Διαφημίσεις

Δεκάδες ισραηλινοί έφηβοι αρνούνται τη στρατιωτική θητεία. Έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό Νετανιαχου

Μια ομάδα 63 ισραηλινών εφήβων αρνήθηκε ανοικτά να εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία. “Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην κατοχή και καταπίεση του παλαιστινιακού λαού”, γράφουν σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον αρχηγό του στρατού Γκάδι Εϊζίνκοτ.

Οι έφηβοι επικρίνουν την κυβέρνηση και τον ισραηλινό στρατό στην επιστολή.

“Ο στρατός εφαρμόζει τις κυβερνητικές ρατσιστικές πολιτικές που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα διπλά πρότυπα όταν πρόκειται για Ισραηλινούς και Παλαιστινίους”, αναφέρουν.

Η ομάδα διαμαρτύρεται επίσης κατά της Πράσινης Γραμμής, της γεωγραφικής διαχωριστικής γραμμής μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
«Εμείς – οι στρατιώτες από διάφορα μέρη της χώρας και με διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο – αρνούμαστε να είμαστε μέλη του κυβερνητικού βραχίονα καταπίεσης και κατοχής».

Οι έφηβοι καλούν τους άλλους να επανεξετάσουν την επιλογή τους.

Μαζική άρνηση της θητείας
“Αρνούμαστε να εισέλθουμε στον στρατό και να υπηρετήσουμε από μια αίσθηση καθήκοντος να επιδιώξουμε την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα που μπορούμε να δημιουργήσουμε από κοινού”.

“Καλούμε τα κορίτσια της εποχής μας να αναρωτιούνται εάν βοηθούν τον στρατό να δημιουργήσει αυτή την πραγματικότητα”, δήλωσε η ομάδα.

Προβλήματα με την στρατολόγηση
Η επιστολή υπογράφηκε, μεταξύ άλλων, από την Matan Helman (20), η οποία κρατείτε στη φυλακή για άρνηση της θητείας.

Στις αρχές αυτού του μήνα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εργαστεί επάνω σ’ ένα σχέδιο στρατολόγησης περισσότερων στρατιωτών, καθώς ο αριθμός συνεχίζει να μειώνεται.

Φωτογραφία: Matanya Wikimedia Commons

Haaretz
Απόδοση KORAKS



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

10 σχόλια στο “Δεκάδες ισραηλινοί έφηβοι αρνούνται τη στρατιωτική θητεία. Έστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό Νετανιαχου”
  1. το χειρότερο πράγμα που μου υποχρέωσαν να κάνω μέχρι σήμερα είναι η στρατιωτική θητεία

    1. Χαλαρωσε αδελφε.αν δεν υπηρχε στρατιωτικο δεν θα υπηρχαμε εμεις και ιστορια μας .οταν εισαι στιν αρενα δεν μιλουν πρατουν.και ετσι μαλλον θα γινεο και σημερα

    2. Οὖτε τὸ ὄνομά σου δὲν ξέρεις νὰ γράφῃς. ΚΥΡΙΑΚΟΣ γράφεται.
      Κάθε πρόταση ἀρχίζει μὲ κεφαλαῖο καὶ τελειώνει μὲ τελεῖα.
      «…ποὺ ΜΕ ὑποχρέωσαν…».
      Τὶ θὰ πάθετε τὰ μαμόθρεφτα στὴν πεῖνα ποὺ ἔρχετε!!!

      1. καλώς τα παιδιά….πριν παω στρατό ειμουν πιο ετοιμος να υπηρετήσω την πατρίδα αν χρειαστει.. Οπως ολλες οι (δημόσιες υπηρεσίες) και ο στρατός στην Ελλάδα υπολειτουργεί…

  2. Ισως θα πρεπει να αρχισουν να ψεκαζουν και τους δικους τους εκει στην ιουδαια ….καιρος ηταν..

  3. ΙΣΩΣ ΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΣ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΜΗΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ…ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΠΧ ΤΟΥΡΚΟΙ) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΚΛΑΒΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ?

  4. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek