Διαφημίσεις

Το κοινοβούλιο της Καταλονίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία.

Η απόφαση της Καταλονίας είναι σίγουρο πως δεν θα γίνει αποδεκτή από την κεντρική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, που την ίδια ώρα συζητά στη Γερουσία την ενεργοποίηση του άρθρου 155 για την αναστολή των εξουσιών της αυτόνομης περιφέρειας.

Η πρόταση περί ανεξαρτησίας, που κατατέθηκε νωρίτερα σήμερα, εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος.

Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos αποχώρησαν από την συνεδρίαση εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Catalan President Puigdemont and deputies applaud after the Catalan regional Parliament declared indpendence from Spain in Barcelona, Spain, October 27, 2017. REUTERS/Albert Gea

«Κηρύσσουμε την Καταλανική δημοκρατία, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, νόμιμο, δημοκρατικό και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος», αναφέρει η διακήρυξη του καταλανικού κοινοβουλίου.

Ψυχραιμία ζητά ο Ραχόι

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, συνέστησε ψυχραιμία, προσθέτοντας πως σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη στην Καταλονία.

Ο ισπανός πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτησίας.

Δεν σχολιάζει η Ευρώπη

«Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε ότι ήδη έχουμε πει στην ενημέρωση των δημοσιογράφων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Νωρίτερα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων παρέπεμψε στα σχόλια του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, ο οποίος επανειλημμένα δήλωσε πως η διαμάχη Καταλονίας – Ισπανίας είναι εσωτερικό θέμα.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Έρευνα και την Επιστήμη, Κάρλος Μοέδας, ζήτησε εξ ονόματος της Ευρώπης τον «σεβασμό του ισπανικού Συντάγματος». «Πιστεύω πως οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τις χώρες όπως είναι, οφείλουμε να σεβόμαστε το Σύνταγμα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρώπη. Δεν είναι ένα ζήτημα της Ισπανίας, είναι ένα ζήτημα της Ευρώπης», είπε ο πορτογάλος επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Καταλονία στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Πανηγυρισμοί στη Βαρκελώνη

Οι πολίτες της Βαρκελώνης παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου από γιγαντοοθόνες και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της μυστικής ψηφοφορίας.

People celebrate after the Catalan regional parliament passes the vote of the independence from Spain in Barcelona, Spain, October 27, 2017. REUTERS/Yves Herman

cnn.g



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

9 σχόλια στο “Οι Καταλανοί ανακήρυξαν ανεξαρτησία από την Ισπανία”
  1. Η ιστορία επαναλαμβανεται, Αθήνα, Σπάρτη, θήβα, Μσκεδονία, φυσικά σε βάθος χρονου.Για όλες τις καταστάσεις με τα πολιτευματα μελετούν την αρχαία Ελλάδα.Άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

  2. ΑΣΤΟΥΣ.ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ,1800 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ, ΤΟ ΑΕΠ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ 30%.

    1. Θα τους κανουν τα τρια δυο !!!….Ειναι ελευθεροι , γιατι αυτη ειναι η επιλογη τους ως εθνος Καταλανων και ΟΧΙ ΙΣΠΑΝΩΝ !!! Το οτι θα περασουν ‘ζορια’.., ειναι βεβαιο !! Αλλα θα ειναι Καταλανοι και θα αποφασισουν για την ζωη τους ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ !! Κι αυτο ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ !!!…ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΑΥΤΟ …ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΙΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ εναντια στους κατακτητες του( επιδοξους και οντες)!!!…..ΑΥΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΡΙΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!!!!

      1. 1311-1388. ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
        .ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ Η ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ

        1. Τι σχεση εχει Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ…, με αυτα που λες; ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ φιλε !!! αλλαξε συχνοτητα συντονισμου !!!

          1. ΕΙΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.ΟΠΩΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ,(ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ.ΒΛΕΠΕ ΑΝ.ΘΡΑΚΗ,ΚΡΗΤΗ…)?

          2. Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις ΤΤΤ ; Που σκατα εχεις ΔΕΙ αλλο ΕΘΝΟΣ εντος των Ελληνικων συνορων; ΚΙΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ; …ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΕΘΝΗΣ !!!!…ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΚΑΟ ΚΡΑΤΟΣ αλα Γερμανιας ,Ισπανιας , ΓιουγκοΣλαβιας, Βρετανιας , ΗΠΑ , Κινας κλπ!!! ΞΥΠΝΑ !!!!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ …ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ , Β.Ηπειρος ,Μ. Ασια κλπ!!!!

  3. ΕΥΤΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΓΙΟΣΟΥΦΑΚΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΑΚΙΑ ΛΑΘΡΟΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek