Διαφημίσεις

Η ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΣΤΟ» ΤΗΣ «ΑΡΑΧΝΗΣ»

Ένα ιδιαίτερο γράμμα που θα σας «βάλει» σε σκέψεις…

Την περίοδο που η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι στα ύψη, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να «μοιραστούν» τη ζωή τους σ’ αυτά, μία γυναίκα από τις ΗΠΑ, έρχεται να εκφράσει τις σκέψεις της και τις ανησυχίες της για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, μέσα από ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό γράμμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στη Huffington θα σας προβληματίσει και θα σας ωθήσει στο να σκεφτείτε πολλά πράγματα.

Απολαύστε το!

«Αγαπητό Facebook,

Δεν θα ζητήσω συγγνώμη, γιατί αυτό το βλέπω να έρχεται πολύ καιρό. Σε χωρίζω.
Στην αρχή, ήσουν συναρπαστικό όπως κάθε καινούρια σχέση. Σε κάθε γωνιά, μου αποκάλυπτες μια νέα έκπληξη – ένα νέο φίλο, ένα ενδιαφέρον άρθρο, μία αστεία εικόνα. Προσέγγισα τη σχέση μας με προσοχή… Στη συνέχεια ήρθαν οι μακριές μέρες του χειμώνα και ανακάλυψα το Farmville. Και Λόγια με φίλους. Με βοήθησες να μείνω συνδεδεμένη με ανθρώπους όταν ήμουν μόνη σε μια νέα πόλη. Ήσουν τόσο αστείο, διασκεδαστικό και διορατικό.
Ήσουν σαν ένας μεγάλος αδελφός.
Με έβλεπες όταν παντρεύτηκα.
Όταν έκανα το πρώτο μου παιδί.
Και το δεύτερο.
Ήσουν εκεί για μένα κατά τη διάρκεια αυτών των τρομακτικών πρώτων ημερών της μητρότητας και με βοήθησες να μείνω συνδεδεμένη όταν ήμουν βέβαιη ότι δεν υπήρχε κανείς εκεί έξω. Μου επέτρεψες να μοιραστώ τις εικόνες και τις φωτογραφίες των πιο χαρούμενων και περήφανων στιγμών μας, όπως όταν τα μωρά μας μεγάλωναν, δίνοντας την ευκαιρία στην οικογένεια και στους φίλους να αναφωνήσουν για το πόσο έχουν αναπτυχθεί.

Καθώς η τεχνολογία εξελισσόταν, δεν ήμουν αναγκασμένη να έχω πρόσβαση μόνο μέσω ενός υπολογιστή. Τώρα μπορώ να δω οτιδήποτε κάνει κάποιος από τους 750 πιο στενούς μου φίλους, ανά πάσα στιγμή! Στη σειρά μου στο μανάβικο. Ταΐζοντας τα μωρά μου…

Όμως η άμεση επικοινωνία και οι σχέσεις μου με τους φίλους άρχισαν να φθίνουν. Άρχισα να νιώθω ότι έπρεπε να σηκώσω το τηλέφωνο και να καλέσω τους περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα check-in για να δω που είναι και τι κάνουν – ήξερα τι συνέβαινε μέσα από τη δραστηριότητά τους στο Facebook. Ήσουν εξαιρετικό, καθώς μου θύμιζες όλα τα ξεχωριστά γεγονότα, όπως μία επερχόμενη συναυλία ή γενέθλια φίλων. Ακόμα μου έδωσες τη δυνατότητα να ευχηθώ μ’ ένα απλό «Happy Birthday, AMY!» στον τοίχο της, αντί μέσω μιας κάρτας ή ενός email.

Και ξαφνικά ήρθαν οι εκλογές. Και ενώ πάντα εκτιμούσα τον τρόπο που μου έφερνες γνώμες και απόψεις που δεν είχα ποτέ σκεφτεί, άρχισα να βλέπω κάτι καινούργιο. Έδωσες αφορμή για ένα νέο κίνημα και βοήθησες στην νομιμοποίηση των ψεμμάτων και των «ειδήσεων» που δεν ήταν νόμιμες…

Καθώς οι εκλογές πλησίαζαν, οι «φίλοι» μου άρχιζαν να τρολάρουν και να επιτίθονται ο ένας στον άλλο. Φαινόταν σαν κάποιος να μη μπορούσε να δημοσιεύσει ένα άρθρο υποστηρίζοντας τη μία πλευρά ή την άλλη χωρίς να τη σχολιάσει η αντίπαλη πλευρά. Και τις περισσότερες φορές, δεν ήταν κάποιο ουσιαστικό σχόλιο, αλλά απλά κάποια λεγόμενα που είχαν «κλέψει» από την προεκλογική εκστρατεία.

Facebook, εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελείς πια διασκέδαση. Μου φέρνεις πολύ άγχος. Με κάνεις να νιώθω λυπημένη και απογοητευμένη.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Η ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΣΤΟ» ΤΗΣ «ΑΡΑΧΝΗΣ»”
  1. Έλεος πόσο χαζός μπορεί να είναι κάποιος για να έχει facebook ? 1) δεν μπορείς να κάνεις γνωριμίες. 2) Υπάρχουν διάφοροι παρανοϊκοί που κοιτάνε και σε κρίνουν απο επαφές σου. 3) Είχα φάει ignore από φίλο μόνο και μόνο επειδή οι αναρτήσεις έβγαιναν και σε εργοδότες τους.

    Τι μα/λκς ; έλεος ουτε κινητό δεν ξαναγοράζω, 500 κλίσεις από μάνα και 500 από διάφορες μλκς ίσα ίσα για να μάθει κάποιος αν θα πάω για καφέ + 500 κλίσεις από το αφεντικό. Αξίζει ; ΟΧΙ απλά το αφήνεις, ζήσε 1 εβδομάδα έτσι, εντάξει το PC είναι εργαλείο γραφομηχανή κτλ δεν μπορούμε αλλά τα κινητά αφήστε και το κωλοφεσεμπουκ τπτ δεν προσφέρουν, γιατί δηλ να μην φτιάξεις δικιά σου σελίδα και γνώση και ελευθερία θα αποκτήσεις.

  2. Ρυθμίσεις -> Ασφάλεια -> Απενεργοποίηση λογαριασμού ??? Όχι βέβαια. Αυτό είναι λάθος. Όχι απλά απενεργοποίηση. Πηγαίνετε στη Βοήθεια (Help/Support) και πληκτρολογήστε Διαγραφή Λογαριασμού (Delete Account). Ακολουθήστε τις οδηγίες και σε 14 ημέρες θα έχει διαγραφεί ο λογαριασμός σας. Έτσι κάνετε σωστή δουλειά, ενώ με την απλή απενεργοποίηση δε διαγράφεται τίποτα!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=hDX3T2z89yM

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *