Διαφημίσεις

Ο ταύρος τον τραυμάτισε στους πνεύμονες – «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία λόγια του 36χρονουΜπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών, ο διάσημος Ισπανός ταυρομάχος, Ιβάν Φαντίνο, έβαψε με το αίμα του την αρένα στη γαλλική πόλη Aire-sur-l’Adour.  
 
Ο αργός θάνατός του με το ζώο να τον κτυπά πισώπλατα τραυματίζοντάς τον στους πνεύμονες έχει προκαλέσει σοκ αλλά και βαθιά θλίψη στην Ισπανία.
 
Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης του: «Βιαστείτε να με πάτε στο νοσοκομείο, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία του λόγια. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. 
 
Είναι ο δεύτερος Ισπανός ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του τον τελευταίο χρόνο μέσα σε αρένα. 

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 0

Ο 36χρονος ταυρομάχος από τη Χώρα των Βάσκων υπέκυψε στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου “Aire-sur-l’Adour” στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κατά την μεταφορά του με το ασθενοφόρο από την αρένα στο νοσοκομείο, σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του.  

Τι συνέβη όμως; Ήταν μία άτυχη στιγμή!. Στη διάρκεια της ταυρομαχίας τα πόδια του Ιβάν μπλέχτηκαν στη κάπα με την οποία ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του ζώου, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο έδαφος. Τότε το ζώο άδραξε την ευκαιρία για να του επιτεθεί και με τα κέρατά του τον τραυμάτισε σοβαρά στους πνεύμονες. Λίγη ώρα πριν από το θάνατό του, ο Ιβάν είχε προκαλέσει παραλήρημα στους θεατές που τον είδαν να νικά έναν άλλο ταύρο και να του κόβει το αυτί.

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 1

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 2

Ο Ιβάν Φαντίνιο από την Ορντούνα, κοντά στο Μπιλμπάο, έγινε το 2005 ταυρομάχος Τορέρο (ταυρομάχος που αγωνίζεται έφιππος και χρησιμοποιεί ακόντια με μακριά λαβή) κι έκτοτε έγινε δημοφιλής. Το 2012, συμμετείχε σε ταυρομαχία καταφέρνοντας να αντιμετωπίσει με επιτυχία έξι ταύρους. Χτες, ήταν η τελευταία του παράσταση…   

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 3

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 4

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 5

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 6

Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο - Εικόνα 7

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

19 σχόλια στο “Μέσα στην αρένα σκοτώθηκε ο διάσημος ταυρομάχος Ιβάν Φαντίνο”
  1. Στα τσακίδια…Εύχομαι ο Ταύρος να είναι καλά, αν και αμφιβάλλω. Τα υπόλοιπα δίποδα θα τον κάνανε τας κεμπάπ!

  2. Ειναι τρομερο να τυρανας ενα ζωο για το καλαμπουρι σου και με παραδακι…ταυρε συγχαρητηρια.

  3. ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΖΩΑ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ.ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΖΩΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΓΑΝ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΖΑΝ.

  4. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟ…Η ΝΕΜΕΣΙΣ …ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ…ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ…ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ 1996 ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ [ ΑMSTRAD ] ΚΑΙ ΕΠΙΑΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ TVE [ΤΕ ΒΕ ΕΣΠΑΝΙΑ ]… ΟΙ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ…. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ;ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ…ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΟΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ….ΕΝΑ -ΑΘΛΗΜΑ- ΑΙΣΧΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΩΝ 600 Η 700 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΙΛΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΥΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΩΝΟΥΝΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ…ΕΠΙΣΗΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΙΟ ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΑΥΡΟΣ 700 ΚΙΛΩΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ …ΕΥΤΧΩΣ ΠΑΡ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    1. ΓΙΑΝΝΗ -ΚΟΖΑΝΗ, ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ? ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΟΙ! ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ?

  5. Θεία Δίκη. Καμιά λύπηση.

    Κάποια στιγμή, ξ Ισπανία, όφειλε να βρεθεί αντιμέτωπη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για της κτηνωδίες που επιτρέπει, στις ταυρομαχίες.

  6. Είναι καιρός να σταματήσει επιτέλους αυτή
    η ΣΤΙΓΝΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ ζωντανών πλασμάτων
    που έχουν το θράσος να αποκαλούν “άθλημα”.
    Δεν καταλαβαίνω με τι ψυχή μπορούν οι άνθρωποι
    να διασκεδάζουν βλέποντας τον αργό
    θάνατο ενός ζώου…Ασφαλώς και η 14.06 έχει
    απόλυτο δίκιο. ΚΑΙ οι θεατές συνυπεύθυνοι!
    Κύριοι υπεύθυνοι θα’λεγα!
    Ο άνθρωπος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι τα μόνα έμβια με αξία
    στον πλανήτη. Συχνά τα ζώα αυτά που δεν ξέρουν
    γιατί φυλακίζονται ή θανατώνονται, έχουν μεγαλυτερη.

  7. Είναι κι αυτό μια παράδοσις όπως και να το κάνουμε! Άλλωστε, άλλες χώρες άλλα ήθη, άλλες γκόμενες κι άλλα στήθη…

  8. Και οι κρητικοι Μινωιτες ”επαιζαν” με τους ταυρους αλλα ”κανοντας” ακροβατικα λιαν επικινδυνα γιαυτους και οχι υπουλα μαχαιροματα για τα τετραποδα.Τοτε υπηρχε πολιτισμος , οι ασιατες της Ισπανιας που τον βρηκαν ? [στους Ινκας , Αζντεκους η” στους Μαγιας που τους εξαφανησαν οι βαρβαροι ]

  9. ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ ΑΡΕΝΕΣ;ΕΝΑ ΔΙΠΟΔΟ ΖΩΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΕ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΖΩΟ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.Ε Λ Ε Ο Σ.ΑΝ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ….ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟ-ΚΟΛΟΜΠΙΝΑ.ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΑΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ)ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΖΩΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ…..

  10. Αυτήν την φορά, η μερίδα με τα αμελέτητα δεν θα είναι χορταστική και πλούσια… Τέλος πάντων, ο ταυρομάχος έμαθε από πρώτο χέρι ότι η Νέμεσις δεν είναι απλά μια λέξη. Και δεν μπορώ να καταλάβω, τι είδους θέαμα προσφέρει η ταυρομαχίες? Είναι ο άνθρωπος που τα βάζει με τον ταύρο κάτι ηρωικό?! Ένα περιττό και ανήθικο για τον ταύρο «σπόρ». Και τελικά ο ταύρος νίκησε αλλά θα τιμωρηθεί επειδή νίκησε? Είναι «σπόρ» ή όχι τελικά? Γιατί, αν είναι, τότε ο ταύρος νίκησε δίκαια και πρέπει να βραβευτεί π.Χ με την απελευθέρωση του και όχι να θανατωθεί. Ο ταυρομάχος έπαιξε και έχασε. Δεν το ήξερε ότι ΚΑΙ αυτό θα μπορούσε να συμβεί?

  11. Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ απόλυτα στο θέμα διαχείρησης των ζώων.
    Όμως ΧΑΛΑΡΏΣΤΕ λίγο. Ο άνθρωπος είναι ανώτερο ον από τα ζώα και εσείς τους εξομοιώσατε.
    Υπάρχουν ζώα και ζώα, άνθρωποι και άνθρωποι.
    Όλοι εσείς οι φιλόζωωοι που γράφετε παραπάνω το μεσημέρι θα πάτε να φάτε τη μπριζόλα σας όμως.
    Η μήπως όχι? Μην είμαστε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Σας έπιασε η συγκίνηση που τραυματίστηκε ο ταύρος τη στιγμή που σκότωσε άνθρωπο! Έλεος!
    Εδώ καθημερινά σκοτώνονται άνθρωποι και δεν αντιδράμε έτσι και μας έπιασε τώρα η φιλοταυρία?
    Και να πω πως ήταν κανένα κουνελάκι δεν πάει στο διάολο να το καταλάβω.
    Ξεσπάτε έτσι για τον τάυρο? Βρίζετε τον θανόντα και υπερασπίζεστε το άγριο αυτό ζώο?
    Δεν πάτε καλά μου φαίνεται ορισμένοι.
    Γι’αυτο πάμε κατα διαόλου.

    1. ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ “ΑΘΛΗΜΑ”ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! ΚΑΘΕ ΕΜΨΥΧΟ ΟΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΟΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ(ΚΚΟΥΝΕΛΙ-ΤΑΥΡΟΣ)! Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΡΕΑΣ, ΟΥΤΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΑΠΑΙΤΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

      1. Ο άνθρωπος αγαπητή μου δεν είναι φιλέσπαχνος ούτε καν απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο.
        Πως περιμένεις να είναι απέναντι στα ζώα?
        Όμως η ουσία είναι άλλη και αυτή αναδεικνύω.
        Όλοι εσείς που αντιδράτε έτσι υπερασπιζόμενοι τα ζώα δεν κάνετε το ίδιο για τους ανθρώπους.
        Σας είναι πιο βολικό να υπερασπιστείτε τον ταύρο που κινδυνεύει παρά τον άνθρωπο που κινδυνέυει.
        Αυτό ακριβώς θέλω να πω!
        Διότι όπως υποθέτω θα γνωρίζετε, υπάρχουν και άλλα ”αθλήματα” πιο επικίνδυνα από τις ταυρομαχίες….. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *