Διαφημίσεις

 

Χθες το βράδυ ένας φίλος μου, ανέβασε στο Facebook ένα ποίημα του Marcos Ana, το “Decidme cómo es un árbo” ή “Πείτε μου πως είναι το δέντρο” στην Ελληνική γλώσσα.

Ο Marcos Ana που το πραγματικό του όνομα Φερνάντο Μακάρρο Καστίγιο, ανήκει στους ποιητές που έζησαν τον Ισπανικό εμφύλιο και φυλακίστηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις από την δικτατορία του Φράνκο. 23χρόνια έμεινε στην φυλακή και μετέπειτα εξορίστηκε στην Γαλλία. Παρόλα αυτά συνέχισε μέχρι που πέθανε, να μιλά για ισότητα και για αδελφοποίηση μεταξύ των Ισπανών.

Βλέποντας τα γεγονότα εχτές στην Καταλονία αναρωτήθηκα γιατί τώρα;

Γιατί οι Καταλανοί δεν επιζήτησαν την απόσχιση μετά το 1975 που αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ισπανία;

Γιατί δε εξέλεξαν ή δε προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια να πιέσουν τις κυβερνήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αναθεωρώντας το σύνταγμα, πόσο μάλλον όταν το 1983 τα κόμματα της καταλανιστικής Σύγκλισης και Ένωσης στήριξαν την κυβέρνηση του Φελίπε Γκονθάλεθ έως το 1996;
Μάλλον επειδή τότε τα πακέτα ανάπτυξης από την Ε.Ε. ήταν αρκετά, και δε χρειάστηκαν να μοιραστούν το “καρβέλι”.

Κάποτε ο δρόμος της ανεξαρτησίας είχε ως οδηγό την ελευθερία, στις μέρες μας ο ίδιος δρόμος καθορίζεται από οικονομικά κίνητρα. Μετά από περίπου 550 χρόνια ένωσης, οι Καταλανοί αναζητούν την απόσχιση παρόλο που είναι μια Αυτοδιοικούμενη περιοχή.

 

Προτιμάνε να έρθουν αντιμέτωποι με το σύνταγμα που θεσμικά τους προστατεύει, να καταστρέψουν ότι δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια αντί να εναντιωθούν στην πολιτική της λιτότητας που έχει γίνει η καταστροφή για τις Ευρωπαϊκές χώρες του νότου. Το εάν η Καταλονία είναι διαφορετικό έθνος, ας διαβάσει ο καθένας λίγο ιστορία, από τον αρχαίο κόσμο έως σήμερα. Ένα έθνος καθορίζεται από την κοινή καταγωγή, την γλώσσα, και τη θρησκεία.

Λυπάμαι που άνθρωποι σαν τον Marcos Ana λιγοστεύουν, ενώ οι λαϊκιστές ανθίζουν και απλώνονται σαν παράσιτα.
Λυπάμαι που Δημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν γίνει απρόσιτες και απαξιώνουν το διάλογο με τους πολίτες.

Κλείνω με το παρακάτω:

“Πείτε μου πώς είν’ το δέντρο,
πείτε μου πώς είναι η δικαιοσύνη,
μην μου λέτε πώς είναι η αξιοπρέπεια.

Μιλώ, για να φέρω σιμά μου όλα κείνα,
που τα χρόνια έσβησαν απ’ τα μάτια μου.”

Marcos Ana – Decidme cómo es un árbol, 2007



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Θεόδωρος Γιαννόπουλος

Ανήσυχο πνεύμα, δημιουργικός στο χαρτί, στο καμβά, και σε ότι μπορεί να πάρει μορφή μέσα από την ψυχή μου. Λάτρης του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, και της ιστορίας του.

6 σχόλια στο “Πείτε μου πώς είν’ το δέντρο”
  1. Διαλύουν τον νότο,σιγά σιγά βημα βήμα.Χτυπήθηκαν οικονομικά και τώρα θα χτυπηθούν εθνηκά τα κρατοι του νότου.Αυτό συμφέρει τον Βορρά.Οι Ουνοι πρεπει να επικρατήσουν,γι`αυτό θα κάνουν μικρούς τους άλλους.

  2. Θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες αντιδράσεις και σε άλλα κράτη της κατ΄επίφαση Ε.Ε. αλλά πραγματικού Δ΄Ράιχ, όπως αυτή στην Καταλονία. Όσο οι πολιτικοί των κρατών της δήθεν Ε.Ε. εξυπηρετούν την θέληση των Χάζαρων τραπεζιτών, προς την υποτακτικότητα και υποτέλεια στην κεντρική Γερμανική ηγεμονία, τόσο ο Αγγλοσαξονικός παράγοντας θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις κρατικές αποσχίσεις, θα έρθει και η σειρά μας. Αυτά. Υγ. και να σκεφτεί κάποιος ότι η Καταλονία δεν έχει ορυκτό πλούτο.

  3. Φυλλο δεν κουνιετσι στο δεντρο των Rotchild εαν δεν το θελουν οι ιδιοι
    The House of Rothschild in Spain, 1812–1941

    Miguel A. López-Morell – 2016 – ‎Preview – ‎More editions

    It is to such questions that this book turns its attention, utilising sources in Britain, France and Spain to fully analyse financial activities carried out by the Rothschild House in Spain….
    the work on the Saragossa connection and the willingness to allow the Catalan committee some degree of independence

    1. επειδη συντομα θα αρχισετε με ποιηματακια για την ανεξαρτησια του Κουρδισταν καλο ειναι να διαβασετε το παραΚατω

      1. http://secretsofthefed.com/rothschild-now-owns-iraqi-oil/

        Kurdistan is sitting on reserves of at least 45 billion barrels and exports hover around 600,000 bpd. While Iraq suffered widespread destruction to its oil industry during the 2003 US invasion and subsequent civil war, Kurdistan escaped relatively unscathed, while its autonomous government solidified control over the northern regions,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *