Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Σε μείζον εθνικό και πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται ο διαγωνισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου για τη πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών, μη αποκλειστικής χρήσης, στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, καθώς απόλυτα έγκυρες πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις από τις οκτώ εταιρείες που έχουν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής έχουν παρανομήσει σε βάρος της Ελλάδας!

Μία από αυτές έχει ξεκινήσει να κάνει παράνομες σεισμικές έρευνες από το 2003 στην περιοχή, χωρίς να προσκομίσουν ποτέ τα πρωτότυπα ερευνητικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση (και πώς να το κάνει αφού ήταν παράνομες). Χωρίς να λάβει καμία άδεια από τις ελληνικές αρχές κατέγραψε όλο τον ελληνικό ενεργειακό χάρτη (τα στοιχεία άρχισαν να διαρρέουν σε διεθνή fora και συνέδρια μόλις το 2007) και βέβαια ίσως εδώ έχουμε και κάποιες εξηγήσεις για το πως διαμορφώθηκε η εσωτερική ελληνική πολιτική κατάσταση τα τελευταία πέντε χρόνια.


Μια δεύτερη, η νορβηγική εταιρεία, είχε ναυλώσει στην Τουρκία το σκάφος της (Malene Ostervold, φωτό α’σελίδας) για επίσης παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζο το Νοέμβριο του 2008 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μείζονα ελληνοτουρκική κρίση; Μία τρίτη εταιρεία έκανε το ίδιο και στον Λίβανο (παράνομες σεισμικές έρευνες), με αποτέλεσμα η χώρα να την αποκλείσει από μελλοντικές έρευνες.


Για την περίπτωση του νορβηγικού σκάφους μάλιστα, είχε υπάρξει και τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ από την Άγκυρα προς την Ουάσιγκτον το οποίο διέρρευσε στο WikiLeaks σύμφωνα με το οποίο «Στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας. Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.


Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν. Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει. Πρόσθεσε δε ότι το ελληνικό σκαφος “παρενοχλούσε” το νορβηγικό ως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας».


Και την συγκεκριμένη εταιρεία την έχει δεχθεί το υπουργείο να συμμετάσχει στον ελληνικό διαγωνισμό! Mε ποια λογική γίνονται δεκτές εταιρείες οι οποίες εργάζονται για τους Τούρκους και έχουν παραβιάσει την εθνική νομοθεσία, καλό είναι να μας το διευκρινίσει το ΠΕΚΑ και ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο καθ’ύλην αρμόδιος Γ.Μανιάτης


Η όλη μεθόδευση με τον διαγωνισμό εξαρχής ήταν ύποπτη, αφού καταδείκνυε διάθεση για μια χρονοβόρα διαδικασία την στιγμή που το ζητούμενο σήμερα είναι να εισέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η Ελλάδα στο κλαμπ των ενεργειακών χωρών, κάτι που αποκαλύπτει με σχετικό τεκμηριωμένο άρθρο και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα.


Σημειώνουμε ότι αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν οι εταιρείες:


1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA


2) DOLPHIN GEOPHYSICAL


3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION


4) SPEC PARTNERS LTD


5) CGGVERITAS


6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)


7) SPECTRUM GEO LIMITED


8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS


Η αξιολόγηση των προσφορών θα ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου. Οι τρεις «ύποπτες» εταιρείες είναι οι CGGVERITAS, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) και SPECTRUM GEO LIMITED.


Στο θέμα αναφέρθηκε σε άρθρο του σε οικονομική εφημερίδα το σαββατοκύριακο και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Κικίλιας όπου θέτει ζητήματα διαφάνειας και «φακέλου» των υποψηφίων εταιρειών.


Στο άρθρο αναφέρει ότι «ορισμένες από αυτές τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό, βαρύνονται με πράξεις και κινήσεις κατά της Ελλάδας και έχουν επιδείξει σαφώς παραβατική συμπεριφορά» και για το λόγο αυτό κανονικά θα έπρεπε να απορριφθούν οι υποψηφιότητές τους πριν καν εξεταστούν.

defencenet.gr
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek