Διαφημίσεις

Ανάστατη είναι η Αθωνική Πολιτεία μετά την αναγγελία σε μοναχούς που δεν μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αποχωρήσουν από τα κελλιά τους στο Άγιο Όρος.

Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έχει κατακλυστεί από τηλεφωνήματα και e-mail από μοναχούς και πιστούς που καταγγέλλουν την απόφαση αυτή, που όπως λένε «παραπέμπει σε μεσαίωνα».

Οι μοναχοί που καλούνται να εγκαταλείψουν τα κελλιά τους αριθμητικά ξεπερνούν τους 100. Ωστόσο, αρκετοί θα αρνηθούν να εκτελέσουν την απόφαση αυτή και αναμένεται να δούμε εικόνες που κανείς δεν επιθυμεί να δει…

Τα μοναστήρια στα οποία ανήκουν τα κελλιά που εγκαταβοιούν οι μοναχοί που αρνούνται να μνημονεύσουν τον Πατριάρχη θα ζητήσουν άμεσα την απομάκρυνσή τους από το Κελλί, εξηγεί στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιερομόναχος που ανήκει σε μεγάλο μοναστήρι.

«Κάτι πρέπει να γίνει με τους μοναχούς που δεν ακολουθούν το τυπικό του Άθω, δηλ. που έκοψαν το μνημόσυνο στον Πατριάρχη», τονίζει στέλεχος του Αγίου Όρους που τάσσεται υπέρ της απόφασης αυτής.

hellasforce.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

13 σχόλια στο “Διώχνουν από το Άγιο Όρος τους μοναχούς που δεν μνημονεύουν τον Πατριάρχη!”
  1. τι περιμεναν οτι θα τους χαριζαν?οτι θα την γλυτωναν κρυμμενοι μεσ’ την σπηλια τους? εμ δε .ηρθε η ωρα κυριοι και εσεις οι πιο δειλοι της κοινωνιας να αντιμετωπισετε το θηριο και οχι με την σιωπη σας να κοιταζετε το τομαρι σας .ηρθε η ωρα της αληθειας .με τον αστυφυλακα η’ με τον κλεφτη ?διαλεχτε.

  2. Κατι θα γινει ομως και με σας που ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΜΗΤΡΟΣ !! Οι μοναχοι αυτοι θα διωχθουν γιατι αρνουνται τον οικουμενισμο ,αυτοι που τους διωκουν ομως…,πως και τι θα απολογηθουν;

    1. Ορθοδοξία ή Θάνατος

      Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη…

      Οι 117 μοναχοί της γνησίας και πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου καθώς και ο Ηγούμενος της, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, μάχονται ενάντια στα συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους ο μοναχισμός, η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore, χρήματα, “λοστούς και βαριές”.

      Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα τους ενάντια της έκπτωσης πίστης και τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών, θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
      Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.

      Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

      Site γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου : http://www.esfigmenou.com

  3. Ας είναι. Οπότε θα ξέρουμε τουλάχιστον, ότι εκεί μέσα θα βρίσκονται μόνο όσοι ασπάζονται τον οικουμενισμό και την πανθρησκεία και έτσι όταν θα μπούμε για ν’ανοίξουμε τις στοές τους προκειμένου να πάρουμε την κρυμμένη γνώση που βρίσκεται εκεί μέσα, δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε, ποιοι είναι γνήσιοι ορθόδοξοι και ποιοι ξένων συμφερόντων, οπότε θα ναι ποιο εύκολη η επέμβαση και η δίκη!
    (Όταν οι γνήσιοι ορθόδοξοι θ αρχίσουν να διώκωνται, τότε πλησιάζουν τα έσχατα χρόνια και η ενόραση αυτή, είναι αληθινή, διότι έτσι ακριβώς θα συμβεί και αποδεικνύεται και γεωπολιτικά).
    Το θετικό της όλης υπόθεσης, είναι ότι θα μπορούμε να καθίσουμε να συνενοηθούμε η και αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα μεταξύ μας, κάθε θεώρηση/ άποψη θεολογική, δίχως να παρεμποδίζει το καταραμμένο το πατριαρχείο την ένωση, διότι οι γνήσιοι δεν θα ελέγχονται από κανένα ιερατείο.
    Εξ άλλου ο Ιησούς, (αφού υπήρξε) θα ταν αντίθετος στα ιερατεία και στο δόγμα και έτσι όπως κάναν/ μεταλλάξαν/ παραποιήσαν, ορισμένα εκ τα διδάγματά του οι Ρωμαίοι.
    (Εξ άλλου δεν πρέπει να χωρίσει η ήρα απ το στάρι κάποτε;)

    1. Όσο γι αυτό που λένε, ότι (Παπά θα ψάχνετε να σας πει τι γίνεται να σας καθοδηγήσει και δεν θα βρίσκετε), ισχύει συνέλληνες και θα σας πω και το γιατί:
      ”Γιατί ο γνήσιος, που δεν θα χει ασπαστεί τον οικουμενισμό/ πανθρησκεία, θα γνωρίζει τις μεθοδεύσεις τους, θα είναι ενήμερος για τα δρώμενά τους και θα μπορεί να σας υποδείξει, ότι αυτό που θα ζείτε, είναι ψεύτικο και όχι αληθινό”
      Με λίγα λόγια, θα βλέπει αυτό που θα μοιάζει με νεο – βυζάντιο και θα ξέρει, ότι είναι ψευτο – βυζάντιο.
      Να σας το ερμηνεύσω και γεωπολιτικά:
      Θες αντίδραση, αποκατάσταση ως απελπισμένος λαός. Το σύστημα δημιούργησε ένα χάος ελεγχόμενο, μόλις ξεσπάσει, θα επιχειρήσει αυτό να βάλει τάξη, στο χάος που δημιούργησε, εμφανίζοντας δικούς του, ψευτοσωτήρες, για να κερδίσουν τις καρδιές σου. Οπότε εσύ θα νομίζεις ότι ζεις ξανα χρόνια της δόξας που θα πάρεις την πόλη. Με την μόνη διαφορά, πως από πίσω θα ναι το ίδιο το σύστημα.
      Μόλις τσιμπήσεις και πέσεις στην παγίδα, θα σαι ο τέλειος υποτακτικός τους. Διότι θα νομίζεις πως είσαι ελεύθερος, θα νομίζεις ότι θα ζεις μια αναλαμπή της ορθοδοξίας πως την λένε αλλά θα ναι ”εικονική” και σιγά σιγά, σ αυτό το νέο σύστημα, το οποίο θα μεταλλαχτεί, θα ρθει η πανθρησκεία. Και άντε ξεχώρισε τώρα τον ψεύτη από τον αληθινό… Καταλάβατε; Καταλάβετέ το επιτέλους! Αγανακτίσαμε να το λέμε.

      1. Και θέλω να δω, τι θα πείτε όσοι μ’ έχετε βγάλει άθεο.
        Μήπως κατανοώ ποιο καλά την αλήθεια και τα κρυμμένα νοήματα πίσω απ τις προφητείες, από όσους με αποκαλούσατε άθεο; Μάλλον… Μάλλον είμαι ορθόδοξος και σεις θύματα του ψευδοπροφήτη.

        1. Ολοι τα σκεφτονται αυτα Μαρκο.Δεν πιστευουμε κανεναν με κλειστα ματια.Φυλαγε τα ρουχα σου,να’χεις τα μισα.

        2. Και μια αλλη σκεψη…δεν ξερω αν ειναι σωστη…αν τελικα φτασουν να μας δωσουν την Κων/πολη,καποια στιγμη, ενω ειμαστε μεσα στην ΕΕ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΟ.Κυριως αν ειναι και το Ισραηλ μεσα.Αν εχουμε βγει ισως δεν εχουμε φτασει στα εσχατα ακομα.Και κατι ακομα, ενας βασιλιας στην Κων/πολη αν ειναι εκ Θεου, δεν θα επιδιωκει παγκοσμια πολιτικη εξουσια,ουτε ελεγχο με τσιπακια κλπ.Καταλαβαινεις τι λεω;Βλεποντας και κανοντας…

          1. Εννοείται. Θέλουν τον ελεγχο των περιοχών που αποτελούν πνευματικές πρωτεύουσες για να κάνουν την πανθρησκεία…
            Αν το καταφέρουν, τότε πάμε για τα ”έσχατα” και θα περάσουμε αυτά που περιέγραψαν και οι γέροντες. Το καλό είναι ότι θα ξέρουμε τι να κάνουμε, η καθοδήγησή τους, έπιασε τόπο.

          2. Δυστυχως Π.Δ. ,και ΜΑΡΚΟ ..,ετσι ειναι !!! ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον !!!

  4. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ρ@ΥΦΙΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ”ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ” ΔΙΩΚΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ
    Ο ”ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ” ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΠ ΚΤΛ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ”ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ” ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΓΙΑΤΙ ΣΑΝ ΜΑΖΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *