιδί μου, μ’ αυτά τα συλλαλητήρια πολλοί κατάντησαν σαν τους δυό γέρους του Μάππετ Σώου, που κατέκριναν τα πάντα! …Ποιούς «δυό γέρους»; Ολόκληρο ΚΑΠΗ του Μάππετ Σώου ιδρύθηκε! Καρα-lol!!! Προσπαθήστε να φανταστήτε την εικόνα, με καμιά εκατοστή συγκεντρωμένα γεροντάκια, που γκρινιάζουνε διαρκώς γιά τα πάντα καί τη λένε στους πάντες! Ο Θεός να (σας) φυλάει, δηλαδής! ?

Λέει ο ένας γέρων (γιά τους διοργανωτές) : «- Είναι μασώνοι!» (Κι ο Παύλος Μελάς ήταν. Καί λοιπόν; )
Λέει έτερος γέρων: «- Είναι κομματόσκυλα!» (Κι εσένα τί σε νοιάζει; Θα τους παντρευτείς; )
Λέει τρίτος: «- Έχουν ύπουλους σκοπούς!» (…’Ντάξ’… Ξεκαθάρισε πρώτα εσύ μέσα στο κεφάλι σου το πού το πάνε, καί το συζητάμε!)
Λέει τέταρτος (με πονηρό-μοχθηρό γέλιο) : «- Είχαν επαφές με τον Τάδε καί τον Τάδε! Έμαθα εγώ! Όχι, που θα μου ξέφευγαν!» (Εσύ, παππού, είσαι καί κουτσομπόλης, είσαι καί μαρτυριάρης! Lol!!!)
Λέει πέμπτος: «- Πάνε να κάνουν κόμμα καί ψαρεύουν ψήφους!» (Καί λοιπόν; Σου έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι, να τους ψηφίσεις; )
Λέει έκτος (δωδεκαθεϊστής αυτός) : «- Κακώς που πήγαμε, είχε καί χριστιανούς!» (Καί τί μ’ αυτό, ρέ μπάρμπα; σε κόλλησαν γρίππη; )
Λέει έβδομος (χριστιανός αυτός) : «- Κακώς που πήγαμε, είχε κι απ’ αυτούς τους …αρχαίους!» (Κι εσύ μικροβιόφοβος, ρέ φίλος; )
Λέει όγδοος (αναποδιασμένος) : «- Έπρεπε να κατεβούμε μονάχα με τα δικά μας λάβαρα!» (Ρέεεε!!! Δεν πας να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο, ρέεεε!!!…)
Είπαν τα γερόντια (καί τα γραΐδια)… είπαν… καί τί δεν είπαν! Το κορυφαίο, όμως, ήταν το: «- Δεν κάναν επανάσταση! Μας ξεγέλασαν!»

Σ’ αυτό το σημείο, είπα να θυμώσω… αλλά συγκρατήθηκα. Κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, είπα: «- Συγκρατήσου ρέ Εργοδότη! Δε βλέπεις πως ξεφύγαν εντελώς τα γερόντια; Άντε πάνε συμμάζευ’ τα, διότι έρχονται κι Απόκριες, καί στο τέλος θα τα κάνουν όλα ώπα!», καί άρχισα να σκαρώνω τη συγγραφή του παρόντος.

Ωρέ! Ποιός σας ξεγέλασε; Σας υποσχέθηκε κανένας ότι θα γίνει επανάσταση στις 21/01/2018 καί στις 04/02/2018;

Η έκφραση: «- Με ξεγέλασαν!», σημαίνει πχ ότι είδες στις τηλεπωλήσεις το θαυματουργό φάρμακο, που το βάζεις στην καράφλα σου, καί -υποτίθεται- σε κανα τέρμινο γίνεσαι δασύτριχος, ωσάν γορίλλας. Όταν, όμως, έρχεται το φάρμακο καί αλείφεις την κασίδα σου με δαύτο, εξακολουθείς να γυαλίζεις σαν καθρέφτης. Αυτό, όντως είναι απάτη. Ή, σαν εκείνον τον Ταϋλανδό, που παρήγγειλε απ’ το Διαδίκτυο μεγεθυντή πέους με δώδεκα ευρώ, καί του στείλανε έναν μεγεθυντικό φακό. (Αν κι αυτό δεν είναι ορίτζιναλ απάτη εκατό τοις εκατό. Ξεφεύγει λίγο του ορισμού της απάτης.)

Εδώ, όμως, ποιός ξεγέλασε ποιόν;

Ρέ τί πάθαμε, με τη γκρίνια!…

ε. Ψύχραιμη εκτίμηση της καταστάσεως

Με τα προεκτεθέντα κατά νούν, ας δούμε το πώς μπορούμε να ξαναπροσγειωθούμε συλλογικώς ως λαός. Το εθνικό μας μέλλον είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, γιά ν’ αφεθούμε να το διαλύσουμε εμείς οι ίδιοι μ’ ερασιτεχνισμούς, γκρίνιες, καί λοιπές αηδίες.

Κατ’ αρχήν, από την αρνητική πλευρά: έχω μερικά ερωτήματα γιά τους γκρινιάρηδες – αλλά καί όποιον νομίζει πως μπορεί να τ’ απαντήσει:

Εάν δεν σας άρεσαν οι συγκεκριμένοι διοργανωτές / ομιλητές, μπορείτε εσείς να διοργανώσετε καλύτερο συλλαλητήριο;
Αν θέλετε επανάσταση, έχετε σκεφτεί το πώς ακριβώς θα την κάνετε – ή το πώς πρέπει να την κάνουν άλλοι;
Αν την κάνετε τελικά, ξέρετε το πώς θ’ αντιμετωπίσετε τον «ξένο παράγοντα», που (χίλια τοις εκατό…) θ’ αντιδράσει εις βάρος μας ενδεχομένως καί με πολεμική επίθεση;
Μήπως έχετε κάποιο σχετικό σχέδιο με χρόνο πλήρους εφαρμογής τέσσερα 24ωρα το πολύ;
Ξέρετε το πώς θ’ αντιμετωπίσετε την εγχώρια «πέμπτη φάλαγγα»;
Σκεφτήκατε τον τρόπο να διώξετε από την Ελλάδα διά παντός κάθε αλλόφυλον; (Λάθρο, Βρωμά, χαλβανά, ιουδαίους, καί λοιπούς.)
Σκεφτήκατε τον τρόπο να διώξετε από την Ελλάδα διά παντός κάθε σάπιον; («Αντί-τέτοιους», καί λοιπούς παρεμφερείς.)
Έχετε έτοιμο προς άμεση εφαρμογή σχέδιο σφραγίσματος / θωρακίσεως / ανεξαρτησίας της Ελλάδας στον αμυντικό, στον διατροφικό, στον ενεργειακό τομέα;
Μάλλον όχι, έ;…

Αλλά, αφού όχι, παρακαλώ κάντε μου τη χάρη, καί μη γκρινιάζετε (τόσο πολύ). Κρείττον το σιγάν, αν δεν έχετε κάτι σοβαρό να προτείνετε.

Πάμε, όμως, να δούμε καί τη θετική πλευρά. Κατ’ αρχήν, όμως, θέλω να …βλογήσω τα γένεια μου! ?

Όταν σας μίλησα γιά τα συλλαλητήρια (είτε σε αναρτήσεις, είτε σε σχόλια), σας είπα κάποια πράγματα, στα οποία δικαιώθηκα πλήρως.

Έγραψα πως ομιλητές έπρεπε να είναι άτομα, όπως πχ ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Μανώλης Γλέζος. Καί σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, είχα αναφέρει καί τον Κασιμάτη καί τον Χαραλαμπίδη απ’ το παλιό ΠΑΣΟΚ. Επίσης, είχα πεί ότι οι δύο πρώτοι θα είχαν πολύ καλούς λόγους να φερθούν εθνοπρεπώς. (Τον εξής έναν… όταν βλέπεις τον Χάρο να πλησιάζει, αναθεωρείς πάρα πολλά απ’ τα στραβά σου.) Τελικά, η συγκεκριμένη ημέτερη πρόταση γιά ομιλητές, βρήκε πλήρη ανταπόκριση!
Εντάξει, δεν μπορώ να επικαλούμαι πράγματα που δεν είπα δημοσίως, αλλά είδατε πως καί οι διοργανωτές στα ίδια κατέληξαν.

Έγραψα πως δεν θα γίνει οποιαδήποτε πολιτειακή μεταβολή. Καί δεν συνέβη! (Δεν ήταν να συμβεί αυτή τη φορά, άλλως τε. Καταλάβετέ το.)
Έγραψα πως το γκουβέρνο αποτελείται από γομάρια ξεκαπίστρωτα, που στο τέλος -όσο καί να φωνάξει ο Λαός- πάλι το δικό τους θα κάνουν. Μ’ επιβεβαίωσε ο Κοτζιάς!

Παρένθεσις εγκυκλοπαιδική:

Τί παναπεί «γομάρι ξεκαπίστρωτο»; Τώρα που στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών έχουμε ξεφύγει απ’ τη λαϊκή μας παράδοση, καλό είναι να επανασυνδεόμαστε μ’ αυτήν πότε-πότε.

Κοιτάχτε… Ο γάϊδαρος, ως ζωντανό, έχει κι αυτός την εποχή της αναπαραγωγής του (κατά τον Μάϊο), κατά τη διάρκεια της οποίας κυνηγάει γαϊδάρες γιά σέξ. Όμως, κατά τη διάρκεια του μήνα που κάνει σέξ, είναι ανεπίδεκτος καπιστρώματος καί φορτώματος. Οπότε, οι χωριάτες κάνουν υπομονή, διότι σου λέει: «- Ένα μήνα θα μας βγάλει την πίστη, θα κουβαλάμε εμείς τα βάρη, αλλά πού θα πάει;! Θα τελειώσουν οι αρραβώνες καί οι γάμοι του, καί θα τον ξαναφορτώσουμε!»

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο γάϊδαρος κυκλοφορεί με τη μαλαπέρδα σε πλήρη ανάπτυξη. (Δες εδώ, κάτ’-κάτ’.) Κι επειδή -ως ζώον- δεν έχει συναίσθηση της ντροπής, όποτε βρεθεί στην περίσταση, δεν τό ‘χει σε τίποτε να πρωταγωνιστήσει σε τσόντες δημοσίως. (Καί είναι ευτυχισμένος κι από πάνω.) Όθεν, η φράση «γουμάρ’ ξικαπίστρουτου» είναι μία κόσμια καί σεμνοπρεπής έκφρασις των χωρικών, αποδιδομένη συνεκδοχικώς καί σε ανθρώπους τελείως αναισχύντους – ως οι εγχώριοι πωλητικοί.

(Μόνο που δε θέλω ούτε κάν να σκέφτομαι ποιός παίζει τον ρόλο της γαϊδάρας, σε περίπτωση γκουβέρνου με μέλη «γουμάργια ξικαπίστρουτα»!… Καρα-lol!!!)

Τέλος εγκυκλοπαιδικής παρενθέσεως.

Παρένθεσις δευτέρα, ιστορική:

Αυτή η ιστορία, με τους πωλητικούς που κάνουν ακατέβατα το δικό τους, που δε λένε να γυρίσουν το ξερό τους το κεφάλι, είναι τουλάχιστον απ’ την εποχή του παλιού ΠΑΣΟΚ. Τότε γινότανε το εξής: Βγάζανε οι πασόκοι έναν νόμο (φερ’ ειπείν γιά τις εκλογές, τα δάση, κτλ), τον οποίον φυσικά έστελναν προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, το νομικό επιτελείο του Προέδρου τύχαινε μερικές φορές να βγάλει τον νόμο αντισυνταγματικόν, οπότε τον ανέπεμπε στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιά οριστική γνωμάτευση. Καί συνήθως το ΣτΕ συμφωνούσε -με αρκετή καθυστέρηση, ίδιον της εγχώριας Δικαιοσύνης- πως ο νόμος όντως είναι αντισυνταγματικός.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα, λοιπόν, γκρίνιες οι πασόκοι, φωνές, κακό, κατηγορίες προς πολιτικούς αντιπάλους: «- Είστε αντιδημοκράτες!», κτλ κτλ κτλ, ώσπου έβγαινε η τελική απόφαση, πως ο νόμος είναι όντως αντισυνταγματικός. Τότε, μή νομίζετε πως οι πασόκοι ζητούσαν συγνώμη γιά όσα ούρλιαζαν… απλά χαμογελούσαν, λέγανε ένα: «- Έ, καλά!»…

…Κι αλλάζανε τον νόμο με πιό πονηρή διατύπωση, πιό κοντά προς το συμφέρον τους!!!

Έ, λοιπόν, φαίνεται πως ο Κοτζιάς μαθήτευσε σ’ αυτήν ακριβώς τη «σχολή».

Τέλος καί της ιστορικής παρενθέσεως.

Συνεχάμε.

Έγραψα πως το οριστικό ξεπούλημα του ονόματος «Μακεδονία» πάει γι’ αναβολή διετίας, άρα οριστική ματαίωση. Μ’ επιβεβαίωσε ο Νίμιτς!
Μέχρι καί στη διετία έπεσα μέσα! ? Δεν πρόκειται γιά «κληρονομικό χάρισμα» δικό μου, γιά πρακτικώς μετρημένα πολιτικά κουκιά πρόκειται. Με λίγη εξάσκηση, μπορείτε κι εσείς να κάνετε τόσο ακριβείς εκτιμήσεις. Πιστέψτε με. Δεν είναι δύσκολο.

Δεν θα συνεχίσω με το θέμα αυτό, διότι πιστεύω πως ήδη καταλάβατε το πόσο μέσα έπεσα στην εκτίμησή μου γιά τα τεκταινόμενα.

Εδώ, όμως, θα βρεθούν αρκετοί, που θα εκφράσουν την εξής σοβαρή αντίρρηση:

Ότι, εφ’ όσον δεχόμαστε πως το γκουβέρνο παρουσιάζει μηδενική ανοχή στο τί θέλει (καί μηδενική αποδοχή στο τί λέει) ο Ελληνικός Λαός, τότε η υπόθεση «όνομα Μακεδονία» είναι χαμένη εξ ορισμού. Οι πωλητικοί θα κάνουν τα δικά τους, θα προδώσουν, καί δεμπάνα καεί το Σύμπαν (της Ελλάδας)! Άρα, τί νόημα έχουν τα όποια συλλαλητήρια, αν δεν αλλάξει η κατάσταση άρδην καί ράγδην;

Δεν διαφωνώ. Δεν διαφωνώ καθόλου.

Όμως, εάν εκτιμάτε την αναλυτική πλευρά μου, στα επόμενα θα δούμε μαζί το πρακτέον. Κι όπως λένε καί κάτι (εκτός ΚΑΠΗ) μπαρμπάδες, «- Εμένα θ’ ακούς!» (συνεχίζεται)

ergdhmerg



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Αποτίμηση των συλλαλητηρίων – Καί τώρα, τί;”
  1. το ΣΥΣΤΗΜΑ εχωσε καποια ΜΕΛΛΛΩΝΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ομιλητες θα τα χρεισημοποιησει κατα το δοκουν στο διηνεκες …Παλι το ΣΥΣΤΗΜΑ εβαλε ΚΑΡΑΜΕΛΑ στο στΟμα των ”κυβερνωντων” οτι το ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΙΚΟΝ(ματσεντονικον) ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ δεν μας πιανει ο υπνος 25 χρονια για το ΜΑΤΣΕΝΤΟΝΙΚΟΝ.εν κατακλειδει ο Αξελ ,ο κομιτατζαεφ και ο Χαθιου ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ”ΚΑΛΟ” ΜΑΣ.δεν παιζουν !!το παιχνηδι των ΗΠΑΠΑΡΑ …”’οξω απ την παραγκα ΩΡΕ!!”

  2. ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ …….ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΘΥΜΑΝΕ.. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ (ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΕΟΖ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΔΩ,, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΠ.! ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ,ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1947 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ! ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ! ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΩΡΑ! ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ? ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ! ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ. ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ? ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΛΥΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? …….. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  3. Αρχικα συμφωνω μερικως , με το κεφαλι μου να γενναει καποια ερωτηματικα , αλλα ειναι καιρος οντως να αλλαξει η κατασταση με οποιο τροπο και δεν μας βλεπω να ξετσιμπλιαζομαστε ..
    οσο για τους παραγοντες (5 φαλαγγα, 3 24 ωρα προγραμμα , λαθρο , ιουδαιοι κτλ ) καλα τα λες , και με πειθω ,μα ,θα ηταν το λιγοτερο ασχημο να πω οτι και η αρβαλα θα ηταν μια λυση χωρις μακροπροσθεσμα δ(ε)η αρκεια ?..Κατι χρειαζεται να γινει. .Δυστυχως υπαρχουν παραπονα αλλα ειναι απο αγανακτηση (θελω να πιστευω του λογου μου \)και οχι επειδη ολοι εχουμε το δικο μας κα’λο στον εγκεφαλο ..
    Ολοι ελπιζαν οτι θα αλλαζε κατι προσ το καλυτερο , εστω κατασκηνωση στο συνταγμα , ετσι για αλλαγη , και πολλοι ηταν ετοιμοι και για παρτυ με πυρα’ και τραγουδια πανω απο οποιον ηταν απεναντι ..(και γιατι να ειναι καποιος απεναντι θα μου πεις αφου ειμαστε ολοι παιδια του θεου ? αλλα δυστυχως υπαρχουν και τσουβαλατοι εγκεφαλοι που δεν μπορουν να τραβηξουν χειροφρενο στην αδικια και τους φιαχνει ).-
    Ευτυχως και τα δυο συλλαλητηρια συνεβησαν . Ειναι πραγματικοτητα .
    επιτυχως η’ οχι ..αυτο θα το δουμε , παντως οι πωλητικοι (μου αρεσε ο τροπος και λογω ελλειψης αυθεντικοτητας το πηρα , μιας και ειναι καιτης μοδος το κοπυ πειστ), το χαβα τους και καλα κανουν να παιζουν το κεφαλι τους αφου τους επιτρεπεται (δικο τους ειναι )..
    θα μου πεις τι να γενει να σταματησουν (και πιο πριν απο το παλιο πασοκ μιασ και φεκ του 59 νομιζω αναφερει τα σκοπια μακεδονια κατω απο τον πρωτο καραμανλη βλεπε https://www.youtube.com/watch?v=HLn_3jrGStM ////στο 22΄02..(αν και νομιζω απο ατα αρθρα οτι το ξερεις ηδη..)(και ποσοι λογοι για το πεισμα , αγωγοι , ρουμπινια , πετρελαια , διοπλου αξιου , σκοπιανη αοζ στον θερμαικο και ποσα αλλα ..)
    Σε ρωταω λοιπον εργδημεργ ανθρωπε , τι προτεινεις εσυ και εαν 1000 απο εμας συμφωνησουμε παμε αυριο να το διοργανωσουμε …χαχα(δυστυχως μονο ο γελωτας εμεινε και η αυτο σατυρα γιατι ειναι δυσκολο να ετοιμαζεις γενεθλια και να μην εχεις ουτε για κανσον για ενα καπελακι..και μετα δεν εχεις και τη διαθεση χωρις , αλλα χαμογελας γιατι το παιδι σου δεν ξερει , και δεν μιλαω εξιδιων γιατι ειμαι ακομη σε θεση να παρω τσιγαρα ,να πληρωσω το νοικι κτλ…… αλλοι ανθρωποι ομως?..και οσο και να τους βοηθαμε απο το τιποτα παλι στα ιδια μεχρι να βρεθουμε στο νεκροκρεββατο και τελευταια στιγμη πριν απο καμω , αντι να πω ευχαριστω για την ομορφια , να καταληξω να καταριεμαι που δεν επελεξα την αρβαλα στους απεναντι και οτι γενει ?!)
    Θα χρειαστω ενα κοινο επιπεδο , με τον αρθρογραφο , σχετικα με την αγανακτηση (την δικαια).
    Αλλα δεν μπορω να συμβιβαστω οπως με εμαθαν να καμω αλλο.
    Λιγος ο καιρος ακομη θα μου πεις .
    Ετσι λενε απο το παντα θα σου πω .(ειναι κολπο (κλεισιμο ματιου ))
    Στα συλλαλητηρια υπηρχε ελπιδα και αγανακτηση και καλως εγιναν ..
    Δεν καταφεραμε κατι περα απο τηλεοπτικο χρονο,και μια αφυπνιση της φυλης πες ρε αδερφε σχετικα με τον στοχο και τον κοσμο …
    και καλως ολες οι γρινιες , και καλως ολα τα παραπονα , και καλως ολα …
    μιας και μεσα απο αυτα μεγαλωσε ο Ελληνας ..
    καθε οικογενεια εχει αυτα τα χαρακτηριστικα και οχι μονο ..
    Εμενα μου φανηκε ενα μακροκοσμικο μοντελο της Ελληνικης οικογενειας η μαζωξη ..
    με οτι χιουμοριστικο και εκνευριστικο συνεπαγεται ..
    Φιλτατε ομως εξαφανιζεται η οικογενεια ?
    Επειδη καποιοι πωλητικοι , συνδικαλιστες , και λοιποι χρηματοβιομηχανοι ειναι το λιγοτερο γαιδουρια (αν και ειχα αλλους χαρακτηρισμους υπ οψην)?
    και στην τελικη ποια η λυση ..?
    επειδη υπαρχει πληθος απο απεναντι θα κατσουμε στα αυγα μας ?
    Καταλαβαινω τι λες και επαυξανω , αλλα ποσο θα περιμενουμε αυτην την οργανωση ?και πως θα ερθει ? με το προσωπο και το κομμα καποιου ?(μαλλον παπατζα οσμευομαι φιλτατε)
    Ωσ ποτε θα παρακολουθουμε απο τον εξωστη του μαπετ και θα καταληξουμε σαν αυτα τα κριτικα παπουδια ειμαστε δεν ειμαστε ετσι …μιας και στο πολυτελος τιποτα δεν θα μπορουμε να καμουμε περα απο κανα κρυφο κλασιμο , και βλεπω να παιρνει πολυ αν πειμενω καποιον καπου καποτε .
    Για αυτο λοιπον προτεινε εσυ που φαινεται να εχεις διατηρησει ψυχραιμο κεφαλι , γιατι εμενα βραζει απο θυμο και δεν σκεφτομαι ντρετα .
    Η ιστορια επαναλαμβανεται ..και δεν βλεπω επανασταση , γουδι και αλλα τετοια που πολλοι ονειρευονται , αλλα θελω να στοχευω σε ομορφη ζωη και νερο και κινηση με ομογενεια και δυναμη , χαμογελα και κοινωνικοτητα , οπως ειμαστε και εξω καρδια και ολα οσα δεν χασαμε αλλα κοιμουνται στη χωρα και κανενα ζευγολατη με τα χαρακτηριστικα αυτα που βλεπουμε να προσπαθουν μα ς εξαφανισουν ..
    Ε, λοιπον δεν μπορω να σκεφτω οτι θα τους αφησω να τα το καταφερουν επειδη …
    ”ειναι πολλα τα λεφτα αρη ”
    .

  4. Το και τωρα τι ????? ειναι αυτό που εχω στο μυαλό μου συνέχεια απο τη Δευτέρα …..αυτοι θα κανουν τα δικά τους….(Το ήξερα απο την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να είμαι στο Σύνταγμα την Κυριακή.)Οι πωλητικοί θα κάνουν τα δικά τους, θα προδώσουν, ΕΜΕΙΣ τι πρέπει να κάνουμε για να μην το επιτρέψουμε??? Περιμένω τη συνέχεια του όμορφου αρθρου σας !!!

  5. Με θυμωνει πολυ …οταν διαβαζω …για Μακεδνικο ζητημα ……δεν υπαρχει Μακεδονικο ……..Σκοπιανο …..Σκοπιανο …..Σκοπιανο…..σταματηστε να το γραφετε ……Η Μακεδονια ειναι Ελλαδα …..και δεν πουλιεται ουτε χαριζεται …..οποιος θελει ας κοπιασει…..οσο για το συλλαλητηριο…….ηταν μεγαλειωωωωωωωωωωωωωωδες…….οσο και αν δεν αρεσει σε καποιους……γι αυτο μην ακουτε κανεναν…….ολοι μια ψυχη…..Ελληνικη ψυχη…αδερφικη ….μονιασμενη ….αγαπημενη ……εμεις εχουμε τη δυναμη ο λαος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *