Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:35 - 01/04/2017

Λόγια του Ιησού Χριστού που Εξαφάνισαν από Παντού…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο, πως πολλά λόγια του Χριστού, δεν συμπεριελήφθησαν στα 4 ευαγγέλια που όρισαν ως επίσημα και «θεόπνευστα», συγκεκριμένοι εντεταλμένοι μεγαλοιερείς τον 4ο αιώνα μ.Χ. στη σύνοδο της Λαοδικείας.

Θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε παρακάτω μερικά λόγια του Χριστού που κάνουν μια πολύ σημαντική αποκάλυψη. Λόγια που κάποτε ήταν γνωστά στους πρώτους Χριστιανούς. Λόγια που δεν «έδεναν» με τη θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού που κατασκεύασε η Μαύρη Αδελφότητα τον 4ο αιώνα, και γιαυτό τα εξαφάνισαν από παντού. Έπειτα μας παρουσίασαν το Χριστό ως θρησκεία όπως ήθελαν εκείνοι, και απέκρυψαν την πεμπτουσία της διδασκαλίας Του, εξαφανίζοντας τα αρχαία χειρόγραφα που την περιείχαν. Ευτυχώς όμως δεν μπόρεσαν να τα κάψουν όλα.

Ακολουθεί το αρχαίο κείμενο :

Είπε ο Χριστός :

Ο Αβραάμ ήταν περίγελως, όπως και ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, δεδομένου ότι είχαν αποκληθεί πατριάρχες με πλαστό τρόπο από τον άρχοντα του έβδομου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ,λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτούς, και δεν έχουμε αμαρτήσει.

(σ.σ : Όταν λέει ο Χριστός «συγγενείς μου», μιλά για πνευματικούς συγγενείς.)

(σ.σ : Ο Γιαλνταμπαόθ είναι ο Γιαχβέ Σαμαέλ Σατανάς, ο λεγόμενος Διάβολος. Τον ονομάζει «άρχοντα του «εβδόμου βασιλείου», διότι λίγο πιο πρίν, ο Χριστός είχε αποκαλύψει ότι το βασίλειο της ύλης που έχει δημιουργήσει ο Διάβολος, είναι χωρισμένο σε 7 επίπεδα, με το 7ο, να το έχει ο ίδιος ο Σαμαέλ Σατανάς)

Ο Δαβίδ ήταν περίγελως, δεδομένου ότι ο υιός του αποκλήθηκε Υιός του Ανθρώπου και του δόθηκε ισχύς από τον άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ,λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτόν, και δεν έχουμε αμαρτήσει.

Ο Σολομώντας ήταν περίγελως,δεδομένου ότι έγινε αλαζόνας μέσω του άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ και πίστεψε ότι ήταν χρισμένος, λες και είχε γίνει ισχυρότερος από εμένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ’ αυτόν, και δεν έχουμε αμαρτήσει.

Οι δώδεκα προφήτες ήταν περίγελως, δεδομένου ότι εμφανίστηκαν ως απομίμηση των αληθινών προφητών. Προήλθαν από πλαστό τρόπο μέσω του άρχοντα του εβδόμου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ, λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση μ΄αυτόν και δεν έχουμε αμαρτήσει.

Ο Μωυσής, που αποκλήθηκε πιστός υπηρέτης και φίλος, ήταν περίγελως. Η μαρτυρία σχετικά με τον εαυτό του ήταν εσφαλμένη, δεδομένου ότι ποτέ δεν με ήξερε. Δεν με ήξερε, ούτε αυτός ούτε και οι άλλοι πριν απ αυτόν, απ’ τον Αδάμ μέχρι τον Μωυσή, ούτε εμένα ούτε τους συγγενείς μου.

Είχαν οδηγίες απ’ τους αγγέλους του Γιαλνταμπαόθ, ( σ.σ : εδώ αναφέρεται στους εκπεσόντες αγγέλους του Σατανά) να επιβλέπουν διαιτητικούς νόμους (σ.σ αναφορά στα σιμιγδάλια που επιβάλει ο μωσαϊκός νόμος) και να υποβάλλουν σε πικρή δουλεία. Ποτέ δεν γνώρισαν την αλήθεια και ποτέ δεν πρόκειται να την γνωρίσουν, διότι οι ψυχές τους είναι σκλαβωμένες, και δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν και να γνωρίσουν έναν νου με ελευθερία, μέχρις ότου γνωρίσουν τον Υιό του Ανθρώπου.

(σ.σ : Όλο αυτό το πακέτο για τις μεγάλες προσωπικότητές της Παλιάς Διαθήκης  αφιερώνεται σε εκείνους που επί 40 περίπου Χρόνια μαγείρευαν τα κείμενα που θα  ονόμαζαν ιερά και θα τα έβαζαν μέσα στην Αγία Γραφή. Αφιερώνεται επίσης σε όσους με δαιμονικό μένος επιμένουν στο ότι ο Γιαχβέ είναι ο Χριστός, ενώ είναι ο Σατανάς. Τόσο τα Ευαγγέλια, όσο και οι  πράξεις και οι Επιστολές των Αποστόλων, αλλά και η Αποκάλυψη, έχουν δεχθεί εμβόλιμους στίχους που εξυψώνουν τους Προπάτορες των Εβραίων που λάτρευαν τον Γιαλνταμπαόθ.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί για όλα τα άλλα κείμενα, βγάλανε αυτοκρατορικά φιρμάνια για να τα κάψουν, ώστε κανείς να μην μπορεί να αντικρούσει την εβραιολαγνεία των μεγαλοθεολόγων του Θεοδόσιου. Λέει το κείμενο για αυτούς: «Ποτέ δεν γνώρισαν την  αλήθεια και ποτέ δεν πρόκειται να την γνωρίσουν, διότι οι ψυχές τους είναι σκλαβωμένες και δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν και να γνωρίσουν έναν νου με ελευθερία, μέχρις ότου γνωρίσουν τον Υιό του Ανθρώπου.»)

Εξαιτίας του Πατέρα μου, εγώ ήμουν εκείνος, τον οποίο ο κόσμος δεν γνώριζε και για τον λόγο αυτό ο κόσμος εξεγέρθηκε εναντίον μου και εναντίον των συγγενών μου. Αλλά είμαστε αθώοι σε σχέση με αυτόν. Δεν έχουμε αμαρτήσει.

Ο άρχοντας (σ.σ : ο Γιαχβέ Σατανάς) ήταν περίγελως,διότι είπε «Εγώ είμαι Θεός, και δεν υπάρχει άλλος μεγαλύτερος από μένα. Εγώ και μόνον εγώ είμαι ο Πατέρας, ο Κύριος, και δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από εμένα. Είμαι ένας ζηλόφθων θεός και παραδίδω τις αμαρτίες των πατέρων στα παιδιά τους επί τρεις και τέσσερις γενιές.», λες και είχε γίνει ισχυρότερος από μένα και από τους συγγενείς μου. Είμαστε αθώοι σε σχέση με αυτόν και δεν έχουμε αμαρτήσει. (σ.σ : Ορίστε τα λόγια του ίδιου του Γιαχβέ. δεν τα έβγαλε απ το μυαλό Του ο Χριστός  :

Ησαΐας κεφ 45:5-7

Ησ. 45,5  ὅτι ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστι πλὴν ἐμοῦ Θεός, ἐνίσχυσά σε καὶ οὐκ ᾔδεις με,

μτφ : Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός και δεν υπάρχει εκτός απο εμένα Θεός· εγώ σε περιέζωσα, αν και δεν με γνώρισες

Ησ. 45,6   ἵνα γνῶσι οἱ ἀπ᾿ ἀνατολῶν ἡλίου καὶ οἱ ἀπὸ δυσμῶν, ὅτι οὐκ ἔστι Θεὸς πλὴν ἐμοῦ· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεός, καὶ οὐκ ἔστιν ἔτι·

μτφ :δια να γνωρίζουν (όλοι) που κατοικούν στην ανατολή και στη δύση, οτι δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός απο εμένα. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος.

Ησ. 45,7  ἐγὼ ὁ κατασκευάσας φῶς καὶ ποιήσας σκότος, ὁ ποιῶν εἰρήνην καὶ κτίζων κακά· ἐγὼ Κύριος ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν πάντα ταῦτα.

μτφ : · Εγώ, που κατασκεύασα το φως και έφτιαξα το σκοτάδι. Εγώ που φέρνω ειρήνη και δημιουργώ δεινά,· εγώ ο Κυριος ο Θεός τα κάνω όλα αυτά.

Εξοδος, κεφ 20 : 5-6

«Εγώ γαρ ειμί Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοῖς μισοῦσί με. « μτφ: Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, θεός ζηλόφθων, ο οποίος επιβάλλει τιμωρίες εις τα παιδιά δια τις αμαρτίες των γονέων των μέχρι τρίτης και τετάρτης γενεάς, εις όσους με μισούν. Να θυμίσουμε όμως τι μας είπε ο Χριστός για τους εχθρούς μας :

Ματθ. 5,43 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη (Απο το Γιαχβέ στην εβραϊκη «παλαιά διαθήκη»), ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.

Ματθ. 5,44 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς.

Ο ίδιος ο Χριστός λοιπόν ξεκαθάρισε, οτι αυτός που έδινε τις οδηγίες αυτές στους Εβραίους, και που εκείνον λάτρευαν και τον είχαν για θεό, είναι ο άρχοντας της ύλης, ο Γιαλνταμπαόθ Σατανάς Σαμαέλ.

και συνεχίζει ο Χριστός :

Έτσι με την φιλία μας ξεπεράσαμε την διδασκαλία του (σ.σ: του Γιαχβέ), δεδομένου ότι είναι αλαζόνας και φαντασμένος και δεν συμφωνεί με τον Πατέρα μας. Ήταν περίγελως όσον αφορά την κρίση του και τις ψευδοπροφητείες του.

(σ.σ : Ο ίδιος ο Χριστός, λοιπόν, αποκάλυψε για την αποστασία του Σαμαέλ-Γιαχβέ από τον Πατέρα των Πάντων. Επίσης ξεκαθαρίζει πως αυτός (ο Σαμαέλ) είναι που κρίνει. Δεν κατα-κρίνει ο Χριστός, παρότι οι εβραιολάγνοι του φόρεσαν το προσωπείο αυστηρού δικαστή και κριτή, ο ίδιος μας είπε :

Κατα Ιωάννην κεφ 8:15 Εσείς κρίνετε κατά τη σάρκα, εγώ δε, δεν κρίνω κανένα.

Κατα Ιώαννην κεφ 12:47 Και αν κάποιος ακούσει τα λόγια μου και δεν τα φυλάξει, εγώ δεν τον κρίνω. Επειδή δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά για να σώσω τον κόσμο.

Πως γίνεται ακόμη να μην μπορούν κάποιοι να δουν την απλή μαθηματική λογική αλήθεια ; Αυτά που ο Χριστός λέει στη συνέχεια αφιερώνονται σε εκείνους που δεν θέλουν να δουν :

Ώ! εσείς που δεν μπορείτε να δείτε. Εξαιτίας της τύφλωσής σας δεν καταλαβαίνετε ότι Εκείνος (σ.σ: Ο Αγαθός Τριαδικός Δημιουργός των Πάντων) είναι κάποιος που δεν είναι γνωστός ; Ούτε και ποτέ οι άνθρωποι αυτό το κατάλαβαν ή το αντιλήφθηκαν. Δεν πρόκειται να ακούσουν κάποια ακριβή περιγραφή γι Αυτόν και ως εκ τούτου προχώρησαν στην άσκηση της άνομης δικαιοσύνης τους και εξύψωσαν την αχρειότητά τους, τα δολοφονικά τους χέρια εναντίον Του, σαν να χτυπούσαν στον αέρα. Αυτοί οι άμυαλοι και οι τυφλοί είναι πάντα άμυαλοι, πάντα σκλάβοι του νόμου και του επίγειου φόβου.

Εγώ είμαι ο Χριστός, ο Υιός του Ανθρώπου. Για εσάς έχω περιφρονηθεί,για να μπορέσετε εσείς  να αποβάλλετε αυτό που είναι μη μόνιμο.

Τέλος κειμένου του κώδικα VII.

Πόσο μεγάλη αλήθεια !!! Άμυαλοι, τυφλοί και πάντα σκλάβοι του νόμου, της τυπολατρίας και του επίγειου φόβου. Τότε, που ο Χριστός είπε τα λόγια αυτά, να θυμίσουμε πως δεν υπήρχε η λεγόμενη ορθοδοξία, ούτε υπήρχε οργανωμένη εβραιοχριστιανική εκκλησία που έφτιαξαν οι εντεταλμένοι άνθρωποι της μαύρης μασονίας φέροντες την προβιά του Χριστιανού ιερέα. Ούτε την παράδοση της εκκλησίας όρισε ο Χριστός, ούτε τα ιερά βιβλία της εκκλησίας, ούτε ήθελε και ζήτησε ποτέ οργανωμένη θρησκεία. Όλα αυτά τα όρισαν άνθρωποι.

Το κείμενο που διαβάσατε, βρέθηκε στο Νάγκ Χαμμάντι. Για όσους δεν γνωρίζουν περί των κειμένων που βρέθηκαν εκεί, να κάνουμε μια μικρή αναφορά. Μέσα σε όλο το χάος του 4ου αιώνα, όταν οι εβραιοχριστιανοί έκαιγαν και κατέστρεφαν τα πάντα για να αφανιστεί κάθε διαφορετική άποψη που δεν συμφωνούσε με το δόγμα του Εβραιοχριστιανισμού που είχαν κατασκευάσει, ένας συλλέκτης χειρογράφων ειδοποιήθηκε ότι ερχόταν και στην πόλη του οι σκοταδιστές για να κάψουν τα πάντα.

Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε όσα χειρόγραφα μπόρεσε απ την συλλογή του, τα έβαλε μέσα σε ένα πιθάρι και τα έθαψε κάπου έξω απ την πόλη με το όνομα Ναγκ Χαμμάντι. Τα έθαψε για να σωθούν με την ελπίδα ότι κάποτε, κάποιος, θα τα βρει και να μάθει τι πραγματικά έγινε την εποχή εκείνη. Και αυτό πράγματι έγινε 1.600 χρόνια μετά, στα τέλη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από δύο φτωχούς αγρότες που σκάβοντας «τυχαία», «έπεσαν» πάνω στο πιθάρι. Τα κείμενα βγήκαν στο φως και είναι γνωστά ως «Κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι» ή «Βιβλιοθήκη Ναγκ Χαμμάντι». Δεν σημαίνει πως όλα όσα λένε τα διαφορετικού περιεχομένου κείμενα αυτά ισχύουν όλα, όμως όλα τα ερευνούμε έχοντας φωτεινή πυξίδα μας το Χριστό.

Αυτό το σύνολο κείμενων, το έβγαλε πρόσφατα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα Ελληνικά, ενώ φυλάσσονται επίσημα στο Κοπτικό Μουσείο του Καϊρου στην Αίγυπτο. Ο Χριστός όπως ξέρουμε, δίδασκε 3 χρόνια, όμως η διδασκαλία Του που έχουμε σήμερα στα 4 κουτσουρεμένα και πλήρως εξεβραϊσμένα ευαγγέλια δεν περνά τις 3 ώρες σε διάρκεια. Πού πήγαν τα υπόλοιπα; Δεν καταγράφηκαν; Δεν θεωρήθηκαν σημαντικά ώστε να γραφτούν ή κάποιοι τα θεώρησαν επικίνδυνη γνώση και τα πέταξαν έξω άρον-άρον, κατά τη συρραφή των τεσσάρων ευαγγελίων στην σημερινή μορφή τους; Τα συμπεράσματα δικά σας.

ο Χριστός μας είπε, ερευνάτε τας γράφας και γνώσεσθε την αλήθεια, και η  αλήθεια ελευθερώσει υμας.

Στοιχεία πληροφορίων : Τριλογία Νάγκ Χαμμάντι : Το ένοχο μυστικό – Δ,Λιακόπουλος.

el.gr
diadrastika.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (67)

  1. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/01/2017 @ 8:08 ΜΜ

    Μα να το ξέρης. Δεν την ευρήκες με την δύναμη του μυαλού σου. Σου την αποκάλυψε ο Πατέρας ΜΟΥ, που είναι ο επουράνιος Θεός. Επάνω σ’ αυτήν την πίστη, ότι είμαι Υιός του Θεού του Ζώντος, θα στηρίζεται η Εκκλησία μου. Και καμμιά δύναμη δεν θα μπορέση ποτέ να την παραμερίση αυτήν την πίστη. Θα θριαμβεύη στους αιώνες. Και σε σένα, τον κήρυκά της, θα δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών. Με βάση αυτήν την πίστη θα δικαστούν οι άνθρωποι στο κριτήριο του Θεού (Βλ. Ματθ. 16,13-20).

    3. Τί μας λένε τα λόγια αυτά;
    • Ο Χριστός είναι Υιός του Θεού.
    • Στην πίστη αυτή στηρίζεται η Εκκλησία.
    • Όποιος αυτό δεν το πιστεύει, δεν έχει θέση, ούτε στην Εκκλησία, ούτε στην βασιλεία του Θεού[1].

    β. Ο Κύριός μου και ο Θεός μου (Ιω. 20, 19-29)

    http://www.orthodoxfathers.com/einai-CHristos-Mitropolitoy-Nikopoleos-Meletioy/04-Kephalaio-G-einai-CHristos-legei-Idios-eayto

    • Μητσος εξ Αγγλιας 04/02/2017 @ 2:30 ΠΜ

      ΧΡΗΣΤΟ ΤΡΑΒΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ. ΥΠΕΡΔΙΠΛΟ. ΑΣΤΑ ΤΑ ΜΟΝΑ, ΣΗΜΕΡΑ !!!

      • Μήτσο, από ότι φαίνεται η αμορφωσιά και η ψευτομαγκιά γίνεται μέρα με τη μέρα το σήμα κατατεθέν του ιστολογίου. Ο Ιησούς υποτίθεται έγραψε κείμενο της μορφής “Ο Αβραάμ ήταν περίγελως, όπως και ο Ισαάκ και ο Ιακώβ, δεδομένου ότι είχαν αποκληθεί πατριάρχες με πλαστό τρόπο από τον άρχοντα του έβδομου βασιλείου, Γιαλνταμπαόθ”. Αυτό αποκλείεται να το είχε γράψει ο Ιησούς, όπως φυσικά αποκλείεται να το είχε γράψει ο Πλάτωνας ή ο Αινστάιν. Γιατί; Επειδή ένα κείμενο κρίνεται πρωτίστως από το ύφος του και το περιεχόμενό του. Με μια παραμικρή αλλαγή στο ύφος (πχ. σε αποσπάσματα του Ιώσιπου) οι ερευνητές ιστορικοί αμέσως μιλούν για ιστορική αλλοίωση του κειμένου. Διότι οι μαθητές του Ιησού ως ιστορικά πρόσωπα είχαν μια στοιχειώδη σοβαρότητα στον τρόπο που μιλούσαν και δεν γελοιοποιούσαν κανένα πρόσωπο. Γιατί; Γιατί δεν ήταν “μαγκάκια”. Ο Ιησούς δεν μιλούσε σαν τον εξεγερμένο Λιακόπουλο ούτε σαν τον Μίμη Φωτόπουλο να παίζει τον μάγκα σε ταβέρνα. Αντίθετα ο Λιακόπουλος της σύγχρονης Ελλάδος μιλάει και γράφει σαν τους φαντασιόπληκτους Λιακόπουλους της αρχαιότητας. Μήτσο, οι ψευτομαγκιές προσελκύουν τους ψευτόμαγκες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα κείμενα που έχουν πνευματικό βάθος, επίσης, προσελκύουν όσους έχουν ένα αντίστοιχο επίπεδο πνευματικότητας. Η βιβλιοθήκη Nag Hammadi διδάσκει μεταξύ άλλων σεξουαλικά όργια. Δηλαδή το ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτά που διδάσκει ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, και ο Ιησούς. Επίσης όποιος έχει διαβάσει πέντε πράγματα από την Ιστορία, γνωρίζει πως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθέρωση των δούλων όπως τη γνωρίζουμε σήμερα ΔΕΝ προέκυψε ιστορικά από την Γαλλική Επανάσταση (η οποία τελικά απέτυχε μετά από μια δεκαετία διαφθοράς και νομεκλατούρας) αλλά από τις χριστιανικές διδασκαλίες περί κοινωνικής αμαρτίας που διαδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αργότερα στην Αμερική (βλ. William Penn). Ακόμα και ο Βολταίρος, ο μέγας αντιχριστιανός, πήγε πρώτα και έζησε τις χριστιανικές κοινότητες της Βρετανίας από κοντά και”διαφωτίστηκε” ο ίδιος, όπως ομολογεί στις πρώτες του φιλοσοφικές επιστολές. Ο λεγόμενος ουμανισμός έκανε κηδεία με ξένα κόλυβα. Αλλά όταν το επίπεδο της αγγραματοσύνης είναι τόσο μεγάλο, με δυο καθρεφτάκια οι ιθαγενείς πηγαίνουν σε όποια ιδεολογική κατεύθυνση θέλεις. Όσο πιο μάγκας μάλιστα το παίζει κάποιος, τόσο πιο πολύ τον τραβάνε από την μύτη. Και έτσι έχουμε την εξής ειρωνία: να το παίζουν αντι-Σιωνιστές άτομα που κατευθύνονται έμμεσα από τα κέντρα νοοπολιτικής του Σιωνισμού. Αν ο Σιωνισμός σήμερα χρηματοδοτούσε εκδοτικούς οίκους να προωθήσουν την ιδέα ότι ο Ιησούς είχε ιπτάμενο πατίνι, ο Μήτσος εξ’ Αγγλίας με περισσή μαγκιά θα πίστευε αυτή τη νέα μεγάλη “αλήθεια”.

        • ΜΟΛΟΣΣΟΣ 04/02/2017 @ 1:40 ΜΜ

          Ο “ΜΗΤΣΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΥ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ.

          • Μητσος εξ Αγγλιας 04/03/2017 @ 2:49 ΠΜ

            ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΠΑΤΕΝΤΑ!!!

        • ΑΤΡΑΠΟΣ 04/02/2017 @ 2:39 ΜΜ

          Εχεις καλυψει το θεμα,συμφωνω,δε θα συμπληρωσω τιποτα.

          5

          • ΑΤΡΑΠΟΣ 04/02/2017 @ 6:06 ΜΜ

            Η απαντηση μου αναφερεται στον Δαιδαλο.

        • Μητσος εξ Αγγλιας 04/03/2017 @ 2:46 ΠΜ

          ΕΓΩ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ. ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΙΠΕ Η ΟΧΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΛΑΙΔΗΜΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ. ΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΑΤΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΣ, ΕΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΗΝΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ. Η ΝΕΚΡΟΛΑΓΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΧΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΡΙΝΕΣ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ

      • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/02/2017 @ 3:10 ΜΜ

        Μητσος……….. εξ Αγγλιας ….

        Είναι χαρακτηριστικό πως και στην Ελλάδα, η Σίβυλλα ήρθε να «φτιάξει» τα πράγματα στους Δελφούς, φέρνοντας τη «γνήσια» Ασιατική Μαντική τέχνη, διαφωνώντας με τον «αδελφό» της, που στους Δελφούς συμβιβάστηκε με τις Ελληνικές συνήθειες.

        «Ώ Δελφοί, αφιερωμένοι στον τοξότη Απόλλωνα,

        εγώ ήρθα να προφητέψω τη νόηση του Δία

        που κρατά την Αιγίδα,

        γιατί έχω πικραθεί από τον αδελφό μου

        τον Απόλλωνα» [45]

        Το ότι έγινε αποδεκτή από τους Έλληνες, που κατέγραψαν τους χρησμούς της, σημαίνει πως γνώριζαν πως η πηγή της Μαντικής ήταν γυναικεία και βρίσκονταν στην Ασία.

        Οι Τρώες ήταν φυλετικά συγγενείς με τους Εβραίους και τους Φοίνικες. Έτσι, η άποψη του Κλήμη Αλεξανδρείας πως η πρώτη Σίβυλλα ήταν Τρωαδίτισσα, δεν είναι τόσο αντιφατική με αυτά που είπαμε για την Σαββαή.

        «Επί ψυχρόν τον ιπνόν»

        Οι ομοιότητες με τις Πυθίες και τις Σίβυλλες είναι απόλυτες. Ανάλογες σκηνές θα βρούμε σχεδόν σε κάθε αρχαία Ελληνική αφήγηση που σέβεται τον εαυτό της, μια που οι συνομιλίες με τους νεκρούς και τα φαντάσματα ήταν κάτι… συνηθισμένο. Ένας από τους Επτά Σοφούς, ο Περίανδρος, είχε εμπλακεί σε μια σκοτεινή υπόθεση νεκροφιλίας (είχε βάλει τα «ψωμιά» του σε κρύο «φούρνο», «επί ψυχρόν τον ιπνόν») και νεκρομαντείας, που περιγράφει με κάθε βρώμικη και απολαυστική λεπτομέρεια ο πονηρούλης Ηρόδοτος.

        Ο νικητής των Πλαταιών, ο Παυσανίας, είχε εκτελεστεί με ιερόσυλο τρόπο μέσα στο ναό της Χαλκιοίκου Αθηνάς στη Σπάρτη, και το φάντασμά του ταλαιπωρούσε την πόλη. Σκοτεινές τελετές νεκρομαντείας από Θεσσαλούς ειδικούς, προσταγές των Δελφών, αγάλματα του Δαίμονα Επιδώτη, καθώς και αγάλματα του ίδιου του στρατηγού Παυσανία, μπρος στο Ναό της Παρθένου, (Κύριε Ελέησον) έδιωχναν την κατάρα του νεκρού, αιώνες μετά το επεισόδιο. Τα είδε ο άλλος Παυσανίας, ο περιηγητής …[46]

        Στην Οδύσσεια, ολόκληρη ραψωδία, η λ, είναι αφιερωμένη σε μια τελετή Νεκρομαντείας. Ο Οδυσσέας συζητά με τους νεκρούς, δίνοντας τους να πιούν αίμα θυσιασμένων ζώων. Ανάλογη προσφορά αίματος πρέπει να έγινε και στο νεκρό Σαμουήλ, αλλά η Παλαιά Διαθήκη δεν τολμά να το αναφέρει, μια που εμπλέκει έναν από τους μεγαλύτερους προφήτες.

        Και μετά αναρωτιόμαστε ποια αρρωστημένα μυαλά δημιούργησαν το θρύλο των βρικολάκων. Ένα υποπροϊόν της Δυτικής υποκουλτούρας, που απομακρύνθηκε από τις Ελληνικές της ρίζες!… Δεν λέω για τον Ρουμάνο Κόμη Δράκουλα, γιατί αυτός είναι άλλη υπόθεση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες. Όταν τα Βαλκάνια βγαίνουν από το φέρετρο της Τουρκοκρατίας, κανείς Δυτικός δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής.

    • Αυτοι που σου λενε οτι τα Ευαγγέλια δεν εχουν τα γνήσια λογια του Χριστου ειναι απλοι άνθρωποι και δεν ειναι αγιοι, αμα πιστεύεις ολα αυτα που λεει το αρθρο ειναι σαν να πιστυεις οτι εσυ εισαι ανώτερος απο ολους τους αγιους που περασαν, γιατι πολυ απλα κανενας αγιος δεν ισχυρίσθηκε οτι ο γιαχβε ειναι ο σατανας και ολοι οι αγιοι προσευχότανε στον γιαχβε, δηλαδή πιστεύεις οτι εσυ εισαι πιο φωτισμένος απο το Αγιο πνεύμα απο τον Παΐσιο απο τον Πορφύριο και ολους αυτους τους αγιους που αφιέρωσαν την ζωη τους στον Χριστο, που εμεις ουτε το 1 απο τα 100 που εκαναν δεν εχουμε κανει αλλα οχι εμεις εχουμε το λιακο πνευμα να μας φωτίζει με τέτοιω εγωισμό 10 καρδιναλίων μαζι βγάζουμε εισιτήριο για πρώτη θεση στην κόλαση

      • ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΔΕΛΦΕ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΨΑΞΤΟ.
        ΕΡΕΥΝΑΤΕ,ΕΛΑΒΕΣ ΚΡΙΣΗ,ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΨΕΜΑ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
        ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
        ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΟΥΔΕΙΣ!!!
        ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ,ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥ.
        ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ,Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟΣ,ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΟΥ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΑΝ ΠΑΝΤΟΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ Σ ΕΚΕΙΝΟΝ.
        ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΙΛΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ.

  2. Σας εχω γειωσει….κανονικα!

  3. Ναι μεν αλλά 04/01/2017 @ 8:19 ΜΜ

    Έτσι όπως είναι γραμμένο το κείμενο είναι σαν ο Χριστός να διάβασε αυτά που θα έγραφαν αργότερα οι γραφές και δεύτερον η διδασκαλία των Ευαγγελίων δεν είναι μόνο 3 ώρες και τρίτον είναι αναμενόμενο να επαναλαμβάνει “τα ίδια και τα ίδια”. Κάθε δάσκαλος το κάνει αυτό, δεν διδάσκει συνεχώς κάτι νέο.

    • Νικόλαος.Μ 04/01/2017 @ 11:00 ΜΜ

      ως Θεός πιστεύω γνώριζε την παραποιήση που θα γίνει στα λόγια Του και γιαυτο τα έλεγε αυτά. Ίσως δεν είναι τυχαίο που έμεινε ο πάπυρος και βρέθηκε και μπορουμε να τον διαβάζουμε σήμερα εμεις

  4. Γεια σου ρε Λιακοπουλε παραμυθά χαχαχαχαχα…

  5. ΛΙΑΚΟΔΡΑΣΤΙΚΑ 04/01/2017 @ 9:23 ΜΜ

    ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ “ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ” ΑΠΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ

  6. Καλά εσύ έχεις ξεφύγει εντελώς!

  7. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΛΙΑΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ .
    ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣΗ
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΟ ΝΑΓΚ ΧΑΜΑΝΤΙ ..
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΧΤΑ ΧΑΜΕΝΗ . . . .
    ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ,
    ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ .
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΛΩΤΟ.

  8. ΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ 04/01/2017 @ 10:05 ΜΜ

    Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Ο Λιακόπουλος έχει κάνει κατοχή στα κατοχικά.

  9. Ανώνυμος 04/01/2017 @ 10:24 ΜΜ

    Εφόσον τα εξαφάνισαν…όπως μόνο εσύ λες… Πως γίνετε να τα έχεις εσύ ???άσε λιακο δεν πουλάς εδω και χρόνια πλέον και κρίμα στον κόσμο που σε πίστεψε…

  10. ensign Ro Laren 04/01/2017 @ 10:28 ΜΜ

    Τους διώχνουν οι Ουρανοί να μη τους ασχημίσουν,
    ουδ’ ο τρίσβαθος Άδης στέργει να τους έχει
    γιατί δόξα απ’ αυτούς οι ένοχοι δε θα ‘χαν».

    Κι εγώ˙ «Ω Δάσκαλε, τι τόσο τους βαραίνει,
    οπού τόσο τους κάνει δυνατά να κλαίγουν;»
    «Θα στο εξηγήσω πολύ σύντομα», αποκρίθη.

    Ελπίδα μέσα τους δεν σώζεται θανάτου,
    και τόσο ποταπή είναι η σκοτεινή ζωή τους,
    που κάθε άλλη τύχη όποια κι αν είν’ ζηλεύουν.

  11. Νικόλαος.Μ 04/01/2017 @ 10:58 ΜΜ

    ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΩΣ ΤΟΝ 7ο ΟΥΡΑΝΟ.

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΙΑΚΟ ΑΥΤΑ
    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΑΓΚ ΧΑΜΜΑΝΤΙ ;

    ΨΑΞΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΑΓΚ ΧΑΜΜΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΨΑΞΤΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΜΙΛΩ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ Η ΟΧΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΛΕΤΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΑΙΡΟ.

    • ΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ 04/01/2017 @ 11:46 ΜΜ

      Τα κείμενα αυτά του ΝΑΓΚ ΧΑΜΜΑΝΤΙ, είναι κείμενα των Γνωστικών. Μεγάλη αίρεση της εποχής εκείνης και καμία σχέση με τον Χριστό. Ο Γνωστικισμός είχε και πολλά παρακλάδια και κάποια από αυτά οδηγούσαν άμεσα στον σατανισμό. Το να βρεθεί ένα αρχαίο κείμενο, δεν συνεπάγεται ότι αυτά που γράφει είναι και αλήθεια.

      • Μητσος εξ Αγγλιας 04/02/2017 @ 2:43 ΠΜ

        ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Η ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ;

        • ΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ 04/02/2017 @ 2:07 ΜΜ

          Φίλε μου, όσον αφορά το συγκεκριμένο κείμενο ο DEDALOS παραπάνω σου έδωσε μία απάντηση. Γενικότερα τώρα, υπάρχουν οι ιστορικοί που με το δικό τους πρωτόκολλο και τη δική τους επιστημονική μέθοδο, μπορούν να κρίνουν εάν ένα κείμενο έχει ιστορική αξία. Όλα τα κείμενα εμπεριέχουν αλήθειες. Ο ιστορικός όμως είναι αυτός που θα πρέπει να τη διακρίνει. Επειδή όμως και οι ιστορικοί είναι άνθρωποι με ιδεολογίες και προσωπικά πιστεύω, έγκειται στην ανιδιοτέλεια τού χαρακτήρα του για να είναι το κατά δύναμιν αντικειμενικός. Τα θρησκευτικά κείμενα είναι τα ποιο επικίνδυνα. Δεν αρκεί μόνο ο ιστορικός αλλά και ο θεολόγος να τα κρίνει. Τους πρώτους αιώνες αυτό έκανε η εκκλησία, η οποία είχε στην κατοχή της όλα τα κείμενα και βιβλία. Τα συγκεκριμένα χειρόγραφα ήταν γνωστά. Αν έλεγε κάτι καινούριο, θα τα αξιολογούσε. Να ξέρεις πάντως ότι τα κείμενα αυτά είναι η βάση της σατανιστικής θεολογίας σήμερα.

          • Μητσος εξ Αγγλιας 04/03/2017 @ 3:08 ΠΜ

            ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΠΟΥ ΟΧΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΟΙΑ, ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ . Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΟΤΕ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ

          • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ 04/03/2017 @ 9:17 ΜΜ

            Φίλε Μήτσο. Κάθε βιβλίο – περγαμηνή – πάπυρος παλαιό ή νέο, όλα μπαίνουν στον κουβά της σύγκρισης και συσχέτισης με άλλα βιβλία και πηγές πνευματικές ή υλικές. Εάν εγώ αφηγηθώ ή γράψω μία ιστορία, για να γίνω πιστευτός θα πρέπει, τα πρόσωπα που επικαλούμαι να είναι πραγματικά, οι καταστάσεις που διηγούμαι να είναι πραγματικές και λογικές και, εάν υπάρχει και άλλη τρίτη πηγή που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου, τότε η ιστορία μου έχει πράγματι αξιοπιστία. Αυτά βέβαια που γράφω είναι πολύ γενικά και απλουστευμένα. Τώρα εάν θες να γίνει σύγκριση των Ευαγγελίων με άλλα θρησκευτικά κείμενα θα μπούμε σε έναν δρόμο ατελείωτο. Αν έχεις παρακολουθήσει κείμενα δικά μου ή του ΠΔ και άλλων με τον φίλο μας τον “τρελογιατρό”, καταλαβαίνεις …

        • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/02/2017 @ 3:00 ΜΜ

          Μητσος………….. εξ Αγγλιας …….<>

          (Δες και κεφ. ‘‘εβραϊκά χαρακτηριστικά της Απολλώνιας λατρείας’’)

          «Έμαθα τους δασκάλους σου, αν και θα ήθελες να τους κρύψεις. Έμαθες γεωμετρία από τους Αιγύπτιους, αστρονομία από τους Βαβυλώνιους, σωστές ευχές και ψαλμωδίες από τους Θράκες πήρες, σε πολλά σε εκπαίδευσαν και οι Ασσύριοι, όσους δε νόμους είναι σωστοί και ότι σχετικό με την πίστη στο Θεό, ωφελήθηκες από αυτούς τους Εβραίους»[1]

          Κλήμης Αλεξανδρεύς (απευθύνεται στον Πλάτωνα)

          Γνωρίζω πως οι πρώτοι που είπαν πως η ψυχή του ανθρώπου είναι αθάνατη ήταν οι Χαλδαίοι και οι μάγοι των Ινδών, και πολλοί Έλληνες το πίστεψαν, περισσότερο από όλους ο Πλάτωνας, ο γιος του Αρίστωνα.

          Παυσανίας, Μεσσηνιακά, 32, 4

          Ελευσίνεια Μυστήρια,
          το πεντόσταγμα της Πάτριας θρησκείας μας,
          με δυο… Φοίνικες να τα πλαισιώνουν…
          Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

          Αυτοί ήταν άντρες…

          Έχουμε μιλήσει για τον Φοίνικα Κάδμο από την Τύρο, τον πρώτο που προσπάθησε να εισάγει την Απολλώνια-Ολύμπια λατρεία στην Ελλάδα. Το όνομα είναι Φοινικικό, και σημαίνει «άρχοντας». «Ο Κάδμος, ο γιος του Αγήνορα, καθιέρωσε για τους θεούς μερικά από τη Φοινίκη και άλλα από την Αίγυπτο ή και από κάπου αλλού» θυμίζω πως γράφει ο Ευσέβιος Καισαρείας. Χριστιανική διαστρέβλωση; Ακούστε τον Ιουλιανό τον Παραβάτη να εκθειάζει την Φοινικική θεολογία: «Η μεν των Φοινίκων δόξα, σοφών τα θεία και επιστημόνων…»[2] [«Η άποψη (πίστη, δοξασία) των Φοινίκων, που είναι σοφοί και γνώστες περί τα θεία…»] «Ίσως ο Μελάμπους διδάχτηκε τη λατρεία του Διονύσου από τον Κάδμο τον Τύριο, και όσους ήρθαν μαζί του από την Φοινίκη στη χώρα που τώρα λέμε Βοιωτία»[3] γράφει και ο «κακοήθης» Ηρόδοτος…

          Ο Κάδμος είχε Ελληνική (από την Ιώ) Αιγυπτιακή και Φοινικική καταγωγή και ήταν συγγενής του Νείλου, της Λιβύης, του Βήλου, του Κίλικα, του Αίγυπτου του Σύρου, κλπ. Όλοι… Έλληνες ήταν! Μερικοί λένε πως ο Σύρος ήταν γιος του Απόλλωνα. [4] Όπερ έδει δείξαι… Η γενεαλογία του Κάδμου είναι η ίδια με αυτή του Αίγυπτου, που αναφέραμε. Άλλοι τον θεωρούσαν Αιγύπτιο, γιατί οι πρόγονοί του ξεκίνησαν από εκεί.[5] Η πορεία της ζωής του θυμίζει αυτή των περιπλανώμενων Εβραίων που ξεκίνησαν επίσης από την Αίγυπτο, και μάλιστα δυο φορές, όπως αναφέραμε…

          Ο πατέρας του, Αγήνωρ, έφυγε από την Αίγυπτο, πήγε στη Φοινίκη, και «της μεγάλης ρίζης [των Φοινίκων] εγένετο γενεάρχης»[6] Στην ίδια αφήγηση, του Απολλόδωρου, διαβάζουμε πως η προπρογιαγιά του Αγήνορα, η Ιώ, έψαχνε το γιο της Έπαφο στην βασίλισσα της Βύβλου, «κατά την Συρίαν άπασαν».[7] Η Βύβλος ήταν πόλη των Φοινίκων, των οποίων έγινε γενεάρχης ο… τρισέγγονος της Ιώς! Κάπως έτσι βαφτίζουμε Ελληνικό όλον τον πλανήτη, και τους Φοίνικες… Έλληνες. Ψάχνω να βρω ένα Μύθο που να δικαιώνει την Ελληνικότητα κάποιου ξένου λαού, και να έχει μια λογική σειρά…. Αυτό όμως είναι αδύνατο, γιατί τα περί Ελληνικότητας είναι μεταγενέστερες προσθήκες, ξένο σώμα πάνω στον αρχικό Μύθο.

          Οι ίδιοι οι Φοίνικες, σύμφωνα με τον Ευήμερο, έλεγαν υποτιμητικά πως ο Κάδμος ήταν βασιλικός… μάγειρος, και έφυγε από την Φοινίκη κλέβοντας την Αρμονία, που ήταν τραγουδίστρια και χορεύτρια του Βασιλιά.[8] Επειδή η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ο Κάδμος σίγουρα δεν ήταν Πρίγκηπας της Τύρου. Πρέπει να ήταν ένας από τους δαιμόνιους καπετάνιους ή ναύαρχους της Φοινίκης, αξιωματούχος της Αυλής, ίσως μακρινός συγγενής της Βασιλικής οικογένειας.

          Πώς να γενεαλογήσουμε τους ακολούθους του «Κάδμου δε και της Φοινίκων στρατιάς…»[9] που εισέβαλλαν στη Βοιωτία; Αν αφήσουμε την Ιώ, που πήγε στους Φοίνικες πριν αυτοί …γεννηθούν, πότε πρόφτασε ο Αγήνωρ να σπείρει τόσα Φοινικάκια, ώστε να του μείνουν αρκετοί υπήκοοι στη χώρα του, αλλά και ο γιος του, Κάδμος, να έχει μαζί του τόσους, ώστε να αφήνει αποικίες σε κάθε νησί που πέρναγε; Ούτε… Δεσπότης δεν γκαστρώνει με την ταχυβολία του Αγήνορα.[10] Αυτοί ήταν άντρες… Έτσι λοιπόν, ή πρέπει να μεταφράσουμε το «γενεάρχης» ως «βασιλιάς», ή να απορρίψουμε όλη τη διήγηση σα… μύθο που απευθύνεται σε ηλίθιους…

          Πως έγινε βασιλιάς της Φοινίκης (Τύρου) ένας Αιγύπτιος; Η χώρα του Νείλου έκανε συχνές εκστρατείες στην Παλαιστίνη, και προσπαθούσε, αν όχι να κατακτήσει την περιοχή, τουλάχιστο να την έχει υπό την επικυριαρχία της. Η Μυθική μορφή του Αγήνορα είναι σύμβολο της Αιγυπτιακής επιρροής στην Παλαιστίνη. Ένας απόγονος του Αίγυπτου, ξάδελφος του Αγήνορα, ο Σίδος, κατέλαβε την Παλαιστίνη και έχτισε την Σιδώνα, μια άλλη σημαντική Φοινικική πόλη. [11] Από τον Σίδο κατάγεται ο Μελχισεδέκ, ο πρώτος Ιερέας του Ενός Θεού, «απάτωρ, αμήτωρ, αγενεαλόγητος, μήτε αρχήν ημερών μήτε ζωής τέλος έχων, αφωμοιωμένος δε τω υιώ του Θεού, μένει ιερεύς εις το διηνεκές» Ο Ιερατικός διάδοχος και συνεχιστής του Μελχισεδέκ, δεν είναι άλλος από τον Ιησού Χριστό, σύμφωνα με το επισημότερο δυνατό χριστιανικό κείμενο, την Καινή Διαθήκη! «…εισήλθεν Ιησούς, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ αρχιερεύς γενόμενος εις τον αιώνα».[12] Και όλα αυτά τα… Ιουδαιοχριστιανικά, προέρχονται από το Άργος, την αγελάδα Ιώ/Σιών, και τους θεούς Δία και Ποσειδώνα. Έλεος…

          • ΑΔΕΛΦΕ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.
            Η ΤΑΞΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΙΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ.
            ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ!!!
            Ο ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΝΟΙΑΣ.
            ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΔΕΙΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ.ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
            ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΤΡΙΓΡΑΝΜΑΤΟΝ ΔΛΔ Ο ΩΝ.
            ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ,ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΩΣ ΙΔΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ,ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
            Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ(ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ),ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ,ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΦΘΑΝΕΙ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
            ΦΘΑΝΕΙ ΟΜΩΣ Μ ΑΥΤΑ,Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.
            ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΔΛΔ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
            Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ,ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ.
            ΑΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ,ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΑΙ,ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ,ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ!!!ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ(ΑΚΡΙΒΗΣ ΓΝΩΣΗ),ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ.
            ΑΝ Η ΤΑΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΙΝ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΙΝ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΝ Σ ΑΝΘΡΩΠΟΝ.
            ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ,ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΑΡΚΑ,Ν ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
            ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ,ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.
            ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Θ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ,ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΓΑΘΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΑΓΑΘΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟΣ.
            ΑΓΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ,ΠΑΡΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΗΓΑΖΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ.
            ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΘΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΛΟ.
            ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΑΘΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΑΔΕΛΦΕ ΧΡΗΣΤΟ,ΣΥΝΩΝΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΤΗΡ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Ο ΥΙΟΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ..
            ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΝ.
            ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΙΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΡΠΙΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ,ΑΝΑΦΕΡΟΜΣΤΕ Σ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ Σ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟΝ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.(ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ)!!!
            ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΖΩΡΑΙΟ,ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ.
            ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΨΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ,ΓΑΙΤΙ Η ΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ ΑΔΕΛΦΕ!!!
            ΣΚΛΗΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΄ΠΟΥ ΛΕΩ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ,ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
            ΛΥΠΑΜΑΙ.
            ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ,ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΑΣ.
            ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΕΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ,Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.
            ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ.

          • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/02/2017 @ 7:35 ΜΜ

            croif101

            Σε πολλές εμφανίσεις τα ΑΤΙΑ εμφανίζονται πραγματικά από το πουθενά, κατευθείαν στο οπτικό πεδίο των μαρτύρων! Το ίδιο μυστηριωδώς εξαφανίζονται! Φαίνεται δηλαδή σα να μην έρχονται από το έξω διάστημα, αλλά να υλοποιούνται «στα καλά καθούμενα» στον αέρα. Ο Ερμής ο τρισμέγιστος, ο Πυθαγόρας και ο Πλάτωνας είχαν επισημάνει την παρουσία εναέριων πνευμάτων στην ατμόσφαιρα. Ο Πλάτωνας διδάσκει ότι τα πνεύματα που κατοικούν μεταξύ ουρανού και γης διευθύνουν όλες τις αποκαλύψεις και τους οιωνούς, καθώς και τα διάφορα θαύματα που κάνουν οι μάγοι [1].

            Σύμφωνα με τις Ιερές Γραφές, ο λεγομενός Σατανάς και οι δαίμονές του, εκτός από τα φοβερά Τάρταρα, περιπλανώνται και μέσα στον αέρα, στην ατμόσφαιρα.

            Καθώς έπεφταν ο Εωσφόρος και οι πρώην άγγελοι, μετά την πτώση τους από τον ουρανό, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ πρόσταξε: «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού». Τότε, οι πεπτωκότες άγγελοι σταμάτησαν εκεί που βρέθηκαν: άλλοι στον αέρα, άλλοι στη γη και στον υδάτινο κόσμο και άλλοι στα κατάβαθα της γης. [2] Μετά και τη δική μας πτώση ανοίχθηκαν πρόσθετες δίοδοι επαφής των πεπτωκότων πνευμάτων μαζί μας.

            Στην Καινή Διαθήκη, ο Σατανάς αποκαλείται «άρχων της εξουσίας του αέρος» (Εφεσίους 2,2). Λίγες σελίδες πιο μετά (Έφεσίους 6,12) ακολουθεί η φράση (μτφ): «Γιατί δεν πολεμούμε με σάρκα και αίμα, αλλά με τις αρχές και εξουσίες, με τους κυρίαρχους του σκοτεινού αυτού κόσμου, με τα πονηρά πνεύματα στους ουρανούς [ή με τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό]»…..
            Η ιερωσύνη κατά την τάξη Μελχισεδέκ δόθηκε με όρκο του Θεού. Οι Λευίτες γίνανε ιερείς σύμφωνα με την εντολή του Μωυσέως, χωρίς να υπάρχει όρκος του Θεού. Ο Χριστός όμως έγινε ιερεύς κατά την θέληση του Θεού Πατέρα, ο οποίος είπε προς αυτόν· «Ώμοσε Κύριος και ου μεταμεληθήσεται· συ ιερεύς εις τον αιώνα κατά την τάξιν Μελχισεδέκ». Γι’ αυτό ο Ιησούς έγινε εγγυητής ανώτερης διαθήκης.

            Επίσης οι λευίτες ήταν πολλοί, διότι ο θάνατος εμπόδιζε να μένει κανείς αιώνια στο αξίωμα, ενώ αυτός (ο Χριστός), επειδή ζει πάντοτε, έχει ιερωσύνη συνεχή. Γι’ αυτό και μπορεί να σώζει πάντοτε όσους δι’ αυτού προσέρχονται στο Θεό, αφού πάντοτε ζει για να μεσιτεύει γι’ αυτούς.

            http://pmeletios.com/ar_meletios/apostoloi/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%20%CE%A4%CE%97%CE%9D%20%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%99%CE%9D%20%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%A7%CE%99%CE%A3%CE%95%CE%94%CE%95%CE%9A.html……….http://www.diakonima.gr/2012/12/22/%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%C2%AD%CF%87%CE%B9%C2%AD%CF%83%CE%B5%C2%AD%CE%B4%CE%AD%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%C2%AD%CF%83%CF%84%CE%AE%C2%AD%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82/

          • Ο ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΕΣΙΤΕΥΕΙ,ΑΛΛΑ ΣΩΖΕΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΣΙΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΣ,ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ,ΟΙ ΟΣΙΟΙ,ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΑ ΨΥΧΗ,ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ.
            Ο ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
            ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ,ΑΝΑΞΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ.

          • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/03/2017 @ 10:06 ΠΜ

            croif101…….Η αναστάσιμη βεβαιότητα χαρίζει στην αξιοπρέπεια του πιστού μια ιδιαίτερη πνοή, αντοχή και δυναμική· ανανεώνει την αυτοσυνειδησία μας, μέσα στο πασχαλινό φως. Χριστός Ανέστη!Σε αυτή τη δίψα απαντάει το άγγελμα «Χριστός ανέστη». Η Γιορτή καλεί σε μετοχή, εμπειρική μέθεξη στη χαρά της ελευθερίας.>>….

            Τέσσερις είναι οι κύριες ερμηνείες που προτείνονται για τη Γυναίκα και στις οποίες κατατάσσονται όλοι οι παραπάνω ερμηνευταί:

            α) Εκπροσωπεί την Εκκλησία του Χριστού,

            β) Αποτελεί σύμβολο της αρχαίας Εκκλησίας, της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης.

            γ) Είναι η Παρθένος Μαρία, η Θεοτόκος Μητέρα του Κυρίου μας.

            δ) Σημαίνει τη Θεοτόκο Μαρία, αλλά και την Εκκλησία του Χριστού.

            Θα εξετάσω χωριστά κάθε μία ερμηνεία με τους εκφραστάς της και θα διατυπώσω στο τέλος την προσωπική μου άποψι.

            α) Ότι πρόκειται για την Εκκλησία του Χριστού υποστηρίχθηκε από την αρχή και από τους περισσότερους συγγραφείς της αρχαίας παραδόσεως. Συγκεκριμένα την αναφέρουν οι έξης: Ο Ιππόλυτος, Επίσκοπος Ρώμης, μαθητής του Ειρηναίου, στο έργο του Περί του αντίχριστου 5. Ο Μεθόδιος, Επίσκοπος Ολύμπου (μαρτύρησε γύρω στο 312 μ. Χ.), στο έργο του Συμπόσιον 6. Ο «Κυπριανός» (γύρω στο 253 μ. Χ.) από την Αφρική ή τη Ρώμη σε έργο κατά του αιρετικού Νοβατιανού 7. Ο Τυχώνιος, μετριοπαθής δονατιστής στην Αφρική (πέθανε το 390 μ. Χ.), οξυδερκής ερμηνευτής, στο περίφημο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι του Ιωάννη, το οποίο επιβλήθηκε και επηρέασε για αιώνες τους μεταγενεστέρους λατίνους συγγραφείς μέχρι την αναγέννησι, αλλά διασώθηκε μόνο σε αποσπάσματα, μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία στο Απ. 12,1-6 8. Ο «Αυγουστίνος» (5ο-6ο αι. μ. Χ.), σε υπόμνημα για την Αποκάλυψι 9. Ο Πριμάσιος, Επίσκοπος Αδρυμήτου Αφρικής (πέθανε γύρω στο 552 μ. Χ.), στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία, διότι εμπεριέχει όλο σχεδόν το χαμένο έργο του Τυχωνίου, του οποίου κάνει χρήσι κατά κόρον 10. Ο Γρηγόριος ο Μέγας, στις Ομιλίες του στον Ιώβ 11. Ο Πατέριος, γραμματέας του Γρηγορίου, σε ερμηνευτικό του έργο για διάφορα χωρία της αγίας Γραφής 12. Ο Alulfus, μαθητής του Γρηγορίου 13. Ο Ανδρέας, Επίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας (6ο-7ο αι. μ. Χ.), στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι 14. Ο Βέδας, βενεδικτίνος Ιερέας στο Jarrow της Αγγλίας (672-735 μ. Χ.), εμβριθής μελετητής των πατέρων, στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι 15.

            Αυτοί οι ερμηνευταί βλέπουν στο πρόσωπο της γυναίκας την Εκκλησία επί τη βάσει των διαφόρων χαρακτηριστικών, τα οποία περιγράφει ο Ιωάννης και τα οποία εφαρμόζονται κατάλληλα στην ιστορία της Εκκλησίας. Εν τούτοις, δεν συμφωνούν όλοι στην εξήγησι των επί μέρους χαρακτηριστικών. Ο ήλιος που περιβάλλει τη γυναίκα αναγνωρίζεται βέβαια από τους πλείστους ότι είναι ο Χριστός, «ο ήλιος της δικαιοσύνης» κατά τον Προφήτη Μαλαχία (Μα 4,2) 16, ο Λόγος του Θεού που έγινε άνθρωπος 17, αλλά από ωρισμένους κατανοείται ότι σημαίνει επίσης την ελπίδα της αναστάσεως 18 ή την ενάργεια της αλήθειας 19. Η σελήνη έχει ποικίλες εκδοχές. Λέγεται ότι δηλώνει την επουράνια δόξα που στολίζει την Εκκλησία. 20 Την πίστι εκείνων που καθαρίζονται από τη φθορά με το λουτρό του βαπτίσματος, διότι το φως της μοιάζει μάλλον με νερό χλιαρό και διότι από αυτήν εξαρτάται η υγρά ουσία. Συγχρόνως δε εννοείται και η ενέργεια του βαπτίσματος, καθ’ όσον με αυτό αναγεννώνται οι πιστοί όπως η νέα σελήνη 21. Λέγεται όμως και αντίθετα, ότι δηλώνει τους υποκριτάς ανθρώπους και τους κακούς Χριστιανούς, 22 όλα τα πρόσκαιρα πράγματα που εύκολα μεταβάλλονται, 23 την προσωρινή δόξα 24 και τον ιουδαϊκό νόμο 25. Οι δώδεκα αστέρες που πλέκουν το στεφάνι πάνω στο κεφάλι της γυναίκας συμβολίζουν κατά κοινή ομολογία τους δώδεκα Αποστόλους, με τους οποίους ιδρύθηκε η Εκκλησία 26. Οι ωδίνες του τοκετού κατά μία άποψι σημαίνουν τους διωγμούς που υπομένει η Εκκλησία από τους απίστους 27, αλλά κατά την επικρατέστερη δηλώνουν τους πνευματικούς κόπους της Εκκλησίας για την εν Χριστώ αναγέννησι του κόσμου 28. Τέλος, το αρσενικό παιδί που γεννά η γυναίκα αναγνωρίζεται αφ’ ενός βέβαια ως ο ιστορικός Χριστός, τον οποίο ζητούσε να καταβρόχθιση ο Ηρώδης 29, εννοείται όμως ότι είναι και ο μυστικός Χριστός, τον οποίο γεννά η Εκκλησία μέσα στις καρδιές των ανθρώπων 30, κατ’ επέκτασιν δε και όλα τα μέλη του Χριστού, τα παιδιά της Εκκλησίας 31. Ωρισμένοι ερμηνευταί υπογραμμίζοντας το χαρακτηριστικό «άρρενα», το οποίο προσδιορίζει πλεοναστικά και εμφατικά τον «υιόν» που «έτεκεν» η γυναίκα, σχολιάζουν ότι φανερώνει «τους χαρακτήρας και την εκτύπωσιν και αρρενωπίαν ειλικρινώς του Χριστού», που προσλαμβάνουν όσοι βαπτίζονται 32 η ακόμη και το λαό του Θεού που είναι ανδρείος, απαλλαγμένος από τα γυναικεία πάθη 33. Άλλοι εννοούν ότι το αρσενικό δηλώνει το νικητή κατά του διαβόλου ο οποίος πολεμά τη γυναίκα 34.

            Η αρπαγή του τέκνου θεωρείται ως υπόδειξι ότι το τέκνο Χριστός είναι βασιλιάς επουράνιος και όχι επίγειος 35 και ως υπαινιγμός στην ανάληψι του Χριστού, η οποία ισχύει και για την Εκκλησία με την έννοια ότι τα μέλη του Χριστού βρίσκονται όπου και η κεφαλή τους 36. Η έρημος, όπου κατέφυγε η Γυναίκα και ο τόπος που της έχει ετοιμάσει ο Θεός δηλώνει αυτό τον κόσμο κι αυτή τη ζωή, όπου υπάρχουν σκορπιοί και φίδια, αλλά δεν μπορούν να βλάψουν την Εκκλησία (παράβαλλε Λκ. 10,19) 37. Οι δύο δε «πτέρυγες του αετού του μεγάλου», που δόθηκαν στη Γυναίκα για να σωθή, κατά τον Ιππόλυτο συμβολίζουν την πίστι στον Ιησού Χριστό, που άπλωσε τα δύο του χέρια πάνω στο σταυρό σαν φτερούγες «προσκαλούμενος πάντας τους εις αυτόν πιστεύοντας και σκεπάζων ‘ως όρνις νεοσσούς’» 38, κατά άλλους τις δύο Διαθήκες της Εκκλησίας, οι οποίες την ασφαλίζουν 39 ή τους δύο Προφήτες που κατά το Απ. 11/ια εμφανίζονται στους έσχατους χρόνους, στον ένα από τους οποίους αναγνωρίζουν τον Ηλία 40. Ως ποταμός εννοείται ο διωγμός 41, ενώ ως γη που βοήθησε τη Γυναίκα καταπίνοντας τον ποταμό, εννοείται η χώρα των αγίων, οι άγιοι, που με τις προσευχές τους φυλάγουν την Εκκλησία από τους εχθρούς της 42 ή ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο οποίος μεσιτεύει για μας και έχει καταπιεί το θάνατο 43.

            β) Ότι πρόκειται για την αρχαία Εκκλησία, της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, πρότειναν ελάχιστοι συγγραφείς. Ο Βικτωρίνος, Επίσκοπος του Πεττώ (πέθανε γύρω στο 304 μ. Χ.), στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι, το οποίο είναι το αρχαιότερο λατινικό υπόμνημα που γνωρίζουμε 44. Ο Ιερώνυμος (340-420 μ. Χ.), στην αναθεώρησι του υπομνήματος του Βικτωρίνου 45, το οποίο επεξεργάσθηκε έτσι ώστε να δικαιούται να εκληφθή ως αυθεντικό έργο του Ιερωνύμου 46. Ως προς το Απ. 12 όμως, ο Ιερώνυμος δεν επέφερε πολλές αλλαγές στην ερμηνεία του Βικτωρίνου. Ο Αυγουστίνος, Επίσκοπος Ιππώνος (354-430 μ. Χ.), ερμηνεύοντας τον 142 ψαλμό αναφέρεται στο Απ. 12 με αφορμή τη γέννησι του Κυρίου από Παρθένο 47. Ο Beatus de Liebana, βενεδικτίνος ηγούμενος του Valcavado στην Ισπανία (πέθανε το 798 μ. Χ.), στο υπόμνημα του στην Αποκάλυψι, το οποίο έγραψε το 786 κατά την τάξι μιας catena 48.

            Σύμφωνα μ’ αυτή την άποψι η Γυναίκα συμβολίζει την αρχαία Εκκλησία των πατέρων και των Προφητών και των Αποστόλων. Αυτοί, σαν τη γυναίκα που ωδίνει τους πόνους του τοκετού, δοκίμασαν τις ωδίνες του πόθου για τον Μεσσία, κραύγασαν τη λαχτάρα τους να τον αποκτήσουν και βασανίσθηκαν από την επιθυμία της απαντοχής του. Τελικά ο Ισραήλ του Θεού γέννησε τον Χριστό και στη συνέχεια ο Χριστός με την Εκκλησία του γεννά τα μέλη του, τους πιστούς. Στην εν λόγω άποψι κυρίαρχη είναι η ερμηνεία του Βικτωρίνου, η οποία ουσιαστικά και επαναλαμβάνεται από τους υπόλοιπους ερμηνευτάς 49.

            Ειδικώτερα, ο ήλιος δηλώνει κατά τον Βικτωρίνο την ελπίδα της αναστάσεως και τη δόξα της ανταμοιβής. Η σελήνη τους αγίους, οι οποίοι και αυτοί πεθαίνουν, αλλά έχουν την ελπίδα της αναστάσεως όπως το φως της σελήνης στο σκοτάδι το στεφάνι με τους δώδεκα αστέρες το χορό των κατά σάρκα προπατόρων του Χριστού. Το τέκνο, βέβαια, είναι ο Χριστός, τον οποίο δεν μπορεί να καταφάη ο δράκων, διότι αναστήθηκε την τρίτη ήμερα. Για τη φυγή της Γυναίκας στην έρημο ο Βικτωρίνος έχει τη γνώμη ότι υποδηλώνει τη σωτηρία της καθολικής Εκκλησίας κατά τις έσχατες ημέρες. Η αρπαγή του τέκνου αναφέρεται στην ανάληψι του Χριστού, οι δύο πτέρυγες του αετού είναι οι δύο Προφήτες των εσχάτων χρόνων, ο Ηλίας κι ο άλλος που έρχεται μαζί του. Ο ποταμός συμβολίζει το λαό, ο οποίος κατά διαταγή του όφεως καταδιώκει την Εκκλησία, ενώ ότι η γη κατάπιε τον ποταμό σημαίνει την τιμωρία των διωκτών. Δεν παραλείπει όμως ο Βικτωρίνος να σημείωση ότι όλα τα σημαινόμενα δεν ανήκουν στην ίδια χρονική περίοδο 50.

            Με ιδιάζοντα τρόπο εκφέρει την ίδια ερμηνεία ο Αυγουστίνος. Η γυναίκα είναι η αρχαία πόλι του Θεού, που έχει την αρχή της στον Άβελ και καλείται Ιερουσαλήμ και Σιών. Ο ήλιος, με τον οποίο είναι ντυμένη, και ο υιός που γέννησε είναι ο Χριστός, ο ήλιος της δικαιοσύνης, ο οποίος και ίδρυσε τη Σιών και γεννήθηκε στη Σιών 51. Η σελήνη κάτω από τα πόδια της γυναίκας δηλώνει τη θνητότητα της σάρκας που ακμάζει και παρακμάζει και την οποία η πολιτεία του Θεού καταπατά με την αρετή. Η δε έρημος συμβολίζει την παρθενική γέννησι του Χριστού, καθ’ όσον μόνο ο Χριστός γεννήθηκε με τέτοιο τρόπο, δηλαδή από Παρθένο 52.

            Διατυπώθηκε η γνώμη ότι ο Αυγουστίνος ως γυναίκα του Απ. 12 θεωρεί μόνο τον Ισραήλ της Παλαιάς Διαθήκης 53. Από τη μελέτη όμως του γενικού έργου του «De Civitate Dei» συνάγεται ότι ο ιερός πατέρας προσδιορίζει μία μόνο πολιτεία του Θεού, στην οποία συγκαταλέγει το λαό της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης ομού 54.

            γ) Ότι πρόκειται για την Παρθένο Μητέρα του Κυρίου (δες και 1ο μέρος), μας υποστηρίχθηκε πριν από την εποχή του Μεθοδίου ακόμη (312 μ. Χ.), όπως συμπεραίνουμε από πληροφορία του Ανδρέα Καισαρείας, ο οποίος γράφει ότι ο Μεθόδιος αντιτάχθηκε σ’ αυτή την ερμηνεία υποστηρίζοντας τη δική του 55.

            Δεν γνωρίζουμε ποιοι είχαν την εν λόγω θέσι, αλλά από την πολεμική του Μεθοδίου φαίνεται ότι θα ήταν άνθρωποι με κύρος και αρκετοί θα συμμερίζονταν τη γνώμη τους. Αργότερα, τον 9ο αι. μ. Χ., συναντούμε πάλι αυτή την ερμηνεία στον Αρέθα, ο οποίος στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι, ενώ αναφέρει και την Εκκλησία και την Παρθένο ως εξ ίσου δυνατές ερμηνείες, είναι φανερό ότι προτιμά τη δεύτερη 56. Την ασπάζονται επίσης οι έξης: Ο Επιφάνειος, Επίσκοπος Σαλαμίνος Κύπρου (4ος αι. μ. Χ.), στο έργο του «Πανάριον» συζητώντας το ζήτημα του θανάτου της Παρθένου Μαρίας 57. Ο Εφραίμ ο Σύρος (4ος αι. μ. Χ.), ο οποίος σε ύμνους του για τη γέννησι του Κυρίου υπαινίσσεται μνεία του Απ. 12 58. Ο Οικουμένιος, λόγιος, στενά συνδεδεμένος με το μονοφυσίτη Σεβήρο από την Αντιόχεια (πρώτο μισό του 6ου αι. μ. Χ.), στο υπόμνημα του στην Αποκάλυψι, το οποίο χρησιμοποίησε κατά πολύ ο Ανδρέας Καισαρείας 59. Ο «Επιφάνειος» (6ος ή 7ος αι. μ. Χ.) σε μία ομιλία του, όπου εγκωμιάζει την Παρθένο 60.

            Η εν λόγω ερμηνεία εκτίθεται πλήρως από τον Οικουμένιο, ο οποίος μάλιστα και την κατοχυρώνει θεωρητικά επιστρατεύοντας λόγους ειρμού και συνάφειας. Εξηγεί δηλαδή ότι, προκειμένου η οπτασία να διαγράψη «τελεώτερον» τα του αντίχριστου, χρειάζεται να μνημόνευση την ενανθρώπησι του Κυρίου, εφ’ όσον αυτή υπήρξε η αιτία για να προχειρίση ο σατανάς τον αντίχριστο. Αρχή δε της ενανθρωπήσεως του Κυρίου είναι η κατά σάρκα σύλληψί του και η γέννησι, όθεν αρχίζει από αυτά «και την Θεοτόκον ημίν ζωγραφεί» 61. Η Μητέρα του Χριστού παρουσιάζεται «εν τω ουρανώ», διότι είναι καθαρή στην ψυχή και στο σώμα. Είναι ισάγγελος, ουρανοπολίτις, διότι χώρεσε τον Θεό που επαναπαύεται στον ουρανό και διότι δεν έχει τίποτε κοινό με τη γη και τα κακά της, αλλά είναι όλη υψηλή και άξια του Ουρανού, παρ’ όλο που έχει τη φύσιν μας και την ουσία μας. Τις κραυγές και τις ωδίνες του τοκετού της δεν πρέπει να τα εννοήσουμε κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά, ως την αθυμία και λύπη που θα αισθάνθηκε η Παρθένος έναντι του μνηστήρα της Ιωσήφ από το γεγονός ότι βρέθηκε να κυοφορή εν αγνοία του. Το τέκνο είναι οπωσδήποτε ο ιστορικός και προσωπικός Χριστός, ο δε ποταμός κατανοείται ως η δοκιμασία που υπέστη η Παναγία Μητέρα στο θάνατο του Υιού της.

            Ο Αρέθας εξηγεί επί πλέον συγκεκριμένα τις συμβολικές αντιστοιχίες του οράματος: «Αλλά και το περιβεβλήσθαι τον ήλιον, το εσκέπασθαι την αγίαν Παρθένον τω ηλίω τω νοητώ, ήτοι τω Χριστώ, δυνάμεθα υπολαβείν, και την σελήνην την κατά νόμον λατρείαν άτε υποβιβασθείσαν και παρά πολύ μείονα εαυτής γενομένην τω ευαγγελικώ κινηθείσαν πνεύματι» 62. Η εικόνα της σωτηρίας της γυναίκας από το δράκοντα με τη βοήθεια δύο πτερύγων είναι η μόνη που μνημονεύεται από τον επιφάνεια για να διατύπωση απλώς διστακτικά την υπόθεσι ότι δυνατόν να εκπληρώνεται στην Παναγία και στο θάνατό της 63. Όσο για τον Εφραίμ και τον «Επιφάνειο», αναφέρονται στην ενανθρώπησι χρησιμοποιώντας απλώς το λεκτικό του Απ. 12, χωρίς συγκεκριμένη παραπομπή 64.

            Η άποψι ότι η γυναίκα είναι η Παρθένος Μαρία εκφράζεται εξ άλλου, από ωρισμένες αγιογραφίες της Παναγίας στην Εκκλησία της Ανατολής, οι οποίες παρουσιάζουν τη σκηνή με το δράκοντα 65

            Την ιστορική ερμηνεία ειδικά για τον τοκετό της γυναίκας απέρριψε έντονα ο Μεθόδιος προβάλλοντας δύο λόγους: Πρώτον, το μυστήριο της ενανθρωπήσεως είχε ήδη εκπληρωθή πολύ πριν γραφή η Αποκάλυψι, ώστε να χρειάζεται να προφητευθή από τον Ιωάννη, ο οποίος «περί παρόντων και μελλόντων θεσμωδεί». Δεύτερον, η αρπαγή του τέκνου στο θρόνο του Θεού αμέσως μετά τη γέννησί του δεν συμφωνεί με τα περιστατικά της γεννήσεως του Ιησού 66. Αργότερα, ο Πριμάσιος διετύπωσε μία άλλη ένστασι για την αναφορά στον τοκετό της Παναγίας: «δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε», σημειώνει, «ότι η μακαρία Μαρία είχε ωδίνες, διότι γνωρίζουμε ότι δεν είχε προξενήσει σε κανένα κατά τη σύλληψι το αμάρτημα της ηδονής» 67. Μεταγενέστερα αυτή η άποψι ευδοκίμησε πολύ στη θεολογία των ρωμαιοκαθολικών συγγραφέων 68. Εν τούτοις, δεν είναι απαραίτητο να εκλάβουμε τις ωδίνες της γυναίκας στο Απ. 12 ως τις φυσικές ωδίνες του τοκετού της Μαρίας. Είναι ερμηνευτικός κανόνας ότι η Αποκάλυψι χρησιμοποιεί φυσικά και ιστορικά δεδομένα για να σημάνη υπερφυσικά και πνευματικά γεγονότα. Η αντιστοιχία όμως των γνωστών στα άγνωστα, των ορατών στα αόρατα δεν είναι απαραίτητο να ισχύη ως προς τα επί μέρους στοιχεία, αλλά ως προς το κύριο και νοηματικό συστατικό της εικόνος που χρησιμοποιείται και του θέματος που συμβολίζει 69. Περιγράφοντας ο Ιωάννης τον τοκετό της γυναίκας ασφαλώς θα μιλήση και για τους πόνους που αποτελούν στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ γι’ αυτό το ανθρώπινο περιστατικό, όχι όμως και σημείο που ενδιαφέρει για το γεγονός που θέλει να σημάνη. Κάλλιστα μπορεί να εννοή συγκεκριμένα τον τοκετό της Παρθένου, να μην αναφέρεται όμως ειδικά στα καθ’ έκαστα του αγίου εκείνου τοκετού, να μην ενδιαφέρεται να πληροφόρηση αν η Θεοτόκος πονούσε και πόσο πονούσε, αλλά απλώς να ζητά να δηλώση ότι πρόκειται για τοκετό περιγράφοντάς τον με τα φυσιολογικά του γνωρίσματα. Επομένως οι ωδίνες της γυναίκας στο Απ. 12 δεν επιτρέπεται να καθίστανται καθοριστικό σημείο για οποιαδήποτε ερμηνεία.

            δ) Ότι πρόκειται για τη Θεοτόκο Μαρία, αλλά και για την Εκκλησία του Χριστού ή μάλλον για τη Θεοτόκο Μαρία ως σύμβολο και αρχέτυπο της Εκκλησίας του Χριστού υποστηρίζεται με το συλλογισμό ότι ο Χριστός μπορεί να θεωρηθή και ως κεφαλή (ο ιστορικός και προσωπικός Χριστός) και ως μέλη (η Εκκλησία) και ότι είναι εύκολη και δυνατή η μετάβασι από το είδος (Παρθένος) στο γένος (Εκκλησία).

            Ο συλλογισμός αυτός συνιστά τον τέταρτο κανόνα ερμηνείας της αγίας Γραφής από τους επτά που συνέθεσε ο Τυχώνιος και εφαρμόζεται εν μέρει στις άλλες ερμηνείες που αφορούν στην Εκκλησία, πλήρως όμως ισχύει στην προκειμένη περίπτωσι 70. Με αυτόν διασαφηνίζεται η θεόπνευστη τακτική της Αποκαλύψεως την οποία ήδη μνημόνευσα στο ζήτημα των φυσικών ωδίνων και εναρμονίζεται η ιστορική με τη συμβολική ερμηνεία.

            Έτσι ερμηνεύουν οι έξης: Ο Quodvultdeus, Επίσκοπος της Καρθαγένης (πέθανε γύρω στο 453 μ. Χ.), στενός φίλος και πιστός μαθητής του Αυγουστίνου, στο έργο De Symbolo, το οποίο ο Migne παραθέτει ως έργο του Αυγουστίνου, αλλά γενικά θεωρείται σήμερα ότι είναι σύγγραμμα του Quodvultdeus 71. Επίσης ο Κασσιόδωρος, μοναχός στην Καλαβρία (πέθανε το 583 μ. Χ.), σε ερμηνευτικό του έργο στην Αποκάλυψι 72. Ο Αμβρόσιος Autpert, βενεδικτίνος μοναχός στο Benevento της Ιταλίας (πέθανε το 784 μ. Χ.), στο υπόμνημά του στην Αποκάλυψι, που έγραψε το 772 και στο οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις μέχρι τότε διαθέσιμες ερμηνείες της Αποκαλύψεως στη λατινική γλώσσα 73. Ο Αλκουΐνος, σύμβουλος του Καρλομάγνου (735-804 μ. Χ.), στην ερμηνεία του στην Αποκάλυψι, για τη γνησιότητα της οποίας όμως υπάρχουν αμφιβολίες 74.

            Οι συγγραφείς αυτοί εφαρμόζουν σαφώς τον τέταρτο κανόνα του Τυχωνίου, καθ’ όσον μάλιστα ως επί το πλείστον τα έργα τους είναι μία αναπαραγωγή και επανάληψι του έργου του Τυχωνίου και του Πριμασίου, ο οποίος, τον διασώζει. Αξιοσημείωτη είναι μία σημείωσι του Quodvultdeus, ότι η προκειμένη ερμηνεία δεν ήταν άγνωστη στους Χριστιανούς της εποχής του και ήταν αποδεκτή ήδη από τον 5ο αι. μ. Χ. τουλάχιστον στην Εκκλησία της Αφρικής 75. Χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά για την αντίληψι αυτής της απόψεως είναι τα σχόλια του Αμβροσίου Autpert, τα οποία παραθέτω:

            «Και επειδή συνήθως το γένος βρίσκεται στο είδος, η μακαρία και αγία Παρθένος σ’ αυτό το χωρίο αντιπροσωπεύει το πρόσωπο της Εκκλησίας, που καθημερινά γεννά νέους λαούς, από τους οποίους αποτελείται το όλο σώμα του Μεσίτου. Έτσι δεν είναι παράξενο, αν προτυπώνη την εικόνα της Εκκλησίας, στης οποίας τη μακαριά κοιλία η ίδια Εκκλησία άξιζε να ενωθή με τον αρχηγό της. Διότι επίσης στα λόγια που ακολουθούν περιγράφονται πράγματα που κατά γράμμα δεν μπορούν να αρμόζουν ειδικά στη μακαρία Παρθένο, αλλά που ταιριάζουν στην Εκκλησία των εκλεκτών γενικά κατά τη μυστική αφήγηση… Είτε πούμε ότι η Παρθένος και μητέρα Μαρία γέννησε τον Χριστό είτε ότι το κάνει η παρθένος και μητέρα Εκκλησία, σε κάθε περίπτωσι δεν είμαστε μακριά από την αλήθεια. Η Μαρία γέννησε την Κεφαλή, η Εκκλησία γεννά τα μέλη της Κεφαλής 76. Το τέκνο είναι ο Χριστός και ως κεφαλή και ως μέλη. Ωδίνες δε είναι τα παθήματα που υφίσταται η Εκκλησία, μέχρις ότου γεννηθή ο Χριστός σε πλήρες ανάστημα 77

          • Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς μακαρίζειν σε τὴν Θεοτόκον, τὴν ἀειμακάριστον καὶ παναμώμητον καὶ Μητέρα τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.
            Τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβεὶμ καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφεὶμ, τὴν ἀδιαφθόρως Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν, τὴν ὄντως Θεοτόκον, σὲ μεγαλύνομεν.
            Τὴν ὑψηλοτέραν τῶν οὐρανῶν καὶ καθαρωτέραν λαμπηδόνων ἡλιακῶν, τὴν λυτρωσαμένην ἡμᾶς ἐκ τῆς κατάρας, τὴν Δέσποιναν τοῦ κόσμου, ὕμνοις τιμήσωμεν.
            Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· πρὸς σὲ καταφεύγω τὴν Κεχαριτωμένην, ἐλπὶς ἀπηλπισμένων, σύ μοι βοήθησον.
            Δέσποινα καὶ Μήτηρ τοῦ Λυτρωτοῦ, δέξαι παρακλήσεις ἀναξίων σῶν ἱκετῶν, ἵνα μεσιτεύσῃς πρὸς τὸν ἐκ σοῦ τεχθέντα. Ὦ Δέσποινα τοῦ κόσμου, γενοῦ μεσίτρια.
            Ψάλλομεν προθύμως σοι τὴν ὠδήν, νῦν τῇ πανυμνήτῳ Θεοτόκῳ χαρμονικῶς· μετὰ τοῦ Προδρόμου καὶ πάντων τῶν Ἁγίων, δυσώπει, Θεοτόκε, τοῦ οἰκτειρῆσαι ἡμᾶς.
            Ἄλαλα τὰ χείλη τῶν ἀσεβῶν, τῶν μὴ προσκυνούντων τὴν εἰκόνα σου τὴν σεπτὴν, τὴν ἱστορηθεῖσαν ὑπὸ τοῦ Ἀποστόλου, Λουκᾶ ἱερωτάτου, τὴν ὁδηγήτριαν.
            Πᾶσαι τῶν Ἀγγέλων αἱ στρατιαὶ, Πρόδρομε Κυρίου, ἀποστόλων ἡ δωδεκάς, οἱ Ἅγιοι πάντες μετὰ τῆς Θεοτόκου, ποιήσατε πρεσβείαν εἰς τὸ σωθῆναι ἡμᾶς.
            ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.
            ΑΥΤΟΣ Ο ΥΜΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΑΠΕΙΡΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ.
            Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ,ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗ,ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ.ΑΜΗΝ

          • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 04/03/2017 @ 8:54 ΜΜ

            croif101

  12. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΕΙΣΤΟ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.
    ΕΙΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ,ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΠΑΤΕΡΑ,ΥΙΟΝ,ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΕΝΥΜΑ ΤΡΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ.
    ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΞΑ,ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΚΑΙ ΤΠ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΖΩΩΟΠΟΙΟΝ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΠΑΤΕΡΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝ,ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ΣΥΝΔΟΞΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΩ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΔΟΞΑΖΕΤΕ ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ,ΟΤΙ Ο ΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ,ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.
    ΜΗΝ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ,ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΒΕΙ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΣΦΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΙΧΩΡΑ!!!
    ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  13. Νικόλαος 04/01/2017 @ 11:48 ΜΜ

    Δὲν γνωρίζω τὸν συντάκτην ἀλλὰ εὐκόλως ἀντιλαμβάνεταί τις ὅτι πρόκειται περὶ ἀτόμου ἀμορφώτου, ἠλιθίου καί, πρὸ πάντων, ἐμπαθεστάτου.
    Ἐν πάσει περιπτώσει ἠλιθιωδέστερον κείμενον δὲν ἔχω ματαδιαβάσει!!!

  14. Ανώνυμος 04/02/2017 @ 12:40 ΠΜ

    ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΤΕ…ΠΛΗΓΩΘΗΚΑ ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΞΗΤΗΛΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ…ΠΡΟΔΩΘΗΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ …ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΥΤΧΙΣΜΕΝΟΣ…ΕΚΛΑΨΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ….ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ ΧΕΙΜΑΙΡΕΣ….ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΔΕΙΑΣΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ…ΖΗΛΕΨΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑ…ΕΚΛΑΨΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΑΝ…ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΓΕΙΑ…ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ…ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΖΩ…ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ…ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΙΝΟ – ΤΑΞΕΙΔΙ ΜΟΥ-….Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΔΩΡΟ….ΣΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  15. Θανασης 04/02/2017 @ 1:16 ΠΜ

    Και αν σας ρωτησουν τι σας ειπα… να μην τους πειτε.

  16. ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝ!!!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΕΡΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ,ΤΟΤΕ ΡΕΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ Ο ΙΧΩΡ!!!
    ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΙΧΩΡΑ!!!!
    ΤΕΛΙΚΑ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    • ΜΟΛΟΣΣΟΣ 04/02/2017 @ 1:48 ΜΜ

      ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ Η ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ Ι. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Ο ΦΑΤΑΟΥΛΑΣ. ΡΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΠΕΣΤΟ.

  17. Λοιπον οπως καταλαβαινεται δεν μπορω να κρατησω για πολυ κλειστο το στομα μου [πληκτρολογιο]οταν ακουω παραλογα.Ενας απλος τροπος για να καταλαβει καποιος ποιος ηταν ο Θεος των Εβραιων,ειναι να δει τον πολεμο που δεχτηκαν απο τον αρχοντα αυτου του κοσμου,του οποιου αντιπροσωπος ηταν η Βαβυλωνα.Οι Εβραιοι υπεφεραν πολλα απο τους Βαβυλωνιους και απο καθε Βαβυλωνα[μεταφορικα].Βλεπω λοιπον,οτι κατι αντιστοιχο συμβαινει και σ’εμας απο τοτε που γιναμε χριστιανοι και γιναμε λαος του Θεου.Ο αρχοντας αυτου του κοσμου βλεπετε,ευνοει παντα τους δικους του[τις εκαστοτε Βαβυλωνες]και καταδιωκει οσους ειναι με τον Θεο.Καταλαβαινετε λοιπον απο αυτο οτι ο Θεος των αρχαιων Εβραιων[για τους σημερινους δεν παιρνω ορκο] ηταν ο αληθινος.

  18. Ο Λιακοπουλος την Καινη Διαθηκη την δεχεται ως εγκυρη και γραμμενη απο τους Αποστολους εστω με αφαιρεση κειμενων οπως λεει;.Ποσες φορες υπαρχουν εκει παραπομπες στην Π.Δ.και ποσες φορες η φραση ΄΄ινα πληρωθη το ρηθεν υπο του προφητου΄΄.Αυτο δεν μας λεει τιποτα ;Επισης αναφερεται οτι ο Ιησους διαβαζει στη συναγωγη τις Γραφες .Ποιες γραφες του ΄΄Σαμαελ΄΄;Και αυτα τα περιβοητα χειρογραφα του Ναγκ Χαμαντι απο οπου αντλει υλικο ποιος μας διαβεβαιωνει οτι ειναι εγκυρα ,δηλαδη γραμμενα απο μαθητες του Χριστου και οχι μυθοπλασιες οι οποιες ειχαν μεγαλη ανθιση κυριως στα γνωστικα κειμενα;Αυτα που λεει ερχονται σε πληρη αντιθεση και με την Καινη Διαθηκη,οποτε τι εχει το ευαγγελιο φωτογραφια [στο αλλο αρθρο] για ξεκαρφωμα;Και κατι αλλο απο το προηγουμενο αρθρο,αλλα δεν πειραζει ας το γραψω εδω σχετικα με τον Ιουλιανο τον Παραβατη.Ο Ιουλιανιος λοιπον ηταν αυτος που καθιερωσε την χρηση του ορου Ελληνας ως παγανιστης,οταν προσπαθουσε να επαναφερει την παλαια θρησκεια και αυτοπροσδιοριζοταν ως Ελληνας εννοωντας πως ακολουθουσε τη θρησκεια των παγανιστων που μεχρι τοτε ονομαζονταν εθνικοι.Ετσι εδωσε στο ονομα Ελληνας θρησκευτικη σημασια.Δεν ηταν λοιπον οι χριστιανοι αυτοι που το εκαναν,αλλα ο αγαπημενος καποιων Ελληνων Ιουλιανος.Ετσι,για να ξερουμε ποιον να βριζουμε.

    • Ανώνυμος 04/02/2017 @ 11:24 ΠΜ

      μην έχεις απορίες
      ο Ιδιος ο Κύριος μιλά για τους σημερινούς ψευδοπροφήτες
      από τις πράξεις τους θα τους κατταλαβαίνουμε
      Ο Χριστός και όλοι οι Άγιοι Του που είχαν το Πνεύμα το Αγιο ΔΕΝ χρηματίζονταν , δωρεάν ελάβατε δωρεάν δότε
      από αυτό και μόνο θα ξεχωρίζεις τους αληθινούς ανθρώπους του Θεού

  19. Ανόητοι!

    Όλες τις μπούρδες που έγραψαν κάποιοι αγράμματοι φουστανελοφόροι ,τις έχετε για Ευαγγέλιο.
    Αξιώνετε από τον κόσμο να αποκαλεί κάποιον αγύρτη ταχυδακτυλουργό εξ Αιγύπτου “Κύριο Ημών” ,προσευχόμενοι για Βασιλείες και Επουράνιες σωτηρίες .
    Και ξεχάσατε την βασική εντολή που σας “έδωσε” ο…Κύριός σας όταν σας καταράστηκε ,πως θα κληρονομήσετε την γη.
    Και το μόνο που κάνετε είναι να λιβανίζετε ολημερίς και να περιμένετε την σωτηρία σας.
    Δεν υπάρχει σωτηρία πια για εσάς και τον συρφετό σας!
    Τελειώνουν τα ψέμματα και οι ημέρες σας είναι μετρημένες!
    Και αυτή τη φορά δεν θα φτάσει το χρώμα στις πόρτες σας!Είστε καταδικασμένοι!

    Θα προτιμούσα τα dislike να φτάσουν τον αγαπητό σε εσάς αριθμο του πρόστυχου βιβλίου που αποκαλείτε Revelation.

    • ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΜΑΥΡΟ ΑΓΓΕΛΟ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.
      ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΝ ΜΙΣΕΙΤΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ?
      ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΤΙΣΤΟΙ,ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ,ΟΣΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ!!
      ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ Η ΤΥΧΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΑΣ,ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΘΕΙ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ!!!
      ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.
      ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΣΤΟΝ,ΟΥΤΕ ΤΡΙΧΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ!!!
      ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΔΡΑ!!!
      ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ!!!
      ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ,ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΧΙ!!!!
      ΕΔΩ ΘΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.
      ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΣΟΝΤΕΣ,ΔΕΙΞΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΧΘΕΙ ΠΙΣΩ.
      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΙΩΜΕΝΟΙ,ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΣ.
      ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

  20. Ανώνυμος 04/02/2017 @ 11:20 ΠΜ

    αν ήταν οι προφήτες περίγελως πώς προφήτεψαν με ακρίβεια ότι συμβαίνει τώρα και ότι έρχεται;; ε;; άντε διαβάστε ή μαλλον μελετήστε καλά ολους τους προφήτες και μετά εκφράστε άποψη, δική σας άποψη, όχι των τηλεπωλητών με τις καραμέλες που σερβίρουν και τρέχουν μετά τα ευρά

    • Εχεις δικιο Ανωνυμε,μονο τον προφητη Ησαια να διαβασει καποιος,θα αναγνωρισει ολους τους Ελληνες πολιτικους των τελευταιων χρονων.Ειναι εντυπωσιακο πραγματικα.

  21. Ανώνυμος 04/02/2017 @ 11:21 ΠΜ

    για τους ψευδοπροφήτες της σημερινή εποχής τα είπε χιλιάδες χρόνια πριν ο Χριστός

  22. γνωριζουμε με σιγουρια οτι τα κειμενα ειναι αυθεντικα;γιατι αυτα που γραφετε αν ισχυουν ειναι πολυ σοβαρα!!!!

  23. ΕΙΣΑΙ Ποιο χαζός και από τα λάχανα.Φουρνελο. βγαίνεις και στο γιαλη.

  24. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ,ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΩΣ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ,ΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣΤΕ.
    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΚΡΙΒΗ ΓΝΩΣΗ.
    ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟΝ,ΚΑΙ ΘΕΙΟΝ ΙΣΟΝ ΙΗΣΟΥΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ,ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΖΩΝ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝ ΕΚ ΑΙΤΙΑΣ ΑΙΤΙΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΧΩΡ!!!
    ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΙΧΩΡΑ,ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ).
    Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΣ(ΕΚΛΕΚΤΟΣ,ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΜΕΝΟΣ).
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ,ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ,ΤΗΣ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΕΔΩ,Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΛΗΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΟΣ!!!ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΥΒΛΟ!!!
    Α ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΜΕΤΕ!!!ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ,ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΤΡΥΦΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ!!!
    ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΩΣ ΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ!!!
    ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΕΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ,ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΩΣ ΣΤΡΟΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΟΣΟ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ(ΔΙΑΒΟΛΟΣ).
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ,ΤΟ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ!!!
    ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗΣ ΠΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
    ΧΡΕΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ.

  25. ensign Ro Laren 04/02/2017 @ 7:19 ΜΜ

    η σφαγη των αμνων εγινε παλι εδω…..οι μουσουλμανοι γινεται να γινουν χριστιανοι οι χριστιανοι μπορουν να γινουν χριστιανοι? “σας μιλαω για τα γηινα και δεν καταλαβαινετε” που να σας μιλησω και τα υπεργηινα δλδ……ηθελε αν πει ο Ποιητης. Σε λιγο καιρο βγαινουν τα ακασικα αρχεια στην οθονη οπου ο καθενας θα εχει προσβαση στο μεγαλο πανι τη ζωη του και τη ζωη οσων ενδιαφερεται να μελετησει, εκει πιστευω να σταματησετε να σφαζεστε για αυτα που δεν κατεχετε.

    • ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ!!!!
      ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ!!!
      ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΜΩΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ,ΑΣΕ ΠΟΣΟΥΣ!!!ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ !!!
      ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΟΤΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ?
      ΕΔΩ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΕΠΙ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΩΕ,ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ?
      ΧΩΡΙΣ ΙΧΩΡ,ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
      κΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΣΤΕ?ΕΙΣΤΕ ΠΕΝΗΝΤΑ,ΕΙΣΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑ,ΕΙΣΤΕ ΕΞΗΝΤΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΠΡΩΤΟΣ!!!!
      ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!

  26. I'm not a robot 04/02/2017 @ 7:54 ΜΜ

    Η πρώτη πρόταση και παραδοχή του κειμένου είναι εσφαλμένη. Αυτό κάνει όλο το κείμενο εσφαλμένο.

  27. I'm not a robot 04/02/2017 @ 7:56 ΜΜ

    ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ”ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌ” ΠΡΟΣΩΠΕΊΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΆΡΕΙ ΤΊΣ ΑΙΡΕΤΙΚΈΣ ΑΝΤΙΛΉΨΕΙΣ ΤΟΥ – ΣΥΚΟΦΑΝΤΊΕΣ ΤΟΥ Δ.ΛΙΑΚΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΆ ΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΘΕΟΛΌΓΩΝ.
    ᾿Εν τῷ μεταξύ, στὶς ἐκπομπές του, ἀλλὰ καὶ σὲ βιβλία του, ἐκτοξεύει συνεχῶς «μελάνι» σωρείας παραπλανητικῶν ἐκφράσεων, ὑποτιθεμένου ὀρθοδόξου ἤθους μὲ τὶς ὁποῖες καμουφλάρει τὶς ἀποκρυφιστικὲς καὶ νεοειδωλολατρικὲς ἰδέες καὶ ἀντιλήψεις του πίσω ἀπὸ ἕνα ᾿Ορθόδοξο Χριστιανικὸ προσωπεῖο!
    Οἱ ἐκφράσεις αὐτὲς εἶναι συνήθως δανεισμένες ἀπὸ᾿Ορθοδόξους῾Αγίους καὶ Γέροντες Μοναχούς βαλμένες στὰ κατάλληλα σημεῖα, ὥστε μεθοδικὰ νὰ θολώνουν τὰ Καμπαλιστικὰ καὶ Δωδεκαθεϊστικὰ πιστεύω του.
    ῾Ο προφανὴς στόχος εἶναι, σὲ ἐνδεχόμενη κριτικὴ ἐναντίον του, νὰ «κόψει καὶ νὰ ράψει» παρουσιάζοντας ὅτι τσιτάτα ἀπὸ τὰ βιβλία του καὶ ἀποσπάσματα ἀπὸ τὶς τηλεοπτικὲς ἐκπομπές του τὸν βολεύουν.
    ῎Ετσι νομίζει ὅτι θὰ ἀποδείξει ὅτι εἶναι γνήσιος ᾿Ορθόδοξος Χριστιανός, καὶ θὰ «ξεσηκώσει κουρνιαχτὸ» ὅτι τὸν ἀδικοῦν, τὸν παρερμηνεύουν καὶ τὸν καταδιώκουν τὰ … ντόπια ὄργανα τῶν «κρόνιων» γενῶν καὶ τῶν «λαμόγιων Νεφελὶμ τοῦ Σαμαὲλ» (ἐκφράσεις δικές του, ἀπὸ τὶς καταιγιστικῆς συχνότητας τηλεοπτικὲς ἐκπομπές του)!
    Θεωροῦμε ἀδύνατο, ὄχι μόνο ὁ Δ.Λ., ἀλλὰ καὶ οἱοσδήποτε ἄλλος, νὰ εἶναι πράγματι (συνειδητὸς) Ὀρθόδοξος Χριστιανός, καὶ συγχρόνως νὰ προπαγανδίζει τὶς ἀνωτέρω ἀποκρυφιστικὲς ἀντιλήψεις καὶ… «ἀπόψεις».
    ῎Ηδη ἔχει προετοιμάσει… κατάλληλα τὸ πεδίο τῆς ἀντιπαραθέσεως χαρακτηρίζοντας δηλητηριωδῶς ὁρισμένους «θεολόγους» ὡς «θολολόγους» καὶ «δῆθεν εἰδικοὺς γιαχβιστὲς τῆς Π.Δ.».
    ῾Ο χαρακτηρισμὸς «θολολόγοι» εἰπώθηκε ἀπὸτὸν γνωστὸ στὸ πανελλήνιο μακαριστὸ Γέροντα Παΐσιο καὶ χρησιμοποιεῖται παραχαραγμένος καὶ μὲ ἐντελῶς διαφορετικὸ νόημα καὶ πλαίσιο γιὰ νὰ συκοφαντηθοῦν θεολογικὲς θέσεις καὶ ἀπόψεις ποὺ δὲν βολεύουν τὸν Δ.Λ.
    Προφανῶς διότι αἰσθάνεται ὅτι κάποια στιγμὴ θὰ ξεσηκωθεῖ ἐναντίον του κατακραυγή λόγῳ τῆς εὐρύτατης διαστρεβλώσεως καὶ παρερμηνείας τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης καὶ τῆς ἀσύστολης καὶ αἰσθητικῶς χυδαίας «᾿Ελοχο-Νεφελιμικῆς ὑστερίας» ποὺ ἔχει ἐξαπολύσει.
    Ξεκαθαρίζουμε λοιπὸν ὅτι τέτοιου εἴδους «᾿Ορθόδοξες» ἀφοριστικὲς ἐκφράσεις ἀπομονώνει ὁ κ. Δ.Λ., καπηλευόμενος σκανδαλωδῶς καὶ ἀναμασῶντας λόγια καὶ φράσεις Ἁγίων Γερόντων, ὅπως ὁ μακαριστὸς Γέρων Παΐσιος, ποὺ τὶς ἔλεγαν μὲ ἄλλο νόημα καὶ σὲ ἐντελῶς διαφορετικὲς καταστάσεις, ὅπως καὶ ὁλόκληρα κείμενα καὶ μαρτυρίες ἄλλων ἱερωμένων, ὅπως τοῦ ᾿Αρχιμανδρίτου Σάββα ᾿Αχιλλέως, τοῦ ὁποίου κείμενο ἔχει ὡς εἰσαγωγὴ στὸ βιβλίο του, «Τὸ κουτὶ τῆς Πανδώρας», ἐνῶ γενικὰ χρησιμοποιεῖ κείμενά του καὶ βιντεοεικόνες του, ἴσως ἐν ἀγνοία του, γιὰ νὰ συμπληρώσει (ὁ Δ.Λ.) τὸ προσωπεῖο τοῦ πιστοῦ Χριστιανοῦ, μέσῳ τοῦ ὁποίου πλασάρει τὶς ἐξω-ορθόδοξες τοποθετήσεις του.
    ᾿Επίσης χρησιμοποιεῖ στὰ βιβλία του, ἐκφράσεις λοιπῶν ᾿Ορθοδόξων, ὅπως τοῦ καθηγητοῦ Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Στεργίου Σάκκου, καὶ ἐξιστορήσεις θαυμάτων Ἁγίων, ὅπως ὁ Ἅγιος Γεώργιος Χοζεβίτης, καθὼς καὶ σὲ ἐκπομπές του ἐκφράσεις τοῦ Γέροντος ᾿Ιωσὴφ Βατοπεδινοῦ.
    Τέτοιες φράσεις τῶν συγκεκριμένων Γερόντων, ἂν ἐλέχθησαν, πιθανὸν νὰ ἀποτελοῦσαν κριτικὴ γιὰ τὴν ἐκκοσμίκευση τῆς᾿Εκκλησίας καὶ τοὺς ἐκπροσώπους μιᾶς διανοητικῆς Θεολογίας φορεῖς οἰκουμενιστικῶν ἢ καὶ πανθρησκειακῶν ἀντιλήψεων, χωρὶς τὴν ἀπαραίτητη ὀρθοπραξία καὶ τὸ πατερικὸ φιλοκαλικὸ βίωμα.
    Οἱ ἴδιοι αὐτοὶ Γέροντες ὁπωσδήποτε θὰ καταδίκαζαν, ἂν ἐνημερώνονταν, τὶς φρικτὲς αἱρετικὲς παρεκκλίσεις καὶ ἀνήκουστες νεοπαγανιστικὲς προτιμήσεις τοῦ συγγραφέα τοῦ σχολιαζομένου βιβλίου.
    http://orthodoxathemata.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1442.html

  28. γιωργοσ αλεξ 04/02/2017 @ 11:14 ΜΜ

    ΙΧΩΡ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΝ ΡΟΗ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ……

  29. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 04/03/2017 @ 9:21 ΜΜ

    ΛΙΑΚΟΠΟΛΟΣ=Γνώσεσθε την βλακεία, και η

    βλακεία ελευθερώσει υμας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*