ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες]

· Κατοχικά Νέα

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία, έπειτα από τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης, τα ξημερώματα.

Λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγνωστος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών.

Στο σημείο έσπευσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο χώρος αποκλείστηκε. Μετά από έρευνες, βρέθηκε σε πάρκο πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις, αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο. Μέσα στο τσαντάκι μέσης βρέθηκε μία χειροβομβίδα, μηχανικός χρονοδιακόπτης, ηλεκτρικός πυροκροτητής, εννιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, σε περίπτωση που έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών. Παράλληλα, αστυνομικοί σημειώνουν ότι στις 10 Μαρτίου 2010 σε αυτή την περιοχή είχε πέσει νεκρός, μετά από ένοπλη συμπλοκή, ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, χειροβομβίδες- όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό- έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, από τον Επαναστατικό Αγώνα και τη Σέχτα Επαναστατών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα» και πριν κλείσει το τηλέφωνο πρόσθεσε: «Είναι για τον Λάμπρο».

Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - ΕικόναΕβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - Εικόνα1Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - Εικόνα2Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - Εικόνα3Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - Εικόνα4Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες] - Εικόνα5

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
iefimerida.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΕΛΛΑΔΑ

Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά της Τυραννίας!

Θάλασσα και ακτή στη ΡόδοFEATURED

Ρόδος: Νέα έξαρση γαστρεντερίτιδας – Στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ το νερό και το δίκτυο ύδρευσης

Αστυνομική επιχείρηση σε πόληFEATURED

ΜΑΡΟΥΣΙ: 22χρονος kickboxer κατηγορείται για δύο άγριες επιθέσεις σε γυναίκες μέσα σε μία ώρα

2 απαντήσεις στο “Εβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό πίσω από το Α.Τ. Δάφνης: «Είναι για τον Λάμπρο», είπαν στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα [εικόνες]”

  1. Τότε γιατί τον βάλανε; ”Γειά σας, έχουμε βάλει βόμβα, είναι για τον τάδε” Γιατί; Για να πάνε να την εξουδετερώσουν; Και; Χαχαχαχα Πόσο ηλίθιοι μπορεί να ναι αυτοί οι Αναρχοαριστεροί…

  2. ΝΑ ΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ, ΚΑΙ Ο Λάμπρος, ΚΑΙ Ο Φούντας, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ μέλος ξεχωριστα ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΕπαναστατικοΣ ΑγώναΣ ! ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ? ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ !!! ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΑ Μ-Ν ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ! κανει “επανασταση” ο “ΕπαναστατικοΣ” δηθεν “ΑγώναΣ” ρε δε πα να γαμηθειτε λεω εγω ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *