Διαφημίσεις

του Γιάννη Πετρίδη
Η Τουρκία ανακοίνωσε πριν το απόγευμα ότι ξεκινά απιχείρηση αστυνόμευσης στο κέντρο του Αιγαίου (NCAGS), όπου για τέσσερις ημέρες θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους, νηοψίες σε εμπορικά σκάφη και αλιευτικά, καλώντας όλα τα παραπλέοντα σκάφη να είναι σε επαφή με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και πάει σε άλλο επίπεδο τις επιθετικές κινήσεις της. Ολα τα πλοία, θα πρέπει ανατολικά των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές να αναφέρονται στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα με τη NAVTEX 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της τετραήμερης επιχείρησης DENIZ KURDU 2017, για «Ναυτική Συνεργασία και Κατεύθυνση Εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού και μέχρι τις ακτές της Χαλκιδικής.

Με τη NAVTEX αυτή καλούνται οι «αρχές ναυσιπλοΐας και τα εμπορικά, αλιευτικά σκάφη, μεγαλύτερα των 300 GRT, να συνεργασθούν με το Τουρκικό Ναυτικό Κέντρο (TNSC) που είναι εγκατεστημένο στη Σμύρνη, στη βάση της αρχής χωρίς καθυστέρηση».

Τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη καλούνται επίσης να αναφέρονται απευθείας στο Κέντρο της Σμύρνης όταν πλέουν στις περιοχές της άσκησης και να στέλνουν “FORMAT ALFA” 24 ώρες πριν εισέλθουν στην περιοχή NCAGS. Στην τουρκική NAVTEX μάλιστα αναφέρονται και η ηλεκτρονική διεύθυνση και τα τηλέφωνα του Κέντρου της Σμύρνης, στα οποία θα πρέπει να… αναφέρονται τα εμπορικά και αλιευτικά σκάφη που πλέουν ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου:

E-MAIL: turkishnavyshippingcenter@dzkk.tsk.tr
TEL: +90 0232 365 58 01 – FAX : +90 0232 367 31 01

Σε διαφορετική περίπτωση θα ελέγχονται από ένοπλα μέσα του τουρκικού κράτους, δηλαλη την Ακτοφυλακή και το Ναυτικό.

Με την άσκηση αυτή, ενώ ήταν ταυτόχρονα σε ισχύ δύο άλλες NAVTEX – η μία για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γύρω από το Καστελόριζο και η άλλη (NAVTEX 474/17) με πραγματικά πυρά σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Ψαρών της Σκύρου και της Ευβοίας- η Τουρκία επιχειρεί να στείλει το μήνυμα της συγκυριαρχίας και επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου.

pronews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟ – Κλιμάκωση άνευ προηγουμένου από Αγκυρα: Εξέδωσε ανακοίνωση ανάληψης ελέγχου εμπορικών και αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο!”
  1. Όταν χόρευε χασαποτσιφτετέλια ο κουζουλός υιός Παπανδρέου με τον άλλον απ’ την απέναντι όχθη που αναχώρησε εκτάκτως λόγω καρκίνου και υπέγραφε μανιχ(φ)έστα,ρώτησε κανένας τι υπέγραφε?Τώρα βγαίνουν σιγά σιγά στη φόρα. Τα καλύτερα έπονται διότι, όσο νυχτώνει κυριολεκτικώς και μεταφορικώς το αγγούρι μεγαλώνει.ΚΩΣΤΑΣ -ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.

  2. AΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΧΟΝΤΡΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΣΝΤΑΜΕ-ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥΣ, Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ……ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥΣ??
    ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 2 ΧΑΡΤΙΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΟΥ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΕΔΡΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ?
    ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ? ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ? . …. ΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΝΑΤΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ “ΕΙΣΒΟΛΗ” ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ.
    ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ “ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ”, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΘΑ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ.
    ΑΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΕΙ ΣΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    1. Η κατασταση δεν παει σκατα οπως γραφεις φιλε μου, ισα ισα πηρε το δρομο της… Το κακο ειναι, οτι αργει παρα πολυ και δεν ξερω κατα ποσο θα μας βρει ολους ‘ορθιους’ για να μπορουμε να την αντιμετοπησουμε. Φτανει πια, εχω βαρεθει να σκηβουμε συνεχεια το κεφαλι (500 χρονια τωρα, με καποια μικρα διαλειματα), δεν παει αλλο. Κατι πρεπει να γινει και μαλιστα συντομα. Πιστευω πως ειμαστε η μονη γενια που μπορουμε ακομα να αλλαξουμε τα πραγματα και επιβαλεται να τα αλλαξουμε!!!! (Ειμαι 53 χρονων).

      1. Αυτο ακριβως φιλε,ο,τι ειναι να γινει πρεπει να γινει τωρα που υπαρχουν ακομα καποιοι που θυμουνται.Διαφορετικα…κλαφτα Χαραλαμπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *