ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Μπέμπα Μπλανς – Έφυγε από τη ζωή η θρυλική μεγάλη τραγουδίστρια

· Κατοχικά Νέα

Η Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιουνίου 1944.

Πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 με το τραγούδι του σπουδαίου Γιώργου Ζαμπέτα «Καλώς Όρισες Βρε Γιώργη» . Πάλευε εδώ και καιρό για τη ζωή της από βαριάς μορφής ασθένεια.. Η Μπλανς νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από τον Νοέμβριο του 2016.

Η Μπλανς πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι’ του ίδιου δημιουργού. Η Μπέμπα Μπλανς είχε τραγουδήσει με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου και τον Γιάννη Πουλόπουλο και είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης, ο Γιάννης Σπανός και φυσικά τον Ζαμπέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τολμηρή στην εμφάνιση αλλά και τα λόγια της η Μπέμπα Μπλανς είχε πει στο παρελθόν σε συνέντευξη της για τις υπερβολές των θαυμαστών της.

«Είχα πάει να τραγουδήσω στο Ισραήλ και με ειδοποίησαν ότι πρέπει να φύγω από τη χώρα, γιατί δύο σημαίνοντα πρόσωπα τσακώνονταν μέχρι… θανάτου για μένα. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: Σε μένα συνέβησαν όλα αυτά; Θυμάμαι που ένας επιχειρηματίας, πολύ γνωστής φίρμας ψωμιού, προκειμένου να μην πάω στη Μύκονο ένα Σαββατοκύριακο και να μείνω μαζί του, μου χάρισε ένα κρις κραφτ. Ήθελε να μου δώσει ή ένα διαμέρισμα ή ένα σκάφος, και εγώ προτίμησα το δεύτερο… Ποτέ όμως δεν διέλυσα σπίτια. Ποτέ δεν μπήκα ανάμεσα σε ζευγάρια. Όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι, κάνουν πολλά για να κατακτήσουν μια γυναίκα. Όταν όμως τους… περάσει ο έρωτας, βγάζουν τον πραγματικό τους εαυτό. Από μικρή -ίσως γιατί έχω κάποιες άσχημες μνήμες από τότε- θεωρούσα ότι υπήρχε ένας τοίχος ανάμεσα σε μένα και σε όλους τους άντρες της ζωής μου. Δεν τους μίσησα, αλλά δεν δέθηκα κιόλας μαζί τους συναισθηματικά» έλεγε το 2008.

“Τα αποκαλυπτικά ρούχα έγιναν το σήμα κατατεθέν μου από μικρή. Φορούσα πολύ ακριβές δαντέλες χωρίς σουτιέν… Ήταν ρούχα sexy, αλλά πολύ στιλάτα. Περιττό να σου πω τι γινόταν όταν έβγαινα στην πίστα. Κάποτε όταν ήμουν κοριτσάκι και τραγουδούσα στην Θεσσαλονίκη, εμφανιζόμουν στην Θεσσαλονίκη με ένα πολύ ωραίο φόρεμα με βολάν και από μέσα φόραγα λευκά σατέν βρακάκια που πάνω τους είχαν δυο “Μ”. Ήταν τότε που είχα βγει με το ψευδώνυμο Μπέμπα Μπλανς και γινόταν το σώσε με αυτό το φόρεμα” έλεγε.

paranoikos

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σιδηροδρομικές γραμμές ως συμβολική εικόνα για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο και τη διακοπή του ΠροαστιακούΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε χώρο απορριμμάτων – Διακόπηκαν προσωρινά δρομολόγια του Προαστιακού

Βιομηχανικός χώρος τη νύχτα ως συμβολική εικόνα για τη φωτιά στη ΒΙΠΕ ΗρακλείουΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά σε καθαριστήριο στη ΒΙΠΕ – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σημαίες σε διπλωματικό περιβάλλον ως συμβολική εικόνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belliΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα προς Άγκυρα: «Κόκκινη γραμμή» το casus belli για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *