Διαφημίσεις

Δείτε φωτογραφίες με τα αναχώματα που έστησε ο στρατός – Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη ΕλλάδαΞεκίνησε στις επτά σήμερα το πρωί, το πρώτο στάδιο της μεγάλης επιχείρησης στο Κορδελιό με την διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και 48 παιδιά θα μπορούν να μεταφέρονται με 20 ασθενοφόρα ανά οκτάωρο στις δομές.

Συνολικά θα απομακρυνθούν 72.000 άνθρωποι και πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης του βλήματος θα γίνει στις δέκα το πρωί της Κυριακής από μία  έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, όπου θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβες.

Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 0

Ο στρατός, χθες δημιούργησε ανάχωμα γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό. Το ανάχωμα έχει φτάσει σε ύψος ενάμισι μέτρου.

Η βόμβα θα μεταφερθεί στο Πεδίο Βολής – Ασκήσεων “Ασκού – Προφήτη” και αναμένεται να εξουδετερωθεί από τις 13:00 έως τις 18:00. Στο πεδίο βολής, θα μεταφερθεί μέσω της Εγνατίας Οδού με συνοδεία Πυροτεχνουργών, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Ασθενοφόρου.

Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 1Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 2Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 3Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 4Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 5Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 6Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 7Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό - Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες - Εικόνα 8protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Ξεκίνησε η επιχείρηση «βόμβα» στο Κορδελιό – Ασθενοφόρα απομακρύνουν ευπαθείς ομάδες”
  1. Ο/Η 200 λιβρών αεροπορική βόμβα; Με ακτίνα διασποράς 220μ. το πολύ, αιτία μετακίνησης 72.000 ατόμων; λέει:

    Μια τέτοια αεροπορική βόμβα, 500 λιβρών, δεν έχει μεγαλύτερα ακτίνα διασποράς από 200 – 250 υάρδες! 250 υάρδες είναι περίπου 220 μέτρα για να καταλάβετε…
    Πως γίνεται αυτό να είναι η αιτία μετακίνησης 72.000 ατόμων;
    Φταίω εγώ που υποθέτω πως κάτι άλλο παίζει;

    1. Ο/Η 200 λιβρών αεροπορική βόμβα; Με ακτίνα διασποράς 220μ. το πολύ, αιτία μετακίνησης 72.000 ατόμων; λέει:

      H ακτίνα εκκένωσης και ο καθορισμός ”επικίνδυνων περιοχών” είναι υπερβολικά μεγάλα!

      1. Ο/Η 200 λιβρών αεροπορική βόμβα; Με ακτίνα διασποράς 220μ. το πολύ, αιτία μετακίνησης 72.000 ατόμων; λέει:

        Περίμετρος εκκένωσης ήθελα να πω αλλά τέλοσπάντων… (Δεν ξέρω αν έχει σχέση με αυτό αλλά είναι μια χρήσιμη πληροφορία που υπάρχει: Στην περιοχή εκεί γύρω, έχει ειπωθεί πολλές φορές από ντόπιους, πως υπάρχει εργαστήριο για πυρηνικά). Φήμες; Φαντασίες; ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ αλλά είναι πληροφορία που σας μεταφέρω, τώρα αν συνδέεται με το γεγονός ούτε αυτό γνωρίζω.

  2. ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΑΔΕΥΘΕΙ <> ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ :

    Σε εκείνη την περιοχή είναι θαμμένος ο κλεμμένος θησαυρός του Μαξ Μέρτεν .

    Ο Μαξ Μέρτεν (1911-1976) υπήρξε υψηλόβαθμος Ναζί, που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης. Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε τη μεταφορά των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο κολαστήριο του Άουσβιτς, ενώ είχε ευθύνη για αναρίθμητες αρπαγές και λεηλασίες των περιουσιών τους, που η συνολική τους αξία ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα, ποσό τεράστιο για την εποχή αυτή. Ένα τμήμα του θησαυρού αυτού στάλθηκε στη Γερμανία και το υπόλοιπο θάφτηκε κάπου στη Βόρειο Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

    Τον Μάιο του 1957, όντας υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Δυτικής Γερμανίας, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ως τουρίστας, για να αναζητήσει, κατά μία εκδοχή, τον κρυμμένο θησαυρό. Αναγνωρίστηκε από κάποια θύματά του και συνελήφθη, με εντολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ανδρέα Τούση, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης από το 1947 για εγκλήματα πολέμου.

    Προς ΚΑΤΟΧΙΚΑ για ψάξτε το λίγο.

  3. Ξέρουν πολύ καλά πως ο Ελληνας δεν τρομοκρατείται και ψάχνουν τρόπους για να φοβίσουν τον κόσμο. Το να την πάρουν και να την πάνε σε ακατοίκητη περιοχή, είναι ζήτημα 2 ωρων και τα περι πιθανης εκρηξης τα θεωρω αμερικανικης προπαγανδας. Καποιοι νομιζουν οτι βοσκαμε γρασσιδι…

  4. ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ… ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ / ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ (?) 72.0000 ΑΤΟΜΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ? ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ …. ΚΑΙ Η FEMA ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΡΑΞΕ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ ΠΕΡΙΟΧΗ 52.000 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΨΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΟΜΒΑ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΙ. ΙΩ

    1. ΜΗΠΩΣ ΙΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ; ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 71900 Η 72100 ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; 72 ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΩΝ 144000 ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ [ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ]. ΤΟ ΔΕ ΒΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΞΙΦΗ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *