ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!! ΒΥΘΙΣΗ… ΤΟΥ ΑΕΠ ΣΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ
Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις! Σχέδιο ΔΙΑΛΥΣΗΣ, Πτώχευση, Πόλεμος!!
Σε λίγο ο κόσμος, ακόμη και οι ψεκασμένοι Ελληνες θα αναγκαστούν να βγουν στους δρόμους καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν αφήνουν περιθώρια αυταπάτης ούτε επικοινωνιακών ταχυδακτυλουργιών.
Ο Τσίπρας δείχνει να έχει βγάλει όλους τους λαγούς από το καπέλο του και τώρα πλέον δεν μπορεί να τον διασώσει ούτε η Μέρκελ_πόσο μάλλον ο απίθανος Μοσκοβισί παρέα με τον Πάκη και τους λοιπούς καραμανλικούς ταβλαδόρους.
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προμηνύουν το ξέσπασμα της απόλυτης πείνας και σκηνές Βενεζουέλας.
Στο Βερολίνο πάγωσαν από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ενώ μετά τον Τόμσεν και ο Σόιμπλε αισθάνεται δικαιωμένος για τις εκτιμήσεις του. Στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η εκπαραθύρωση του Τσίπρα αλά ΓΑΠ ενώ ήδη ακούγονται τα ονόματα των Δραγασάκη-Χουλιαράκη σαν μεταβατική κυβέρνηση ώσπου να προκηρυχθούν εκλογές.
Αυτή τη φορά η Μέρκελ δεν πρόκειται να κλάψει για την Ελλάδα, όπως τότε στις Κάννες που την πίεζαν Σαρκοζί και Ομπάμα για να ηγηθεί η Γερμανία της ενίσχυσης του «τείχους προστασίας» της ευρωζώνης μέσω έκδοσης των SDR (special drawing rights).
Η Ανγκελα Μέρκελ, έγραφε ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times, γνώριζε ότι η Μπούντεσμπανκ ήταν αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο και «απευθυνόμενη στους δύο ηγέτες δακρυσμένη» πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε η ίδια να αποφασίσει αντί της κεντρικής τράπεζας της χώρας της και ότι δεν επρόκειτο «να αυτοκτονήσει» με αυτόν τον τρόπο.
Στο άρθρο του ωστόσο ο Σπίγκελ, ανταποκριτής του έγκυρου βρετανικού φύλλου στις Βρυξέλλες, αναφέρεται κατά βάση στην απόφαση του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας για δημοψήφισμα επί του προγράμματος διάσωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμούσε πως η πίεση του δημοψηφίσματος θα υποχρέωνε πολιτικούς αντιπάλους και αμφισβητίες να πάρουν θέση και να ταχθούν υπέρ της διάσωσης ως μοναδική σανίδα σωτηρίας για τη χώρα.
Σημειώνεται στο άρθρο ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε συμβουλευθεί παρά έναν στενό κύκλο συνεργατών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκπληξη από την ανακοίνωσή του ακόμα και στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση είχε αναφερθεί μόνο σε ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης. Ενας άλλος υπουργός τον οποίο επικαλείται ο Σπίγκελ, σχολιάζει ότι η πρώτη σκέψη του όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση για δημοψήφισμα ήταν ότι ήλπιζε ο Πρωθυπουργός «να το έχει πει στη Μέρκελ».
Στο άρθρο των FT αναφέρεται επίσης ότι κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θυμούνται να είχαν πρότερη ενημέρωση από τον έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ άλλοι σημειώνουν πως δεν το εξέλαβαν ως σοβαρό ενδεχόμενο. Πολλές πηγές πάντως θυμούνται τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί «να είναι εξοργισμένος στο άκουσμα της πρόθεσης Παπανδρέου».
Η αρχική σκέψη του Σαρκοζί ήταν να πει στον Γιώργο Παπανδρέου να αποσύρει την πρόθεσή του. Ωστόσο αναφέρουν οι Financial Times, το συζήτησε με συμβούλους του που του υπενθύμισαν πως «τα δημοψηφίσματα είναι σύμφωνα με την γκωλική παράδοση». Τότε ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να αποδεχθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, με διακύβευμα όμως όχι το μνημόνιο, αλλά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
Ο Σαρκοζί συνεννοήθηκε τότε με την Ανγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριο της Γερμανίας φέρεται πως άκουσε από συνεργάτες της – μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – ότι ίσως θα ήταν καλύτερα για την ευρωζώνη αν η Ελλάδα αποχωρούσε. Ακόμα καλύτερα αν αυτό γινόταν οικειοθελώς μέσω ενός δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τους Financial Times, την ημέρα της συνάντησης με τον Παπανδρέου στις Κάννες, στο περιθώριο της συνόδου του G20, ο Νικολά Σαρκοζί είχε μοιράσει ένα έγγραφο έξι σημείων, το οποίο κατέληγε στην πρόταση για δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. «Η ιδέα ήταν να στριμωχτεί ο Παπανδρέου στη γωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά στον Σπίγκελ αξιωματούχος που ήταν παρών στη συνάντηση.
Το πνεύμα των έντονων παρατηρήσεων προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας από τον Σαρκοζί ήταν ότι είχε «προδώσει» τους εταίρους του που είχαν στηρίξει την Ελλάδα.
Ο Σπίγκελ σημειώνει πως ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αργότερα είπε πως η Ανγκελα Μέρκελ ήταν στο πλευρό του, παρόντες στην αίθουσα λένε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ελάχιστα αντέδρασα σε όλα σε επιθετικό τόνο έλεγε ο Σαρκοζί εναντίον του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Αλλος αξιωματούχος θυμάται ότι αυτό που αντιμετώπισαν οι Παπανδρέου και Βενιζέλος ήταν ένας «πλήρης Σαρκοζί», ένας «ψυχολογικός πόλεμος» όπως έχει γράψει ο παρευρεθείς στη συνάντηση πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπαρουάν. Σχολιάζεται ότι κάποιοι από τους παρευρισκόμενους ένιωσαν άβολα βλέποντας τη συμπεριφορά του Σαρκοζί απέναντι σε έναν εκλεγμένο ηγέτη.
Ο Πίτερ Σπίγκελ περιγράφει πώς ο Γιώργος Παπανδρέου εξεπλάγη από τη σφοδρότητα της επίθεσης Σαρκοζί, με τον Βαγγέλη Βενιζέλο να χαρακτηρίζει «επιθετική» και «όχι ευγενική» τη συμπεριφορά του γάλλου πολιτικού.
Σημειώνεται επιπλέον ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έδειχνε ορατά κουρασμένος και ότι τη διαπραγμάτευση από ένα σημείο και μετά ανέλαβε ο Βαγγέλης Βενιζέλος – «που πάντα εποφθαλμιούσε την πρωθυπουργία», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι FT – εκμεταλλευόμενος τις αλλαγές στις περιστάσεις, σημάδι της ξαφνικής διαπίστωσης ότι ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν «εξαντλημένη πολιτική δύναμη».
Το δημοσίευμα αναφέρει πως πριν τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε επικοινωνήσει με τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζοντας πως εκείνος ήθελε να αποφύγει το δημοψήφισμα. Εκεί ο Αντ. Σαμαράς είπε στον Μπαρόζο ότι ήταν πια διατεθειμένος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΠΑΣΟΚ, «κάτι που απέφευγε επί μήνες ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ο ίδιος την πρωθυπουργία».
Ο Μανουέλ Μπαρόζο δεν είπε στους Σαρκοζί και Μέρκελ για αυτή τη συνομιλία, αλλά ήταν εκείνος που πρότεινε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ως πιθανού ηγέτη μίας τεχνοκρατικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τους FT το όνομα του Παπαδήμου αναφέρθηκε τότε, στις Κάννες, έναν ολόκληρο μήνα προτού αναλάβει την ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης.
Στο τέλος της δραματικής εκείνης συνάντησης, ο Νικολά Σαρκοζί είπε στον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει στην Αθήνα και να «λάβει μία απόφαση». Από την πλευρά του ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έπιασε τον Βαγγέλη Βενιζέλο και του είπε ότι το δημοψήφισμα έπρεπε να «σκοτωθεί».
Ο τότε υπουργός Οικονομικών «συμφώνησε άμεσα» όπως αναφέρει ο Σπίγκελ στο άρθρο του στους FT. Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται, προς απορία του Βαγγέλη Βενιζέλου ο Γιώργος Παπανδρέου του είπε ότι «τα πράγματα δεν είχαν πάει όσο άσχημα φοβόταν».
Με τον Γιώργο Παπανδρέου στο αεροπλάνο της επιστροφής να κοιμάται, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έδωσε εντολή να συνταχθεί μία δήλωση για να διανεμηθεί με την προσγείωση. Η δήλωση αναφερόταν στην «ιστορική κατάκτηση» της ελληνικής συμμετοχής στην ευρωζώνη και στην ουσία αποκήρυττε το δημοψήφισμα. «Το δημοψήφισμα του κ. Παπανδρέου ήταν νεκρό. Το ίδιο και η πρωθυπουργία του», αναφέρουν οι Financial Times. «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ»
hellasforce.com
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
οτι ναναι,μια χαρα θα τα παει η ελλαδιτσα μας
Καλά, πόσο λοβοτομημένος πρέπει να είσαι για να λες ότι θα τα πάει μια χαρα η Ελλαδιτσα μας, εχοντας 327 δισ χρεος στην πλατη, με μισο εκατομυριο νεους να έχουν ξενιτευτεί, με τόσους προδότες πολιτικούς στην κυβέρνηση και με τους υπόλοιπους (όλους τους άλλους που είναι στη βουλή χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαιρεση) να περιμένουν στη σειρά για την καρέκλα. Τους Ινκας τους θυμάτε κανένας άραγε?
βαλε και 4εκατομυρια που πινουν φραπε και αλλα 5 εκατομυρια στο καναπε μια χαρα ολα…. καλα να παθουμε….
http://www.triklopodia.gr/vinteo-nomimes-katalipseis-ktirion-simmories/
Ατζεντα 2030
Περσινα ξυνα σταφυλια
Για τυχών πολεμική αναμέτρηση από το 2018 και βλέπουμε… η εκδίωξη της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου έχει να κάνει καθαρά με τις προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α. εάν και εφόσον εκλέγονταν Πρόεδρος η Κλίντον, ο Αλέξης θα ήταν Πρωθυπουργός κλείνοντας την τετραετία, προωθώντας το σχέδιο Καλέργκι για την Ευρώπη. Ο Γ.Α.Π. από την στιγμή που έπαιξε το βασικό χαρτί στην σχεδιαζόμενη πολιτική και οικονομική κατοχή μας, μετατρέποντας το κρατικό τραπεζικό δάνειο της Ελλάδος οφειλόμενο στις τράπεζες των Rothschild, σε διακρατικό δάνειο προς τα ευρωπαϊκά κράτη και κατά επέκταση στους ευρωπαϊκούς λαούς… συνεργαζόμενος με τους υπόλοιπους προδότες των λαών, τους Ευρωπαίους πολιτικούς, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα απομακρύνονταν από την Πρωθυπουργία. Ουσιαστικά ο Γ.Α.Π. έβαλε την θέαση αυτού που ζούμε, όλοι κοιτάνε τον Σόϊμπλε και την Γερμανία και όχι τους Rothschild! Από εκεί και πέρα έχω γράψει επανειλημμένα, ότι από την στιγμή που το “ελληνικό” κράτος με την εσωτερική ισχύ που το διακρίνει, αποφάσισε και διέταξε σιωπηρά τα βάρη της μακροχρόνιας και σχεδιαζόμενης πτώχευσης του, να τα επιβάλει στον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα, και όχι στους συνταξιούχους (δεν παράγουν τίποτα) και τους δημοτικούς και κρατικούς υπαλλήλους (προσφέρουν υπηρεσίες) του, μόνο και μόνο για να συνεχίσει να έχει κομματικούς πελάτες παίρνοντας έτσι αναβολή ολικής και ασύμμετρης κατάρρευσης… τότε δεν μπορεί να υπάρχει καμία μα καμία ανάπτυξη στην νεότερη Ελλάδα. Στην τελική και μετά από 7 χρόνια φαγούρας… και οι τωρινοί συνταξιούχοι θα σταματήσουν σύντομα και εκ των πραγμάτων να παίρνουν σύνταξη, αλλά θα παίρνουν μόνο επίδομα, χωρίς να έχουν ουδεμία προϋπόθεση το συνταξιοδοτικό τους επίδομα να αυξηθεί τα επόμενα 99 χρόνια! Ομοίως θα ακολουθήσουν και οι δημοτικοί και κρατικοί υπάλληλοι, που αναγκαστικά ένα μεγάλο μέρος από αυτούς θα απολυθεί (θα εφαρμοστεί το 1ο μνημόνιο 2010)… και ότι μόνιμο περισσέψει από αυτή την παράξενη φυλή, θα έχει μηνιαίες οικονομικές απολαβές περί των 700 – 500 € το πολύ, χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για αύξηση του μισθού τους, για τα επόμενα 99 χρόνια! Ψυχικά και κατά επέκταση πνευματικά, θα κάνει πολύ καλό τόσο στους συνταξιούχους, όσο και στους κρατικούς υπαλλήλους, το να κατανοήσουν ότι σε όλα τα κράτη του πλανήτη, ένας υγιείς ιδιωτικός τομέας είναι η εγγύηση για υγιείς αυξανόμενες συντάξεις και μισθούς κρατικών υπαλλήλων, μιας και ο ιδιωτικός τομέας είναι ο πρωτογενής παράγοντας ανάπτυξης και οικονομικής εισφοράς του κράτους από το οποίο πληρώνονται τόσο οι συνταξιούχοι, όσο και οι κρατικοί υπάλληλοι, στην Ελλάδα ο ιδιωτικός τομέας καταστράφηκε… δεν μπορούμε να δανειστούμε για να παίρνεται τα χρήματα τα οποία παίρνεται, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ, χωρίς να έχετε ουδεμία ελπίδα για κάτι καλύτερο. 7 μνημονιακά χρόνια ήταν καλά… ότι φάγατε, φάγατε, ότι ταξίδια πήγατε – πήγατε, Ντασβιντάνια σύντροφοι! Αυτά.
Γι όλα φταίνε οι ΔΥ;;; εσύ δεν έφαγες;;;
Όχι ρε! Εγώ δέν έφαγα! Ούτε κανένας από το σόι μου! Μια ζωή με σεβασμό και το σταυρό στο χέρι!
Δεν έφαγα εγώ. Δεν έφαγαν και πολλοί, μα πάρα πολλοί άλλοι! Και κάτι προπαγάνδες τύπου “μαζί τα φάγαμε” να τις κρατήσεις για το συνάφι σου και τους υπόλοιπους κακομοίρηδες που χάφτουν τέτοιες μ@λ@κίες γιατί απλά φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι! Άϊ σιχτίρ πια με τον κάθε τρόμπα που λέει ό,τι προλαβαίνει χωρίς να σκέφτεται!!! DP
συμφωνω μονο που πιστευω οτι ο ιδιωτικος τομεας και συγκεκριμενα η μικρομεσαια επιχειρηση που ανηκε σε ελληνικα χερια εχει καταστραφει ανεπιστρεπτι και δε προκειται οχι απλα να επανελθει εκει που ηταν προ μνημονιων αλλα δεν προκειται να αναγεννηθει ουτε απο τις σταχτες της εκτος και ΑΝ εφρμοστει σχεδιο Μαρσαλ,που το βλεπω απλα απιθανο,μαλλον τρελο σε σημειο ψυχιατρειου σεναριο,οταν εισαι κατω απο την μποτα και σε κυβερνουν οι προδοτες,ο ενας μετα τον αλλο.Για μονοπωλια τυπου λιντλ οκ ειναι αλλο εντελως διαφορετικο κεφαλαιο ιδιωτικης επιχειρηματικοτητας που ναι μεν προσφερει εργασια και καποιες ελληνικες συνεργασιες αλλα τα οφελη μπροστα στα ελληνικα κεφαλαια που εξαγονται πισω στην Γερμανια ειναι ψιχουλα.Ο ανθρωπος που μας κυβερναει(και καλα)φοβαμαι οτι οχι μονο δεν προκειται να πειραξει δ.υ. αλλα ηδη διοριζει και αλλους με σκοπο να φτιαξει κομματικους στρατους σε ομηρεια καθε φορα.Θυμησου τα stage αν τα προλαβες.Θυμησου τις δηλωσεις Σκουρλετη περι συζητησης μονιμοποιησης των συμβασιουχων.Στους συνταξιουχους τους εχει στο τσεπακι του,επειδη παιζουν απο την αρχη το χαρτι της τρομοκρατιας.Με τους ανεργους,ριχνει σταχτι στα ματια μερικες εξαμηνες συμβασεις και κοινωφελη προγραμματα,οπου απογοητευμενοι οι περισσοτεροι θα απεχουν και στη θεση τους θα ψηφιζουν οι κομματικα διορισμενοι πελατες του και θα βγαζουν το αποτελεσμα.Οι ιδιωτικοι δεν θα μπορουν απο μονοι τους να κρινουν το αποτελεσμα,εξαλλου η δυναμικη τους θα ειναι διασπασμενη αναμεσα σε αποχη και διαφορα κομματα.Μακαρι να συμβουν ολα οπως τα λες αλλα φοβαμαι οτι ο Ελληνας θα ξαναψηφισει φιλοτομαριστικα και οχι για το καλο της πατριδας,για πολλοστη φορα.Δυστυχως,το εχω ξαναγραψει η κατασταση, αν καθαρισει, θα καθαρισει με εμφυλιο ή μεσω του “ρεμπελου”,οπως αναφερει και ενας γεροντας και οσο και καζουρα να ριχνουν μερικοι,πλακα πλακα ισως ειναι μονο αυτο που απεμεινε σαν αμυντικη αντιδραση στον υγιη ελληνικο εναπομεινοντα πληθυσμο αναμεσα στις καταφορες αδικιες και στην καθημερινη εφαρμογη πολιτικων και μεταναστευτικων αλλαγων που τον καθιστουν υπο εξαφανιση….Δεν υποστηριζω κατι,απλα εκφραζω την ταπεινη μου προβλεψη για το τι θα επακολουθησει.
Ενας (δευτερευοντας;) ρολος των ΛΑΘΡΟμεταναστων στην Ελλαδα, αλλα και την ΕΕ γενικωτερα , ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (κρατικων και μη), ΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!! ..ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ…ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ θα ελεγα…και οχι μονο !!! ΠΟΛΛΑ θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ !!! Ευχομαι να κανω λαθος ….αλλααα…χμμμ
Για τυχών πολεμική αναμέτρηση το φθινοπωρο του 2017, μετα τις γερμανικες εκλογες, εν μεσω Ελληνικης χρεωκοπιας επισημης, λιγες μερες αφου πρωτα πεσει η πρωτη ισραηλινη διατρητικη βομβα στις πυρινικες εγκαταστασεις του Ιραν. απο σημερα και μετα, περιμενουμε διπλο πολεμο ουκρανια – κοσοβο, και Ελλαδα να μπαινει σε πολιτικη ασταθεια, απο συνεχεις εκλογες. εγω ετσι το βλεπω….
ΔΙΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΕΜΦΥΛΙΟ
Πούτσες μπλε!! Ξεκίνησα να διαβάζω άρθρο για Ραγδαίες Πολιτικές Εξελίξεις και κατέληξα να αναλώνομαι για την Οδύσσεια του ΓΑΠ στην Ευρώπη. Προφανώς ο αρθρογράφος διατελεί εν συγχύσει ή δεν καταλαβαίνει που τον οδηγεί ο γραπτός του λόγος. Ότι να ναι…