Διαφημίσεις

Μια τολμηρή απόφαση φέρεται πήρε η ανωτάτη στρατιωτική ηγεσία του στρατού ενεργοποιώντας την πολύτιμη βάση των μελών της εφεδρείας.

Κατά την χθεσινή ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αποκάλυψε την απόφαση συμμετοχής των Εφέδρων σε ακριτικά φυλάκια, δίνοντας την δυνατότητα χρησιμοποίησης τους αποδεσμεύοντας έτσι μεγάλο αριθμό των στρατευμένων μας και την απερίσπαστη συμμετοχή τους στα κύρια καθήκοντα τους εντός και εντός μονάδος, στα οποία είναι τόσο απαραίτητοι λόγου του μικρού αριθμού τους .

Η θητεία των 9 μηνών δεν δίνει τον αναγκαίο αριθμό στρατιωτών για την καλύτερη επάνδρωση των μονάδων εκστρατείας και πολλοί πρώην Α/ΓΕΣ έχουν εκφράσει την άποψη τους ότι η θητεία θα πρέπει να ανέλθει…άμεσα στους 14-15 μήνες ειδικά λόγω των τουρκικών απειλών…αλλά η Τρόικα και η ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται την οικονομική κρίση .

Ο αντιστράτηγος κ.Στεφανής ανέφερε τον θεσμό των Εφέδρων ως τον πυλώνα της ελληνικής άμυνας και τον τοποθέτησε στα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν οι Εθνοφύλακες, και αφορούν την επάνδρωση μεθοριακών φυλακίων της ζώνης ευθύνης των μονάδων τους, κάτι το οποίο οι ίδιοι οι Εθνοφύλακες αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, θεωρώντας το ξεχωριστή τιμή.

Τον Α/ΓΕΣ τον έχει ευαρεστήσει η μεγάλη «δίψα» των εθνοφυλάκων να προσφέρουν στην πατρίδα, ενώ υπάρχει μεγάλη προσέλευση στις τάξεις των εθνοφυλάκων σύμφωνα και με την τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες για το έτος εφέδρων και εθνοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Α/ΓΕΣ ανακοίνωσε επίσης σε ετήσια βάση την εξοικονόμηση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα των φαρμάκων, η οποία κατέστη εφικτή με την αξιοποίηση φαρμακοποιών με διδακτορικό, στο εργοστάσιο φαρμάκων του Στρατού Ξηράς.

Οι εθνοφύλακες είναι ο έτερος ενεργός «πνεύμονας» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων , μαζί με την ενεργή δύναμη, που στην βάση τους είναι εθελοντικές .

Ειδικά τώρα που οι Τούρκοι απειλούν από την Δυτική Θράκη μέχρι το Καστελόριζο , η άμεση και δυναμική παρουσία των Εφέδρων είναι η κύρια δύναμη αποτροπής μαζί με τις ενεργές δυνάμεις …μέχρι την άφιξη ενισχύσεων από την ηπειρωτική χώρα..σε περίπτωση πιθανών «πολεμικών επεισοδίων».

Οι ασκήσεις εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από τους Εθνοφύλακες μας αποτελεί την κύρια αποστολή των ελληνικών δυνάμεων στα νησιά και το πιο σημαντικό καθήκον, σε μια πολεμική αναμέτρηση με τα τουρκικά ελικόπτερα που θα θελήσουν να «επιτεθούν» σε ένα υποθετικό σενάριο κατάληψης ελληνικής νήσου από την Άγκυρα .

Η συνεχής εκπαίδευση τους, η σωστή ενημέρωση τους για οτιδήποτε νέο και κυρίως ο άρτιος εξοπλισμός τους μαζί με την μαζική φυσική παρουσία τους στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για μια αποτελεσματική απάντηση στον Ερντογάν και τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης που «μετράνε» νησιά στο Αιγαίο τα … οποία «υποτίθεται» ότι κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα.

Αυτή θα είναι άλλωστε και κύρια η αφορμή για να μας επιτεθούν οι νέο-οθωμανοί …αυτό είναι σχεδόν απόλυτα εξακριβωμένο ενώ τα αίτια φυσικά είναι η συν-εκμετάλλευση των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

pentapostagma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Επανδρώνουν όλα τα ακριτικά φυλάκια οι εθνοφύλακες -Πολεμικές προετοιμασίες ενόψει Τούρκων”
  1. Θεαθήναι. Το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδος έχει ήδη δρομολογηθεί και ουδέν αντίμετρο ουσιαστικό και οργανωμένο εκ των Ελλήνων δεν οργανώθηκε. Πιόνια στην σκακιέρα των εξελίξεων αντί να προσαρμοστούμε και προς όφελος του Ελληνισμού στρατηγικά να δράσουμε. Όσο για τους λεονταρισμούς των Ε.Δ. ας αλλάξουν πρώτα άρβυλα και εξαρτύσεις μάχης σύγχρονες, γιατί ζούμε ακόμα στο 80-90 και μετά τα λέμε… Στον πόλεμο πρέπει να στείλουμε εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους, όχι κρέατα για σφαγή.

    1. 2ης φύσεως είναι με -20 στα ορεινά, να χεις χειμερινό άρβυλο, γιατί με σκέτο της πλάκας δέρμα, Ελληνικό, θα πάθεις γάγκραινα και κρυοπαγήματα; Δε μου λες; Έχεις πάει ”Αντάρτη” και ”χειμερινή διαβίωση”; Είχες την τύχη να πέσετε σε βαρυά χιόνια, σε 1200 μέτρα υψόμετρο, δίχως άρβυλα χιονιού; Άσε την χιονοθύελλα και το -25 την νύχτα, για άρβυλα μιλάμε τώρα. Επίσης το κράνος, το PASGT-KEVLAR, που σου δώσανε, καθόταν σωστά, η δεν είχε ιμάντες αντικατάστασης και κουνιόταν σαν ανυπόφορη κατσαρόλα στο κεφάλι σου, που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως μάχης. Το αλεξίθραυστο το χεις φορέσει καλοκαίρι; Που δεν προσφέρει καν την απαιτούμενη προστασία; Τον φορέα με τις βαλλιστικές πλάκες; Που ζυγίζει 10 κιλά και δεν προστατεύει από μεγάλα τυφέκια; Ενώ σε σοβαρές χώρες έχουν φορέα με πλάκες που ζυγίζει μόνο 6 και αντέχει βολές και από διατρητικά πυρά; Το αντίσκοινο που δεν είναι αδιάβροχο και έτσι και βρέξει την γ@@ς; Αλλά αφού είναι 2ης φύσεως, δεν βαριέσαι, ας κάνουμε την ζωή μας δυσκολότερη. Μπορεί την νύχτα οι βολές μας να πηγαίνουν στον γάμο του καραγκιόζη, ενώ ο εχθρός έχει συσκευές νυχτερινής όρασης αλλά δεν πειράζει, με το που πιούμε το αίμα τους θα γίνουμε βαμπίρ και θα βλέπουμε… ”Οτι σε δει δίχως να το εντοπίσεις, σε αιφνιδιάζει και ότι σε αιφνιδιάζει, σε σκοτώνει. Στην εποχή μας, στρατός δίχως νυχτερινή όραση, είναι χαμένος. Γι αυτό δεν αφήνετε τις ψευτομαγκιές λέω εγώ. Το 1940 είμασταν επίκαιροι αν όχι υπερσύγχρονοι όπως οι Γερμανοί και οργανωμένοι και είχαμε και @@, τώρα είμαστε να μην πω τι…

  2. Όσον αφορά τους Εθνοφυλακες να βγάλετε όλοι τον σκασμό και να κοιτάτε την δουλειά σας όπως εμείς κοιτάμε την δικιά μας δουλειά και δεν δίνουμε αναφορά στον καθένα μαλακα που γράφει ότι ναναι και όπως ναναι, και τις μαλακιες περί νυχτερινής οράσεως και εξαρτήσεων κτλπ είναι για τροφή για γίδια και για πρόβατα.

    1. Και τώρα αυτό δικαιολογεί το γεγονός πως το κράτος, ενώ θα πρεπε να φροντίσει για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, δεν κάνει τίποτα απολύτως; Και οι στρατιωτικοί αντί να κάνουν κάτι, κάθονται και δηλώνουν υποταγή στον κοκκάκια, τον μπεκρή που έχουν για ΥΠΕΘΑ;;; Αυτό είναι το πρόβλημα και τίποτ άλλο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!
      Είπα κάτι λάθος; Και στην τελική, τι στρατιωτική εμπειρία έχεις για τον σύγχρονο πόλεμο που μου λες ότι λεω μ@@ς;

  3. Τα στελέχοι των Ε.Δ και οι ΛΕΦΕΔ πρώτα να φυτέψετε μια σφαίρα στο κεφάλι στον Πάνο Καμμένο και τους πολιτικούς που ανέχεστε δίπλα σας, πλάι πλάι, ενώ καταλύσαν το σύνταγμα και μετά ίσως έρθουμε μαζί σας, ειδάλλως θα πολεμήσουμε χώρια. (Ένας από πολλούς εφέδρους οπλίτες/ υπαξιωματικούς/ αξιωματικούς, εκτός ελέγχου που δίνει λογαριασμό μόνο στον νόμο του συντάγματος). Χαίρετε, υποτακτικοί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *