Διαφημίσεις

Περιττή πλέον καθίσταται η όποια διαπραγμάτευση με τα Σκόπια αφού πριν από λίγο ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ Ν.Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι:

«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα».

Η αλυτρωτική αυτή δήλωση που έδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα της «χαμογελαστής» κυβέρνησης Ζ.Ζάεφ έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς.

Eπί της ουσίας η στάση αυτή καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ο ελληνικός λαός να σπεύσει κατά εκατομμύρια στο συλλαλητήριο της Κυριακής καθώς είναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί θα σπεύσουν να πιέσουν τον συνήθη αδύναμο κρίκο που είναι το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

«Η “μακεδονική” γλώσσα είναι μια αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και πέσανε και τα «ντουβάρια»

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας.” Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Τον 21ο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε “Μακεδόνες” και να μιλάμε “μακεδονικά” ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση.

Συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ.Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες …» δήλωσε ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μ.Nίμιτς από την πλευρά του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης (γιατί άραγε;).«Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ σήμερα. Το έχω κάνει αυτό επί πολλά χρόνια. Είχαμε ελπίδες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον έναν ή το άλλον λόγο δεν προχώρησε το ζήτημα. Τώρα έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας. Και στις δύο χώρες υπάρχουν ηγεσίες που ειλικρινά θέλουν συμφωνία, αλλά υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που τώρα είναι η ώρα για να βρούμε λύση».

Ωστόσο πρόσθεσε πως «υπάρχουν κίνδυνοι στο μέλλον αν δεν κάνουμε κάτι τώρα. Ο χρόνος δεν σταματάει. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Εχουμε κάνει πρόοδο, πρέπει να βρούμε λύση τώρα. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε έναν χρόνο, σε δύο χρόνια, σε τρία χρόνια, σε 20 χρόνια αν εξακολουθούμε να συζητάμε αυτό το θέμα.

Θα είναι πραγματική τραγωδία για την περιοχή αν περάσουν άλλα 20 χρόνια και δεν έχουμε λύσει το ζήτημα. Ακουσα πολλές απόψεις και προβληματισμούς, αλλά για το καλό όλων των ανθρώπων της περιοχής και ειδικά των νέων, το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα, να το αφήσουμε πίσω μας και οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα σημαντικά πράγματα στη ζωή τους. Είμαι αισιόδοξος γιατί οι ηγεσίες και των δύο χωρών δουλεύουν σκληρά για την εξεύρεση λύσης».

Να εξηγήσει κάποιος στον κύριο Νίμιτς ότι δεν «καίγεται» η Ελλάδα για το σκοπιανό και ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα που πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τα Σκόπια είναι αυτά που έχουν πρόβλημα επιβιωσιμότητας και πέραν αυτού δεν θα έχουν οι Αμερικανοί που τα θέλουν πάση θυσία για τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα να ενταχθούν στην Συμμαχία, ας φροντίσουν να τους αλλάξουν και τα «μυαλά».

Ο Τ.Πάιατ, ο Αμερικανός πρεσβευτής, στη συνέντευξή του πήρε ολοφάνερα το μέρος των Σκοπιανών και των θέσεων του Μ.Νίμιτς που είναι φιλοσκοπιανές.

Οι ΗΠΑ δεν κρύφτηκαν έδειξαν από την αρχή ότι δεν στηρίζουν την σύμμαχό τους Ελλάδα διότι απλούστατα την θεωρούν «δεδομένη» ότι θα υποχωρεί στις δικές τους απαιτήσεις.

Σφάλλουν, ο ελληνικός λαός θα δώσει και πάλι βροντερό «όχι» την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου.

Pronews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Kαι το Σκοπιανό λήγει εδώ: «Δεν αλλάζουμε Σύνταγμα, γλώσσα και ταυτότητα» είπε ο Ντιμιτρόφ”
  1. Αν μετα απο αυτο, δωςουν το ονομα της Μακεδονίας μας, πρεπει οπωσδήποτε να τους κρεμάσουμε,. Αν και πρεπει να γινει αυτο ετςι κι αλλιως. Ο Νιμιτς είπε πως οι Ελληνες δεν έθεσαν το θεμα της ταυτότητας και της γλώσσας. Με αλλα λόγια μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζι. Επιτελους ας καταλαβουμε τι γινεται κι ας κανουμε κάτι, οπως ας κλείσουμε την Βουλή για παντα. Ας βάλουμε δικη μας φρουρά, ωςτε να μην τολμήσουν να ξαναπατήσουν εκει μεσα να νομοθετήσουν. Φανταστείτε χίλια, δυο χιλιαδες ατομα εξω απο την Βουλή καθε μερα. Τι θα κανουν;;;;

    1. Γιατι νομοθετουν? ουτε αυτο δεν εχουν το δικαιωμα οι αχρηστοι απο το πρωτο μνημονιο και μετα

  2. Τον χαλβα τον ξερει ;;;;;Αν δεν τον ξερει καιρος να τον μαθει……συντομα πολυ συντομα ……

  3. Ρε συ, γιατι τα τινάζεις ολα στον αέρα;;;; Ααα, οχι, δεν το δέχομαι αυτο. Κοιτάξτε να δειτε, το ονομα θα το πάρετε, θελετε δεν θελετε. Μη μας κάνετε νούμερα, σας παρακαλούμε.
    Ετςι βλεπω εγω τα πραγματα. Νοιωθω πως εμεις τους εχουμε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό και τους απειλούμε να πάρουν το ονομα της Μακεδονίας μας κι αυτοι κλωτσάνε. Ρε πάμε καλα;;; Αντι μετα απο αυτο να τους στείλουμε στον διάολο, εμεις τους εκλιπαρούμε να τους δωςουμε το ονομα της Μακεδονίας μας. Αν δεν τους κρεμάσουμε, ειμαστε ανάξιοι, υπάνθρωποι, σκέτα ζωα. Ειμαι τοοοσο θυμωμένη μα τοσο θυμωμένη.

  4. Μαλιστααααα….!!!!!!! ΤΙ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΑΔΕΡΦΙΑ;……ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ;
    Υπαρχει σχεδιο το οποιο εχει στοχο τον διαμελισμο των Βαλακανιων, με μεθοδευμενα παραποιημενα ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ,των περιοχων των κρατων !!!
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…….. ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ το δηθεν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ -ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ !!!!!!! Το σχεδιο αυτο ειναι γερμανικο απο την εποχη του Α’ παγκ. πολεμου, που εχει στοχο την ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!!!!!
    ΑΔΕΡΦΙΑ………………ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!
    Υ.Γ. Αυτος ειναι ενας λογος που καταργουνται τα αρχαια Ελληνικα στα σχολεια μας..και τα οσα συμβαινουν στην παιδεια γενικως τα τελευταια χρονια.

  5. Το γιγαντιαίο συλλαλητήριο την Κυριακή θα δώσει τέλος σε όλα αυτά. Δεν γίνεται 2 κ πλέον εκατομμύρια (Γιατί πραγματικά ΤΈΤΟΙΑ λαοσύναξη δεν θα έχει ξαναδεί η Ελλάδα) να αγνοειθουν. Αν φτάσουν σε τέτοιο σημεία Τότε πλέον μιλάμε για κατάλυση της Δημοκρατίας, και το επόμενο βήμα θα είναι να εκδιωχθούν Αάμεσα Κ βιαίως όλα αυτά τα φασιστερα. Και σίγουρα θα αντιδράσει έτσι ο ελληνικός λαός Κ να το ξέρουν. Ας προσέξουν σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι Έλληνες να δώσουν οι ΔΟΣΥΛΟΓΟΙ την ιστορία του ελληνικού έθνους σε Αλβανούς βουλγσρους Κ σλαβους. ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ. Ο ΉΛΙΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΕΙ ,ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

    1. Έτσι ακριβώς είναι ΔΗΜΗΤΡΗ. Την Κυριακή κατεβαίνουμε 2+ εκατομμύρια κόσμος στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρόμαστε ΕΙΡΗΝΙΚΑ δείχνοντάς τους τη δύναμή μας. Όταν έρθει η ώρα της ψήφισης του ονόματος του ψευδοκράτους στη βουλή, με το που θα κάνουν το λάθος και δώσουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, μπαίνουμε μέσα και τα κάνουμε όλα μπουρδέλο……

  6. Ο …κύριος…αυτος εχει Αμερικανικό και Βουλγαρικό διαβατήριο. Κατα τα αλλα ειναι ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

  7. Επόμενως ο πόλεμος και ο εξαναγκασμός προς συνθηκολόγηση, είναι η μόνη λύση! Η Ιστορία δεν παραχωρείτε σε ξένους. Και οι πούστιδες πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικοί αλλά δεν θ’αλλάξουμε τους φυσικούς νόμους για ένα βίτσιο. Αν δωθεί, που θα δωθεί. Το σύστημα στην Ελλάδα και όσοι το υπερασπίζονται, θα διωχθούν με την βία. Με λίγα λόγια εμφύλλιος! Ούτε καν, γιατί οι ανθέλληνες Έλληνες δεν γίνονται αλλά έτσι θα το αποκαλούν. Πόλεμος λοιπόν. Πόλεμος!

  8. τα ΚΟΥΝΑΒΙΑ ειναι στην ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΡΟΣ οπως και τα ΕΛΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΥΝΑΒΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ….. η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ..

  9. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΑΝΟ ΔΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ  ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑ  ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *