Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )
Το τόξο από την Μαύρη θάλασσα μέχρι την Αίγυπτο και το κοίτασμα «Ζορ» διασχίζοντας το Αιγαίο και τα Στενά του Βοσπόρου θα πάρει στην κυριολεξία «φωτιά» το επόμενο διάστημα ελέω ρωσικών ερευνών και μελλοντικών γεωτρήσεων.
Ιταλικό πλωτό γεωτρύπανο, θα κάνει «σουρωτήρι» περιοχές στην Μαύρη θάλασσα αναζητώντας πετρέλαιο και φυσικό αέριο για λογαριασμό της «Rosneft» και της ιταλικής Eni,, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Κύριλλος Μολόντσοφ . «Η εταιρεία (Rosneft) βάσει του χρονοδιαγράμματος και η ιταλική Eni θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο ίδιος.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Rosneft» Ιγκόρ Σέτσιν είπε ότι γεωτρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε περιοχή δυτικά της Μαύρης Θάλασσας όχι νωρίτερα από τον Οκτώβριο.
Για αυτό θα τοποθετηθεί ημι-υποβρύχιο πλωτό γεωτρύπανο (MODU) της ιταλικής εταιρείας Saipem που θα μεταφερθεί από το λιμάνι του Λας Πάλμας στις Καναρίους Νήσους στον Ατλαντικό Ωκεανό, και τώρα κινείται προς τα Στενά του Γιβραλτάρ με ταχύτητα 5,1 κόμβων .
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MarineTraffic , η εξέδρα θα αφιχθεί στο λιμάνι της Κονστάντζας στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 . Εκεί, οι ειδικοί της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν την συναρμολόγηση της εξέδρας γεώτρησης.
Η πλωτή εξέδρα έχει ύψος τουλάχιστον 80 μέτρα, και θα διέλθει κάτω από γέφυρες Βοσπόρου αφού της έχουν αφαιρεθεί στοιχεία για να διέλθει κάτω από ύψος 60μ. της γέφυρας. Αυτό το μέρος της εργασίας θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου από την ιταλική εταιρεία με ρωσική χρηματοδότηση .
Μετά από την Κωστάτζα το πλωτό γεωτρύπανο Scarabeo 9 θα μεταβεί στις ρωσικές ακτές για να αρχίσει τις προετοιμασίες για τη γεώτρηση, διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα. Έτσι, η όλη διαδικασία δυτικά της Μαύρης Θάλασσας δεν θα αρχίσει πριν από τον Οκτώβριο.
Οι εργασίες αναζήτησης υδρογονανθράκων από Ρώσους και Ιταλούς θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Val Shatsky στην δυτική Μαύρη Θαλάσσια , η οποία ευρίσκεται 100 χιλιόμετρα από την ακτή μεταξύ Νοβοροσίσκ και Tuapse.
Επισημαίνεται ότι στο έργο, οι Ιταλοί κατέχουν το 33%, ενώ το υπόλοιπο ανήκει στην Rosneft. Σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία, ολόκληρη η περιοχή μπορεί να περιέχει 1360000000 τόνους υδρογονανθράκων .
Ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να επιβεβαιωθούν μόνο με διερευνητικές γεωτρήσεις, οι οποίες θα υλοποιήσει η πλωτή γέφυρα Scarabeo 9.
Τα έργα θα διεξαχθούν σε βάθος θάλασσας 2.200 μέτρων.
Το όλο κοινό ρωσο-ιταλικό έργο εμπίπτει στις κυρώσεις της ΕΕ και απαιτεί ειδικές άδειες ιταλικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με την χρήση γεωτρύπανου και την παροχή υπηρεσιών .
Η παρούσα κατάσταση δείχνει όμως ότι όλες οι εγκρίσεις και οι κυρώσεις δεν θα ισχύσουν .
Ως εκ τούτου, η έναρξη εργασιών της πλωτής εξέδρας Scarabeo 9 στη Μαύρη Θάλασσα θα αποτελέσει ένα έργο προόδου στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας. Σε διαφορετική περίπτωση οι Ρώσοι θα κινηθούν «μόνοι τους».
Η ουσία όμως είναι ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας από τον Οκτώβριο και μετά έχει πολύ δουλειά διότι οι ΗΠΑ αμφισβητούν ανοικτά την δημιουργία της θάλασσας αυτής σε «ρωσική λίμνη» , σύμφωνα με τα δικά τους σχέδια.
Την ίδια στιγμή αυτό το νοητό θαλάσσιο τόξο από τις ακτές της Κριμαίας, το Βόσπορο , το Αιγαίο μέχρι την Αλεξάνδρεια θα αποκτήσει την προσοχή ολόκληρου του πλανήτη όλου του πλανήτη λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων που δύναται να προκαλέσουν ακόμη και παγκόσμιο πόλεμο .
pentapostagma
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Διότι όλοι τους, δίνουν λογαριασμό σε ένα παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και εξαρτώνται απ αυτό.
Μόνο αν καταρρεύσει θα ξεμπλοκάρει η ιστορία, βιαίως δυστυχώς αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα, έτσι είναι η ζωή και χίλιες φορές αυτό, παρά αυτό που ζούμε τώρα.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;
Μάλλον κανείς….