Διαφημίσεις

Καινοτόμα πρωτοβουλία ξεκινά ο δήμος Ζαχάρως για να προστατέψει τους δημότες του που έχουν «κόκκινα» δάνεια και κινδυνεύουν με εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους λόγω της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος και ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και εκλεγείς δήμαρχος τέσσερις φορές από το 2002, Πανταζής Χρονόπουλος, παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού και την αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου, ώστε να αποτραπεί η πώληση των «κόκκινων» δανείων  σε ξενα funds σε εξευτελιστικές τιμές.

Ο κ. Χρονόπουλος δήλωσε ότι θα χαρτογραφηθεί ο αριθμός των δανειοληπτών του δήμου Ζαχάρως που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και στη συνέχεια θα ιδρυθεί Εταιρεία Ειδικού Σκοπού η οποία θα αγοράσει τα «κόκκκινα» δάνειά τους στις ίδιες χαμηλές τιμές και στη συνέχεια θα διευκολύνει τους δανειολήπτες στην ομαλή εξυπηρέτηση της οφειλής.

«Όλοι έχετε ακούσει ότι τώρα τελευταία, διάφορα funds αγοράζουν κόκκινα δάνεια και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Πούλησαν πριν από μερικές δάνεια στο 8% και στο 13% της κανονικής αξίας. Εμείς, αφού φτιάξουμε την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ως δημος, θα κάνουμε προτάσεις αγοράς των δανείων μέσα σε αυτές τις χαμηλές τιμές που δεν θα μπορούν να αρνηθούν, για να πάρουμε τα κόκκινα δάνεια των δημοτών μας και να έρθουν να τα εξοφλήσουν σε ένα άλφα χρονικό διάστημα, μόνο με μια μικρή προσαύξηση» εξήγησε ο κ. Χρονόπουλος, τονίζοντας ότι η δημοτική περιουσία υπερβαίνει σε αξία τα 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο».

«Κανένας δημότης αβοήθητος»

«Όλοι μέχρι τώρα έπαιρναν  δάνεια χωρίς καμία εγγύηση Εμείς έχουμε περιουσία με αξία που υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για να πάρουμε δάνειο. Αυτό θα συζητήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προχωρήσουμε μετά προς τις τράπεζες, τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, για να φύγει το άγχος των συμπατριωτών μας», ανέλυσε ο κ. Χρονόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο δήμος δεν θα αφήσει αβοήθητο κανέναν δημότη του.

«Ήδη έχουμε αναθέσει σε δικηγόρο να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο για τη σύσταση της Εταιρείας Ειδικου Σκοπού. διότι είναι μοναδικός ο σκοπός μας. Θα γλιτώσουμε τον κόσμο από τα αρπακτικά που θα πάνε να τους πάρουν τα σπίτια και πιστεύουμε ότι την πρωτοβουλία μας θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι», σημείωσε ο κ. Χρονόπουλος, εξηγώντας το πλάνο του δήμου.

«Όταν θα αγοράσουμε π.χ. το δάνειο με 10%, θα το πάρει και ο οφειλέτης στην ίδια τιμή, ίσως με μια μικρή προσαύξηση 2%, ώστε να μη χάσει το σπίτι του. Σε πρώτη φάση θα καλέσουμε όλους τους δημότες που έχουν πρόβλημα με τα στεγαστικά δάνεια και στη συνέχεια θα δούμε και τα υπόλοιπα δάνεια, διότι δεν είναι υπέρογκα και θεωρούμε ότι είναι εφικτό να δοθεί λύση, για να μην τα πάρουνε τα αρπακτικά που φοράνε τον μανδύα της Ευρώπης και να πάρουν τον ιδρώτα των συμπατριωτών μας» κατέληξε ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος.

patrisnews.com


 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

19 σχόλια στο “Ο δήμος Ζαχάρως αγοράζει «κόκκινα δάνεια»!”
  1. Μακάρι να κανουν κατι αντίστοιχο και αλλοι δήμοι. Ας ΒΑΛΟΥΝ ενα τελος σε καθε δημότη τους, οχι κατι το φοβερό, αλλα ενα πενταευρω η δεκαευρω ολοι μπορούν να το πληρώσουν. Κι ας αγοράσουν κόκκινα δάνεια η ας βοηθήσουν αναξιοπαθούντες. Προςωπικα με μεγαλη μου ευχαρίστηση θα έδινα πενηντα και εκατό ευρω τον μήνα για εναν τετοιο λογο. Αρκεί να ειμαι σιγουρη πως τα λεφτά αυτα θα πανε εκει που πρεπει και δεν θα τα φάνε καποιοι. Η διαφάνεια ομως δεν ειναι κατι δύσκολο. Απλως καθε μήνα κανεις μια μάζωξη

    1. Και μετράς μπροστά τους τα έσοδα απο αυτο το τελος. Απο προσωπική πείρα το λεω αυτο. Γιατι κάποτε και καποιος δημοσιογραφος (ονοματα δεν λέμε) είχε στήσει δυο τετοια κουτιά, σε μια αίθουσα ξενοδοχείου, ενα για καποιο κίνημα που υποτίθεται θα εκανε και ενα για να βοηθηθεί καποια οικογενεια. Τελικα τα πηρε παραμάσχαλα και έφυγε. Αν ημουν εγω δεν θα άφηνα κανεναν να φύγει, προτού μετρηθούν τα χρήματα που μαζεύτηκαν μπροστά τους. Και μετα θα έδινα λογαριασμό για τα έξοδα σε όποιον το ήθελε.

      1. Ετςι κανει οποιος ειναι σωστός και θέλει πραγματικά να κανει εργο. Αλλιως, αστα να πανε. Με εναν τετοιο τροπο, ευχαρίστως θα έδινα λεφτά, ακομα και απο το υστέρημα μου. Και ειμαι σιγουρη πως το ιδιο θα εκαναν και πολλοι αλλοι.

  2. Καλα μυαλο δεν βαζουμε με τιποτα. Με αερα κοπανιστο θα αγορασειςδημαρχε τα δανεια; Εαν συνεχισουν και δεν πληρωνουν γιατιδεν θα μπορουν πως θα ξεπληρωσεις τις τραπεζες; Ενημερωσες οτι σε μια τετοια περιπτωση θα χασει ο δημος το σχολειο,δημαρχειο,πλατειες,ταμειακα διαθεσιμα κτλ

    1. πινεις τιποτα; τα “παίρνεις” καλά για να γράφεις αυτά που γράφεις; Ξεφτίλα!!!!!

      1. Διαβασες πουθενα στο κειμενο οτι ο δημος εχει μπαγιοκο να δωσει στις τραπεζες για να αγορασει τα δανεια η εχει δημοτικη περιουσια 10-15 εκ.για ενεχυρο; Μαλλον εσυ κατι πινεις. Ως κεντρικη ιδεα ειναι σωστη αρκει να εχει χρημα να εξοφληση τις τραπεζες κατι που δεν αναφερεται πουθενα.

        1. Σε αυτη την περιπτωση που λες εσυ Γιωργο, τοτε θα ειναι ευκολο να το αγορασει καποιος αλλος συμπολιτης,ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!! Αλλα μαλον…ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ!!!!…..ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ..αλλα ΕΣΥ..,γιατι φοβασαι;

  3. Ο Δήμαρχος κοιμάται και ονειρεύεται δόξα. Λοιπόν τα δάνεια που πουλάνε οι τράπεζες στο 10% της αξίας είναι τα διακοποδάνεια, αγορές από πιστωτικές και είναι από ανθρώπους που δεν έχουν περιουσία και μέχρι τώρα η τράπεζα δεν κατάφερε να τους στριμώξει, από την άποψη ότι ένα μεταχειρισμένο αμάξι των 3-4 χιλιάδων είναι μπελάς για την τράπεζα να το κατάσχει και να βρει μετά αγοραστή. Οπότε το fund, αγοράζει το δάνειο και προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί. Τα δάνεια για σπίτια δεν θα πουληθούν στο 10%.

  4. Γειά σου ρε δήμαρχε.Κοίτα φέρε καμία κινεζουλα επειδής με τιςτο ρωσιδες δεν είχαμε τύχη.Κρυοκωλες,τι περιμένεις

  5. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο Κ-Υ-Ρ-Ι-Ο-Σ ΤΟΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Λ-Η-Γ-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ.ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Π-Ρ-Ο-Δ-Ο-Τ-Ε-Σ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΡΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΣΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ

  6. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΥΝΑΠΤΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΚΟΛΠΟ= ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΛΑ.

  7. Απο ότι γνωρίζω έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση σε όλους τους Δήμους της Ελλάδος απο την Ελλήνων Συνέλευσις Ε.ΣΥ, για 49.000 έργα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Για αυτό τον λόγο έχουν ήδη ενκριθεί 2.3 τρις δολ. για αναπτυξιακά έργα που μέσα σε αυτά παρέχεται και η αποπληρωμή όλων των χρεών των δημοτών. Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει τους Δήμους ως πραγματική εξουσία, δηλαδή ο εκάστοτε Δήμαρχος έχει την εξουσία να αιτηθεί και μάλιστα χωρίς κανενός είδους εγγύηση γιατί έχουν ήδη εγγυηθεί απο τον Αρτ. Σώρρα.

  8. Πανταζής Χρονόπουλος… Πρώην αστυνομικός, οδηγός- σωματοφύλακας του Ευάγγελου Γιαννόπουλου (του γνωστού, με τις μούτζες). Είχε συλληφθεί το 1988 από συναδέλφους του με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών γεμάτη πεντοχίλιαρα κι όταν τον ρώτησε πού τα βρήκε απάντησε “Είναι για τον πρόεδρο”! (Πρόεδρο ήθελε να τον αποκαλούν ο Βαγγέλας, επειδή είχε χρηματίσει πρόεδρος του ΔΣΑ). Με τις ευλογίες του Γιαννόπουλου έγινε δήμαρχος Ζαχάρως, αλλά εξέπεσε του αξιώματος. Ρωτήστε να μάθετε εσείς που θέλετε να γίνετε

    1. Εισαι ΕΝΑΣ μπουφος και μισος!!!!!!!!!!! Αν ΕΣΥ ορνιο , κινδυνευεις ΑΜΕΣΑ να εξοντωθεις, ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ,απο αυτον που θα τρεξει προς βοηθεια σου; ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΑΑΑΛΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ για να σκεφτεσαι ετσι ..’η βλακωειδες ,(το ιδιο ειναι),πολιτικομαλακκισμενο κομματοσκυλο της ΟΠΟΙΑΣ παραταξης!!!!! Το οτι μας πηδαει η ΝΤΠ ..ΔΕΝ σε ενοχλει; Η οποια βοηθεια απο οπου να προερχεται σε τυραναει; Ρε αντε ξυπναυε …βοδια, ε, βοδια!!!

      1. Έχεις δίκιο. Με έπεισες για τις αγαθές προθέσεις του Πανταζή με τις βρισιές σου. Σου αξίζει, λοιπόν, να τον εμπιστευτείς για να σε γλιτώσει από τη ΝΤΠ. Τέτοιος μαλάκας είσαι, τέτοια σου αξίζουν, γελοίε.

      2. Έχεις δίκιο. Με έπεισες, βρίζοντάς με, ότι ο Πανταζής θα μας σώσει από τη ΝΤΠ. Τέτοιος κόπανος που είσαι, τέτοια σου αξίζουν. Τρέχα, λοιπόν, αλλά όταν το μετανιώσεις να έχεις το ίδιο θράσος και να βγεις να το πεις.

  9. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%82_%CE%A7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82
    Τον Ιανουάριο του 1994, η κεντροδεξιά εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κατήγγειλε τον Γιαννόπουλο, γιατί ένα μήνα νωρίτερα (Δεκέμβριος 1993) ως Υπουργός Εργασίας επιδότησε με 150 εκατομμύρια δραχμές τα «Σόδομα», με χρήματα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

  10. Μακαρι να γινοτανε οπως στην Κυπρο, αλλα για να παρει αδεια ο κυριος Χρονοπουλος απο την τραπεζα των Ροθτσιλντ – Ελλαδος, πρεπει να ανοιξει οφσορ εταιρεια οπως τα Φαντς… Αλλα δεν νομιζω ο Στουρναρας διοτι μονο οι ξενοι και Ελληνες δοσιλογοι εχουν δικαιωμα να αρπαξουν τις περιουσιες μας….!!!!! Εψαξα στιν Πατριςνεα αλλα δεν υπαρχει το αρθρο!!! μαλλοω να το εξαφανισαν για ευνοητους λογους…..!!!!!

  11. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΦΑΤΣΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕ. ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΨΑΧΤΕ ΜΗ ΚΡΘΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *