Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές απειλούν τη Γερμανία, όπως είπε ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση που αναλύει τις απειλές προς το κράτος απ’ όλες τις μορφές εξτρεμισμού.
«Θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλες επιθέσεις από άτομα ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Η ισλαμική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε και τη θεωρούμε ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας», είπε ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής της «Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος» (BfV).
Η έκθεση αναφέρει ότι στη Γερμανία βρίσκονται κάπου 24.400 Ισλαμιστές, περιλαμβανομένων και περίπου 10.000 σαλαφιστών.
«Οι επιθέσεις έχουν τεκμηριώσει το σενάριο απειλής του Ισλαμικού Κράτους για τη Γερμανία. Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για όλες τις επιθέσεις που έγιναν στη Γερμανία το 2016», λέει η έκθεση. «Η Γερμανία είναι στόχος της ισλαμικής τρομοκρατίας. Τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πιθανές ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.»
O Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Χανς Γκέοργκ Μάασεν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου
Πέντε επιθέσεις έκαναν τζιχαντιστές στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, ενώ οι αρχές απέτρεψαν άλλες επτά. Η έκθεση τις περιγράφει ως «προσωπικό τζιχάντ» μοναχικών λύκων ή μικρών ομάδων τρομοκρατών.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή κάπου 680 ισλαμιστές εξτρεμιστές, που είναι πιθανό να εξαπολύσουν κάποια στιγμή επιθέσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της BfV τα νεαρά άτομα παραμένουν ο πρώτος στόχος των στρατολόγων τρομοκρατικών ομάδων καθώς «είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη τζιχαντιστική προπαγάνδα, που διαδίδεται κυρίως μέσω των social media» και μπορούν εύκολα να υποστούν πλύση εγκεφάλου ώστε «να υπακούουν στις εντολές να σκοτώσουν απίστους.»
Στο ραντάρ των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας παραμένουν νέοι πιθανοί τρομοκράτες «που εισέρχονται πιθανώς στην Ευρώπη κρυμμένοι ανάμεσα σε μετανάστες» ή εκείνοι που επιστρέφουν από τις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ και της Συρίας. Κάπου 930 άτομα υπολογίζεται ότι έφυγαν από τη Γερμανία για να πάνε να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία, το 20% των οποίων ήταν γυναίκες. Από τα άτομα αυτά τα 145 εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών, σύμφωνα με τον Μάασεν.
pentapostagma
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice