Διαφημίσεις

Το πήρατε χαμπάρι; Εξαφανίζουν το φυσικό χρήμα από την Ευρώπη – Μόνος τρόπος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Του Άρη Δημόπουλου

Είναι γνωστές οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε μεμονωμένα κράτη της Ευρώπης προκειμένου να αποσυρθεί το φυσικό χρήμα και να επιλεγεί η….πιο άμεση και οικολογική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία, έχουν ήδη οριοθετήσει στο περίπου το διάστημα κατά το οποίο θα εξαφανίζονται σταδιακά όλα τα μετρητά από την αγορά.

Τι θα γινόταν ωστόσο αν σας λέγαμε πως αυτό ακριβώς -και μάλιστα με την συγκατάθεση των πολιτών- γίνεται και σε πολύ μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης;

Το παράδειγμα δίνει η Γαλλία, τράπεζες της οποίας έχουν ήδη προαναγγείλει το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους μέχρι το τέλος της ερχόμενης δεκαετίας (2030!), οδηγώντας στην ραγδαία μείωση του φυσικού χρήματος (νόμιμου ή μη) από την αγορά. Το χειρότερο είναι πως δεν παρατηρείται καμία απολύτως αντίδραση!

Πιο συγκεκριμένα η Société Générale είναι αυτή που δίνει πρώτη το πράσινο φως για “λουκέτα” στο 15% των υποκαταστημάτων της σε όλη τη Γαλλία. Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα πρώτα ξηλώματα ΑΤΜ στην γαλλική επικράτεια, αρχής γενομένης από τις μεγαλουπόλεις.

“Είμαι πεπεισμένος ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας διέρχεται ένα είδος βιομηχανικής επανάστασης, το οποίο πιθανότατα θα μας απασχολήσει για τα επόμενα 10 χρόνια”, υπογράμμισε στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Société Générale, Frédéric Oudéa.

Η αιτιολόγηση που αναφέρεται στους FT είναι…απλή (και πολύ “λογική”). Πρόκειται τόσο για την ραγδαία άνοδο των ψηφιακών συναλλαγών στον δυτικό κόσμο, όσο και για την…περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών, που επιλέγουν να συνδράμουν στην μείωση του φυσικού χρήματος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (εδώ γελάμε).

Κάτι αντίστοιχο βεβαίως γίνεται και στην μετά-brexit Βρετανία, στην οποία η Royal Bank of Scotland σχεδιάζει και αυτή να κλείσει δεκάδες υποκαταστήματα, οδηγώντας στην ανεργία 700 οικογένειες.

Σύντομα το παράδειγμα των παραπάνω μεγάλων τραπεζών θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αφού ο αντίκτυπος -εφόσον μιλάμε για κοινό νόμισμα- της ραγδαίας μείωσης της κυκλοφορίας του , θα είναι μεγάλος.

Σημειώστε ότι αυτό το επιλέγουν οι ίδιοι οι πολίτες με δύο πολύ απλούς τρόπους:

1) Έχουν κάνει τρόπο ζωής τις ηλεκτρονικές συναλλεγές

2) Δεν αντιδρούν
Και τα χειρότερα έπονται…

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Το πήρατε χαμπάρι; Εξαφανίζουν το φυσικό χρήμα από την Ευρώπη – Μόνος τρόπος οι ηλεκτρονικές συναλλαγές”
  1. Οταν υπηρχε το σκληρο νομισμα ειμασταν απο κατω , μονιμα δουλοι των ευνουχων , μετα ηρθε το νομισμα τυπου γραμματιου παλι οι ευνουχοι ορθιοι , τωρα το ηλεκτρονικο νομισμα των συγχρονων ευνουχων , παλι απο κατω ….εμεις , εσεις ευνουχοι να το γνωριζετε οτι καποτε θα ειστε χειριστες τοποθετησεων προφυλακτικων και θα το παρακαλατε , αυτο , ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

  2. άμεση και οικολογική χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
    για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
    ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ??
    ΤΟ ΟΤΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΡΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ??
    ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ?? ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΟΡΩ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ.
    ΕΕΕΕ Η WWF, Η GREEN PEACE ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ??
    ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΛΕΣ ΜΚΟ??, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ 400.000.000 ΠΡΟΒΑΤΑ ΡΑΤΣΑΣ ΓΚΟϊΜΟΥΡ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    “Τhe best name”

  3. Αυτό έχει αρχίσει από τον Ιανουάριο του 2009 όταν και προτοεμφανίστηκε το Μπιτκόιν. Εν έτη 2017 προς 2018 υπάρχουν στην αγορά περισσότερα από 1000 (χίλια) ηλεκρονικά νομίσματα (κρυπτο-κόινς). Πολλοί είναι αυτοί που έκαναν εκατομμύρια μέσο αυτών των νομισμάτων και συνεχίζουν να αυξάνουν τα χρήματα τους μέσο τρέιτιγκ, ή μέσω ιστοσελίδων όπου μπορείς να επενδύσεις και να εισπράττεις ημερήσιο – εβδομαδιαίο και μηνιαίο εισόδημα. Τζέι Πι Μόρκαν, Νάσταγκ και Γουόλστριτ έστειλαν πρόσκληση στο Μπιτκόιν..

  4. …να εισέλθει στις αγορές τους σαν κανονικό νόμισμα και οι χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιούν πλεόν ως κανονικο νόμισμα συναλλαγής. Από την άλλη μερία, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύον ότι αυτά τα νομίσματα είναι το μέσον διεξαγωγης παράνομων αγορών και διακινήσεων όπως όπλων,ναρκωτικών κλπ.

  5. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΟΨΟΥΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 10 ΣΕΝΤΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

    1. ΜΗ ΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ! ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ 666, ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ! ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΝ!!

    2. ΝΑΙ ΚΑΛΑ! ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΣΤΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΑΠΕΞΕΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Η ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ.
      ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΛΑ..

  6. Το οτι το αρθρο δεν κρουει το κωδωνα του κυνδυνου γιατι αυτος ειναι ο δουρειος ιππος για την απολυτη υλοποιηση της παγκοσμιοποιησης και ο απολυτος ελενχος των παντων απο το τραπεζικο καρτελ απλα δειχνει οτι η προπαγανδα του συστηματος μπηκε και στο κατοχικα νεα οπως φυσικα σε ολα τα μεσα του συστηματος.
    Οταν ακομα και το ενα λεπτο καταναλωσης θα περναει μονο απο την πιο απιστευτη μαφια που λεγεται τραπεζα και αυτη θα επιλεγει και θα κατευθυνει οπως θελει καθε συναλλαγη τοτε η απολυτη δουλια

  7. Δηλαδη θα εξαρτιομαστε απο νουμερα σε καποιο υπολογιστη..Τι εφευρεση κι αυτη του ανθρωπου το χρημα..Και γιατι δεν πατανε νουμερα να μας δωσουν λεφτα σε ολους? Τι θα χασουν? Αφου ειναι αυλα.

  8. Δηλ. δεν θα ειναι πλεον υποχρεωμενοι οι τραπεζιτες να επιστρεψουν τις καταθεσεις και θα συνεχισουν να
    (παραγουν) χρημα με το πατημα ενος κουμπιου?θα ελεγα οτι ειναι η διαπλανητικη ληστεια των αιωνων αν δεν εμπιστευομουν τους τραπαεζιτες και τους υπαλληλους των δηλΚαρμανληδες ,Παπανδρεηδες,Μητσοτακηδες ,Τσιπρες και λοιπους καλους ανθρωπους.Γιαυτο το απορριπτω αυτο το απεχθες σεναριο μπουχαχα

  9. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ;;;…… ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΑ.

    1. ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ..
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΑΙ..
      Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *