Διαφημίσεις

Έρχεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου σε κρατικά έγγραφα

Νομοσχέδιο που επιτρέπει, επιτέλους, στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται, όπως οι ίδιοι θέλουν, ως προς το φύλο τους και όχι σύμφωνα με ότι έχει καταγραφεί κατά τη γέννησή τους στο ληξιαρχείο, φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ψήφιση στη Βουλή, τακτοποιώντας ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορά στα λεγόμενα διεμφυλικά άτομα (εκείνα δηλαδή που προσδιορίζουν το φύλο τους διαφορετικά από ότι έχει αποτυπωθεί στη ληξιαρχική πράξη της γέννησής τους).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το εν λόγω νομοσχέδιο στις διατάξεις του οποίου μεταξύ άλλων ορίζεται, ότι η καταχώριση στην αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριο και τα άλλα κρατικά έγγραφα του φύλου ενός ατόμου θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πως αυτό το αυτοπροσδιορίζει (δηλαδή σύμφωνα τον εσωτερικό τρόπο που το ίδιο αντιλαμβάνεται το φύλο του) και όχι σύμφωνα με το φύλο που έχει καταγραφεί κατά τη γέννησή του στο Ληξιαρχείο.

Μέχρι σήμερα τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούσαν να διορθώσουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους και να αλλάξουν όνομά τους, εάν δεν είχε προηγηθεί χειρουργική επέμβαση για επαναπροσδιορισμό του φύλου, ενώ έπρεπε να υπάρχει και πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο για τη διόρθωση πλέον του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία. Απαιτείται όμως αυτοπρόσωπη δήλωση του ενδιαφερόμενου ενώπιον του δικαστηρίου και η δήλωση θα γίνεται χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση που θα εκδίδεται θα καταχωρίζεται στο Ληξιαρχείο.

Η δε καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου θα γίνεται με τρόπο που να διασφαλίζει τη μυστικότητα της μεταβολής και της αρχικής ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ενώ οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου, καθώς και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ή έλαβαν γνώση της τέλεσής της έχουν υποχρέωση εχεμύθειας.

Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι αν πρόσωπο που διόρθωσε το φύλο του έχει παιδιά (γεννημένα με γάμο, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, χωρίς γάμο των γονέων τους και υιοθετημένα), τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται καμία μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.

Η πρώτη νομοθεσία αναγνώρισης ταυτότητας φύλου (δηλαδή αλλαγή κρατικών εγγράφων χωρίς προηγούμενη χειρουργική επέμβαση) έγινε το 2004 στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπειτα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πηγή: skai.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Έρχεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου σε κρατικά έγγραφα”
  1. Φυσικά αυτά όλα προωθούνται από την νέα τάξη και από τον εβραιο-σιωνισμό που προσπαθεί να αποχαυνώσει περισσότερο τον κόσμο ώστε να είναι πιο έυκολο να τον κυβερνήσει όταν θα έρθει η ώρα. Και για να αναλύσουμε το θεμα, ο άνθρωπος αποτελειται από μίνιμουμ 3 σώματα. Το υλικό (η σάρκα), το νοητικό (ο νους) και το πνευματικό. Για το υλικό σώμα, ο καθένας προσδιορζεται ανάλογα με τα γεννητικά όργανα που έχει. Αν έχει γυνακεία όργανα, είναι φυσικά γυναίκα, ενώ αν έχει αντρίκεια είναι άνδρας. Στο νοητικό τώρα είναι λίγο πιο πολύπλοκα αφού περικλείει και πως σκέφτεται ο καθένας και πως νιώθει. Και υπάρχουν άνδρες θυληπρεπείς, δηλαδή που η συμπεριφορά τους μοιάζει πολύ με αυτή των γυναικών και γυναίκες αντροπρεπείς, που η συμπεριφορά τους μοιάζει με αυτή των ανδρών. Κατά την γνώμη μου, ο κάθε ένας θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται ανάλογα με τα γεννητικά του όργανα, και όχι όπως σκέφτεται ή νιώθει. Τρίτο φυλο δεν υπάρχει, και όσοι προσπαθούν να εισάξουν τρίτο φύλο κάνουν μεγάλη αμαρτία προς τον δημιουργό, και εκτελούν το έργο του διαβόλου, που προσπαθεί να αντιστρέψει τα πάντα. Και τι λέει η καινή διαθήκη επί του θέματος? Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, 10:6 “από δε αρχή κτίσεως άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς ο θεός”, δηλαδή από την αρχή της δημιουργίας, ο θεός δημιούργησε 2 φύλα μόνο, το αρσενικό και το θηλυκό, και όχι 3 φύλα.

  2. Αφού η πολιτεία θεσπίζει νόμους για να ικανοποιεί τα καπρίτσια του κάθε ψυχικά ασταθούς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  3. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΦΟΥΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *