Διαφημίσεις

Μετά την απόφαση για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο πέλαγος το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος , οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς κρύβουν έναν τεράστιο «θησαυρό».

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα  σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνες σε νέα χερσαία τμήματα της επικράτειας την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2018.

Αυτό αναφέρθηκε άλλωστε και από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων όπως το Reuters, που επικαλούνται τον επικεφαλή του τμήματος διαχείρισης των Ελληνικών Υδρογονανθράκων (HHRM) κ. Γιάννης Μπασιά.

Ρώσοι αξιωματούχοι βλέπουν με θετικό μάτι σε πρώτη φάση όλο αυτό το σχέδιο και πιθανόν θέλουν να συμμετάσχουν σε κοινοπραξίες με ελληνικές εταιρείες για αυτό το σχέδιο που θα αλλάξει την μοίρα της Ελλάδος.

Οι διεθνείς κυρώσεις όμως και η αρνητική στάση Γερμανών , Αμερικανών και λοιπών Ευρωπαίων αποτελούν τροχοπέδη στο όλο σχέδιο .

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για  πετρέλαιο – φυσικό  αέριο  στην  ηπειρωτική  Ελλάδα σύμφωνα  με  τις  έρευνες  του  Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών   είναι οι εξής:

Θράκη (Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα) και Λήμνος Περιοχή Καβάλας – Πρίνου Λεκάνη Αξιού – Θερμαϊκού Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος, Κατάκολο, Ακαρνανία) Μεσοελληνική Αύλακα (Γρεβενά)

Kαι ξαφνικά η Μακεδονία μας στο στόχο των Μεγάλων Δυνάμεων – Τι κρύβει η πρόθεση για ΝΑΤΟϊκή βάση και το ενδιαφέρον της Μόσχας – Ρωσία: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Γρεβενά- Χρυσοφόρα κοιτάσματα στην Μακεδονία - Εικόνα0

«Την επόμενη χρονιά, θα ανοίξουν οι πόρτες σε όσους ενδιαφέρονται για έρευνες σε χερσαία τμήματα της ελληνικής επικράτειας »,  δήλωσε ο κ. Μπασιάς, τονίζοντας ότι η δημόσια επιχείρηση στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει να συλλέγει  δεδομένα για την περιοχή Γρεβενών αλλά και άλλες κεντρικές περιοχές της Ελλάδος .

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, στην  πρώτη περιοχή που θα ξεκινήσουν οι έρευνες είναι τα Γρεβενά μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στον υπό κατασκευή αγωγό  Trans Adriatic Pipeline (TAP).

«Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παλεύει  με μια σοβαρή κρίση του χρέους. Στην  χώρα διατέθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Σήμερα, οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να ξεκινήσουν την  αναζήτηση υδρογονανθράκων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η κύρια  προτεραιότητα γι ‘αυτούς σε αυτό το θέμα θα δώσει την λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής εξάρτησης από τις εισαγωγές ενέργειας», τονίζει το ρωσικό άρθρο .

Το περασμένο φθινόπωρο, το ελληνικό υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε την δημιουργία κοινοπραξίας με επικεφαλής τη γαλλική Total, την Ιταλική Edison και την ελληνική εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, για την διενέργεια εργασιών  γεωτρήσεων φυσικού αερίου στην επικράτεια των υπεράκτιων θαλασσίων οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ελληνική εταιρεία Energean υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την εξερεύνηση και ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή της  Αιτωλοακαρνανίας , ενώ στο «χορό» μπήκε και η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης .

Όπως δήλωσε ο κ Μπασιάς τα έργα των γεωτρήσεων,   τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα  θα ξεκινήσουν  σε δύο χρόνια. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεραστούν  μια σειρά από σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει  τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα ή ακόμη αυξηθεί , και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, αυτό θα παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο για τις εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τα υπόλοιπα 17 μπλοκ από τα  20 στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια στο νησί της Κρήτης.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν τους υπεύθυνους αλλά και τους Έλληνες πολίτες για αυτό το θέμα.

Υπάρχει λοιπόν  πετρέλαιο στον Έβρο ενώ την Θάσο την  εκμεταλλευόμαστε πλήρως ;

Εισάγουμε 14 τόνους χρυσού από την Ελβετία, ενώ έχουμε δικά μας κοιτάσματα στην Χαλκιδική που τα εκμεταλλεύονται οι ξένοι ;.

Κρύβει άραγε ένα θησαυρό η χώρα μας, με τον οποίο θα μπορούσαμε να εξοφλήσουμε το χρέος προς τους δανειστές μας;

Εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις για το «θησαυρό» που κρύβει η μακεδονική γη θα έχουμε νέο γύρο πιέσεων από τους δανειστές για να μας τα πάρουν «για ένα κομμάτι ψωμί».

Ενδεχομένως επίσης για αυτό και να «ακούστηκε» έντονα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναζητούν την δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Μακεδονία, η οποία θα ξαναγίνει λαμπρή και μεγάλη « ως του Μέγα Αλεξάνδρου η χώρα».

Οι υδρογονάνθρακες είναι σίγουρα μια σοβαρή λύση στο οικονομικό ζήτημα της χώρας με την σαφή προϋπόθεση όμως ότι θα εξέλθουμε από το ευρώ και από τα μνημόνια , και θα διαθέτουμε ισχυρές και εξοπλισμένες  ένοπλες δυνάμεις . Τότε ας κοπιάσει όποιος θέλει .
pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Kαι ξαφνικά η Μακεδονία μας στο στόχο των Μεγάλων Δυνάμεων – Τι κρύβει η πρόθεση για ΝΑΤΟϊκή βάση και το ενδιαφέρον της Μόσχας – Ρωσία: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Γρεβενά- Χρυσοφόρα κοιτάσματα στην Μακεδονία”
  1. Αν θέλετε κύριοι εφοπλισταράδες εξωτερικού και εσωτερικού, να χετε εταιρίες, τότε θα φροντίσετε να τις κάνετε μόνο, σε ΠΕΔΙΝΑ και ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ εδάφη και σε ΥΔΑΤΑ.
    Και δεν πα να χρηματοδοτήσετε όσους μισθοφόρους και Drones θέλετε… Ίσα ίσα, χειρότερη ζημία θα σας βγει.
    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ”ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ” φερθείτε έξυπνα και μακριά από την Πίνδο!

  2. Μου χει ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Να πάνε πνιγούνε κι αυτοί κι ο αγωγός τους! Δηλ θα αρχίσουν να σκάβουν την Πίνδο, είμαστε με τα καλά μας; Τι το περάσανε ρε; Που νομίζουν ότι πάνε; Όχι δεν καταλαβαίνουμε ούτε από Ρώσους ούτε από Αμερικανούς. Να πάνε αλλού! (Όχι τίποτ αλλο αλλά στο τέλος θα μας αναγκάσουν να κάνουμε και κάτι που δεν θέλουμε, γιατί μπορεί να μην έχουμε πρόβλημα με τον αγωγό TAP, ίσα ίσα σταθεροποιεί την περιοχή αλλά το να δεχτούμε την ύπαρξη, ξένων πηγών ενέργειας, στην ορεινή επαρχία, συγκεκριμένα Πίνδος και τριγύρω, αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το δεχτούμε σε καμία περίπτωση. Είναι ζωτικής σημασίας τα εδάφη αυτά, να παραμείνουν ως έχουν! Ζωτικής σημασίας ”για όσους ξέρουν τις γεωπολιτικές συνέπειες και καταστάσεις, γύρω από τα εδάφη αυτά” και την μελλοντική γεωπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
    Άλλο να θίγεται το οικονομικό μόνο συμφέρον σε κάτι και άλλο να υπονομεύεται, η επιβίωσή σου, διότι απ αυτά τα εδάφη θα επιβιώσουμε εκατομμύρια, εν καιρώ κρίσης που έρχεται…

    1. (Μιλάμε τώρα με γεωπολιτικούς όρους) Τίποτα περισσότερο.
      Οι εφοπλιστές που σκοπεύουν να επενδύσουν σ αυτά τα εδάφη, γνωρίζουν καθόλου για τις καταστάσεις Βαλκανικού πολέμου που έρχονται και για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδος; Η είναι τελείως ανίδεοι; (Αν, υπήρχε ενδεχόμενο, να υφίσταται πραγματικό εθνικό κράτος, ανεξάρτητο και οι πηγές εξόρυξης, ήταν κρατικές και πηγαίναν αποκλειστικά στο εθνικό κράτος, τότε μάλιστα… Συμβαίνει όμως αυτό; Η απλώς το κράτος είναι μια εταιρία που χαρίζει τον εθνικό της πλούτο σε ιδιωτικές εταιρίες; Θα μπορούσε επίσης να γίνει δεκτό, μόνο αν στο μέλλον, υπήρχε η εξασφάλιση, ότι δεν θ αποσταθεροποιηθεί η Ελλάδα και έτσι δεν θα εξαρτώνται εκατομμύρια Ελλήνων από κεινα τα εδάφη εν καιρώ κρίσης. Υπάρχει όμως αυτή η διαβεβαίωση; Ούτε! Ε λοιπόν, δεν δύναται να γίνει ανεκτό και γι αυτό, θ αποτραπεί! (Είμαστε αναγκασμένοι δυστυχώς)

  3. Μας πάνε για διχοτόμηση, δεν βλέπετε τι γίνεται στην Μακεδονια;Όλοι προσκυνάνε τον καλό τον Ρωσο που δεν κοιτάει την τσέπη του αλλά το καλό του λαού

    1. Δυστυχώς έχουν αγοράσει τα πάντα στην Χαλκιδική. Μέχρι και σιδηροδρομικό ετοιμάζουν. Είπαμε, συνεργασία συνεργασία αλλά όχι να παραχωρήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε σε ξένους ιδιώτες. Δεν έχει καμιά διαφορά με το ξεπούλημα στους δυτικούς, το ίδιο πράγμα είναι. Συνεπώς και οι δυτικοί και οι ανατολικοί, είναι καλοί για μας, μόνο όταν απλώς συνεργαζόμαστε εμπορικά και ενεργειακά και σε γεωπολιτικό επίπεδο, χωρίς όμως παραχωρήσεις εδάφους η οποιασδήποτε μορφής εθνικής κυριαρχίας και επιροής. Γιατί οι φυσικοί πόροι, οφείλουν να ναι υπο κρατικό έλεγχο.
      Πολλοί σκέφτονται διάφορα προβλήματα που μας απασχολούν σαν χώρα αλλά ελάχιστος κόσμος αντιλαμβάνεται, ότι το παν, είναι η εθνική ανεξαρτησία, ολική κυριαρχία του εδάφους που κατέχουμε και ολική παραγωγή, πάσης μορφής πρώτης ύλης.
      Μόνο αυτά εγγυόνται την αυτάρκεια ενός έθνους κράτους. Δεν τα χεις, πάντα θα εξαρτάσαι από άλλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek