Διαφημίσεις


Διάβασε με, γιατί πάλι θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις, όπως τότε που με κορόιδευες όταν σου έλεγα πως έρχεται κατάργηση του 500ευρού… 

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Γνωρίζω πολύ καλά ότι πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων έχει χρήμα στο σεντούκι. Πριν 2 χρόνια όταν σας έγραψα πρώτη φορά για την κατάργηση των νομισμάτων των 500ευρώ, κάποιοι με άκουσαν και γλύτωσαν από την ταλαιπωρία που περνάνε τώρα οι κάτοχοι τους, που για να τα ανταλλάξουν πρέπει πρώτα απ΄όλα να τα δικαιολογήσουν, αλλιώς έρχεται η χατζάρα της εφορίας…

Για “λόγους ασφαλείας” σε 2 μήνες από σήμερα ΑΚΡΙΒΩΣ, δηλαδή στις 4/4/2017 θα καταργηθεί το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, όπως το γνωρίζουμε και το έχουν κάποιοι αποθηκευμένο στα σεντούκια τους. Αυτό γίνεται για να αντικατασταθεί με το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που είναι πιο “ασφαλές”.

Όσοι έχετε λοιπόν χαρτονομίσματα κοιτάξτε να τα “σπάσετε” γιατί από την Απρίλη είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιθανόν να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία. Δλδ κατάθεση και αιτιολόγηση…

Και άντε σε αυτή τη χώρα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
e-koutsobola.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

28 σχόλια στο “Διάβασε με, γιατί πάλι θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις, όπως τότε που με κορόιδευες όταν σου έλεγα πως έρχεται κατάργηση του 500ευρού…”
    1. κατ αντιστοιχια, να ξεφορτωθουμε τα παλια 20 ευρα, να εχουμε μονο τα καινουρια 20 ευρα !!!! δεν ξερεις τι σου ξημερωνει !!!

    2. ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα ευρώ τους στα στρώματα

      Πανικόβλητοι καταθέτες αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από τις «αναξιόπιστες» τράπεζες για να τα μεταφέρουν σε αξιόπιστα… στρώματα, μαξιλάρια και οικιακά χρηματοκιβώτια, προκειμένου να τα διατηρήσουν ακέραια και αβλαβή.

      ΕΘΝΟΣ 8:59, 31/8/2016 , ενημερώθηκε

      Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα ευρώ τους στα στρώματα

      Συνέβη στην Ελλάδα της κρίσης. Συμβαίνει πλέον και στη Γερμανία της ευμάρειας, για λόγους διαφορετικούς αλλά και παρόμοιους συνάμα.

      Και ενώ στην Ελλάδα σήμερα καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες (μετά τη χαλάρωση των capital controls) προκειμένου να φύγουν τα χρήματα από τα «στρώματα» και να επιστρέψουν ως καταθέσεις στις τράπεζες, στη Γερμανία η πορεία είναι αντίστροφη. «Δεν κερδίζεις τίποτα κρατώντας τα χρήματά σου στην τράπεζα. Οι καταθέσεις πλέον δεν τοκίζονται παρά μόνο φορολογούνται», δηλώνει στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο 82χρονος Ούβε Βίζε, συνταξιούχος ο οποίος πρόσφατα αγόρασε ένα χρηματοκιβώτιο για να φυλάξει σπίτι του τα περίπου 53.000 ευρώ που έχει στην άκρη.

      Ο 82χρονος δεν αποτελεί ωστόσο μεμονωμένη περίπτωση. Αντιθέτως, είναι μόνο ένας από τους συνολικά δεκάδες (εάν όχι εκατοντάδες) χιλιάδες Γερμανούς καταθέτες που, έχοντας πια χάσει την πίστη στους στις γερμανικές τράπεζες, παίρνουν πλέον τα χρήματα που αποταμίευαν με προτεσταντική ευλάβεια τόσα χρόνια και τα κρύβουν σε… στρώματα, μαξιλάρια, πατάρια και χρηματοκιβώτια. Σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας μάλιστα, για να αγοράσει πλέον κανείς χρηματοκιβώτιο, πρέπει να μπει σε… λίστα αναμονής.

      Η εταιρεία «Burg-Waechter KG», η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χρηματοκιβωτίων στη Γερμανία, είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 25% τους πρώτους έξι μήνες του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι επίσης γερμανικές «Format Tresorbau GmbH» και «Hartmann Tresore AG» είδαν επίσης τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο διάστημα.

      Στην ουρά για χρηματοκιβώτια
      Ο Ντίτμαρ Σάκε, διευθυντής πωλήσεων στην «Burg-Waechter KG», επιβεβαιώνει το γεγονός ότι «υπάρχει σημαντικά αυξημένη ζήτηση από ιδιώτες στη Γερμανία». Για να ανταποκριθούν μάλιστα στην αυξημένη ζήτηση, κάποιοι κατασκευαστές πλέον δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. «Οι γραμμές παραγωγής λειτουργούν στα όριά τους», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τάις Χάρτμαν, διευθυντής της «Hamburger Stahltresor».
      Τώρα οι Γερμανοί κρύβουν τα ευρώ τους στα στρώματα

      Κι αν πίσω στην Ελλάδα της κρίσης οι πολίτες φοβούνταν ένα ενδεχόμενο κούρεμα των καταθέσεων (bail-in), σήμερα στη Γερμανία το πρόβλημα έγκειται σε ένα άλλου τύπου κούρεμα μέσω… αρνητικών επιτοκίων. Εάν τα αρνητικά επιτόκια παγιωθούν, αυτό θα σημαίνει πρακτικά ότι οι καταθέτες θα αρχίσουν να… πληρώνουν τις τράπεζες για να φυλάνε σε αυτές τα χρήματά τους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της «Reiffeisenbank Gmund» στη Βαυαρία, η οποία ξεκινάει από αύριο να χρεώνει με 0,4% όλες τις καταθέσεις από 100.000 ευρώ και πάνω. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έπειτα από έναν χρόνο τα 100.000 ευρώ που έχει κάποιος σήμερα στη συγκεκριμένη τράπεζα αυτομάτως θα έχουν γίνει… 99.600.

      «Τη στιγμή που η τράπεζα θα μου πει ότι πρέπει να πληρώσω για τις καταθέσεις μου, εγώ θα πάρω τα χρήματά μου και θα τα βάλω κάτω από το μαξιλάρι ή μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο», δηλώνει στη «Wall Street Journal» η Ντάγκμαρ Μέτζγκερ, 53χρονη επιχειρηματίας από το Μόναχο.

      Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι δεν είναι μόνο ιδιώτες εκείνοι που φυλάνε σήμερα μετρητά σε θησαυροφυλάκια στη Γερμανία. Το ίδιο κάνουν και εταιρείες, όπως για παράδειγμα ο ασφαλιστικός κολοσσός «Munich Re AG», στα χρηματοκιβώτια του οποίου πλέον κάθονται 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά μαζί με ράβδους χρυσού.
      Ενώ οι καταθέσεις κάνουν… φτερά από τα θησαυροφυλάκια των γερμανικών τραπεζών, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: Εκτός από την Ελλάδα θα επιβληθούν capital controls και στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης;
      Ενώ οι καταθέσεις κάνουν… φτερά από τα θησαυροφυλάκια των γερμανικών τραπεζών, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: Εκτός από την Ελλάδα θα επιβληθούν capital controls και στην ισχυρότερη οικονομία της Ε

      Οι συναλλαγές με μετρητά εξακολουθούν άλλωστε να κυριαρχούν στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ. Ενώ χώρες όπως η Ελλάδα επιχειρούν στροφή στο πλαστικό χρήμα, την ίδια ώρα στη Γερμανία (σχεδόν) όλα εξακολουθούν να κινούνται με ρευστό. Ειδικά στο γερμανικό λιανεμπόριο περίπου το 80% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά, σύμφωνα με στοιχεία του 2014. Οσο για το μέλλον, καθώς οι καταθέσεις φεύγουν από τις γερμανικές τράπεζες, διερωτάται πλέον εύλογα κανείς: λέτε να δούμε capital controls και στη Γερμανία;

      ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

      ethnos.gr/diethni/arthro/tora_oi_germanoi_kryboun_ta_euro_tous_sta_stromata-64474845/

    3. Δείτε την απόφαση στην «Διαύγεια»
      Με σκύλους θα ψάχνουν για μετρητά στις βαλίτσες!
      13/07/201618:03179
      Με σκύλους θα ψάχνουν για μετρητά στις βαλίτσες!
      Στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτείται επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει και θα «προσλάβει» τέσσερις σκύλους που θα ανιχνεύουν τις αποσκευές των επιβατών στα αεροδρόμια ή γενικότερα στις πύλες εξόδου της χώρας για να εντοπίσουν χαρτονομίσματα, προφανώς ευρώ

      Ειδικά σκυλιά που θα εκπαιδευτούν για να εντοπίζουν μετρητά ετοιμάζεται να προμηθευτεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου όπως φαίνεται να περιορίσει τις ροές χρημάτων που φεύγουν χέρι με χέρι από τη χώρα.

      Δεν είναι βέβαιο εάν πρόκειται για συνειδητή και μελετημένη ενέργεια, στην ουσία δηλαδή για μια απέλπιδα προσπάθεια να φανεί έργο στη μάχη της φοροδιαφυγής ή για κανονικό κυβερνητικό… τρολάρισμα (!!!), αλλά το υπουργείο Οικονομικών συγκροτεί, λέει επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει προσφορές για την… καταλληλότητα σκύλων, που θα έχουν αποστολή να ανιχνεύσουν ρευστά διαθέσιμα, ήτοι χαρτονομίσματα σε διάφορες κρυψώνες φορητές ή μη!

      Η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζει πού θα δραστηριοποιούνται τα σκυλιά – σε αεροδρόμια, κατά την προσπάθειας μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, σε τραπεζικές θυρίδες ή ακόμα και σε… στρώματα στα σπίτια υπόπτων;

      Η κίνηση αυτή πάντως είναι αντάξια ιδεών σαν εκείνη του Γιάνη Βαρουφάκη, να… καλωδιώνονται οι τουρίστες ώστε, με την βοήθειά τους, να συλλαμβάνονται οι φοροφυγάδες εστιάτορες και επαγγελματίες!

      Το υπουργείο Οικονομικών λοιπόν ψάχνει για σκυλιά με ικανότητα να μυρίζουν χαρτονομίσματα, όπως κάνουν για παράδειγμα εκείνα της δίωξης ναρκωτικών, που μετέχουν σε επιχειρήσεις κατά τις οποίες εντοπίζονται ναρκέμποροι σε αεροδρόμια και αλλού.

      Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Προμηθειών που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, συστήνεται επιτροπή (αποτελούμενη από εκπαιδευτές και συνοδούς σκύλων που υπηρετούν ήδη σε διάφορα τελωνεία), με σκοπό την αξιολόγηση τόσο των προσφορών όσο και της καταλληλότητας των σκύλων για εκπαίδευση και χρήση τους στην ανίχνευση ρευστών διαθέσιμων.

      «Έργο της επιτροπής είναι η αξιολόγηση τόσο των προσφορών όσο και της καταλληλότητας των σκύλων για εκπαίδευση και χρήση τους στην ανίχνευση ρευστών διαθέσιμων καθώς και η έγκαιρη υποβολή εις τριπλούν στην αρμόδια Διεύθυνση των σχετικών πρακτικών αξιολόγησης. Η αξιολόγηση θα γίνει βάσει των κριτηρίων που καταγράφονται αναλυτικά στο παράρτημα της παρούσης απόφασης ενώ η επιτροπή αξιολόγησης θα αποφασίσει για την ημέρα και ώρα που θα λάβει χώρα η αξιολόγηση», αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

      Από την άλλη μια τέτοια κίνηση μόνο χαλάρωση ή και κατάργηση των capital controls δεν προμηνύει, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον, αν υπολογιστεί και ο χρόνος εκπαίδευσης των τετράποδων ανιχνευτών.

      Σύμφωνα με το παράρτημα της απόφασης, οι προς επιλογή σκύλοι θα πρέπει:

      1. Να προέρχονται κατά προτίμηση από τις φυλές Γερμανικός Ποιμενικός, Λαμπραντόρ ή Μαλινουά.

      2. Να είναι κατά προτίμηση ηλικίας δώδεκα (12) έως είκοσι τεσσάρων (24) μηνών.

      3. Να φέρουν σήμανση με ηλεκτρονική ταυτοποίηση (μικροτσίπ).

      4. Να είναι εφοδιασμένοι α) με βιβλιάριο υγείας για τους σκύλους που προέρχονται από το εσωτερικό και β) διαβατήρια ΕΕ για αυτούς που προέρχονται από το εξωτερικό, στα οποία θα περιέχονται οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις υπογεγραμμένα από κτηνίατρο καθώς και ο αριθμός του ηλεκτρονικού εμφυτεύματος (μικροτσίπ).

      5. Να έχουν εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης – ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης – pray drive) και επαναφοράς (retrieve) σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια η άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες, κλπ).

      6. Να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους.

      7. Να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα.

      8. Να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας (defense drive).

      9. Να είναι απόλυτα υγιείς.

      Δείτε εδώ το έγγραφο της Διαύγειας

      protothema.gr/economy/article/594750/me-skulous-na-anihneuoun-ta-metrita-sta-aerodromia-/

  1. ΕΔΩ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ) ΔΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ 50ΕΥΡΩ; ΔΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΗΤΑ; ΔΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ; Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ; OTI KAI NA EINAI ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΗΜΕΙΟ, H ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΧΡΥΣΟ. ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ, ΕΝΩ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΣ 340,75 ΔΡΑΧΜΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣ 1.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ 340,75 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩ. Η ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ 170 ΔΡΑΧΜΕΣ ΔΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΑΣ. ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΛΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΛΗΣΤΑΡΧΕΙΟ.

    1. Ούτε τα ευρώ, ούτε ο χρυσός, ούτε κανένα άλλο λαμπερό μέταλλο ή κρύσταλλος μπορεί να μας σώσει εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη. Οι μεγαλύτεροι μπορεί να θυμούνται και οι νέοι μπορεί να έχουν διαβάσει ότι στην κατοχή στην μαύρη αγορά χρειαζόσουν μία χρυσή λίρα για να πάρεις ένα αυγό !!!! Το έχω πει και το ξαναλέω. Η αξία των πολύχρωμων χαρτιών και των γυαλιστερών αντικειμένων είναι μία φούσκα. Η πραγματική αξία είναι η πρωτογενής παραγωγή. Όλα τα υπόλοιπα είναι χειραγωγήσιμα και εικονικά για να μπορούν εύκολα να τα αποσύρουν και να τα ξαναφέρνουν στην αγορά κατά το δοκούν. Γι’ αυτό τον λόγο, πρέπει να αξιοποιήσουμε όπως μπορούμε την αυλή μας, το οικοπεδάκι μας, το χωραφάκι μας…

      1. ΑΔΕΛFΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ : Ούτε τα ευρώ, ούτε ο χρυσός, ούτε κανένα άλλο λαμπερό μέταλλο ή κρύσταλλος μπορεί να μας σώσει εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ Η ΠΟΛΕΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

        1. Δυστυχώς φίλε μου, το σχέδιο δεν το έχουμε εκπονήσει εμείς οι ίδιοι. Το σχέδιο το έχουν εκπονήσει εκείνοι που διαθέτουν τον “πλούτο”. Και πίστεψέ με, κάθε φορά που το σύστημα που έχουν υλοποιήσει φτάνει στα όριά του, το επόμενο βήμα για να αντισταθούν είναι ο πόλεμος. Ο μοναδικός τρόπος για να αντισταθεί η ανθρωπότητα είναι να αμφισβητήσει τον “πλούτο” που αυτοί διαθέτουν. Ήτοι τα πολύχρωμα χαρτάκια και τα γυαλιστερά αντικείμενα. Τα αντικείμενα αυτά ούτε τρώγονται, ούτε πίνονται για να μας κρατήσουν στην ζωή. Ενώ αυτά τα οποία είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ θα μας κρατήσουν στην ζωή. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε δώσει αξία στα δικά τους “πλούτη”. Εμείς όμως μπορούμε και να αναθεωρήσουμε τις πραγματικές μας αξίες !!!

          1. Μισές αλειθεις λες γιατι τόσο γνωρίζεις, στον πραγματικό πλούτο πάντα ανίκαν και θα ανικουν τα πράγματα αξίας , χρυσός, ασημί, αυτοκίνητο, αεροπλάνο, ποδήλατο,διαμάντια,εργαλεία,πετρέλαιο,και και και αλλά πολλά που δεν τρώγονται. ΑΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΔΕΙΚΑ ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΗΜΙ, και εάν έχεις και μια BMW 2002 Turbo μοντέλο του 74 και αυτή δεν τρώγατε , καλοδεχούμενη από εμένα, να μην σε πιάνουν και τον τόπο αφού έτσι και αλλιώς δεν τρώγονται. Ειδικά τώρα εάν θέλεις σου ανταλασω 50 στρέμματα γης με ΜΟΝΟ 100 ουγκιές χρυσού , δέχεσαι;;;;;

        2. Ότι θέλεις γράφεις για τον χρυσό, κοίταξε την ιστορία του χρυσού για 2500 χρόνια και θα καταλάβεις την διαχρονική του αξία και ηδεικα σε χρηματοπιστωτικά κράχ και πολέμους.

        3. GEORGIOS και ΑΝΩΝΥΜΕ, για ποια διαχρονική αξία του χρυσού μου μιλάτε;; Τους ιθαγενείς ινδιάνους τους εξαγόραζαν οι άποικοι με καθρεπτάκια και χάντρες. Η ανθρωπότητα επέζησε και εξελίχθηκε εκατομμύρια χρόνια χωρίς χρυσό, χωρίς διαμάντια, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς BMW 2002 Turbo. Οποιοδήποτε αντικείμενο αποκτά αξία όταν εμείς και μόνο εμείς του δίνουμε αξία. Ένα πακέτο αντιβιωτικά χάπια που για εμάς αξίζει 20 ευρώ, για έναν άνθρωπο στην Αφρική που πάσχει από χολέρα μπορεί να αξίζει όσο το σπίτι του. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσο στοιχίζει ένα τσουβάλι αλεύρι για μία οικογένεια στην Αφρική που τα παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό;; Μου λέτε ότι στην εποχή του Β παγκοσμίου πολέμου στο Βερολίνο αγόραζες 100 σπίτια με μία ουγκιά χρυσό. Πόσοι όμως ήταν αυτοί που ενώ διέθεταν μία ουγκιά χρυσό θα προτιμούσαν να αγοράσουν 100 διαμερίσματα στο Βερολίνο αντί να αγοράσουν 2 τενεκέδες λάδι και 2 τσουβάλια αλεύρι για να επιβιώσουν;;; Η αξία του χρήματος είναι συμβάσεις που μεταξύ τους οι άνθρωποι αποδέχονται. Μόνο που τις συμβάσεις ούτε τις έχουμε δημιουργήσει, ούτε τις έχουμε επιβάλει εμείς. Σκεφτόμενοι με αυτόν τον τρόπο παίζετε το δικό τους “παιχνίδι”, που αυτοί έχουν σχεδιάσει και έχουν φτιάξει και τους κανόνες. Δεν υπάρχει πιθανότητα να βγείτε ΝΙΚΗΤΕΣ σε αυτό το “παιχνίδι” εάν δεν αλλάξετε τους κανόνες του “παιχνιδιού” προς όφελός σας. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε τα τρωτά του σημεία. Ακόμη κι αν θα μαζέψετε 1000 ουγκιές χρυσού θα σας κάνουν έναν πόλεμο και σε ελάχιστο χρόνο θα σας τα πάρουν. Γιατί θεωρείτε ότι προσπαθούν να ελέγξουν όλη την πρωτογενή παραγωγή;; Γιατί θέλουν να μας υποχρεώσουν να αγοράζουμε όλα τα τρόφιμα μέσω ελεγχόμενων καναλιών διακίνησης;; Σκεφτείτε το…

      2. ναι, πρέπει να αξιοποιήσουμε όπως μπορούμε την αυλή μας, το οικοπεδάκι μας, το χωραφάκι μας… π.χ. καλιεργεια πατατες σε σακκο μπορεις ακομα και στο μπαλκονι πολυκατοικιας, ή πατατες σε παλετες, μια – δυο ψητες (σε ηλιακο φουρνο ή στη χοβολη) πατατες την μερα, μπορουν να σε γλυτωσουν απο το θανατο απο πεινα….

      3. Εκτός από ανακρειβηες δεν ξέρεις τη σου γίνετε. Στην κατοχή που αναφέρεις μια λίρα την ανταλάσσαν με 1 τενεκέ λάδι και 20 αυγά η 1 τενεκέ λάδι και 5 κιλά όσπρια δηλαδή περίπου ο χρυσός έχασε 5 φορές την αξία του Μόνο έναντι των τροφών και μόνο στην Ελλάδα. Τώρα , στην Γερμανία έχασε μόνο 3 φορές την αξία του ο χρυσός και καθόλου το ασημί. Δεν ανέφερες όμως ότι με τον χρυσό με μια ουγκια αγόραζες 5 διαμερίσματα στην Ελλάδα και 100 διαμερίσματα μέσα στο Μόναχο η στο Βερολίνο. Το σωστότερο είναι αποθήκευση για 2 χρόνια τροφή και όλα τα αλλά σε χρυσό και ασημί. Να τα λες όλα παλουκαρι γιατι υπάρχουν πολύ ανειδαιη.

        1. Ναι, καιστην αυστραλια για μια ουγκια αγοραζωνταα ενα πολγτελιας αγροκτιμα με 2000 εκταρια γης, σημερινη αξια 5 εκ.

    2. παρα, παρα πολυ σωστα ! OTI KAI NA EINAI ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, και πατανε ενα κουμπι, και σας τα μηδενιζουν σε χρονο ντε-τε !
      ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΗΜΕΙΟ, ετσι ειναι.
      και οπωσδηποτε ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΧΡΥΣΟ, και σε μικρα κομματακια, () και ευκολα αναγνωρισιμο, π.χ. χρυσες λιρες. ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ 340,75 ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩ. Αντι για καταθεσεις σε τραπεζες και θαψιμο χαρτονομισματων στο χωμα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΙΩΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΧ : ΑΛΑΤΙ, ΣΑΠΟΥΝΙ, ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΛΑΔΙ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ (τι θα παθει ? τιποτα !) , και απο τροφιμα, τουλαχιστον 3 χρονια μενουν : οσπρια, ζυμαρικα, ρυζι, αντε και κεμπαπ σογιας, για να ξεγελαστει κανεις οτι τρωει κρεας… ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΟΚΑΡΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΦΑΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ???

    3. Εντιμος υπουργος; Εψαξα ολα τα λεξικα και δεν βρηκα τι σημαινει αυτο!!! Ε..,και το βρηκα στα ανεκδοτα (για οσους ενδιαφερονται) !!!

  2. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    http://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5/

    “Οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 μέρες νωρίτερα από τους Χριστιανούς”

    1. δεν ξερω, αλλα…. ειτε κανε τις αγορες σου με αυτα, ειτε αλλαξε τα, ειτε “ξεφορτωσου” τα με καποιο τροπο ! μην τους εμπιστευεσαι ! ποτε σου λενε “παιζε χρηματιστηριο”, ποτε “παρε ομολογα Ελλ Δημοσιου” και ποτε “βαλε ηλιακα να πουλας στη ΔΕΗ” ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!! Δες πως διαχρονικα καταστρεψανε τοσο κοσμο !!! Να μην εμπιστευεσαι κανενα ! Βαλανε νομο περιουσιουλογιου, για να μαθουνε κατα βαση τι χρυσαφι εχεις, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΑΡΠΑΞΟΥΝΕ !!! Χεστηκανε για το εαν εχεις αλογατα, κωλογατα, γατες Ιμαλαιων, τα αυγα του Φαμπερζε, τα ρχδ του Καραμπελα, ή πινακες Πικασο, να μην χεσω, να μην κλασω !!! Ο Περιουσιος, το χρυσαφι σου θελει ! Ξυπνα ! ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΧ, ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΜΑΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ου θα γραφει κατι σε…. : “ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝΤΕΣ ΧΡΥΣΑ ΕΙΔΗ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ, ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΝ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ” … Ετσι κανανε και στην Νοτια Κορεα, πηγανε οικειοθελως τα χαιβανια και τους τα δωσανε ολα…. διοτι τους ειπανε οτι ετσι… “θα πλουτισει το κρατος τους, και θα ειναι καλα για ολους”…. χαχαχαχαχαχαχαχαχα !!!! Εμας μαε ειπανε οτι θα ερθει η Αναπτυξη, και.. “θα πλουτισει το κρατος μας, και θα ειναι καλα για ολους” !

  3. Για όσους δεν καταλαβαίνουν αγγλικά μεταφράζω από την πιο σίγουρη πηγή (ΕΚΤ) ότι τα παλιά θα έχουν πάντα αξία

    Banknotes of the first series will always retain their value

    The date when the first series of euro banknotes ceases to be legal tender will be announced well in advance. However, the banknotes of the first series will always retain their value: they can be exchanged for an unlimited period of time at the Eurosystem NCBs.

    https://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/europa/html/index.en.html

    1. Τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον.

      Η ημερομηνία κατά την οποία τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορούν να ανταλλάσσονται στις ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος επ’ αόριστον.

    2. Λόγω του διεθνούς ρόλου του ευρώ και της ευρύτατης εμπιστοσύνης στα τραπεζογραμμάτιά του, το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ θα εξακολουθήσει να έχει ισχύ νόμιμου χρήματος και μπορεί συνεπώς να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής και αποθήκευσης αξίας. Το Ευρωσύστημα, το οποίο αποτελείται από την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της ζώνης του ευρώ, θα λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπόλοιπες ονομαστικές αξίες θα είναι διαθέσιμες σε επαρκή ποσότητα.
      Το τραπεζογραμμάτιο των 500 ευρώ, όπως και οι άλλες ονομαστικές αξίες των τραπεζογραμματίων ευρώ, θα διατηρήσει την αξία του για πάντα και θα μπορεί να ανταλλάσσεται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος για απεριόριστο χρονικό διάστημα.

    3. ενταξει ρε φιλε, τα κειμενα ετσι γραφουνε, αλλα δεν βλεπεις γυρω σου ? δεν κατανοεις τι σημαινει χαρτο-νομισμα ? κοντα στο νου και η γνωση ρε φιλε, ας παμε πισω στα βασικα, πρωτογενης παραγωγη, χρυσος, ασημι, αποθηκευση τροφιμων, κυτα γυρω σου ρεφιλε, στο κοσσοβο πανε να αρπαχτουνε, νεκρους στην ουκρανια, τοσα και τοσα, ποιο χαρτονομισμα βρε φιλε…. μα ακομα τους εμπιστευεσαι ??? κανε τις καβατζες σου…

  4. Είναι ανοησίες όλα αυτά που λέτε για τα 500ρικα, σας πληροφπρώ στο εξωτερικό αν θέλεις να αγοράσεις άλλο νόμισμα τότε τπ 500ρικο έχει πολύ καλύτερη τιμ΄από οτι το 50ρικο ή και το 200ρικο. Μόνο στην ελλάδα συμβαίνει το αντιθετο γιατί υπάρχει σχέδιο κλοπής των ελλήνων όπου με ανόητα γραπτά σαν αυτό που διάβασα τώρα προπαγανδίζουν . Βγείτε έλληνες και παραέξω για να δείτε πως ζουν οι άλλοι άνθρωποι. Σας δουλεύουν όλοι ανεξαιρέτως εδώ στην Ελλάδα και δυστυχώς εσείς τα χάφτετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *