Διαφημίσεις

Για «ανησυχητικές συνεχιζόμενες προκλήσεις», που έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση των χωρών της Μέσης Ανατολής, κατηγόρησε το Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον.

Ο Τίλερσον δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η επανεξέταση της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Τεχεράνη την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη, δεν θα αφορά απλώς τη συμμόρφωση του Ιράν προς την πυρηνική συμφωνία του 2015, αλλά και τη συμπεριφορά του στην περιοχή η οποία, όπως είπε, υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη και τον Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις δήλωσε σε επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία την Τετάρτη ότι η αποσταθεροποιητική επιρροή του Ιράν θα χρειαστεί να εξουδετερωθεί για να τεθεί τέλος στον πόλεμο στην Υεμένη.

Παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να αποσυρθεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά ο Τίλερσον προειδοποίησε δύο φορές ότι εάν η Τεχεράνη αφεθεί να δράσει χωρίς όρια μπορεί να μετατραπεί σε απειλή παρόμοια με αυτήν της Βόρειας Κορέας.

Σε μια επιστολή στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων που έδωσε στη δημοσιότητα αργά την Τρίτη ο πρόεδρος του σώματος Πολ Ράιαν, ο Τίλερσον αναφέρει ότι το Ιράν συμμορφώνεται μεν με τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία του 2015 αλλά ότι υπάρχουν ανησυχίες για το ρόλο της Τεχεράνης ως κρατικού υποστηρικτή τρομοκρατίας.

«Μια ολοκληρωμένη πολιτική για το Ιράν απαιτεί να ασχοληθούμε με όλες τις απειλές που παρουσιάζει το Ιράν, και είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλές» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και έξι από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου απέτυχε «να πραγματοποιήσει το στόχο ενός μη-πυρηνικού Ιράν και απλώς καθυστερεί τον στόχο του (Ιράν) να γίνει πυρηνικό κράτος».

Ο Τίλερσον εξήγησε ότι ένα από τα λάθη στον τρόπο που συντάχθηκε η συμφωνία είναι ότι αγνοεί όλες τις άλλες σοβαρές απειλές που θέτει το Ιράν εκτός του πυρηνικού του προγράμματος.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να εξετάσουμε το Ιράν με πολύ ολοκληρωμένο τρόπο σε ό,τι αφορά τις απειλές που παρουσιάζει σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας και του κόσμου» πρόσθεσε.

«Η συμφωνία αυτή αντιπροσωπεύει την ίδια αποτυχημένη αντιμετώπιση του παρελθόντος που μας έφερε στην παρούσα άμεση απειλή που αντιμετωπίζουμε με τη Βόρεια Κορέα» είπε ο Τίλερσον σχετικά με την πυρηνική συμφωνία.
tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

3 σχόλια στο “Τίλερσον: Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να γίνει μια νέα πυρηνική απειλή όπως η Βόρεια Κορέα”
  1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ ΠΑΝΤΟΤΕ… ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΟΛΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ… ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟ-ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ… ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ….!!

  2. Οι Η.Π.Α. νομίζουν ότι τους ανήκει ο πλανήτης… και για αυτό είναι άγνωστο το που νομίζουν ότι δεν έχουν συμφέροντα! Από την στιγμή όπου στην μέση ανατολή επέτρεψαν, με ρατσιστική διάθεση, να αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στο Ισραήλ…. τότε και όλοι οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα στην ισραηλινή τρέλα, με ακριβώς τις ίδιες δικαιολογίες. Από την στιγμή όπου από κοινοί, η Σ. Αραβία, οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ, δεν μπορούν να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα στην Υεμένη… και μιλάμε για την Υεμένη, και όχι κάτι ποιο σοβαρό… τότε πως νομίζουν, η ακόμα καλύτερα πως μπορούν να δώσουν ένα καίριο χτύπημα στο Ιράν; Εάν μετά από 26 χρόνια συνεχούς πολέμου εισβολής και κατοχής των Η.Π.Α. στο Ιράκ… το Ιράν δια μέσου του Ιράκ συνεχίζει ακόμα να υπονομεύει τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στην περιοχή, τότε αυτό συμβαίνει για 2 λόγους, α) ότι οι Ιρακινοί έχουν μετουσιωθεί σε Έλληνες (ήρωες), και β) ότι οι Η.Π.Α. είναι μια υπερδύναμη για τον πούτσο καβάλα, που μπορεί να επιβληθεί σε υποτακτικά τσογλάνια. Αυτά.

  3. Βάζουν το “ψητό” στο φούρνο………
    Να ετοιμάζεστε για το Ιράν μάγκες……
    Και για τον παγκόσμιο που θα ακολουθήσει ευθύς μετά……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *