Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ !!
Η ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΛΙΓΓΟ και ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΓΧΟΣ.
Ο διαπρεπής καθηγητής του Πολυτεχνείου του Παρισιού και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών, Πώλ Μοντέλ ( 29 Απριλ.1876 – 22 Ιανουαρίου 1975 ) είχε γράψει πρίν πολλά χρόνια τα εξής :
Η Τεχνική κατακλύζει το βίος μας. Η μηχανή αντικαθιστά τον άνθρωπο απαλλάσσοντάς τον από τον φυσικό μόχθο και τη διανοητική προσπάθεια. Η μηχανή πλέον ανασηκώνει βάρη, μεταφέρει, φτιάνει, λογαριάζει, μεταφράζει και αποφασίζει. Όλες οι μορφές της ενέργειας, είτε της γήινης είτε της ουράνιας, είτε πηγάζουν από το άτομο είτε από το σύμπαν, είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου.
Τι θα απογίνουν όμως με αυτή την εισβολή της μηχανικής οι αξίες του πνεύματος και όλες οι εκδηλώσεις της ευαισθησίας που μας δίνουν τη χαρά και την αξιοπρέπεια της ζωής; Απ` όλες τις πλευρές εκδηλώνεται ανησυχία , τόσο από το γιατρό που σκύβει πάνω στη συγκεκριμένη ζωή, όσο και από τα μαθηματικά που είναι βυθισμένος στους αφηρημένους υπολογισμούς του και ακούγονται πολυάριθμες εκκλήσεις για να ανακοπεί αυτή η επικίνδυνη υποχώρηση των ανθρωπιστικών αξιών που τόσα τους οφείλουμε.
Η καλπάζουσα όμως πορεία των επιστημονικών ανακαλύψεων προκαλεί ίλιγγο και γεμίζει τη ζωή με άγχος. Άγχος για το καθημερινό ψωμί, γιατί ο υπερπληθυσμός θα μας οδηγήσει στη πείνα, αν ο άνθρωπος δεν κατορθώσει να πραγματοποιήσει τη φωτοσύνθεση η τη διαφυγή προς ένα παραγωγικότερο άστρο.
Άγχος που προέρχεται από τα καταστροφικά όπλα που δημιουργήσαμε και που είναι ικανά να εξαφανίσουν τον πληθυσμό του πλανήτη μας και αυτόν τον ίδιο τον πλανήτη…. << Ο προσεχής πόλεμος, έλεγε ο Αϊνστάιν θα είναι ο ατομικός και ο επόμενος, ο πόλεμος με τις σφεντόνες >>. Ωστόσο σε αυτή τη βεβαιότητα για τον αμοιβαίο όλεθρο και του νικητή και του ηττημένου βρίσκεται η ελπίδα για την εξαφάνιση του πολέμου.
Υπάρχει ακόμα και το άγχος να δούμε να κλονίζονται τα θεμέλια της επιστήμης, τα θεμέλια που στην αρχή του αιώνα φαίνονται ως ακλόνητα. Πραγματικά, το μόνο που κάναμε είναι ο καθορισμός των ορίων της σταθερότητας τους. Αναμφίβολα η θεωρία της σχετικότητας μετέβαλε τις αντιλήψεις μας για το χώρο και τον χρόνο, αλλά, καθώς έλεγα μία ημέρα στον Αϊνστάιν : << Εξακολουθώ να διδάσκω τη μηχανική του Γαλιλαίου και του Νεύτωνα, γιατί είναι πάντοτε χρήσιμη για να φτιάνουμε πάντα σπίτια και ατμομηχανές >>, και εκείνος μου απάντησε : << Έχετε δίκιο , εγώ έκαμα ένα βήμα πιο πέρα, αλλά αργότερα κάποιος άλλος θα κάμει ένα άλλο βήμα, και η θεωρία μου θα μείνει πίσω >>. Η άποψη της αιτιοκρατίας δέχτηκε κι` αυτή πολλές επιθέσεις, αλλά το νερό δεν έπαψε να βράζει στους εκατό βαθμούς.
Φυσικά τίποτα δεν αποκλείεται από την επιστημονική πρόοδο, αλλά στο μεταξύ χρειάζεται να διαφυλάξουμε τις παλιές μας αξίες και την ανθρωπιστική κληρονομιά μας, γιατί αυτά ως τα τώρα μας εξασφάλισαν ένα ισορροπημένο βίο
ΠΩΛ ΜΟΝΤΕΛ
papafigo
http://alithina.gr/
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice