03:05 - 16/07/2012

Ποια είναι τα χημικά όπλα -που λένε ότι- έχει η Συρία

Διαφημίσεις

“Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων πολεμικών ελιγμών, την περασμενη Πέμπτη η Συρία, δοκίμασε του βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Scud D ικανούς να μεταφέρουν χημικά όπλα και νευροπαραλυτικά αέρια ένα σαφές μήνυμα από τον Μπασάρ Άσαντ ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι τώρα στο παιχνίδι για την διάσωση του καθεστώς του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, θορυβημένοι από την κίνηση έξω από τις αποθήκες του τεράστιο οπλοστάσιου του όπου συμπεριλαμβάνει και μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού σαρίν, αέριο μουστάρδας και κυάνιο, προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε οι συγκρούσεις στη Συρία να κλιμακωθούν και να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας. 


Ενας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οτι “αυτό θα μπορούσε να ορίσει την χρήση  Οπλων Μαζικής Καταστροφής υπό την εποπτεία μας”, και τόνισε ότι “είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει να έχει τακτικές συσκέψεις για το θέμα αυτο.
Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile δηλώνουν ότι είναι δύο οι εξελίξεις που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ προς αυτήν την κατεύθυνση:
1.Αποκαλύφθηκε ότι οι αντάρτες είχαν αγοράσει βόμβες ικανές να εξωλοθρεύσουν τις μονάδες τεθωρακισμένων τύπου T-72 που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Τα τεθωρακισμένα που έστειλε στο Χαλέπι και στα προάστια της Δαμασκού είχαν ανατιναχτεί.

2. Ο πόλεμος έχει φτάσει στο σημείο όπου η κυβέρνηση ελέγχει μόνο τα τμήματα της χώρας όπου βαριά στρατιωτικά σώματα ή δυνάμεις ασφαλείας με τεράστια δύναμη πυρός αναπτύσσονται. Αλλού, οι αντάρτες έχουν το πάνω χέρι. Κατά τη διάρκεια πολεμικών ασκήσεων, οι Σύριοι εκτόξευσαν διάφορα βλήματα εδάφους-εδάφους τα οποια δήλωσαν οτι είναι ικανά να “χτυπήσουν μακρινούς στόχους σε εχθρικό εδαφος.”
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν οτι όλοι οι πυραυλοι Scud, M-600, Fateh- 110 και Zelzal μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ. Δοκίμασαν επίσης αναβαθμισμένες ρουκέτες τύπου C-802.
Αν και στρατιωτικές πηγές του  DEBKAfile αναφέρουν ότι η Συρία μετακινεί τις δηλητηριώδη κεφαλές πυραύλων και τα βλήματα σε ειδικές μονάδες ενόψει εργασιών πεδίου ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στην Wall Street Journal οτι η “Δαμασκός προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα όπλα εναντίον ανταρτών ή αμάχων, ενδεχομένως ως μέρος μιας στοχευμένης εκστρατείας εθνικών εκκαθαρίσεων.”
Άλλοι ελπίζουν ότι είναι ενα είδος αντιπερισπασμού προς την δημιουργία φόβου. “

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16225

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή




Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*